BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825619 przez anoda89
Akurat imbiru nie mam w domu ale to męża wyślę i będę się kurować. Normalnie to już by mi przeszło a teraz się ciągnie. Mam nadzieje że maluch ma się dobrze pomimo przeziębienia. Dzięki za radę :)

Zrobiłam sobie syrop z cebuli ale jest taki ohydny i odbija mi się ta cebula, pić go będę bo wyjścia nie mam ale oby jak najkrócej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #825621 przez Kocica
Anoda spokojnie można :) I polecam zroboc jak radzi Monia z imbirem do tego duuuzo malin i cytryn miodu i ciepełka :lol:
A jak lubisz i wypijesz polecam ciepłe mleko z miodem i czosnkiem mnie stawia na nogi lepiej niz leki :woohoo:
Terminy terminami a maluszki i tak przyjda na świat kiedy zechcą :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #825626 przez Monia2408
Kocica z mlekiem ma racje tez super dziala tylko trzeba byc twardym zeby to wypic. Ja swojego tym leczylam , ale osobiscie nie dalam rady wypic :( Ciekawe czy ten arbuz w biedronce jest jeszcze, ale mam ochote ;P

10 lata 11 miesiąc temu #825630 przez anoda89
Tylko jak mi się teraz szybko ciepło robi a jak wypiję taką mieszankę rozgrzewającą to będę na golasa latać :silly:

Kocica dokładnie, jeszcze może być tak że te które mają termin na początek czerwca urodzą później niż te z końca. Ważne aby do 38 tc donościć maluszka a po te nie wychodzi kiedy chce ;)

10 lata 11 miesiąc temu #825631 przez Kocica
Cóż jak to się mówi dla dobra dziecka :laugh: zreszta lekarstwo im gorsze tym bardziej pomaga :cheer:
Monia wczoraj jeszcze były i to całkiem spore ilości :blush: Ja mam ochote na nalesniki albo frytki z Mc..moze zrobie sobie wyjscie słóżbowe ;)

10 lata 11 miesiąc temu #825637 przez anoda89
Mc też za mną chodzi i pizza :lol:

Idę sobie poczytać, wczoraj skończyłam książkę a mam jeszcze ze 2-3 które czekają na swoją kolej.

10 lata 11 miesiąc temu #825643 przez Kocica
Na pizzy bylam w sobote :laugh: i niby zachcianka spelniona ale jak jechalam do pracy milam pizzahut i co widze festiwal pizzy i az mi slinka pociekla :lol:
No ja mam ambitny plan do konca maja pracować i licze sie z pracujacym poczatkiem czerwca więc mam nadzieje ze bedzie ciut pozniej niz wczesniej bo bede chyba z niemowlakiem konczyc :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #825644 przez Lizzy
Witam się w zimowy ranek.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #825648 przez jakasse
ZŁEGO DIABLI NIE BIORĄ - coś podobnego ! pff, obudziłam się z gorączką, wielkim ropnym gardłem, kichaniem i katarem- CZYŻBY ANGINA? pewnie tak, ŚWIETNIE ! ZNAKOMICIE! bylam w aptece, oczywiscie syropu na przeziebienie dla kobiet w ciąży nie ma !! kubek gorącej herbaty z cytryną i co dalej :(

10 lata 11 miesiąc temu #825652 przez jakasse
Lizzy - zapisuj sobie te sny, może keidys książke wydasz hehehe. U mnie też jakieś nieswtorzone historie, ostatnio jak bylam u kuzynki rozmawialysmy o tym, że jak sie zajmowałam jej synkiem to najgorsze dla mnie bylo upilnować żeby nie wyszedł na balkon, bo mialam stresa że coś sie stanie, i potem w NOCY ŚNIŁO MI SIĘ że jej synek wypadł z balkonu u mojej mamy !!!! Czujecie ;/
Innego dnia śnilo mi się też że mam romans z kolegą ze studiów, który po 1. nigdy nie zwrociłby mojej uwagi, po 2. ma żonę i mysle ze nie w głowie mu romanse- z reszta mi też nie :)

10 lata 11 miesiąc temu #825709 przez Kocica
Taaa sny sa w ciazy kapitalne :blush:
Mi sie sniło ze bylam w knajpie gdzie wlascicielem byl wloch wygladajacy jak ojciec chrzestny i jadłam mega pyszny deser..a najlepsze jest to ze mowilam po włosku perfect :laugh:
Jakasse polecam domowe sposoby i duzo czosnku bo to naturalny antybiotyk :laugh: cieply kocyk/kolderke i spac, grzac się i zdrowieć :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #825715 przez babajaga0087
hahaha nie no Dziewczyny rozwaliłyście mnie tymi snami :D najbardziej podobają mi się ten o 4 kochankach do wyboru i o tym, że właściciel restauracji wyglądał jak ojciec chrzestny :D

10 lata 11 miesiąc temu #825722 przez Kocica
Babajaga ja ( i zreszta nie tylko ja :cheer: )mam takie sny praktycznie co noc jedne są masakryczne jak wypadek czy coś w tym stylu ale inne tak absurdalne ze szkoda gadać :silly:
Coz taki to urok bycia w ciazy :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #825727 przez Mira_84
Rany, co to a choróbska tu panują???!!!! :unsure: biedne Wy Chorowitki.... muszę Wam sie przyznać, ze od dzieciństwa uwielbiam syrop z cebuli ;) choć śmierdzi przeokrutnie :blink: za to mleka z masłem i czosnkiem nie dam rady przełknąć... :S

Sny macie bardzo ciekawe, szczególnie te z kochankami :blink: mi się niestety tylko śni, ze mój mąż ma kochanki - np. raz mi sie śniło, ze jedna mieszkała u nas na balkonie ;) teraz ślubny się śmieje, że jak idzie zapalić na balkon, to od razu kochankę odwiedza :blink: ehhh te ciążowe fazy ;)

z ciążowych zachcianek to wczoraj wciągnęłam paczkę prażynek, smaków dzieciństwa się zachciewa..

z tymi pampersami to macie rację, rannnyyy będzie ich 2 x więcej... 4000... muszę ćwiczyć nadgarstki ;)

co do ceny pampków, to w sumie nie wychodzi tak drogo, wcześniej myślałam ze jest tak jak opowiadają niektórzy - z torbami sie idzie przez te pampki... ale nie. w sumie miesięcznie wychodzi mi ok 100 zł, przy średniej 6 szt/dziennie. No pierwsze 3 miesiące wiadomo wiecej idzie, ale też są tańsze ( tzn. tańsze w przeliczeniu na sztuki). Kupuje Pampersy Activ Baby i Pampers Premium Care ( są bossskie)- zawsze jak są promocje to biore wiecej i chomikuję i naprawdę 100 zł to wychodzi. Czasem kupuje też Dadę z Biedronki, też daja radę. Zważywszy, że na żwir silikonowy dla kota wydaje miesięcznie 80 zł, to dramatu nie ma :blink:

Lizzy - fajne są takie pamiątki! Ja prowadzę Pamiętnik Pierwszego Roku Życia Zosi - codziennie piszę kilka zdań, co się wydarzyło itp, co robiłyśmy, jakie postępy robi. Jak skończy rok to planuje pisać raz w miesiącu- każdego 26- taki list do Niej o tym, co sie przez ten miesiąc wydarzyło, czego sie nauczyła. A później co półroku taki list pisać aż do dorosłości. Mam nadzieję, że wytrwam i będzie kiedyś szczęśliwa z takiej pamiątki. Z drugim szkrabem zrobię tak samo.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825747 przez jakasse
Mira- ja też uwielbiam syrop z cebuli, a mleko z czosnkiem pije tylko z dodatkiem miodu, bo inaczej by nie przeszło :)

Co do pampersów to ja na poczatek mam zachwalane przez koleżanki 'jedynki' babydream z rossmanna, a dwójki PAMPERS NEW BABY . Na razie mam po 1 paczce ( 1ki- 29 sztuk, 2ki- 59 sztuk ) - doszlam do wniosku ze jak maluch się urodzi mały to wysle niemęża po więcej jedynek, a tak to szkoda kasy, bo jak sie urodzi 4,5 kg :D to co ja z tymi jedynkami poczne ;)

slyszalam ze wlasnie DADA z biedronki daje rade, ale chce uzywać PAMPERSÓW bo przynajmniej mam pewność że wszedzie sie je dostanie, są ogólnie dostępne i jadąc na wieś i nie mając rossmanna czy biedronki da się rade przeżyc ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka