BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 10 miesiąc temu #854046 przez Kocica
A pozniej bedzie efekt domina i wszystkie sie posypiemy.. :lol:
Z jednej strony juz sie nie moge doczekac a z drugiej jest mi dobrze tak jak jest teraz ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #854061 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #854071 przez Lizzy

10 lata 10 miesiąc temu #854076 przez jakasse
no tak L4 100%, macierzynski 80% - w sumie to faktycznie, też chce chodzić jak najdluzej w duopacku :)

10 lata 10 miesiąc temu #854077 przez Kocica
ja jak wchodze do wody poplywac mala natychmiast zasypia a jak koncze basen to zaczyna sie cala zabawa i mysle ze to bardziej na plus :) maluszki spia jak my cwiczymy a potem one cwicza jak my usilujemy sie zrelaksowac i odpoczac ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #854089 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #854167 przez Martyna82

10 lata 10 miesiąc temu #854169 przez babajaga0087
Cześć Dziewczyny,

Współczuję Wam tych wszystkich dolegliwości... ja póki co nadal bezobjawowo przechodzę ciążę ;) jedyne co to ból w krzyżach wieczorem, ale tak to jest jak pół dnia spędzam na nogach... no ale nie mogę się powstrzymać - taka piękna pogoda, że nie chcę siedzieć w czterech ścianach.

Lizzy - ja sporo się interesuję tą ochroną krocza :) kiedyś nacięcie było rutyną, a teraz podobno położne starają się je zachować, chociaż w przypadku pierwszego porodu szansa jest niewielka. Ja jednak liczę po cichu na to, bo jestem dosyć rozciągnięta a i zastosuję masaże od 33-34 tygodnia. W każdym razie na pewno lepiej być naciętą niż by miało samo się rozerwać :ohmy: Położna na szkole rodzenia mówiła, że one mają obowiązek pytać każdą rodzącą o zgodę na nacięcie i w ogóle na podawanie jakichkolwiek leków...

Ja chciałabym urodzić pod koniec maja, nie chcę żeby podawali mi oksytocynę. Poza tym już teraz nie mogę się doczekać a co dopiero na dniach...

Klaudeczka - ja też mam rozbieżność ok. tygodnia w terminie porodu z miesiączki a USG.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #854179 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #854188 przez babajaga0087
Katasza - nie jest powiedziane, że na L4 masz cały czas być w tej jednej ciąży, mogą to być już kolejne :P

No... udało mi się znaleźć przepis z którego korzystam, to się nawet orzechowiec nazywa a nie miodownik, ale podchodzi pod miodownik:)

margarytka.blogspot.com/2011/03/orzechow...pyszne-ciasto-z.html

Ale! Do kremu trzeba użyć masła dobrej jakości, te wszystkie miksy i masłopodobne wyroby spowodują, że masa się rozleje, zetnie czy jak to zwał:) A i jeśli jest ciepło w mieszkaniu to lepiej nakładać tę masę na ciasto w chłodnym pomieszczeniu albo może ją schłodzić wcześniej w lodówce. Mnie raz w lecie nie wyszło jak gorąco było... normalnie rozlało mi się wszystko na boki i łapałam łyżką :/

10 lata 10 miesiąc temu #854205 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu #854210 przez babajaga0087
Katasza - kurcze poczytaj coś o tych orzeszkach ziemnych czy można w ciąży, bo kiedyś widziałam je na liście rzeczy zakazanych w ciąży ale nie wczytywałam się i nie wiem dlaczego.

10 lata 10 miesiąc temu #854215 przez Kocica

10 lata 10 miesiąc temu #854231 przez katasza

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #854337 przez jakasse
Ja na szczescie nie jestem uczulona na nic :)

Dziewczyny dawno nie pokazywałyście brzuchów, jak tam rośniecie?
My mieliśmy jakiś skok rozwojowy ostatnio, mam wrażenie że brzuszek mocno urósł ( waga ok 9-10kg na + ) :

ok tydzień temu:

dziś:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka