BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 2 miesiąc temu #784061 przez Mira_84
witajcie Czerwcówki!

jak wszytko się szczęśliwie potoczy to również zostanę mamą w czerwcu 2014 ;)

i tak jak madziarahh jestem już mamą styczniową 2013 - mam 9,5 miesięczną córeczkę Zosię. W piątek byłam na USG, widziałam fasolkę i serduszko. Termin z OM mam na 22 czerwca, ale fasolka jest o tydzień mniejsza jak na razie, więc termin ruchomy w okolicach końcówki czerwca..

Coś o mnie... mam 29 lat, jestem z Wrocławia. Samopoczucie na razie baaardzo marne, jestem jak zoombiee....

Anoda- bardzo się cieszę że Ciebie tu widzę! Gratulacje :lol: (jako styczniówka 2013 podczytujaca lutówki). Ja też na luteinie, bo to moja czwarta ciąża, dwie przed Zosią niestety straciłam. ale teraz będzie dobrze, musi być :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #784148 przez Kocica
Witamy kolejna czerwcowa mamusie :lol:
No i kolejna z Wrocławia :laugh: Dziewczyny my to sie pózniej musimy na jakiś spacer z maluchami umowic :laugh: :lol:
Dziś czeka mnie domowa impreza ale jestem tak zmęczona ze najchętniej bym z łóżka nie wstawala nie mówiąc o wychodzeniu gdzieś..
No ale mamy oficjalnie powiedzieć ze jestem w ciazy wiec trzeba jakos wygladac :lol: Najlepiej promiennie :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #784163 przez Mira_84
ooo, Kocica, tez jesteś z Wrocławia? super ;) a jakie rejony? ja Nowy Dwór :silly:

jeśli oficjalne ogłoszenie dobrej nowiny, to musisz wyglądać wieczorem kwitnąco :blink: dobrze, ze masz dużo czasu by się wyszykować. Ja dziś muszę kupić sukienkę na wesele , impreza juz za tydzień a ja przez to samopoczucie to nawet myśleć nie chciałam o chodzeniu po sklepach, a teraz mam nóż na gardle. Do tego zakupy z 9 miesięcznym maluchem to naprawdę wyczyn jest, uhhhhh :S

11 lata 2 miesiąc temu #784176 przez Kocica
Mira super bo ja kuzniki ta stara cześć z domkami wiec mieszkamy po sasiedzku :lol:
I może uda sie nam jakos wcześniej spotkać hehe zawsze to będzie można porozmawiać na "żywo"
Wiesz czasem zakupy są męczące nie mówiąc o tym ze z małym dzieckiem..
Ja juz zaczynam sie szykować to pewnie sie wyrobie :laugh: Facet ma łatwiej ubiera garnitur i tyle :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #784180 przez jakasse
A ja wrocław śródmieście- mieszkam koło pasażu grunwaldzkiego :)

Wczoraj cały dzień się nie odzywałam, bo cały dzień przeleniłam się w łóżku , jakoś siły nie mialam by funkcjonować , a wieczorem byłam z mamą na koncercie jubileuszowym zespołu BAJM - choć fanką zbyt nie jestem jakąś , ale czasem, z mamą robimy sobie takie wspólne wypady we dwie :)

Kolejny tydzień minął , za dwa dni zaczynam 10 tydzien :) To już 5 tygodni odkąd wiem o malenstwie :)

co do zmian to skóra na twarzy przesuszona i wypryski i paznokcie jakoś zadziwiajaco twarde i nie łamliwe :)

11 lata 2 miesiąc temu #784192 przez Kocica
Jakasse ja koło pasazu pracuje :laugh: Na norwida :laugh:
Wiec jak byś miała ochotę na jakieś ciażowe plotki przy herbatce to daj znać zrobię sobie wyjście sluzbowe :lol:
Ja juz zaczęłam 10 tydz. Leci ten czas kurcze :laugh:
Pamietam jak dopiero myślałam o zajściu w ciążę :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #784365 przez anoda89
Hej. Jak wam niedziele minęła?? Ja cały dzień leże i przysypiam co chwilę :laugh:

Mira a no ja styczniówki 2013 też podczytywałam i teraz też zdarzy mi się poczytać co tam u was słychać. Na początku byłam i na styczniówkach ale że termin bardziej na luty mi wypadał to przeniosłam się na mamusie lutowe :) Widzę że masze maluszki troszkę mniejsze ale dogonią :lol: Gratuluję oczywiście fasolki :kiss: Masz jakieś wieści od Madziarah??

Kocica ciekawa jestem reakcji najbliższych, pewnie radość niesamowita. Czekam na wieści :lol:

Ja mam syfy niesamowite i jak nastolatka wyglądam :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #784509 przez jakasse
Ja też czekam kocica na wieści jak reakcja rodzinki :)

Dziś dzień w pracy spędziłam, potem obiad u mamy i tez się trochę przespałam bo przy kawie włączyli jakiś dramat na HBO i padłam :) Teraz wrocilismy do domu, czeka na mnie sterta garów z wczoraj A TAK MI SIĘ NIE CHCE :( jeszcze wlosy musze zafarbować bo wygladam strasznie

11 lata 2 miesiąc temu #784516 przez Kocica
Hej dziewczyny :lol:
Jedna cześć rodziny juz wie i oczywiście wszyscy sie cieszyli i gratulowali :lol:
No inoczywiscie każdy ze bawić pomoże..zobaczymy :laugh:
Żale moje samopoczucie jest tak beznadziejne ze szok...wszystko mnie boli mdli mnie okropnie i nie ruszylam tunczyka którego uwielbiam..
Jutro druga impreza i juz cała najbliższa rodzina będzie wiedziała :lol: Reszta sie dowie poczta pantoflowa :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #784525 przez jakasse
Oj uwierz że dowie się bardzo szybko, u mnie też niby najbliższe osoby , a nagle chyba już wszyscy wiedzą. Z drugiej strony co ma być to będzie, ja jestem dobrze nastawiona, cieszę się z ciąży i wiem że rodzina też się cieszy, przynajmniej ta najblisza. Moja chrześnica, już zapowiedziała, że bedzie mi pomagac w opiece- ehe ! zobaczymy :))

11 lata 2 miesiąc temu #784663 przez Kocica
Wiecie mam wrażenie ze każdy chce pomagać jak do narodzin daleko :lol:
Ale nie ma sie co martwić na zapas jakos to bedzie :laugh:
Dziś druga impreza Marcinowa wiec kolejne oficjalne ogloszenie :laugh:
Ale fajne jest to ze wszyscy sie cieszą i gratuluja :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #784705 przez jakasse
to fakt jest to bardzo miłe :)

Dziewczyny a czy wy myślałyście już o imionach np?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #784745 przez Mira_84
matko, nadal czuję się fatalnie, a tu dzieckiem trzeba się zajmować... masakra :S najchętniej spałabym 20 godzin na dobę.

Kocica - to masz maraton imprezowy! to miłe, jak wszyscy się cieszą. a co do poczty pantoflowej, to fakt- to najszybsza i najskutezniejsza poczta :silly: 24h/7 :blink:

jakasse- z tą pomocą po urodzeniu to różnie bywa... każdy wpada na kawkę, ciasteczko, ponosi maluszka i fruuu do siebie, a ja sprzątam przed wizytą, sprzątam po wizycie :S :S :S ale też fakt, nie mam we Wrocławiu żadnej rodziny, moj mąż też nie i dlatego nam ciężko. co do imion, rozmawiamy o tym, na razie tylko wersja dla dziewczynki, bo jakoś oboje się nastawiliśmy na drugą córeczkę. mój ślubny chce Hanię

anoda - ja też jak nastolatka wyglądam... masakra! jeszcze w sobotę na wesele :S madziarahhh jest już w domu, z fasolką jest ok, na razie się ogarnia po powrocie i małą Julcią zajmuje.

11 lata 1 miesiąc temu #784749 przez anoda89
Hej.

Kocica ciekawe jak w praniu wyjdzie z tym pomaganiem :woohoo: Fajnie że wszyscy się cieszą i oferują pomoc miło jak się takie słowa słyszy :) :) Czekamy na relacje z drugie imprezy ;) :lol:

Ja na razie się jakoś nad imieniem nie zastanawiam, poznam płeć to będzie się myślała ale dla chłopca mam już wstępnie :silly: Tymek :lol: Tak przypadkiem wpadło mi w ucho już w poprzedniej ciąży tylko mąż musi zgodzić :lol: ;)

11 lata 1 miesiąc temu #785033 przez Kocica
No juz w domu :laugh: Wszyscy wiedza a kto nie wie dowie sie poczta pantoflowa :lol:
I co najważniejsze każdy sie cieszy i gratuluje :laugh:
My nad imionami jeszcze nie myśleliśmy ale wybór będzie nasz wspolny :laugh: Jak planowaliśmy dziecko to łatwiej było zdecydować..choć nasze pierwsze typy to Florentyna i Kordian ale czy tak zostanie sama nie wiem :laugh:
Super ze z madziarahhh i jej maluszkiem jest juz wszystko dobrze :laugh: I ze juz w domu bo szpitali chyba nikt nie lubi..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka