BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 2 miesiąc temu #775302 przez Kocica
Muszę imbir kupic no i migdaky bo uwielbiam a jak maja jeszcze takie cudowne właściwości :laugh:
I z tym sikaniem to juz w ogóle sie zalamalam no ale co zrobic :) dobrze ze łazienka blisko :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #775848 przez biedroneczka39
Hej dziewczyny. Ja mam termin na 2 czerwca. Udzielam się na majóweczkach ale postanowiłam że również zawitam I tutaj jeśli pozwolicie. Z madziarach właśnie chyba pisałam na majóweczkach. To ty? Mam 32 lata. To będzie moje trzecie dzieciątko. Mieszkam od 4 lat w UK. Pochodzę z Grudziądza.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #775857 przez Kocica
No to witamy kolejna Przyszła mamusie i to jaka doswiadczona :laugh:
Ale to dobrze bo w moim przypadku to pierwsze dziecko i dobrze mieć wsparcie w bardziej doświadczonych dziewczynach :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #775868 przez anoda89
Hej. U mnie dzisiejszy dzień zaczął się od mdłości ale przeszło po 2 godzinach i później tylko ciutek muliło ;)

Biedroneczka fajnie że zawitałaś również na czerwcówkach bo nas malutko :)

11 lata 2 miesiąc temu #776255 przez Kocica
Hej dziewczyny :laugh:
Jak tam wasze samopoczucia i ciązowe dolegliwości :laugh:
u mnie koszmar jest co rano..niestety :dry:
ale dobre i to że w ciągu dnia jest juz lepiej no i czekolada pod ręką musi byc :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #776479 przez anoda89
Dobry.

Kocica u mnie też rano masakra, później trochę przechodzi i w krzyżu łupie co jest dość męczące. Jak w pracy nikt się jeszcze nie domyśla??

11 lata 2 miesiąc temu #776494 przez Kocica
Nie jeszcze nie..dowiedzą sie na najbliższej imperzie pracowej czyli za tydzien :laugh:
Wiedza tylko moje najlepsze koleżanki :) za to u męża ciągle się pytają co i jak bo mówił ostatnio że mam wizyte u ginekologa :laugh:
No i to 9 tydzień więc jeszcze nic nie widać :)
A u ciebie anoda89 już składają gratulacje czy jeszcze tajemnica :)

11 lata 2 miesiąc temu #776791 przez anoda89
My powiedzieliśmy tylko dwóm osobą i dopiero po następnej wizycie powiem rodzicom.

11 lata 2 miesiąc temu #776858 przez jakasse
Kochane - a więc dołączam i ja :)) U mnie 8 tydzien i 2 dzień :) Termin mam na 10.06 :))) U nas narazie wszystko OK serduszko biło na usg w 6 tyg 3dniu . Nastepną wizyte mam we wtorek, czyli zacznę wtedy 9 tydzień.

Z objawów : ból piersi, zawroty głowy, mdłości wieczorne oraz zmiany nastrojów.
Ciągnie mnie strasznie do owoców :))

Mam na Imię Marta i jestem z Wrocławia :))

Pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #777228 przez Kocica
Witamy kolejną czerwcóweczke :lol:
fajnie ze robi sie nas coraz więcej..mam nadzieje że zła passa mineła bezpowrotnie :)
Jakasse witaj w klubie i mam z Wrocławia i ja termin też mam na 10.06 choć wolała bym 06.06 :laugh:
Ooo tak owoce musza być :)
Jeśli chodzi o zachcianki to jest to przynajmniej zdrowe :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #777319 przez jakasse
Oooo super :)

Mi tam czerwiec odpowiada, ważne by było wszystko dobrze i jak najdłużej wytrzymało w brzuchu :))

Dziewczyny a z takich praktycznych pytań czy wy też miewacie kłujące bóle w podbrzuszu/jajnikach. - nie cały czas tylko od czasu do czasu ?

Lub np. białe upławy ? bo ja mam je od początku ale lekarz nie stwierdził żadnej grzybicy ani nic, wiec wydaje mi się że to naturalne?

11 lata 2 miesiąc temu #777329 przez Kocica
kłucie jak najbardziej..i takie wrazenia "ciągnięcia" w podbrzuszu..i nieraz w ogóle brzucha nie czuje a czasem daje o sobie znać :dry:
A z upławami sie nie martw jesli lekarz nic nie stwierdził to jest wszystko ok. widocznie tak twój organizm reaguje na zmiany :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #777466 przez biedroneczka39
jakasse napisał:

Oooo super :)

Mi tam czerwiec odpowiada, ważne by było wszystko dobrze i jak najdłużej wytrzymało w brzuchu :))

Dziewczyny a z takich praktycznych pytań czy wy też miewacie kłujące bóle w podbrzuszu/jajnikach. - nie cały czas tylko od czasu do czasu ?

Lub np. białe upławy ? bo ja mam je od początku ale lekarz nie stwierdził żadnej grzybicy ani nic, wiec wydaje mi się że to naturalne?

Mam tak samo jak ty kochana i uplawy i klucie w podbrzuszu. Mdlosci mnie nie mecza ale zle samopoczucie tak :) Pozdrawiam nowe mamuski i sluze rada skoro taka ze mnie doswiadczona mamusia :lol: :lol: :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 2 miesiąc temu #777495 przez jakasse
Ja mdłości jako tako też nie mam, czasem jak za dużo zjem hehe - ale to wieczorami mnie łapie, odwiedze muszle i po problemie :))

Dzis miałam powtórke morfologii krwi bo wyszedkl mi jakiś skrzep - a czy wy już się badałyscie ? mi lekarz polecił w diagnostyce zrobić cały pakiet dla kobiet w ciaży, Drogi - bo 315 zł - ale przynajmniej już wszystko mam z głowy :)))

11 lata 2 miesiąc temu #777622 przez Kocica
Ja byłam dzisiaj u lekarza i jest wszystko w porzadku :lol:
Tętno dobre, maluszek ma 2,26mm i jest dokładnie 9 tydzień czyli tak jak powinno byc wg OM :laugh:
A co do badań to zajme sie tym w przyszłym tyg. I chyba tez sobie cały pakiet zrobię będzie z głowy :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka