- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Martyna82
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Klaudeczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Katasza również gratuluję rocznicy teraz czas na koktajl bananowy albo z kiwi
Lizzy najlepszego!
za 3 tyg czeka mnie glukoza
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Jednym wszystkiego najlepszego z okazji urodzin A innnym z okaz kolejnego roku bycia ze sobą
Następne świętowania już bedą 2+maluszki
A ja dziś najpierw spacer z mężem potem u rodziców na obiedzie byłam i właśnie wróciłam do domku bo jeszcze zakupy trzeba było zrobić ale zostawilam w aucie mezus wróci ze szkoły to wniesie
Nasza gwiazdeczka dostała śliczny biały kocyk z owieczka od babci
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Katasza, Martyna - sto lat razem!!
Katasza - na katar polecam "parówki" - z majeranku lub z herbatki miętowej Ja dziś mogę oddychać prawie normalnie
Klaudeczka - ja też jestem anty tabletkowa, ale jak lekarz karze i wiem, że to lepiej dla małej to jestem grzeczna i łykam U mnie glukoza za 1,5 tyg
Kocica - tak Ci radziłam na skurcze magnez, a sama od 2 nocy nie mogę sobie poradzić. Magnez łykam już od 2 tyg i jak widać nie pomaga.. Znalazłaś na to jakiś patent? Mnie skórcze łapią równo po 7 rano.. Obie łydki a dziś dodatkowo biodro wysiadło
Martyna - też nie mam problemów z nogami, ale z rutinoscorbinem byłabym chyba ostrożna.. Na przeziębienie lekarka mi nie polecała więc wydaje mi się, że lepiej w ciemno nie brać.. Wydaje mi się, że jakieś kremy, bo to, że nogi w ciąży wysiadają (żylaki itp) to chyba norma...
Jutro idę na te warsztaty "bezpieczny maluch". Byłyście już czy będę pierwsza?
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jakasse
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie jakoś smutno. Całe weekend spedzilam na uczelni,
zaliczyłam zaległy egzamin ustny z neurologi, który miałam zaliczony 'w połowie' , odwiedzili nas znajomi też w ciąży , przyjaciolka oznajmila ze jest w 5 tyg ciazy...same dobre wieści a u mnie wewnątrz jakoś smutno, przez ostatnie 2 dni mniej czułam malucha. Rusza się, ale delikatniej, nie kopie już np. mocno 10 razy pod rząd, tylko kilka pojedynczych kopniaków. Nie wiem czy on sie rozleniwił, czy przez to że cały czas jestem w biegu nie wyłapuje tego....
Do tego mam koszmary zwiazane z dzieckiem/ Snilo mi sie ze na USG wyszlo ze ma jakąś narośl na ręce i lekarz powiedzial ze napewno ręka bedzie niepelnosprawna, ze nie bedzie nią ruszał.... chwile potem snilo mi sie ze lekarka zrobila mi usg i powiedziala ze trzeba zrobic jturo cesarkę bo okazalo sie ze w brzuchu są jeszcze 2 małe płody ktore sie nie rozwinely i wody plodowe są zielone, trzeba ratować zdrowego malucha !!! A to nawet nie 30 tydzień. Nie wiem co sie dzieje ze mną Chyba sie umowie do jakiegos lekarza, zeby mmnie uspokoił i powiedział że jest wszystko OK.
Idę włąsnie na glukoze, może potem kupie coś dla maluszka, na rozweselenie. . . .
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocica
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- katasza
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- babajaga0087
- Wylogowany
- budujemy zdania
widzę, że u Was dużo się dzieje.
Jakasse - czytałam dzisiaj w gazecie, że zaczyna się przesilenie wiosenne co może powodować złe samopoczucie, zdziwiło mnie, że radzili zakładać.... zielony szalik Podobno dodaje energii i polepsza samopoczucie. A i jeszcze wąchać zapachy cytrusowe i kwiatowe... Może po prostu jakiś kiepski okres Cię dopadł, a takie sny to też swoje robią. Mnie się śniło ostatnio, że już urodziłam ale każdy to miał gdzieś... że nawet mąż jak przyjechał to oglądał TV w sali porodowej a nie rozmawiał ze mną, nie zadzwonił do rodziców ani nic
Klaudeczka - trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że będziesz się lepiej czuła i ze szkołą sobie poradzisz bez problemu
Martyna - wszędzie trąbili, że to międzynarodowy dzień kobiet, więc myślałam, że w Hiszpanii obchodzi się go tak samo jak w Polsce. Ja dostałam tulipany od męża, brata i taty - czekam aż pąki całkiem się rozwiną
Pogoda piękna! Wczoraj spacerowaliśmy długo, dzisiaj byłam też już na chwilę na zewnątrz. Energii mam mnóstwo, mogłabym cały czas coś robić, ale pod okiem mamy to nie możliwe Dzisiaj nie pozwoliła mi nawet iść wynieść pościeli na zewnątrz, bo uznała, że nie wolno mi za mocno podnosić rąk do góry, wyrwała mi więc poduchy z ręki i poszła sama.
A co do chwalenia się ciążą... z jednej strony ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to chciałam całemu światu o tym powiedzieć, ale po przeczekaniu tej największej euforii uznałam, że trzeba poczekać i na spokojnie znaleźć odpowiedni moment Większość mojej rodziny dowiedziała się dopiero w okolicach grudnia/stycznia. Chociaż wścibska sąsiadka już w listopadzie pytała mojej mamy co tak wcześnie z kościoła ostatnio wracam, pewnie w ciąży jestem wścibskie wiejskie sąsiadki to jest po prostu to co lubię najbardziej...
A wszelkim portalom społecznościowym i tak mówię stanowcze nie więc wszystko co jest związane z facebookiem i innymi tego typy tworami jest dla mnie czarną magią.