- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- babajaga0087
- Wylogowany
- budujemy zdania
allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140x70-haf...and-i3936772906.html
Mira - właśnie najlepsze są rady od doświadczonych mamusi, ja dzięki koleżance, która ma dwójkę dzieci ograniczyłam znacznie swoje przyszłe zakupy a i dowiedziałam się sporo ciekawostek. Więc pisz śmiało:)
Katasza - ja w sieci bardzo często szukam recenzji / rankingów dotyczących np. kosmetyków, wydaje mi się, że jak zacznę kupować takie rzeczy dla dziecka to będę szukać wielu opinii, porównań itp. Chociaż nie wiem czy w takich serwisach jest miejsce na coś takiego:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- babajaga0087
- Wylogowany
- budujemy zdania
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Klaudeczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A wieczorkiem może do teatru pójdziemy
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przeczytalam 30 postow i juz wlasciwie nie wiem ktora co napisala
Minnie, mam dwie kolezanki ktore proboway pieluch wielorazowych i obie zrezygnowaly po krotkim czasi i nie polecaja.za duzo roboty. Gratuluje coreczki
Katasza,uwazaj na siebie,za duzo biegasz
Lizzy,mi szwagierka polecila sposob na zaparcia,ktory dziala -codziennie rano zjadasz na czczo kiwi lub kawalek ananasa (ale rozumiem,ze w polsce o swiezego w zimie nie tak latwo no i drogo)i tyle to dobry naturalny sposob, a i witaminki dostarczasz
Mira,ja tez korzystam z twojego doswiadczenia, dobrze ze jestes z nami
Anoda, a dzisiaj jak sie czujesz?
Ja kiedys myslalam, ze szybko wroce do pracy po porodzie,ale teraz sobie nie wyobrazam by zostawic taka mala dzidzie.. nigdy tez nie bralismy pod uwage obcej osoby,bo Carlos pracuje w domu i zawsze mowil,ze on sie zajmie dzidzia,taki fajny jest. Bylebym tylko ja byla na tyle madra by mu na to rzeczywiscie pozwolic,bez wtracania sie,krytykowania..wiecie jak jest
Dzisiaj bylam na wolontariacie(taki lumpeks charytatywny schroniska dla zwierzat ) i kupilam 2 reczniki kapielowe dla dzidzi (z kapturkiem) a i sobie zrobilam prezent w formie slicznej bluzeczki (koroneczka ze stojka,z tylu zapinana na guziczki,i spodnie na gumke,nowe )i to wszystko tylko 4euro nie ma to jak miec wolontariat w lumpeksie,haha cod miod
Jakasse -my tez wczoraj o tym z Carlosem rozmawialismy spytal sie wrecz,co bedzie gdy bedzie bardziej kochal nasza coreczke ode mnie zdziwil mnie,bo zwykle nie ujawnia sie z takimi przemysleniami.. a co bedzie? Niech ja kocha z calych sil i najbardziej na swiecie! (Boze,znowu sie poryczalam ze wzruszenia, czyzby w koncu zaczely dokuczac mi hormony?
Babajaga, ja mysle ze czasami lepiej by sie nie bac trzeba przygotowac sie na rozne sytuacje. Nie chodzi o to by zadreczac sie zlymi wizjami,ale zeby myslac o roznych sytuacjach zadac sobie pytanie -co mozna z tym zrobic?(ja i partner) jak szpital jest na to przygotowany, co moze nam pomoc w tej sytuacji itd. Nie wiem czy jasno tlumacze,co mam na mysli..
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- babajaga0087
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martyna -polne kwiaty o tej porze roku? Takie rzeczy chyba tylko w Hiszpanii Wiesz takie łzy wzruszenia to pozytywne są, więc głowa do góry, pewnie to nie hormony ale wpływ zachowania Twojego partnera na Ciebie
A ja się jakoś panicznie nie boję porodu, ale miewam takie chwile wątpliwości, jeśli chodzi o męża przy mnie w szpitalu to odpada, po prostu nie chcę.
Katasza - grunt to optymizm! W ciąży z pewnością wskazany, udanego wieczoru.
Klaudeczka - kurna kiedy ja ostatni raz w teatrze byłam... napisz na czym byliście jeśli zdecydujecie się wybrać
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiec idę do kuchni przygotować moja niespodziankę wiec
Karola kontra babeczki starcie 1
- Minnie
- Wylogowany
- gaworzenie
Milego wieczoru
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
Tak jak pisałam ostatnio zaczęliśmy totalnie kompletować wyprawkę dla malucha, nawet w kosmetyki /.....Obawiałam się czy mogą leżeć jeszcze te 3-4 miesiace bez użytku,
na hippie jest napisana data wazności ponad rok, ale na NIVEA ani Johnsonie nie ma żadnej
na szczęscie znalazłam odpowiedź na moje pytanie DLACZEGO TAK JEST na oficjalnej stronie nivei:
"Dlaczego na produkcie nie ma daty ważności?
Zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1223/2009 z dnia 30 listopada 2009 r. dotyczącym produktów kosmetycznych rozdział 6 art 19. punkt 1.c wskazanie daty minimalnej trwałości nie jest obowiązkowe w przypadku produktów kosmetycznych o minimalnej trwałości dłuższej niż 30 miesięcy. Produkty takie zawierają informację o okresie, w jakim po otwarciu pojemnika i użyciu produktu, produkt jest bezpieczny i może być stosowany bez szkody dla konsumenta. W takiej sytuacji zgodnie z wyżej wymienionym rozporządzeniem, producent jest zobowiązany umieścić znak otwartego słoiczka (tzw. PAO - period after opening) z podaniem cyfry wyrażającej ilość miesięcy lub lat bezpiecznego używania kosmetyku po otwarciu opakowania. Większość produktów NIVEA ma okres przydatności powyżej 30 miesięcy i znaczek PAO 12M (= 12 miesięcy). W takim przypadku używany przez konsumenta kosmetyk NIVEA jest przydatny do użycia przez 12 miesięcy od daty jego otwarcia. Oczywiście jeśli znaczek PAO ma określenie 6M (= 6 miesięcy), w takim przypadku kosmetyk jest przydatny 6 miesięcy od daty jego otwarcia.
Wskazanie okresu, w jakim po otwarciu pojemnika i użyciu produktu, produkt jest bezpieczny i może być stosowany bez szkody dla konsumenta jest w odpowiedzialności osoby odpowiedzialnej, która tej oceny dokonuje na podstawie wszystkich cech formuły, użytych surowców oraz opakowania, a także sposobu aplikacji produktu. Powołując się na wyżej wymieniony akt nie mamy obowiązku komunikowania terminu trwałości dla produktów, których trwałość jest dłuższa niż 30 miesięcy."
Już teraz wiem, że data ważności jeśli nie ma jej na produkcie, zależy od otwarcia wieczka w naszym przypadku :nivea baby ma 12 MIESIĘCY, Johnson - 36 miesięcy .
Na HIPPIE natomiast jest normalnie data ważności : 03.2015 r , a na ZIAJCE 05.2016 r bez względu na czas otwarcia.
Tak więc odetchnęłam z ulgą - i rzeczy czekają spokojnie na maluszka ))
A oto nasze pierwsze kosmetyki małego gentlemana:
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziś było moje pierwsze starcie z piekarnikiem na słodko i mój mąż zjadł prawie wszystkie babeczki wiec chyba wyszły całkiem niezłe Czas przeobrazic sie w superkurke
Ech myślałam ze repertuar w tv na walentynki będzie ciut lepszy
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa