BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #864093 przez oleczka331
Wrzucam moją przymiarkę kołyski:)
zaraz chowam do szfy wkoncu jeszcze mnóstwo czasu:)
ale odrazu zaznaczam ochraniacz jest tylko wlozony nawet nie zwiazany dostalam go jest ogromny!!! ale smialo powiem ze raczej narazie sie nie przyda, i jakos chce zeby dziecko mialo dostep powietrza tym bardziej latem, jak dziecko malutkie tak się nie kręci myslę że to zbędne, ale nie mam jeszzce materaca to chcialam to przysłonić :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #864133 przez nati.olsztyn
monia Wygladasz prześlicznie!:-) U mnie na zdjęciach piersi robią zmyłkę bo rosną prawie tak samo jak brzuszek i przez to brzuch wydaje się mniejszy;-) U mnie już 12 kg na plusie.

11 lata 1 tydzień temu #864258 przez patka89
Paradise Ja już zakończyłam roboty remontowe,tak pomagałam skrobać ściany z tapet,że aż za łóżko wpadłam.W brzuch się nie uderzyłam ale na ręce będę miała siniaka takiego,że na jej połowe,i wyrzucili Mnie z pokoju to przyszłam trochę posiedzieć na forum a co się będę :)
tak to będę znosić jajko a tak to jakoś czas szybciej mi minie :D

oleczka Ale śliczna kołyska i jaka różowa,widać ,że będzie tam spała mała księżniczka :D
To szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam,że są dwa rodzaje myślałam,że jest tylko jeden.
Tak czy siak dla Mnie to jest chore takie dziwne wymogi. A co jeżeli matka ogarnie,że jest dość późno w ciąży, zanim się dostanie do tego lekarza ginekologa to czasami nawet można czekać po 2 miesiące. Mi dali taki termin to poszłam prywatnie do lekarza zobaczyć co mi jest.

Ah jak Ja nie mogę się doczekać końca tego remontu;p A to dopiero początek :D

11 lata 1 tydzień temu #864274 przez beaciaa
Dziewczyny pierwsza kwietniówka się rozpaowała... :))

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #864289 przez nati.olsztyn
beaciaa napisał:

Dziewczyny pierwsza kwietniówka się rozpaowała... :))

Widziałam i następne się rozkręcają:-)
A jeszcze nie wszystkie Marcówki rozpakowane!

A o 18.napisała do mnie dziewczyna z którą leżałam na sali że właśnie jedzie na cc. 36 tydzień, ale mała Zosieńka w usg wyszła na 2900g.:-) Wcześniej trafiła do szpitala ze skurczami, wyszła tego samego dnia co ja a parę dni temu pogorszyły się przepływy ( pępowinowa dwunaczyniowa) i łożysko szybko zaczęło się starzec więc dostała skierowanie do szpitala. Trzymali ją kilka dni a dziś coś się zaczęło dziać od rana (nie czuła ruchów, wysokie tetno małej i straszny ból brzucha i pleców, do tego skurcze miała już od dłuższego czasu nieregularne, ale bardzo silne) i w końcu wzięli na cc. Trochę ją olewali ale nie odpuscila i zgłaszała wszystkie dolegliwości i wreszcie się zainteresowali. Oby tylko nie było za późno! Czekam na wiesci jak na szpilkach!

11 lata 1 tydzień temu #864294 przez OlgosAmigos
aaaaaaa!!!ale emocje...kwietniówki zaczęły się rozpakowywać i dotarło do mnie, że to już tuż tuż!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: przecież jeszcze niedawno były walentynki...do naszego maja to minie nawet się nie obejrzymy kiedy! :lol: jakoś wcześniej nie myślałam o porodzie w ogóle bo "przecież jeszcze tyle czasu!" więc po co się denerwować...a teraz chyba zaczęłam! :cheer: panikuję trochę :huh:
Młoda znowu się w poprzek przekręciła i tak się rozpycha, że krzyczę z bólu!głowa w żebra, nogi w lewy bok i tak sobie skacze :lol: D. jak to zobaczył to oczy jak pięć złoty zrobił :lol:

oleczka- kołyska śliczna :) też bym taką chciała dla swojej Małej, ale niestety miejsce nas ogranicza :dry:
co do becikowego to już się pogodziłam z tym, że go nie dostaniemy ze względu na dochód, ale teraz zaczęłam o tym czytać i może byśmy się załapali...tyle, że moja gin wpisała mi pierwszą wizytę w 11tyg bo tak jej z OM wyszło, a tak naprawdę to jestem jakby 3tyg do tyłu i każde usg to potwierdza...chciałam iść wcześniej do lekarza ale oczywiście nigdzie nie było miejsc!jak się do jednego dostałam to stwierdził torbiel a nie ciąże bo testy wychodziły mi negatywne...dobrze, że u koleżanki w szpitalu jedna gin zrobiła mi usg "torbieli" a to był 7tydz!no ale 10 wg OM, zanim się wepchałam do lekarza to był 11 i o!dupa!bo co ich stan faktyczny nie obchodzi...tylko OM biorą pod uwagę! :angry: no chyba, że się mylę...? :blink: może mnie trochę uświadomicie...? :blush:

a tak z innej beczki...czy Wasze Maluchy też mają czkawkę tak często? :ohmy: wczoraj miała 3, dzisiaj też właśnie trzecia się zaczyna...a ja tak nie znoszę tego uczucia! :dry:

11 lata 1 tydzień temu #864314 przez nati.olsztyn
Olgos - czesta czkawka to norma. Maluchy ćwiczą w ten sposób płucka. I nie mylmy tego z naszą czkawą bo to całkiem coś innego:-)

11 lata 1 tydzień temu #864328 przez OlgosAmigos
nati- że normalne to wiem, ale żeby tak często?! :huh: nie znoszę tego uczucia jak mi tam tak "stuka" :silly:

11 lata 1 tydzień temu #864331 przez nati.olsztyn
OlgosAmigos napisał:

nati- że normalne to wiem, ale żeby tak często?! :huh: nie znoszę tego uczucia jak mi tam tak "stuka" :silly:

To Cię nie pociesze. Pod koniec poprzedniej ciąży mój Dawid potrafił mieć nawet
kilkanaście razy dziennie;-)

11 lata 1 tydzień temu #864333 przez OlgosAmigos
nati- :ohmy: az tak? :cheer: to mnie jednak pocieszyłaś :lol:

11 lata 1 tydzień temu #864383 przez sela
Kurcze dziewczyny zblizamy sie ku koncowi :) a która ma pierwsza termin?????

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #864391 przez nati.olsztyn
sela napisał:

Kurcze dziewczyny zblizamy sie ku koncowi :) a która ma pierwsza termin?????

W tabelke trzebaby zetknąć, zaraz poszukam;-) Beaciaa ma termin na koniec kwietnia więc jest pierwsza:-)

11 lata 1 tydzień temu #864393 przez oleczka331
po przeczytaniu kilku artykułów dam sobie spokoj z tym becikowym wiecej sie najezdze i wydam na paliwo ;) a ile stresu jak mi sie przypomni to wole sobie oszczedzic :P

jejku ja tez sie tak boje tego porodu jak niczego w zyciu chyba u mnie to jest az fobia :(
moge zrobic każdą jedną rzecz a tego boję się bardzo najbardziej na swiecie-tylko zeby malej nic nie bylo a potem ja to najmniej wazna tylko zeby ona byla zdrowa zebym nie zemdlala a potrafie ehhh boje boje boje...
dlatego tak dlugo z tym czekalam zeby byc w ciazy-a i to nie bylo zaplanowane bo zawsze moj strach mnie ograniczal, a juz prawie 30stka jestem.Powiedzcie ze bedzie dobrze szybko i bez strasu?????

dziekuje wam za mile slowa odnosnie pokoiku:)
dobranoc brzuchatkom i malym mieszkańcom brzucholandii :silly: :silly: :silly:

11 lata 1 tydzień temu #864403 przez biedroneczka39
oleczka nie bój się...dasz radę. Ja dwie córki już urodziłam :P Będzie dobrze. Myśl pozytywnie.
Dziewczyny piszecie o czkawce a ja Wam powiem że nie mam pojęcia czy moje dziecię ma czkawkę :huh:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 tydzień temu #864426 przez nati.olsztyn
Dziewczyny, hormony mi chybaznów szaleją. Koleżanka. przysłała zdjecie. małej Zosieńki a ja się poryczałam ze wzruszenia:-) Wszystko z nimi dobrze!:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka