BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #865363 przez OlgosAmigos
Paradise- Wszystkiego Najlepszego i spełnienia marzeń!!! :kiss:

widzę, że nie tylko ja miałam ciężką noc :huh: wczoraj przyjechaliśmy sobie na wieś bo taka piękna pogoda...no i zagonili nas to rozkładania tunelu na warzywa!wszystko super tylko, że nie myślałam, że tyle czasu nam to zajmie co w połączeniu z niezbyt wygodnymi butami... :dry: szkoda gadać!noc praktycznie nie przespana...podobnie jak Nati nie mogłam sobie wcale miejsca znaleźć!a to mąż chrapał, a to pies szczekał, a to siusiu...no i o 4.30 to już byłam gotowa do wstania :dry: coś czuję, że ciężko będzie ze mną dziś wytrzymać :silly:

coś jeszcze miałam...no ale skleroza :blush: no nic!do póżniej :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #865395 przez nesia84
Cześć,
Paradise - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!SZYBKIEGO PORODU :)

U mnie od rana tradycyjnie sprzątanie, wziełam się za przesadzanie kwiatów :)
Życzę miłego dnia

11 lata 1 tydzień temu #865450 przez beaciaa
nati.olsztyn napisał:

beaciaa A jakie to warsztaty? Ja nas zapisałam ostatnio na te "bezpieczny maluch" i znów nie mogłam pójść:-( to już kolejny raz, aż się boję zapisywać kolejny raz;-) Mąż z Synkiem byli i mąż bardzo zadowolony!:-)

Warsztaty Mamo To Ja. Program bardzo zbliżony do Bezpiecznego Malucha :)
Wybacz, że spytam, ale był pewien Pan z dzieckiem i właśnie wspominał, że żona niestety nie mogła przyjśc bo jest w szpitalu to Twój mąż ?:)) Widziałam, że zaciekawił go temat krwi pępowinowej :). Jeżeli to Twoi chłopacy to muszę Ci powiedziec, że masz super synka któremu się przez pół pierwszych warsztatów przyglądałam..:) Był taaaki grzeczny jak na małe dziecko :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865460 przez nati.olsztyn
beaciaa Tak to moi chłopcy!:-) Nie wysiedzieli do końca ale Jacek dużo się dowiedział i był naprawdę zadowolony:-) Dziękuję za miłe słowa w kierunku Synka:-) Strasznie przyjemnie to czytać!:-)

11 lata 1 tydzień temu #865491 przez Gosia27
Hej kochane
u nas dziś piersze pranie Adamowych ciuszków,o jak niebiesko ;) odpółd nia siedze i myślę nad wózkiem,ceny są kosmiczne ale mniej więcej z męzem już wiem czego byśmy chcieli. dziś też pierwszy raz wyszłam z Zojką na spacer,ale zbyt długo nie trwał bo siku mi się zachciało :lol:
Wczoraj miałam wizytę u swojego ginka,wszytsko dobrze. Wyniki też super. Więc od razu jestem spokojniejsza.
Paradise wszytskiego anjlepszego kochana. Szczęsliwegor ozwiązania i spokojnych nadchodzących miesięcy :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #865527 przez oleczka331
Witam przyszle mamusie!!! znaczy juz mamusie ale brzuszkowe!!!

Paradise sto lat sto lat :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

dla mnie dzis jakis taki niezbyt wesoly dzien w nocy zmarla mi babcia :( kazdy kiedys odejdzie ale smutno mi tym bardziej ze jestem tak daleko i w moim stanie napewno nie pojade, ale tez niewiem kiedy :( potem bobas musi podrosnąć (moja babcia robila najlepsze pączki na świecie) :kiss:

pozatym pogoda piekna 25stopni, pieke biszkopt bo mężo mi brzeczy od rana nad uchem, bedzie sernik, ale wielki juz urosl ten biszkopt a jeszcze pol godziny musi tam siedziec.Bede robic z truskawkami.

was wzielo na porzadki a mnie jakos sie niechce wlasnie ale chyba musze bo podloga w kuchni woła umyj mnie kobieto!!!

teraz co u mojego brzuchatego skrzata-a wiec z rana niechce sie ruszac i sie martwie, drugi dzien wczoraj juz plakalam :huh: ale popoludniu troche ruszyla dzis z rana to samo no i teraz znow figluje.A ja juz chcialam do szpitala.Czasem ma szalone dni a czasem to naprawde slabiutko.Czy tak ma byc?

co do listy no no piekna:) hahah jestem posrodku nie jest zle.Tylko prosze mnie nie straszyc bo i tak mam juz ogromny stres!!! wszystko pojdzie u nas gładko i szybko wkońcu jesteśmy MAJÓWKI no nie!!!

pozdrowienia ide dalej robic ten sernikos :P

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865543 przez nati.olsztyn
oleczka Współczuję Ci z powodu babci!!!I ściskam mooocno!

A jeśli chodzi o ruchy to każde dziecko ma swoje etapy spokoju i aktywności. I Ty znasz je najlepiej:-) Jedne dzieci przez większość czasu są spokojne a inne ( jak na przykład moja Gwiazdeczka:-)) ruszają się prawie bez przerwy. A czujności nigdy za wiele, więc jak tylko masz jakieś wątpliwości to zawsze można na ktg podjechac:-)

Już trzy Kwietniówki rozpakowane!!!:-)

11 lata 1 tydzień temu #865753 przez nati.olsztyn
Hej Kochane! U mnie dziś znów słaba noc! No i w dodatku wczesna pobudka... byle tylko teraz dotrwać do Dawida drzemki!:-)
Miłego dnia!

11 lata 1 tydzień temu #865759 przez agnieszka_23
Odpisuję na raty:

Danusiu- jutro zrobię zdjęcia i pokaże efekty malowania ;)

Karla- tak, tak. Byłam w szpitalu, szczegóły niżej..

Mowmimama- staż zakończony ;) teraz będziesz mogła odpoczywać w domku ;-)
A jak Twój wyjedzie, to masz oczywiście kogoś kto Cię na porodówkę zawiezie? Czy taksówką się wybierasz ? ;-)

Patka- ja w ogóle nie jem słodyczy. Całkowicie odpycha mnie od słodkiego ;) za to wole kiszone ogóry i słone jedzenie :laugh:

Sela- ja na każdej wizycie jestem badana palcami + sprawdzanie czy bije serduszko, a co 6 tygodni pobranie krwi. Nawet jutro muszę iść ;(

Biedroneczka- mi siara leci już od 20 tc..

Paradise- mi położna mówiła, żeby przemywać dziąsła i policzki od środka gazikiem nasączonym przegotowana wodą ;) Do tabelki możesz wpisać imię- Michał ;)

Oleczka- cudna kołyska ;) marzy mi się taka, ale nie mam miejsca, aby ja ulokować gdzieś. Zakupiliśmy łóżeczko i tyle. Kołyski ( bynajmniej te które oglądałam) były sporo mniejsze od łóżeczka, więc musiałabym zakupić 1 i 2. A nie mam aż tyle pieniędzy..

wózek zamówiony, uf w końcu ! za 2 tygodnie do 3 ma być..

Dziękuje Wam za troskę :kiss: W szpitalu byłam. Zajechałam do szpitala a tam wysyp rodzących.. ale nie ma co się dziwić skoro na tak wielkie miasto są tylko 2 porodówki.. Od razu wzięli mnie do gabinetu, sprawdzili serduszko Małego czy bije.. Pomierzyli brzuch, miednice.. I lekarz od razu stwierdził, że zostaje w szpitalu.. więc się zdenerwowałam i zaczęłam dopytywać .. chciał mnie położyć na patologii, badać dopiero następnego dnia- ja nadal ruchów nie czułam. Nie umiałam zrozumieć powodu zostania w szpitalu skoro nawet mnie nie zbadał.. więc stanowczo domagałam się badań .. Wysłał mnie na ktg, Mały wtedy zaczął się ruszać.. W zasadzie trafiłam na okropnego lekarza.. miał mnie gdzieś.. Więc z izby przyjęć poszłam do poradni przyszpitalnej, tam mi powiedziano, że nie muszę leżeć na patologi, tym bardziej, że i tak miejsc nie ma !!!! I tym sposobem wróciłam do domu, ale z zaleceniem leżenia..

Wczoraj w ramach takiej akcji byłam na usg 4d, zmienił mi się termin porodu na 6 maja, ale nie wiem czy bardziej patrzy się na ten z OM czy ten z usg? Maluszek waży 2,471 kg. Wg usg jestem w 35 tc. Niestety zrobił się zastój, także w 2 nerce.. Nie jest jakiś duży, ale jest :( :( Wiecie co znaczy skrót CorBPD? Bo samo BPD wskazuje na 38 tc, a ATD- na 40 !!! zaś ASD to 30 tc.. dużo rozbieżności.. więc się martwię. Mały ma obwód główki 30 cm.

Koleżanka tydzień temu urodziła, a miała termin na koniec kwietnia !! Odeszły jej wody, miała skurcze.. Skończyło się cc, bo podczas porodu dziecko się odwróciło.. I ona mało w ciąży przytyła, a Maluszek jej mimo, że tyle przed czasem urodzony waży 3,5 kg !!

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #865777 przez nati.olsztyn
agnieszka Cieszę się że się odezwałaś!:-)

ATD - wymiar poprzeczny brzucha
BPD- wymiar dwuciemieniowy
ASD - wymiar strzałkowy brzucha
corBPD - nie wiem co to, ale pewnie jakieś skorygowane BPD, czyli bpd w odniesieniu do jakiejś skali czy innej wielkości-ale to tylko moje przypuszczenia:-)

Z tego co piszesz to poprostu Twoje dzieciątko jest duże:-) No chyba że ostatnia miesiaczka nie była miesiączka a na przykład plamieniem implantacyjnym?

Moja Marysia tydzień temu ważyła 1947g. a jesteśmy na tym samym etapie. A i u nas wychodzi brzuszek za mały o dwa tygodnie.

A moja koleżanka też z terminem na koniec kwietnia kilka dni temu urodziła córeczkę ważącą 2900g, 53cm i dostała 10 pkt. :-) no i Zosia w 32 tygodniu ważyła 2400g. :-)

11 lata 1 tydzień temu #865790 przez karla2102
Witajcie;)) uf aga 23 dobrze ze sie do nas odezwalas i ze wszystko ok;)) u mnie tez noce nie przespane, synus tak mamusie uciska w mostek ze normalnie zjesc nic nie moge aby malymi porcjami z piciem tez problem i najlepiej jest jak leze;) marze o opuszczeniu sie brzuszka:)

11 lata 1 tydzień temu #865894 przez danusia87
Hej Mamuśki

Przepraszam że od pt sie nie odzywam ale mielismy problemy z Olivia caly czas wymiotowala do wczoraj do 14 bylismy w szpitalu dostala leki przeciw wymiotne i wymioty ustaly tylko troche stan podgoraczkowy został no i lekka biegunka od dzis...poza tym ja czuje sie nawet ok ale calej nocy z pt/sob jeszcze nie odespalam.....odezwe sie jutro teraz sie opalam na tarasie bo piekna pogoda i trzeba korzystać

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 1 tydzień temu #865969 przez Uśmiechnięta86
Hejka kochane:D

Weekend mija już niestety ale był fajny bardzo i spędziłam go z mężem:D
Czego mi strasznie brakowało bo on ma tyle pasji i kolegów że czasem mało go widuje. Ale tym razem miałam go cały weekend dla siebie i to było super. Graliśmy w gry plaszowe w pubie wczoraj, a dziś byłam z nim na treningu w plenerze. Chłopaki i mąż skakali w powietrzu a ja leżałam na kocyku i korzystałam z pięknego słonecznego dnia. Dziś było naprawdę gorąco. Krótki rękawek pierwszy raz w tym roku!!! :D
Nasłoneczniłam się :D

Na śniadanko kochany mąż zrobił przepyszną jajecznicę z kefirkiem żeby była "lużna" bo taka kocham jeść! i kromeczki z serkiem przyciętym do kształtu skórki(uroczo)i pomidorki plastry w sosie pesto z roszponką:D A do tego zrobił dwuwarstwowy koktail bananowy na dole i truskawkowy u góry z miętą świeżą i na talerzyki pokroił plasterki truskawek!!!

Do tego kawka z mleczkiem oh tak wspaniale mnie uraczył że humor utrzymany aż do teraz:P

11 lata 1 tydzień temu #866028 przez biedroneczka39
uśmiechnięta tylko pozazdrościć.
U mnie też pogoda cudaśna. Byłam z moimi córeczkami na rowerkach w parku.
Ogólnie dostałam już decyzję o zasiłku macierzyńskim. Przyznali :woohoo: Pierwsza wypłata jutro I lecę na miasto kupić łóżeczko I pościel.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 tydzień temu #866101 przez agnieszka_23
Witajcie ;)

u mnie dziś i pogoda i samopoczucie tragiczne.. Z nerwów myślałam, ze w nocy urodzę, bo miałam bóle- ale nieregularne. A jak Wasze samopoczucie?

Nati- ostatnia miesiączka chyba nią była, bo ja miałam problemy z zajściem w ciążę.. Lekami wywoływałam okres.. Może faktycznie dzidzia duża.. ale jak ja ją urodzę :ohmy: ja wagowo +8 kg. W ogóle duże się dzieci rodzą ostatnio ;)

Karla- ja mam problem z ubieraniem skarpetek nawet.. siedzenie też nie rz sprawia mi ból.. brzuch wysoko, Mały nóżki wciska i boli ..

Danusia- mam nadzieję, że Olivia już w pełni sił i Ty także :kiss:

Uśmiechnięta- wzorowy mąż :laugh:

Biedroneczka- udanych zakupów :laugh: pochwal się później zdobyczami

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka