BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 11 miesiąc temu #836312 przez Klaudeczka
Witam was dziewczynki :) jak tam się dzisiaj czujecie? ;D Ja się w końcu wyspałam.. :D cały week przed 7 musiałam wstawać ;/
Słyszałam, że na tą glukozę powinno się iść w 25-26 tyg. Czy to prawda? Ja jestem dopiero w 20 i w tym tygodniu kazała mi iść zrobić badania...
No, dzisiaj idę kupić coś maluszkowi ;D i może sobie ;]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #836314 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #836322 przez Kocica
Ja tez co dziennie 5:45 w weekendy wstaje pozniej ale to dla tego ze maz wychodzi na zajecia i poprostu mam cisze i nic mi nie przeszkadza a nawet jak sie budze kolo 8 to najzwyczajniej w swiecie nie chce mi sie wstawac :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #836327 przez Klaudeczka
No właśnie, dlatego tez mnie martwi to, że kazała mi iść zrobić to w 20tyg
;/

10 lata 11 miesiąc temu #836330 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[/ul]

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #836331 przez anoda89
Heja :) Pogoda masakra a miałam do męża iść i nie wiem co z tego wyjdzie :dry:
Ja budzę się gdzieś o 7 czasami wcześnie ale leże do 9 i oglądam telewizję.

Co do ludzkiej uprzejmości to szkoda gadać, jak się nie upomnisz to nikt na Ciebie uwagi nie zwróci.

Mira powodzenia na USG i czekamy na wieści :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #836335 przez Mira_84
Dzień dobry!

Katasza
– grzecznie siedź w poczekalni, nigdzie nie lataj! Ja w poprzedniej ciąży bardzo źle się poczułam na tej glukozie, normalnie zimne poty mnie oblecialy, tak mi było niedobrze… teraz mam aż pietra czy tym razem tak będzie i już ślubnemu zapowiedziałam, że urlop bierze i jedzie ze mną. Też coś czuję że Synek będzie, choć nie pogniewam się na drugą córeczkę…. ;)

trzeba bylo zasunąć tekstem do tej dziewczyny coś w stylu "a nie wie pani ze palenie szkodzi dzidziusiowi???!!!"

Kocica
– fajnie z tym weselem w kwietniu, ja bym chętnie poszła. My ostatnio dostaliśmy zaproszenie na wesele na …7 czerwca…. Hmmm no raczej odpada, tym bardziej że to wyjazdowa impreza by była. Z tymi siedzeniami dla ciężarnych – no niestety chamstwo się szerzy…najlepsze jest to, ze przeważnie tak zachowują się kobiety! To mnie dziwi…faceci jacys bardziej empatyczni są…

Klaudyna – zapomniałam Ci wczoraj napisać, że brzuszek śliczny! :kiss: Coś za szybko Cię wysyła na ta glukoze…może coś jej się pomyliło? :blink:

Babajaga – Wiktoria , bardzo ładnie :)

Usg mam na 18.20… ale czasu dużo jeszcze… na szczęście moja mama dzis przyjedzie i do środy zostaje – troszke się Zosią zajmie, a ja jutro na cały dzień do pracy uciekne – ale atrakcja! ;)

Meble mam też z Ikea ogólnie w tonacji biel+szarość+akcenty lawenda, mamy łóżko Hemnes szare i łozeczko dla Zosi tez Hennes takie samo szare- a komodę dla Zosi kupiłam z Ikea białą aspelund – chciałam teraz drugą identyczna kupić…ale…. Wycofali tą serię…wrr i szukam używanej, ale nie mam szczęścia :dry: :S

10 lata 11 miesiąc temu #836338 przez Monia2408
Mnie jutro to siedzenie czeka masakra na sama myśl, niektórzy twierdza ze najlepiej robić w 26 tyg. ale ilu lekarzy tyle wersji. Ogólnie tak jak Katasza pisze miedzy 24-28 tyg. Wcześniej jak zrobisz to nie ma zbytnio sensu. Co do przywilejów ciężarnych to powiem Wam ,że jestem rozczarowana ani razu nie weszłam bez kolejki na badania krwi a w sklepie ze dwa razy sprzedawczyni poprosiła Panią w ciąży.

10 lata 11 miesiąc temu #836348 przez Klaudeczka
do laboratorium:grupa krwi, Rh, odczyn Coombsa, morfologia, mocz, test obc. 75h glukozą.
takie mi dała skierowanie na badania i jeszcze powiedziała, żeby koniecznie iść w tym tygodniu .
Na pewno nie jestem 5tyg do przodu... bo nic nawet na to nie wskazuje ;p
No i nie wiem co teraz robić :(

10 lata 11 miesiąc temu #836350 przez Kocica
ech tak to jest ze jak sie nie upomnisz to nikt cie w kolejce nie przepuści ani miejsca nie ustapi..
Moja mama mi opowiadala ze robili badania o postrzeganiu kobiet w ciazy przez innych ludzi i okazuje sie za najwiecej ciepla i szacunku maja kobiety starsze albo takie ktore same byly w ciazy natomiast laski~30ki wypadly najgozej i przykre ale trzeba sie z tym zgodzić..
Mira to bedziemy czekać na newsy jak po wizycie :blush: i niech malenstwo wspolpracuje przy usg :silly:
Ja jeszcze musze cale dwa tyg czekac a to sie jak wieczność wydaje :cheer:

10 lata 11 miesiąc temu #836351 przez Klaudeczka
75g*

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #836357 przez katasza
[h

[/hide]

10 lata 11 miesiąc temu #836362 przez anoda89
Coś mnie od soboty nera jakby dawała o sobie znać i ciężko mi się zaczyna oddychać :dry: Chyba już macica zaczyna uciskać.

Katasza ja też na Twoim miejscu bym siedziała spokojnie bo różnie kobiety się po glukozie czują, jeszcze gdzieś zasłabniesz.

Mira fajnie jakby Zosia miała siostrę do zabawy :lol: Jakoś czuję że u Ciebie chłopaczek będzie :)

Dzisiaj wyciągnę męża do Lidla zobaczę te ubranka może coś mi się spodoba bo w gazetce to wszystko ładnie wygląda a na żywo nie koniecznie. Chociaż te bodziaki bym kupiła bo tanie jak barszcz są :)

10 lata 11 miesiąc temu #836363 przez katasza

10 lata 11 miesiąc temu #836366 przez Kocica

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka