- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- OlgosAmigos
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

widzę, że nie tylko ja miałam ciężką noc

coś jeszcze miałam...no ale skleroza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nesia84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Paradise - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!SZYBKIEGO PORODU

U mnie od rana tradycyjnie sprzątanie, wziełam się za przesadzanie kwiatów

Życzę miłego dnia
- beaciaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
beaciaa A jakie to warsztaty? Ja nas zapisałam ostatnio na te "bezpieczny maluch" i znów nie mogłam pójść
to już kolejny raz, aż się boję zapisywać kolejny raz;-) Mąż z Synkiem byli i mąż bardzo zadowolony!
Warsztaty Mamo To Ja. Program bardzo zbliżony do Bezpiecznego Malucha

Wybacz, że spytam, ale był pewien Pan z dzieckiem i właśnie wspominał, że żona niestety nie mogła przyjśc bo jest w szpitalu to Twój mąż ?

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143

- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
u nas dziś piersze pranie Adamowych ciuszków,o jak niebiesko

Wczoraj miałam wizytę u swojego ginka,wszytsko dobrze. Wyniki też super. Więc od razu jestem spokojniejsza.
Paradise wszytskiego anjlepszego kochana. Szczęsliwegor ozwiązania i spokojnych nadchodzących miesięcy

- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Paradise sto lat sto lat

dla mnie dzis jakis taki niezbyt wesoly dzien w nocy zmarla mi babcia

pozatym pogoda piekna 25stopni, pieke biszkopt bo mężo mi brzeczy od rana nad uchem, bedzie sernik, ale wielki juz urosl ten biszkopt a jeszcze pol godziny musi tam siedziec.Bede robic z truskawkami.
was wzielo na porzadki a mnie jakos sie niechce wlasnie ale chyba musze bo podloga w kuchni woła umyj mnie kobieto!!!
teraz co u mojego brzuchatego skrzata-a wiec z rana niechce sie ruszac i sie martwie, drugi dzien wczoraj juz plakalam

co do listy no no piekna:) hahah jestem posrodku nie jest zle.Tylko prosze mnie nie straszyc bo i tak mam juz ogromny stres!!! wszystko pojdzie u nas gładko i szybko wkońcu jesteśmy MAJÓWKI no nie!!!
pozdrowienia ide dalej robic ten sernikos

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A jeśli chodzi o ruchy to każde dziecko ma swoje etapy spokoju i aktywności. I Ty znasz je najlepiej:-) Jedne dzieci przez większość czasu są spokojne a inne ( jak na przykład moja Gwiazdeczka:-)) ruszają się prawie bez przerwy. A czujności nigdy za wiele, więc jak tylko masz jakieś wątpliwości to zawsze można na ktg podjechac:-)
Już trzy Kwietniówki rozpakowane!!!

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Miłego dnia!
- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Danusiu- jutro zrobię zdjęcia i pokaże efekty malowania

Karla- tak, tak. Byłam w szpitalu, szczegóły niżej..
Mowmimama- staż zakończony

A jak Twój wyjedzie, to masz oczywiście kogoś kto Cię na porodówkę zawiezie? Czy taksówką się wybierasz ?

Patka- ja w ogóle nie jem słodyczy. Całkowicie odpycha mnie od słodkiego

Sela- ja na każdej wizycie jestem badana palcami + sprawdzanie czy bije serduszko, a co 6 tygodni pobranie krwi. Nawet jutro muszę iść ;(
Biedroneczka- mi siara leci już od 20 tc..
Paradise- mi położna mówiła, żeby przemywać dziąsła i policzki od środka gazikiem nasączonym przegotowana wodą

Oleczka- cudna kołyska

wózek zamówiony, uf w końcu ! za 2 tygodnie do 3 ma być..
Dziękuje Wam za troskę

Wczoraj w ramach takiej akcji byłam na usg 4d, zmienił mi się termin porodu na 6 maja, ale nie wiem czy bardziej patrzy się na ten z OM czy ten z usg? Maluszek waży 2,471 kg. Wg usg jestem w 35 tc. Niestety zrobił się zastój, także w 2 nerce.. Nie jest jakiś duży, ale jest

Koleżanka tydzień temu urodziła, a miała termin na koniec kwietnia !! Odeszły jej wody, miała skurcze.. Skończyło się cc, bo podczas porodu dziecko się odwróciło.. I ona mało w ciąży przytyła, a Maluszek jej mimo, że tyle przed czasem urodzony waży 3,5 kg !!
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ATD - wymiar poprzeczny brzucha
BPD- wymiar dwuciemieniowy
ASD - wymiar strzałkowy brzucha
corBPD - nie wiem co to, ale pewnie jakieś skorygowane BPD, czyli bpd w odniesieniu do jakiejś skali czy innej wielkości-ale to tylko moje przypuszczenia:-)
Z tego co piszesz to poprostu Twoje dzieciątko jest duże:-) No chyba że ostatnia miesiaczka nie była miesiączka a na przykład plamieniem implantacyjnym?
Moja Marysia tydzień temu ważyła 1947g. a jesteśmy na tym samym etapie. A i u nas wychodzi brzuszek za mały o dwa tygodnie.
A moja koleżanka też z terminem na koniec kwietnia kilka dni temu urodziła córeczkę ważącą 2900g, 53cm i dostała 10 pkt.

- karla2102
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Przepraszam że od pt sie nie odzywam ale mielismy problemy z Olivia caly czas wymiotowala do wczoraj do 14 bylismy w szpitalu dostala leki przeciw wymiotne i wymioty ustaly tylko troche stan podgoraczkowy został no i lekka biegunka od dzis...poza tym ja czuje sie nawet ok ale calej nocy z pt/sob jeszcze nie odespalam.....odezwe sie jutro teraz sie opalam na tarasie bo piekna pogoda i trzeba korzystać
- Uśmiechnięta86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Weekend mija już niestety ale był fajny bardzo i spędziłam go z mężem:D
Czego mi strasznie brakowało bo on ma tyle pasji i kolegów że czasem mało go widuje. Ale tym razem miałam go cały weekend dla siebie i to było super. Graliśmy w gry plaszowe w pubie wczoraj, a dziś byłam z nim na treningu w plenerze. Chłopaki i mąż skakali w powietrzu a ja leżałam na kocyku i korzystałam z pięknego słonecznego dnia. Dziś było naprawdę gorąco. Krótki rękawek pierwszy raz w tym roku!!!

Nasłoneczniłam się

Na śniadanko kochany mąż zrobił przepyszną jajecznicę z kefirkiem żeby była "lużna" bo taka kocham jeść! i kromeczki z serkiem przyciętym do kształtu skórki(uroczo)i pomidorki plastry w sosie pesto z roszponką

Do tego kawka z mleczkiem oh tak wspaniale mnie uraczył że humor utrzymany aż do teraz:P
- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U mnie też pogoda cudaśna. Byłam z moimi córeczkami na rowerkach w parku.
Ogólnie dostałam już decyzję o zasiłku macierzyńskim. Przyznali

- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

u mnie dziś i pogoda i samopoczucie tragiczne.. Z nerwów myślałam, ze w nocy urodzę, bo miałam bóle- ale nieregularne. A jak Wasze samopoczucie?
Nati- ostatnia miesiączka chyba nią była, bo ja miałam problemy z zajściem w ciążę.. Lekami wywoływałam okres.. Może faktycznie dzidzia duża.. ale jak ja ją urodzę

Karla- ja mam problem z ubieraniem skarpetek nawet.. siedzenie też nie rz sprawia mi ból.. brzuch wysoko, Mały nóżki wciska i boli ..
Danusia- mam nadzieję, że Olivia już w pełni sił i Ty także

Uśmiechnięta- wzorowy mąż

Biedroneczka- udanych zakupów

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.