BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

10 lata 6 miesiąc temu #882468 przez jakasse
babajaga juz dziś kolejna z Nas zostanie wypakowana , zgadnij która ;> ?

u mnie też już coraz ciężej, a objawów - żadnych :) :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #882497 przez anoda89
Babajaga terminu jeszcze nie znam wiem tylko tyle że początek czerwca, myślę że ok 6 czerwca jak zacznę 38 tc :) Basia też jakoś tak będzie miała cc i dzisiaj kolejna czerwcówka tuli swoje maleństwo :) :)

Wiesz że mnie też dopadł ból spojenia ale tylko jak wstaje z pozycji siedzącej, zrobię parę kroków i przechodzi.

10 lata 6 miesiąc temu #882517 przez babajaga0087
jakasse- mów tu szybko kto :) Może Monia? Ja się pocieszam tym, że wiele kobiet nie ma żadnych objawów, nagle w nocy wody odchodzą i jadą do szpitala. Przeczytaj sobie to ---> kobietawciazy.blox.pl/2007/06/wpis.html :)

Anoda - współczuję tego bólu, bo ja się z nim męczę już jakoś od 2 miesięcy, teraz jest wyjątkowo uciążliwy.

10 lata 6 miesiąc temu #882527 przez anoda89
Babajaga zgadłaś :) Monika już tuli maleństwo.
Jeszcze trochę i będziemy wszystkie miały maluszki przy sobie

10 lata 6 miesiąc temu #882530 przez Lizzy
Babajaga - świetny ten wpis o porodzie :)

Coś czuję, że będę tak robić już niedługo.. Zresztą już zaczynam :)

10 lata 6 miesiąc temu #883195 przez anoda89
Dzień dobry.

Babajaga jak tam u Ciebie nadal 2 w 1 czy już tulisz maluszka?? :) :) Jak znosisz upały??

10 lata 6 miesiąc temu #883360 przez babajaga0087
Cześć Anoda,
taaa niestety :/ Wczoraj poszłam na długi spacer a do tego wymyłam podłogi w całym domu, efekt był taki, że w nocy ledwo żyłam, a przewrócenie się z boku na bok graniczyło z cudem. Rano się podłamałam, że znowu nic, niby sobie tłumaczę, że do terminu jeszcze trochę dni, ale z drugiej strony chciałabym mieć już małą po tej stronie brzucha.

A jak tam młode mamusie - Monia i Katasza :)?

10 lata 6 miesiąc temu #883361 przez babajaga0087
a upały pewnie znosiłabym dobrze, gdyby nie to, że dwa dni temu spaliłam sobie ramiona na słońcu, tak, że w przez dwie noce piekło mnie niesamowicie z własnej głupoty :/
A Ty jak się czujesz w taki skwar:)?

10 lata 6 miesiąc temu #883367 przez anoda89
Babajaga pierworótki podobno najczęściej po terminie rodzą to tak na pocieszenie :P ;) :) Ciężko już się z brzuszkiem chodzi ale dzieć uparciuch nie chcę wyjść. Ja w domu siedzę i się nie ruszam jak nie muszę, wiatraczek chodzi to nie jest jeszcze tak źle.

Katasza masakra się czuje, czeka do poniedziałku aż jej szwy pościągają żeby mogła odżyć a Monia nie piszę za bardzo, mała super ale też narzeka na ból. Obie dziewczyn po cc więc nie ma co się dziwić.

10 lata 6 miesiąc temu #883692 przez jakasse
Babajaga - ja to samo, posprzatalam ostatnio caly dom , na deser długi spacer i nic, tylko potem sie nie moglam w nocy zwlec z lozka do WC tak mnie bolalo wszystko.... MOZE MY JAKIEŚ PANCERNE CZY COŚ !

10 lata 6 miesiąc temu #883747 przez babajaga0087
Jakasse myslalam ostatnio o Tobie, bo naszym maluchom o podobnej porze konczy sie "umowa najmu lokalu pt.brzuch" :) u mnie nadal
nic, zobacze co mi jutro lekarka powie na wizycie, bo niby tak pewny ten moj majowy porod byl a tu zaraz czerwiec. Moze na dzien mamy dostaniemy prezent? :)

10 lata 6 miesiąc temu #883758 przez Agnilla
dzien dobry :) laski, Wy juz zaczelyscie sie rozpakowywac? :ohmy: mnie powoli tez zaczyna dopadac widmo porodu, prawdopodobnie cc. nie strasznie, bo tu juz wczoraj przeczytalam, jak Anoda napisala, ze boli :P
trzymam kciuki i zycze powodzenia! :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #883766 przez anoda89
Agnilla mamy już dwie dziewczynki na świecie :) Ja cc na jakieś 2 tyg i jeszcze jedna z dziewczyn. Boli boli ale zależy jaki kto ma próg ból, jak pierwsze cc przeszłam w miarę ok a ciekawe jak to będzie, mam nadzieje że nie gorzej bo szybko macica mi się obkurczyła i szybko stanęłam na nogi. Urodzić trzeba nie ma innego wyjścia a szkoda że nie może mąż za nas tego zrobić, my 9 miesięcy w ciąży a oni poród :lol: :lol:

Babajaga jak tam na u Ciebie?? Zaczyna się coś dziać czy cisza?

10 lata 6 miesiąc temu #883776 przez Agnilla
no właśnie mi położna na szkole rodzenia powiedziała, że u nas planowe cc sa wykonywane po skończonym 39tc- w środy :P wyliczyłam, ze będzie to 2 lipca ;) choć trochę późno, no ale dowiem się na wizycie bo mam w 36 tc co i jak
mąż mnie pocieszył, ze ja mam niski próg bólu :P niech sam rodzi ;) pocieszam się, że naturalny poród tez boli, więc w sumie jakbym nie rodziła będzie bolało ;)
u nas w lipcówkach przeważają chłopcy, będzie w czym wybierać ;)
jeszcze raz pwoodzonka! :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #883825 przez Lizzy
No Babajaga - jutro Dzień Matki - może maluchowi przyjdzie do głowy, żeby Ci prezent zrobić? :)
Jakoś nie dociera do mnie, że my już zaczęłyśmy się rozpakowywać :) Z jednej strony mam wrażenie, że to tuż tuż, a z drugiej że w ciąży do końca życia będę chodziła :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka