BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 6 dni temu #814803 przez Lizzy
Melduję się i ja :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #814813 przez jakasse
No tak Lizzy ale ty jesteś dopiero w 14 tygodniu więc spokojnie, masz jeszcze duzo czasu :) Niby ruchy mozna poczuć miedzy 16-20 tygodniem, z tym że np. w drugiej ciąży to bardziej od 16 stego a w pierwszej bliżej 20stego :) Ja bardziej schizuje bo kocica i katasza już czują a one są w tym samym tyg co ja :)

11 lata 6 dni temu #814817 przez anoda89
Jakasse spokojnie, dziewczyna z majówek dopiero w 20 tyg poczuła maluszka i z tego co pamiętam też ma łożysko na przedniej ścianie. Na staraczkach była dziewczyna która z bliźniakami tez tak szybko nie poczuła ruchów przez łożysko przodujące. W pierwszej ciąży ruch czuje się trochę później niż w kolejnych chociaż nie ma reguły. Zależy od wielkości dziecka i od ruchliwości, wiadomo jak dzidzia spokojne to te ruch poczujemy później. Podobno do 21 tyg można ruchów jeszcze nie czuć, tak mi się cos o uszy obiło.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 dni temu #814824 przez jakasse
a ja właśnie mojego pogoniłam po słoik nutelli :)

11 lata 6 dni temu #814878 przez anoda89
Nareszcie w domu :) Zjem kolacje, wykąpie się i do łóżka bo jutro rano na badania muszę jechać oby tylko koków nie było bo ostatnio jechaliśmy godzinę.

11 lata 6 dni temu #815040 przez Kocica

11 lata 6 dni temu #815043 przez katasza

11 lata 6 dni temu #815046 przez Kocica

11 lata 6 dni temu #815095 przez jakasse
Ja na kazdą wizyte chodze prywatnie, mam swojego lekarza który nas do ciąży przygotowywał, na każdej wizycie robi USG ( do dziś mam już 5 zdjęć z różnych etapow ciąży ) ale serduszko do posluchania wlączył raz, tzn zawsze pokazuje że serce bije, ale tylko jak moj Dawid byl ze mną w 12 tyg to włączył do posluchania- coś leniwy ten nasz doktorek - ale kase szybko bierze hehehehe

11 lata 6 dni temu - 10 lata 8 miesiąc temu #815123 przez katasza

11 lata 6 dni temu #815137 przez Kocica
A we wrocławiu piekne sloneczko az szkoda ze w pracy trzeba siedziec :dry:

11 lata 6 dni temu #815141 przez Mira_84
Witajcie!

O tak, w Wrocławiu pogoda cudna. Chyba Zośkę na spacer zaraz zabiorę, choć mam w domu siedzieć. W końcu wczoraj dostałam się do okulisty z tym zapaleniem spojówek, masakra jakaś - gdzie nie dzwoniłam tam lekarze na urlopach ;( no ale po 3 godzinach czekania przyjęli mnie o 20-stej jak Zośka już roznosiła poczekalnię....kropelki dostała itp, itd i za kilka dni powinno przejść :dry: mąż mówi na mnie "Parchate Oczko"..

Anoda - jak tam po wizycie????

miłego dnia !

11 lata 6 dni temu #815167 przez anoda89
Hej. W koncu nie pojechalam na badania, lenia mialam i nie chcialo mi sie wstac. Mam jeszcze leki wiec we wtorek pojade.

Katasza z Warszawy jestes? Ja mieszkam pod Warszawa a w Warszawie chce rodzic tylko jeszcze nad szpitalem sie zastanawiam.

11 lata 6 dni temu - 10 lata 8 miesiąc temu #815173 przez katasza

11 lata 6 dni temu #815176 przez Kocica
:lol: niech zyje slodkie lenistwo
gdyby nie to ze do pracy trzeba isc to za nic przed 9 bym z lozka nie wstala :laugh:
dobrze ze weekend przed nami :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka