BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #835900 przez Martyna82
Dzień dobry dziewczyny!
Jak Wam mija niedziela? Moja leniwie przed komputerem (skype z całą rodziną po kolei :P)
Ale zaraz się zbiorę by jakiś obiad gotować i dziecka nie głodzić :)

Moja dzidzia kopie zwykle słabiutko, raczej czuję jak zmienia pozycję, głównie gdy leżę (na plecach, bo na boku mniej wyraźnie) i jest to przyjemne. Jak kładę rękę na brzuchu to raczej przestaje :)

Klaudeczka, ja też na początku czułam takie jakby bąbelki pękające, to już to :)

Jakasse, bardzo ładny rożek.
Jeju, ja oprócz kilku ciuszków, smoczków i kilku innych drobiazgów nie mam jeszcze nic. Muszę się zebrać w końcu

Agnilla, bardzo ładnie wytłumaczyłaś siostrzenicy ciążę i narodziny :)Podoba mi się:)

Katasza, zrób sobie wagary :P

Babajaga, to twoja siostrzenica, trochę babci przygadała :P Ach, te dzieci. Piękne, że są tak szczere, ale potrafią zawstydzić :)

Kocica, poszłabym też do lasu, tylko u mnie nie ma lasu :( Tęsknię za chodzeniem pośród drzew... A Słychać już może ptaszki? Czy jeszcze nie?

to milego dnia dla Was, papapa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #835913 przez Kocica
Ech szkoda ze weekendy tak szybko milaja :dry:
Martyna ptaszki cwierkaly aż mi sie do domu nie chciało wracać :cheer:
Obiad zjedzony i chwila dla mnie :laugh:
A wieczorkiem Randes vouz z mężem :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #835927 przez Klaudeczka
Niedziela mija pozytywnie. Właśnie skończyłam zajęcia i jestem w domku :) cóż, dzisiaj coś pogodny nie ma (bynajmniej u mnie) ;/ cały dzień pochmurno.
Jakasse- Ładny ten rożek.;) Też już powoli zacznę myśleć o wyprawce dla maluszka, tylko choćbym chciała kupić jakieś ciuszki, to nie mogę, bo nie wiem jak dzidzia się duża urodzi :P a tak uwielbiam kupować ciuszki... :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #835940 przez Kocica
Klaudeczka z ciuszkami to jest tak ze kupuje sie po kilka tak naprawdę z każdego rozmiaru albo ze względu na wiek typu od 0-3 mc, 3-6 itp. Właśnie żeby mieć rożne opcje w zależności od tego jakie sie dziecko urodzi :silly: A pózniej to już z górki zreszta pójdziesz do jakiegoś sklepu z dzieciecymi ciuszkami i tam dokładnie wszystkiego sie dowiesz no i zostaje jesz za mama :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #835948 przez Klaudeczka
Dzięki Kocica ;* ;)jestem maniaczka kupowania ciuszków, więc moje maleństwo będzie miało baaardzo duzo ubranek :D

10 lata 11 miesiąc temu #835950 przez anoda89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #835955 przez Kocica
No to tym bardziej do dzieła :lol: Wiesz niby czasu dużo ale kurcze szybko leci a ja przynajmniej po sobie widzę ze coraz mi ciężej i coraz sie szybciej mecze wiec nie odkladam już niczego żeby sie nie toczyć po sklepach tylko chodzić z przyjemnością :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #835961 przez Klaudeczka
Tak się tylko mówi, że te 9 miesięcy to bardzo dużo czasu, a tak naprawdę to czas leci nieubłaganie szybko. Mi te 20 tygodni baaardzo szybko zleciało ;D

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #835985 przez katasza
[hi

[/hide]

10 lata 11 miesiąc temu #835990 przez Klaudeczka
Katasza- miałam w zeszłym tygodniu ten sam problem. Ale od razu zamówiłam i w ciągu 3 dni mi doszedł ;)

10 lata 11 miesiąc temu #835998 przez Lizzy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #836000 przez Klaudeczka
a dziękuję Lizzy :)
ja tez w week chodzę tylko na zajęcia, więc tygodnie mam wolne :P
Codziennie jak wchodzę to też jest mnóstwo nowych postów, widać :lol: aktywności tutaj nie brakuje
Czyżbym to ja była najmłodsza? :P

10 lata 11 miesiąc temu #836002 przez Agnilla
Anoda, nie znam, mam nadzieję, że poznamy płeć za połowkowym :)

10 lata 11 miesiąc temu #836010 przez jakasse
Uf w koncu koniec weekendu = koniec szkoły :)
Jestem jakaś mega zmeczona.
Cały ten tydzień szykuje się być pracowitym, mamy duuużo zleceń....
naszczęscie w połowie, bo w środę idziemy na echo serca więc podejrzymy maluszka :)

Wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację (jak juz pisalam wczesniej bylismy na 60tce mojego chrzestnego - sprawa dotyczy rozmowy z żoną mojego kuzyna) - pytała Nas o imie, tzn generalnie tematem głównym był dzidziuś, ale jak zeszło na imię to mnie tak wnerwiła że kino. Pyta sie o imię więc zaczęłam temat od tego że na początku chciałam - BRUNO, ale moja mama mnie wybłagała, że każde imie tylko nie to , bo bardzo jej sie kojarzy źle. A więc dla mamy odpuściłam Bruna a ona mi na to, że jak mówiła w pracy że jej synek będzie Eryk to wszyscy jej mowili ' nie mozesz wybrać jakiegoś normalnego imienia?" i że bardzo ją to irytowalo, drażniło i wkurzało bla bla bla /// rozmowa się toczy po czym mówi do mnie, to jak nie Bruno to jakie macie jeszcze propozycje ? więc wymieniłam jej : Antoś, Franek , Florian - i mówię że nie wiem nie jestesmy zdecydowani, mamy tylko swoje typy a ona do mnie " o nie Franek- wybierz inne imie, nie możesz nazwać np. Aleks albo Kryspin ? - CZUJECIE ?!?!?!?! DZIEWCZYNA KTÓRA SAMA MI MÓWI ZE NIENAWIDZIŁA GDY KTOŚ JEJ WMAWIAL ŻE WYBRAŁA BRZYDKIE IMIE, ZROBIŁA TO SAMO, DO TEGO NARZUCIŁA MI SWOJE TYPY CO JEJ MIALAM ODPOWIEDZIEĆ " Boże jesteś świetna, znakomicie własnie zdecydoiwalam nasze dziecko bedzie mialo na imie Aleks na cześć tej rozmowy" kurde !!!!

Nienawidze być postawiona w takich sytuacjach :(

10 lata 11 miesiąc temu #836018 przez Agnilla
jakasse od zawsze mówiłam, że mój syn będzie miał Bruno na imię, niestety skutecznie wybito mi to z głowy porównując Bruno do imienia dla psa :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka