BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #874822 przez danusia87
Cholewka i znów dodalo mi starego posta....wrrrrr wkurza mnie to forum! !!!

biedroneczko odezwij sie po wizycie :*

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #874830 przez nesia84
miła - tak,prawie wszystko mam zakupione , ubranka własnie sie piora:) pozostanie tylko prasowanie.Lozeczko juz poskladane. Pozostaje mi jeszcze jakas posciel i przescieradelko kupic oraz wanienke, ale od czego jest allegro :lol:

biedroneczka39 - dzis skonczylismy 34,czyli jutro zaczymany 35 :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #874839 przez miła
nesia ja martwie sie ze ubranek mam za malo :( ale tak ogolnie tez wszystko gotowe :) jeszcze musze zakupic jakis plyn do kapieli dla maluszka. Uciekam robic obiadek i wieczorkiem na szkole rodzenia :kiss: :kiss: Nesia a na kiedy dokladny termin??

10 lata 11 miesiąc temu #874844 przez sela
danusia Mój Marcel jest spory bo wazy 3.200 az sie boje bo do terminu jeszcze sporo czasu a on na pewno urosnie ;P 4 kg urodzic to nie lada zadanie hahaha.Gółwka jest juz w na dole ale nie mam żadnego rozwarcia.Brzuch pobolewa jak na okres najbardziej rano i wieczorami ale nie zauwazyłam by mi sie spinał brzuch myslisz ze toskurcze.

miłamówiłam ale chyba moja lekarka ma coś z głową powiedział zeby brac nospe a bol bo sie macica rozciaga.I ja juz nie wiem od czego to iczy to tak musi być

beaciaaZaproszenia bardzo fajne :)Powiec ile Maciuś waży bo z tego co wyczytałam chyba tez jest taki duzy jak mój Marcel

10 lata 11 miesiąc temu #874850 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

ja "wije gniazdko". Mam dzis duzo energii, wiec cos tam sprzatalam. Ogolnie dom jest caly gotowy na przyjecie niuni, nawet posciele pozmienialam, zeby nie musiec robic nic poza opieka nad corka.
Zgaga wciaz mnie strasznie meczy, ale znalazlam sposob, zeby meczyla mnie mniej, cale dnie pije zimne mleko malymi lykami. Kurde, wczoraj zauwazylam, ze zylaki mi wyszly na lydkach, ale dzis sie schowaly. Niestety w mojej rodzinie
kobiety maja zylaki, wiec az tak zszokowana nie jestem, ze i u mnie sie pojawiaja, ale szczesliwa tez nie jestem. No coz...
W ogole, to cycki mnie zaczely pobolewac. A was?

Kurde, wiekszosc z was pisze o bolach brzuchow, a ja nic! A mogloby juz sie cos zaczac dziac!

Zazdroszcze wam dziewczyny, ze znacie chociaz orientacyjne wagi dzieci, ja nie mam zielonego pojecia, jak moge dziecko wyglada od 20 tc :-/

Beaciaa - piekne te zaproszenia! A co do wierszykow, to ja kiepska jestem :( Ta Rainforest karuzela jest ponoc rewelacyjna, tez chyba kupie! Ale narazie nie, bo mala bedzie spac obok mnie w koszyczku, jak bedzie miala 3 miesiace to zacznie spac w swoim pokoju :)

Nesia
- ciesze sie, ze udalo sie lekarzom wyciszyc Twoje skurcze! :)

Danusia - masz racje, siedze i czekam, hehe. Probuje sobie znalezc jakies zajecie, ale ciezko mi idzie ;-) Widze, ze masz podobnie, ze jeden dzien czujesz sie tragicznie, a drugi dzien, to moglabys gory przenosic :) Ale niesamowity mialas sen! Pogratuluj siostrze!

Biedroneczka - kochana wiem co czujesz. Wkurza mnie to, ze my nic nie wiemy, ani jak sie dzieci czuja, ani ile waza. Ostatnie USG w 20 tc, masakra. Toc to byl grudzien! Tylko to mierzenie brzucha, siku, cisnienie, waga jak chcesz i "czy wszystko ok?". NIE!!! "To nic, to ciaza". Ech... Chociaz ja na moja polozna nie narzekam, widywam ja teraz juz co 2 tygodnie, ona jest w porzadku. Jak jej ostatnio powiedzialam, ze chyba mi wody pociekly, to zadzwonila do szpitala i pojechalam, sprawdzili mnie dopochwowo i KTG, to nie byly wody. Moze warto by bylo, zebys cos sciemnila?

10 lata 11 miesiąc temu #874861 przez miła
Sela moj lekarz tak samo powiedzial ze tak musi byc i ze to skurcze porodowe a porod zacznie sie wtedy jak skurzce beda co 5 minut :) nawet nie wiem czy jesli sa te bole to oznacza ze szybciej zacznie sie porod niz planowany termin czy normalnie.... :unsure: no i tak jak wspomnialam mam brac nospe ale po niej i tak mi calkowicie nie przechodzi :S ehhhhh :(

10 lata 11 miesiąc temu #874870 przez sela
miłaKurcze ja to mam raczej taki jednostajny ból ale musze na to bardziej zwrócić uwagę moze ja poprostu nie potrafie tego rozpoznac:( Teraz czytałam troszke o tych skurczach,ale nic nie było napisane czy jak tak zaczyna pobolewac to poród zbliza sie wielkimi krokami

10 lata 11 miesiąc temu #874890 przez beaciaa
Hej dziewczynki widzę, że wszystkim się włącza syndrom wicia gniazda u mnie tak od 3 tygodni, a dziś leże i odpoczywam. Olałam sprzątanie, pranie, prasowanie i gotowanie. Na obiad zamówiona pizza i o :)

Sela mój Maciuś w 35t3d ważył 2600, a w 38 3610 więc sporo :) Boję się jak ja takiego klopsika urodzę :)
Miła ja też się boję, że mam za mało ubranek na 56, ale stwierdzam, że jak zabraknie to sklepy są, pralka w domu stoi, proszek nawet teściowa w razie w kupiła więc dadzą sobie radę !:D

Co do bólów to chyba niestety żadnej reguły nie ma :( Co do porodu koleżanki mówiły, że zacznie się jak każdy skurcz następny będzie mocniejszy od poprzedniego. Ani wody, ani czop nie muszą odejśc.
No nic jeszcze żadna kobieta nie przegapiła swojego porodu w końcu :)

10 lata 11 miesiąc temu #874908 przez miła
SELAja wlasnie tez mam taki jednostajny bol najczesciej ...tez tego nie moglam opisac lekarzowi i dlatego zdziwialm sie jak mi powiedzial ze to skurzcze porodowe bo myslalam ze jesli to skurcz to musi byc rowno np co 7 czy 15 minut. czasami jest silniejszy a czasami slabszy.Ja zaraz wybieram sie na szkole rodzenia wiec zapytam poloznej co ona sadzi na ten temat :)
Beaciaa ale ja naprawde mam na 56 malo ;) dopiero dzisiaj spojrzalam ze zapomnialam na ten rozmiar kupic rzeczy mam tylko 2 pajacyki i 3 kopmlety spioszkow. :lol: wiec trzeba szybciutko wybrac sie na zakupy :) A co do porodu masz racje nikt go nie przegapil ale ja chociaz chcialabym wiedziec czy te bole oznaczaja szybszy porod czy nie :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #874968 przez OlgosAmigos
beacia- też mam taką karuzelę i też jest od czapy jeśli chodzi o kolorystykę :lol: ale strasznie mi sie podobała i jest!mam nadzieję, że Małej też się spodoba ;) zaproszenia śliczne!co do wierszyków to my nie mogliśmy się zdecydować co chcemy zamiast kwiatów i mąż trochę zmienił taki co znaleźliśmy w internecie...chciałam Ci napisać ten wierszyk ale za nic nie mogę znaleźć zaproszeń :angry: pamiętam tylko końcówkę "ich roku nie marnujcie, coś innego nam darujcie", to może u Was analogicznie "coś dla Maćka nam darujcie"...? ;)

danusia- wierzyć się nie chce, ale to musiało byś niesamowite uczucie :kiss:

biedroneczka- jak tam po wizycie? :)

Witam po świętach :) stanęłam dziś na wadze i się przeraziłam :ohmy: ale jutro na czczo się zważe i mam nadzieję, że bedzie bardziej optymistyczny wynik ;) dzisiaj byłam na pobraniu krwi, ostatnim! :ohmy: no i dotarło do mnie, że zostało 30 dni do porodu!we wtorek ostatnia wizyta! :ohmy: a potem tylko czekanie zostaje...
a słyszałyście o tej kobiecie co wczoraj na przystanku w krakowie urodziła...? :lol: mąż mój wpadł w panikę! :S a tak w ogóle to Uśmiechnięta!gdzie jesteś...? :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #875018 przez patka89
Coś się dzieje nie dobrego z tym forum :(
Az nie wiem co i jak normalnie :(

Kurcze dopadł mnie strach już,Za 4 dni będę miała małą tak szybko ten czas zleciał nie pomyślałabym,że z maja zrobi się kwiecień.
teraz się trochę boje,pełno wątpliwości i mimo,że wszyscy mnie wspierają czuję się jakaś samotna,nie wiem czy to strach powoduje czy o co chodzi :(

No nic idę spać bo jutro muszę wstać na ostatnie badania krwi i moczu bo przed cesarką dostałam jeszcze takie zadanie by zrobić te badania.

Trzymajcie się miłego wieczoru dziewczyny!

10 lata 11 miesiąc temu #875044 przez biedroneczka39
No dobra poczytałam Was to mogę napisać co u mnie. Byłam w szpitalu na KTG I wszystko jest ok. Tylko mój brzuch się lekarzowi nie podoba bo podobno za duży jak na ten tydzień I jutro na 12 mam USG. No I muszè brać żelazo bo dostałam receptę. Po za tym twardnieje mi brzuch I przy tym boli bodbrzusze jak na okres. Mija I za jakiś czas znowu.

<3 Oliwia i Alicja <3

10 lata 11 miesiąc temu #875057 przez Paradise1982
Mam skurcze Braxtona - Hicksa, po raz pierwszy. Siedze na kanapie i licze i sa srednio co 3 minuty i trwaja okolo 45 sekund. Ide do wanny, moze mi przejdzie...

10 lata 11 miesiąc temu #875058 przez Paradise1982
Zaczyna mnie troche pobolewac brzuch tam na dole. Hmmmm..... Bardzo dziwne uczucie, nie wiem, co mam myslec.

10 lata 11 miesiąc temu #875060 przez nati.olsztyn
biedroneczka- Trzymam kciuki za usg.- koniecznie daj znać co i jak. A wielkość brzuszka to pewnie taki urok.

Paradise- Jak tam skurcze? ;-)Pisalas że nie wiesz jak to jest - to już wiesz;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka