BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #851196 przez Martyna82

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #851199 przez Martyna82

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #851202 przez jakasse
Martyna - śliczne,

ja nie wiem jak wkleić kilka na raz, ja wklejam kody html zdjeć tutaj jeden po drugim i wychodzi :)

10 lata 10 miesiąc temu #851210 przez anoda89
Jakasse ja śpię raz na lewym raz na prawym, biodra mnie bolą i muszę zmieniać pozycje. Zasypiam na prawym i później przekręcam się na lewy i tak większą część nocy przesypiam.

Martyna ładny ten biustonosz, taki delikatny i dziewczęcy :) Nie wiem jak się kilka zdjęć wstawia, nigdy tego nie robiłam.

10 lata 10 miesiąc temu #851218 przez Lizzy
Jakasse - ja tak samo - zasypiam na lewym albo na prawym a budzę się na plecach. CO się przebudzę to próbuję się na lewy przełożyć, ale potem i tak budzę się inaczej :P Kupiłaś wózek?? Jak opinie "na żywo"?

Martyna - b. ładne te staniki! Ja oglądałam ostatnio w H&M ale jakoś nie mogłam trafić z rozmiarem - jedne za małe, a rozmiar większe za duże.. :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu #851230 przez Kocica
A ja śpię jak mi sie tam ułoży :) Niby na lewym sie staram ale spać ale zmieniam pozycje z uporem maniaka na brzuszno-boczna z naciskiem na boczna B)
A ostatnio jak w zegarku 4:45 łapie mnie skurcz w lydce i już po spaniu :dry:

Martyna super zakupki widzę ze sie niezłe oblowolas :cheer:
Lizzy może poczekaj jeszcze trochę aż biust ci sie jeszcze zmieni i wtedy uda ci sie kupić przecież jest jeszcze trochę czasu :laugh:

No obiad zjedzony czas sie zacząć zbierać na angielski ale jeszcze 15min sjesty :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #851291 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #851353 przez babajaga0087
Gabi - u mnie wynik OFD to 7,07 (21 tydzień)

Ja nie zawsze śpię na lewym boku, zmieniam pozycje, nie dałabym rady cały czas na jednym :(

Martyna - piękne zakupy :)

Lizzy - jak się czujesz? Byłaś w tej szkole rodzenia dzisiaj? Ja właśnie wróciłam, ciekawie dzisiaj było, położna opisywała dokładnie każdy etap porodu i znieczulenia farmakologiczne i naturalne metody łagodzenia bólu.
Uśmiałam się, bo mówiła, że jeśli nie wiemy czy skurcze, które nas złapią są przepowiadające czy już porodowe to żeby się wykąpać, zjeść coś i położyć spać, bo nie było jeszcze takiej osoby, która by poród przespała :D Więc jak się okaże, że to już poród to nie będziemy mogły spać i skurcze się nasilą, wtedy do szpitala :)

10 lata 10 miesiąc temu #851359 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #851363 przez babajaga0087
Katasza - taaak :D tylko kurcze pewnie jak przyjdzie co do czego to człowiek w takim stresie będzie, że i tak nie zmruży oka :)

Ciągle wpatruję się w ten kalendarz i tak bardzo chciałabym żeby już był 6 ale nie marzec tylko czerwiec, ciekawe czy wtedy już córcia będzie osobno czy nadal w brzuszku :)

10 lata 10 miesiąc temu #851365 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #851411 przez Klaudeczka
Martyna świetne zakupki :)
Katasza rosołek marzy mi się, ale wczoraj wątróbka za mna chodziła i dzisiaj sobie zrobiłam :)
babajaga też się nie mogę doczekać synusia ;) u mnie jest końcówka czerwca, a początek lipca, bo lekarz powiedział, ze mój maluszek jest troszkę młodszy więc termin się przesunął. Zobaczymy.
Dzisiaj jest już o wiele lepiej, ale i tak czuję ciągłe zmęczenie, dodatkowo siniak po wczorajszym badaniu krwi :P poszłam dziś odebrać wyniki: w moczu wszystko w porządku za to w krwi jakieś niedobory ;/ chyba za mało jakiejś witaminy, okaże się jutro na badaniu, bo idę na wizytę. W końcu zobaczę maluszka!

10 lata 10 miesiąc temu #851490 przez Lizzy
Babajaga - niedawno wróciliśmy. Mamy zajęcia od 18 do 21 więc cały wieczór z głowy. U nas dziś też więcej konkretów - był ciąg dalszy żywienia, potem obejrzeliśmy porodówkę i oddział, babka powiedziała jak trafić na izbę porodówkową itp ;) I zaczęliśmy o porodzie. Na razie o porodzie aktywnym i rodzinnym. Wiecie, że w tym szpitalu zdarzył się niedawno poród z Teściem :ohmy: Już wiem o co mojego poproszę hahahaha :silly:
Poród aktywny i z partnerem potrafi skrócić czas trwania porodu o 45% :ohmy: Przynajmniej według tego co mówiła położna i tego będę się trzymać! :S
Następne zajęcia to będą właśnie fazy porodu :)

Kocica - chciałam stanik na teraz + ewentualnie później bo moje znów się małe zrobiły i myślałam, że uda się już kupić taki 2w1 :woohoo:

Klaudeczka - daj znać jak jutro u lekarza!

10 lata 10 miesiąc temu #851526 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #851528 przez katasza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka