BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #835158 przez Klaudeczka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #835168 przez Kocica
Klaudeczka Noo to super bo my sie tu nawzajem nakrecamy i inspirujemy kulinarnie :silly:
Lizzy nie przejmuj sie każdemu sie moze zdarzyć ;) I wiesz do odważnych świat należy :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #835178 przez anoda89
Witam nową mamusie :lol:

Ja właśnie pojadłam sobie łososia wędzonego i zaspokoiłam swoją rządzę :laugh: Później chyba dopiorę się do cheetosów keczupowych :)

10 lata 11 miesiąc temu #835185 przez Klaudeczka
ja właśnie wszamałam serniczek :D jak nie zjem codziennie czegoś słodkiego, to aż mnie roznosi :P a na kolacyjkę krupniczek :)

10 lata 11 miesiąc temu #835204 przez Martyna82
Witaj Klaudeczka na forum no i gratuluje synka:) ja jesli u mnie bedzie chlopiec, to tez myslalam o Antonim (po dziadku) ale w zwiazku z tym ze mieszkam w Hiszpanii,bylby Antonio :) a to juz nie bardzo ;p

Lizzy,nie przejmuj sie,raz nie zawsze ;) ja kiedys spalilam gotowane jajko na wegiel ;p ale tylko raz ;)

Co do lentejas to prosty i szybki przepis,bo w szybkowarze. Moze niezbyt ciekawie wyglada,ale soczewica ma wiele witamin,zelazo,potas,i duzo innych,wiec warto. Z tego przepisu wychodza dwa obiady dla pary (mozna tez mrozic,tyle ze bez ziemniakow,bo mrozone sa do niczego)
A wiec : pluczemy soczewice(ja uzywam zielonej,ale moze byc jakakolwiek),obieramy 3 srednie ziemniaczki,2 marchewki, cebule,pomidora malego, wrzucamy to pokrojone w srednie kawalki (cebule wystarczy przekroic na pol) do szybkowara(szybkowaru? Mam watpliwosc),zalewamy woda tak tylko by zakryc, solimy, dodajemy lisc laurowy(2) i troche oliwy z oliwek (ile nam sie wleje tak na raz ;p). Na patelni podsmazamy z czosnkiem tlusta pikantna kielbase(takie 2 srednie przekrojone na 3 czesci)-my uzywamy chorizo z racji dostepnosci, dodajemy sos pomidorowy(jakies 100 ml),lub koncentrat, to wszystko przelewamy do szybkowara(-u), zamykamy go,wstawiamy na pelen «ogien»,jak zacznie syczec to zmniejszamy moc o polowe i gotujemy jeszcze ok 10 min.,wylaczamy kuchenke i zostawiamy by zeszlo cisnienie, lub zalewamy zimna woda by to przyspieszyc. Oczywiscie mozecie dodac inne przyprawy do smaku,albo inne warzywa, mozna improwizowac. Jak chcecie robic w zwyklym garnku to trzeba namoczyc na noc soczewice. Jak ktoras lubi takie potrawy i sprobuje to niech mi da znac jak wyszlo :)

10 lata 11 miesiąc temu #835208 przez Klaudeczka
Dziewczyny pomóżcie! Zrobiłam ten suwaczek, ale nie wiem jakto ustawić żeby był wyświetlany pod każdym moim wątkiem xD

10 lata 11 miesiąc temu #835223 przez Lizzy
Klaudeczka - musisz link do suwaczka wkleić w swoim podpisie w pozycji "Podpis". Wtedy suwaczek na stałe będzie przy każdej wiadomości.

Martyna - jak tak dalej pójdzie to wszystkie będziemy specami od kuchni polsko-hiszpańskiej :silly: Mniam :) Będę musiała wypróbować przepis :) W przyszłym tyg mam zamiar zrobić risotto - przepis przywieziony przez koleżankę z meksyku :)

10 lata 11 miesiąc temu #835225 przez anoda89
Dziewczyny czy wy też tak dużo pijecie :unsure: Ja dzisiaj wypiłam 1,5 l wody + 3 herbaty w tym jedna taka większa i dalej mam suszę.

10 lata 11 miesiąc temu #835226 przez Klaudeczka
Dzięki Lizzy za pomoc :)
zaraz chyba idę sobie zrobić marcheweczkę duszoną z ziemniaczkami :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #835232 przez Klaudeczka
Ja bardzo mało płynów spożywam, jakoś nie czuję potrzeby picia dużo. :)

10 lata 11 miesiąc temu #835236 przez Martyna82
Klaudeczka,ja tez mialam problem z suwaczkiem,wiec tylko dodam ze najpierw wchodzisz w zakladke szara TWOJ PROFIL wtedy po lewej stronie MOJ PRofil, i tam na samym dole formularza jest PODPIS, tam wklejasz.

Anoda,ja tez malo pije,rzadko czuje pragnienie.. choc teraz sie «zmuszam» dla dzidzi

Lizzy to masz miedzynarodowe menu ;p

10 lata 11 miesiąc temu #835241 przez Klaudeczka
ja na samym początku ciąży duzo jadłam, teraz na szczęście to przeszło. Jak na razie mam na plusie 3,5kg :D

10 lata 11 miesiąc temu #835244 przez Kocica
Ja jakoc tez dużo nie pije..w pracy ze dwie herbaty w domu co dziennie jakas zupa ale za to owoce musza być zawsze pod ręka :) W sumie to nie zauważyłam żebym piła wiecej :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #835252 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #835256 przez Klaudeczka
No właśnie nie wiem który link wkleić, bo jest kilka do wyboru.. :( chyba jestem głupia xD
:P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka