BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #853505 przez jakasse
wujek bluze i trampki zakupił, już mówi że piłkę ma w gotowości by grać z małym :)
Co prawda, mamy wielką rodzine ale najmłodsze dzieciaki mają ok 4-7 lat, więc nasz będzie niezłą 'atrakcją 'imprez rodzinnych, wakacji na wsi itd :)

Idąc na poczte spacerkiem ( TAAAKA PIEKNA POGODA ) weszłam do lumpka, wyhaczyłam krótkie spodenki z h&m za 3 zł i koszulkę F&F za 3 zł:

KOCICA- na początku ciąży jak robiłam ten pakiet to wyliczyłam, już nie dokladnie pamiętam sumę ale wyszło ok 420 zł jakbyś robiła wszystko osobno. Sama toksoplazmowa chyba kosztowała 65 zł nie wspomne o HIV czy grupie krwi..... bo tak naprawdę siuśki i morfologia to grosze ( 6, 12 zł )

KATASZA- witaj w klubie :/ Choć ja globulki kończę już chyba za 4-5 dni brac, ale też jestem stale kontrolowana.... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #853537 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #853547 przez Martyna82
Dzien dobry slonecznie :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #853558 przez Lizzy
Katasza - na tych warsztatach była ta firma: www.pbkm.pl/cennik
Tylko wydawało mi się, że babka ciut wyższe ceny pokazywała :unsure:

Martyna - a u mnie na rynku babka reklamowała hiszpańskie truskawki jako super, hiper, extra bo u Was jest szczyt sezonu więc są zdrowe :lol: Jednak jakoś się nie skusiłam.. A teraz Ty mówisz, że też nie ufasz :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #853594 przez Klaudeczka
Jakasse fajowe ciuszki ;) a trampki... rewelacyjne! ;)
Anoda współczuję Ci cierpień :* Tez momentami chciałabym już czerwiec, bo coś ta no spa mi nie pomaga :(
Lizzy mam nadzieję, że glukozę będę miała tylko raz:P koktajl robię z mrożónych truskawek i mleka z dodatkiem cukru :) dziś robię bananowy też z mlekiem, oczywiście babanki świeże :)
Ja chodzę na NFZ, bo jak bym miała płacić co miesiąc za badania, to chyba bym zbankrutowała..
Co do snów, to ja mam ostatnio jakieś dziwne.. jakieś kosmosy mi się snią, a ostatnio to nawet mi się śniły zabawy na morzu, a pózniej, że nie mogłam dotrzeć na brzeg xD

10 lata 10 miesiąc temu #853603 przez jakasse
Ja wszystko robie prywatnie i wizyty i badania, nie mam sił na wysiadywanie w kolejkach i proszenie się o wszystko ;)

Mam już wyniki dzisiejszej glukozy - wynik OK.
mmmm dostałam przepustke do dalszego objadania się
słodyczami hehehe....

10 lata 10 miesiąc temu #853609 przez jakasse
MAM DZIŚ NIEWYOBRAŻALNĄ OCHOTE NA ORZESZKI Z BIEDRONKI..... kurde!
Chyba zaraz wezmę Dawida na litość -
w końcu zrobiłam mu pyszny obiad, mógłby skoczyć po orzeszki, dla synka ;)

10 lata 10 miesiąc temu #853618 przez babajaga0087
Katasza - ja wolę piec dla kogoś niż dla siebie, a, że mąż lubi tylko ciasta z masami (ja nie koniecznie) to zrobiłam taki miodownik z zasmażonymi orzechami włoskimi z miodem i masłem na górze a w środku masa waniliowa i powidła - ostatni słoik domowych :dry:
Dzisiaj myślę o tym koktajlu, mam jogurt naturalny w lodówce, a robię też czasem z kefirem.

Ja też robię badania prywatnie, chociaż gdybym miała normalnego ginekologa na NFZ to pewnie bym się do niego udała, ale po jednej wizycie u tego jak to mówią dziewczyny z okolic "rzeźnika" miałam dość. Tak mi pogniótł wnętrzności, że prawie zemdlałam, po czym przy temperaturze -10 stopni na zewnątrz siedziałam 15 min w samej bluzie w aucie z otwartymi oknami co by się wskrzesić :dry:

Rany ja nie wiem skąd takie dziwne sny się biorą :unsure: Mnie się niedawno też śniło, że w lesie jakiś gość obcinał na żywca kobiecie nos... czytałam wtedy akurat książkę "w głębi lasu" i może stąd przyśnił mi się taki hardcore :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #853643 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #853672 przez babajaga0087
Katasza - a miałaś się oszczędzać :ohmy: jakiś relaks sobie zapewnij na wieczór koniecznie!
A co Twojemu pieskowi było?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #853676 przez katasza
kjkj

10 lata 10 miesiąc temu #853682 przez jakasse
dziewczyny lekarz kazał mi brać oprócz żelaza , prenatal DHA z kwasami omega ( nie jadam ryb, oliwy, oliwek , salatek itd) i dziś wysłałam Dawida do apteki bo mi się skonczyły, a farmaceutka powiedziała, żebysmy kupili zamiennik, że skład jest ten sam a cena niższa- I FAKTYCZNIE !!!
Nazywa się LadeeVit ma etykiete 'odkrycie 2012r' - jakbyscie byly zainteresowane ;)

10 lata 10 miesiąc temu #853688 przez babajaga0087
Katasza - współczuję... ale chyba takie infekcje niestety w ciąży zdarzają się często, mnie przy każdej wizycie lekarka pyta czy mnie nic nie piecze, swędzi itp.
Na pocieszenie mogę jedynie napisać, że ten dzień dobiega końca, no! Jutro trzeba wstać z pozytywnym nastawieniem :)

Ja uciekam do łóżka, włączę TV, bo skończyły mi się książki do czytania, muszę na zakupy się wybrać albo do biblioteki.

10 lata 10 miesiąc temu #853819 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #853853 przez Kocica

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka