- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mowmimama
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziewczyny to imię Bianka Katia to oleczka331 wybrała

nesia84Ślicznie wyglądasz

beaciaa jak ładnie wszystko już ułożone, ja też już chcę mieć gdzie wszystko układać

patka89 jaki ładny wózeczek

Uśmiechnieta, nesia84, Gosia trzymajcie się!!!
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- mallgoonia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Kasiuniaprzeczytałam opis Twoich porodów jednym tchem i jesteś dzielną babką. Przeszłaś chyba wszystko co możliwe. O bólu zapomniałaś szybko, ja dłuuuugo zachowałam w pamięci poród i podobnie jak Nati nie chciałam rodzeństwa dla córki. Ale wszystko się zmieniło:)
oleczka331myslę, że każda kobieta obawia porodu bez względu na to czy to pierwszy czy dziesiąty. Masz wskazania do cc?
Mamma Mia- ja badałam tsh w 7tc, okazało się, że jest nieprawidłowe- ginekolog zalecił mi konsultacje z endokrynologiem, od początku ciąży biorę euthyrox co miesiąc większą dawkę bo więcej mój organizm potrzebuje. Miałam też wykonywane usg tarczycy, które wykazało jakieś nieprawidłowości.Samo tsh nie wystarcza, trzeba robić dodatkowe badania.
mówmimama- samochód to tylko rzecz. Ja nie lubię jeździć z moim męzem, bo też czasem krytykuje,jest miły tylko wtedy kiedy potrzebuje kierowcy. Najlepiej olewać jego słowa, chociaż wiem, że ciężko. Nikt nie lubi kiedy pasażer komentuje styl jazdy albo krzyczy : Uwazaj! tego nienawidzę!
Pozostałe dziewczyny serdecznie pozdrawiam:)
Dziewczyny może orientujecie sie jak to jest z nacinaniem krocza przy drugim porodzie? Jesli przy pierwszym byłam nacięta jest szansa ze uniknę tego ponownie? Masowałam krocze przed pierwszym porodem, ale mała rodziła się z rączka przy buzi i położna mówiła, ze nie mogła chronić krocza.
Dziś jedziemy z córeczką na sesję foto- postanowiłam uwiecznić swój brzuch, mimo ze czuję się już nieatrakcyjnie kolejnej ciąży nie planuję więc więcej okazji nie będzie:)
Miłego dnia.
- moniaW
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

na szczęście każda ciąża i poród jest inny więc mam nadzieję że u mnie pójdzie to trochę szybciej

mowmimama skoro z twojego męża taki dobry kierowca że cię tak poucza to niech on prowadzi jak z nim gdzieś jedziesz,nie możesz się teraz denerwować i stresować

- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kasiunia trochę przy poprzednich porodach przeszłaś, ale masz rację super rodzić naturalnie człowiek szybciej do siebie dochodzi i dzieciątko masz od razu przy sobie

Natalko co u Ciebie wszystko wprządku? ja ostatnio mam częste twardnienia brzucha i bóle jak na @ po prawej raz str a raz po lewej i to tak boli że mrowieje mi raz jedna raz druga noga

patka śliczny wózeczek taki naprawdę dziewczęcy

Uśmiechnięta daj znać jak Cię wypuszczą co z Wami!!!
beaciu bardzo ładnie juz wszystko przygotowane ja mam już 2 półki w szafie Marcela też przyszykowane:) Wczoraj dzwoniła do mnie Mama i powiedziała że ma dużooo ubranek dla Marcelka już a jeszcze czeka na Kocyk poduszeczkę i przytulankę Minky bo wie że to mi się zawsze podobało

nesiu ślicznie wyglądasz i masz taki malenki brzusio

Ja w sobote leniuchowałam za to wczoraj zaprosiliśmy znajomych na obiad bo u nich byliśmy 3tyg temu i od 7 rano w kuchni piekłam Królika kluski śląskie zrobił mój mąż rosołek i 3 surówki....masakra totalna ....wieczorem myślałam ze zdechnę hehehe ale dotrwałam i wzieła mnie straszna ochota na słodkie białe winko skusiłam się i wypiłam małą lampeczkę winka

Miłego dnia Kochane
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
mowmimama tak tak to ja wybrałam Bianka Katia o ile wezmę dwa bo jeszzce niewiem.
Mallgonia-nie wiem czy mam wskazania do cc, dziecko poki co jest prawidlowo ulozone, bardziej chodzi o moja psychikę.Ale mieszkam w Niemczech i nie musze miec takich wskazań.Wiem ze to moze byc glupie ale w sumie przy cc mala wyjdzie po 5min, a tak to męczarnia dla niej jeszcze jak zaczne panikować,takze niewiem.Zobaczymy
co do auta hahah sie usmialam mam to samo jak cos zrobie nie tak kazdy siedzi gdzie indziej i sie nie odzywa.Teraz bedziesz miec juz zawsze stres z nim jezdzac.
u mnie ok nadal spie w miare ok oprocz czestej wizyty w wc.Zauwazylam tez ze zaczynam pusznac nogi rece zaczyna się.

trzymajcie się...
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Się dzidzia na Mnie mści tylko nie wiem za co,może żebro auuu najchętniej bym całe wymasowała

Ból w pachwinach też miałam,ale już mi przeszedł bo nawet większego kroku nie mogłam dać bo tak bolało

Już nie długo i My będziemy miały maluszki,będziemy mogły chodzić z Nimi na długie spacerki

- usia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nati - ja też miałam skurcz łydki a nawet 2 w nocy najczęściej i lekarz kazał mi brać magnez i na razie jest ok.
Kasiunia - jesteś naprawdę dzielna. A to co napisałaś tak ładnie sprawiło że nie mam wątpliwości i chcę rodzić naturalnie.
ale czułam się taka dumna jak urodziłam że całemu światu chciałam to ogłosić i mimo tego męczenia się przez jakieś 15 godzin tym razem chce też rodzić naturalnie..nastawiłam się tak od początku ciąży..nie ma nic lepszego niż to uczucie jak się urodzi "samemu"..
Nesia - co z tobą kochana?? Jak się czujesz?
Mowmimama - ja mam tak samo jak ty, faceci!
Uśmiechnięta - czekamy na wieści od ciebie.
Mallgoonia- pochwal się fotkami po sesji. Z chęcią wszystkie obejrzymy.
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
u mnie po staremu, bez zmian, poza tym, ze brzuch mnie pobolewa jak na okres, ale nic nadzwyczajnego. Poza tym u nas leje deszcz, wiec pogoda na spanie.
Kupilam dzidzi specjalnego misia, nie w tej strony, ale tutaj jest opis po polsku.
www.bobasimama.pl/pl_PL/p/Mis-z-funkcja-usypiania/983
Kasiunia - dzieki za dokladny opis Twoich porodow

mallgonia - moj nastroj przedporodowy jest bardzo zmienny, raz cholernie sie ciesze i jestem podekscytowana, a czasem strasznie sie boje...
Gosia - mam nadzieje, ze Zosi sie polepsza!
Patka - dokladnie, juz niedlugo

Usia - zgadzam sie. Po tym co Kasiunia napisala jestem jeszcze bardziej przekonana do porodu naturalnego

- sela
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi

- usia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Paradise - śliczny miś i może być pomocny w usypianiu. Ja mam dla małej kocyk przytulankę, zdjęcie wstawiłam wcześniej i karuzelkę nad łóżko dostałam od siostry coś takiego
allegro.pl/fisher-price-karuzela-rainfor...24h-i4098972148.html
myślę że to wystarczy
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Usia: bardzo fajna karuzela, i właśnie teraz zdałam sobie sprawę,ze wszystko dla dzidzi mam a nie mam karuzeli nad łóżeczko o matko

Ja mam taką żyrafkę z melodyjką co ją do brzucha przykładam ponoć dziecko po urodzeniu rozpoznaje ten dzwięk i też dzięki temu będzie spokojniejsze

U Nas tutaj to jest tak przyjemnie,że normalnie można chodzić w krótkim rękawku,piękna pogoda

- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-