BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwcowe

11 lata 1 tydzień temu #813348 przez katasza

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #813467 przez jakasse
Ja sie zastanawiam nad szkołą rodzenia, nie wiem czy nie szkoda mi pieniedzy, nie jestesmy nowicjuszami, ja pracuje z noworodkami na codzien, a samego porodu nie da sie nauczyc, przynajmniej ja tak wnioskuje, a butelki z aventa juz mam więc nie potrzebne mi darmowe w prezencie hehe. Co do rzeczy my mamy kilka ciuszkow po rodzinie ale wiekszosc zdecydowanie wole kupic sama. Wózek i dodatki kupujemy,a łóżeczko mamy w prezencie :)

11 lata 1 tydzień temu #813472 przez Kocica
Ja jak będę miała chwile to muszę dokładnie zobaczyć co mam co mi się podoba a co trzeba uzupelnic :laugh:
Zreszta jeszcze jest trochę czasu wiec mam nadzieje ze wszystko się pouklada :laugh:
A co do szkoły rodzenia mam w planach iść do jakiejś darmowej a jest ich trochę wiec coś fajnego się wybierze :)

11 lata 1 tydzień temu #813477 przez jakasse
Nie wiem czy widziałyście ale w smyku jest fajna darmowa broszura 'wyprawka dla dziecka' z wypisanymi i podzielonymi rzeczami które warto kupić i obok jest miejsce do odhaczenia, jeśli, któreś produkty już mamy, fajne - polecam :)

11 lata 1 tydzień temu #813524 przez anoda89
Dzień dobry. U mnie znowu noc zarwana, gorąco mi było strasznie w końcu się wkurzyłam stanęłam w otwartym oknie żeby trochę się schłodzić.

Jakasse jak masz z maluchami styczność to sobie poradzisz tym bardziej ze swoim, matki instynktownie dużo rzeczy robią a pieniądze wydane na szkołę rodzenia zainwestujesz w coś innego.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu #813532 przez Mira_84
Witajcie poświątecznie ;) wczoraj wieczorem zjechaliśmy w końcu do domu, teraz walczę z wypakowywaniem i praniem. Na szczęście asertywnie obroniłam się przed zabraniem poświątecznej wałówki, nie cierpię takiego dojadania ;) za to przywiozłam sobie zapalnie spojówki, więc jest naprawdę wspaniale….  muszę się gdzieś dostac do okulisty, a tu sezon wysoce urlopowy…
No i moja córcia w drugi dzień świąt skończyła 11 miesięcy…. Ale ten czas leci!

Kocica – to czekamy na relacje z wizyty! Zazdroszczę , też bym chciała maluszka zobaczyć, a tu czekać musze do 14 stycznia… Ale fajnie, że już tak Maluszka czujesz, ja się już doczekać nie mogę na te ruchy. Z Zosią poczułam jakos ok. 19 tygodnia.

Katasza –widzę, że Ty tak jak ja, jesteś zdecydowana na CC w 100000 % ;) w poprzedniej ciąży chodziliśmy na szkołę rodzenia i w połowie zrezygnowaliśmy, bo tak się oboje wyedukowaliśmy na początku ciąży, że nic nowego dla nas tam nie było, woleliśmy do kina pójść w tym czasie ;) ale fakt, że poszliśmy na NFZ więc można było się spodziewać, że fajerwerków nie będzie…
Ja chustawa od samych narodzin, tak ;) nadal Zośke w chuście noszę. Byłam na jednym szkoleniu, a raczej pokazie wiązania, a resztę pokazała mi siostra moja i You Tube ;) w sumie to banalnie proste, tylko trzeba nie bać się porządnie chustę dociągać i pilnować, by się nie poplątała. Ale polecam, dla mnie to rewelacja.

Anoda- mi też w nocy gorąco, budze się z myślą – TLENU! A wcale w pokoju upału nie ma ;) masz rację, instynkt naprawdę jest najważniejszy, żadna szkoła tyle nie nauczy.

11 lata 1 tydzień temu #813536 przez anoda89
Mira buziaki dla Zosi :kiss: To za miesiąc roczek kończy :lol: :lol:
Ja pokój zawsze przed snem wietrze i w dzień po kilka razy też a grzejniki przykręcone na minimum. Samochodem jak jedziemy to często z otwartym oknem bo nie idzie wytrzymać tak mi gorąco duszno i zaraz mnie mdli.

11 lata 1 tydzień temu #813664 przez Kocica
Hej dziewczyny :laugh:
Ja już po wizycie :) Mąż nie mógł to z mama poszłam i moja mama była w szoku jak to wszystko pięknie widać rączki, nóżki, każda kosteczke wszystko :blush:
A co najważniejsze dzidzia zdrowa waży tyle co kostka masła i jest duża ~16 cm wiec pewnie dlatego ruchy czuje :lol:
No i wyglada na dziewczynke :lol: :lol:
Jak robił USG to pila, ziewala, ssala kciuk super :laugh: pózniej fotki dodam bo idę mężowi obiad robić
Następna wizyta 28.1 ech a ja jutro bym mogła pójść :blush:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813665 przez anoda89
Kocica gratuluje córeczki :lol: :lol: Wiedziałam że dziewczyna będzie :lol: Wygląda na to że modelka wam rośnie :woohoo:

11 lata 1 tydzień temu #813670 przez katasza

11 lata 1 tydzień temu #813718 przez Mira_84
Anoda - Zosia dziękuje za buziaki :) stara się robi, właśnie jestem na etapie organizowania pierwszych urodzinek :)

Kocica - wspaniale, gratulacje córeczki :) Twoja Mama na pewno była przeszczęśliwa, takie widoki na Maluszka! dziewczynki są super ;) teraz czekamy na imię!

Katasza - mam dwie chusty, na początku używałam chusty tkanej Babylonia Slen, to taka do motania się, bardzo wygodna i wzory są piękne. Teraz jak Zosia jest większa to super sprawdza się kółkowa BB Sling - taka na jedno ramę, dzieciaczek "siedzi" na biodrze.
Co do komentarzy, to pewnie że niektórzy pukali sie w czoło albo komentowali w stylu, że "dziecko będzie miało krzywy kręgosłup" itp, stare baby przeważnie... ale ja jestem z tych co to maja to w poważaniu głębokim :lol: poza tym ja nawiedzona jestem - jestem wege, nadal karmię piersią, śpię z założenia z dzieckiem w łóżku,moja córka uczyła się jeść metoda BLW, więc chusta to u nas naturalna kolej rzeczy. Tylko ten poród siłami natury to nie na moje nerwy, hehehhee ;) tylko uczciwie mówię, jak dziecko pokocha chustę to znienawidzi wózek....

co do tej szkoły rodzenia to we Wrocławiu jest dużo prywatnych, my poszliśmy do takiej na NFZ ( na Łowieckiej), wystarczyło wypisać w przychodni deklarację na położna i można sie było do szkoły udać. Ale to był niewypał, dlatego ze było tak dużo par, że był problem z miejscami do siedzenia, Pani wszystko pokazywała na filmikach ( np kąpiel maluszka.... na you tubie tego pełno, pierwsza pomoc też była na zasadzie puszczenia filmiku...), ćwiczeń nie było bo przy takiej ilości to było niewykonalne, a że to był grudzień a ja z dużym brzuchem to powiedziałam do męża , że nie będę z siebie pajaca robić i te dwa wieczory w tygodniu wolę do kina i na kolacje w knajpie się wybrać. Pewnie w prywatnych jest bardziej kameralnie i sens to by miało zdecydowanie większy. I ważne, żeby warsztaty były a nie "wykłady".

11 lata 1 tydzień temu #813730 przez katasza

11 lata 1 tydzień temu #813737 przez Kocica
Moja mama była bardziej przejęta ode mnie :laugh: Ale cieszę się ze poszla ze mną bo za jej czasów o USG można było zapomnieć :laugh: A jednak posłuchania bicia serca i ogladanie dziecka duże wrażenie robi :)
A dziewczynka będzie Laura Ewa (o ile się nam nic nie zmieni) mi się Pola podoba ale mąż woli Laura wiec niech będzie :laugh:
No i mama nam kupiła elektryczna nianie :lol: Super bo na pewno się przyda :lol:

11 lata 1 tydzień temu #813747 przez Mira_84
Kocica - No to oficjalnie witamy Laurę Ewę! faktycznie, moja Mama też żadnego usg w ciąży nie miała. Jak jej pokazałam filmik z ostatniego usg to w szoku była, że po mnie nic nie widać a tam już taki człowieczek jest, że wszystkie paluszki u rączek można policzyć :lol: elektryczna niania na pewno się przyda, fajny prezent dostaliście.

Katasza - Tatuś już się doczekać na Maluszka nie może, fajnie! Mój tez mógłby coś poprać... nie mowiac o prasowaniu, on niestety nie wie o istnieniu żelazka :woohoo: Przy psie chusta na pewno życie Ci ułatwi. Teraz jak byłam u rodziców to tam są dwa owczarki niemieckie i jak byłam z nimi na spacerze i Zośką w kółkowej chuście to spotkałam sąsiadkę rodziców a ta do mnie, że z psami i z dzieckiem to trochę za dużo na raz,a ja w duchu śmiałam się, że na dodatek w ciąży - ale tego juz nie dodałam, bo to taka plotkara że zaraz całe osiedle by wiedziało.

11 lata 1 tydzień temu #813769 przez jakasse
A ja powiem szczerze, że nie jestem za chustą, nie ze względu na jakieś zabobony (to samo mowią o chodziku, i innych rzeczach) ale po prostu to nie dla mnie, kuzynka nosiła tak moją chrześnice, u mnie jednak się to nie sprawdzi. Wole wózek, do tego szukam wózka który nie ma miękich amortyzatorów, tzn którego nie da sie bujać na boki i w przód itd.... jestem totalnie przeciwna bujaniu i przywyczajaniu dziecka do takich atrakcji, tak samo jesli chodzi o noszenie, u nas niestety rodzina bedzie musiala sie obejsc smakiem jesli chodzi o przekladanie dziecka z rąk do rąk :))) przynajmniej w najwiekszej fazie przyzwyczajeń hehe :) Moj Dawid nie jest aż tak zaangażowany, tzn oglada co ja kupuje, slucha mnie i łazi ze mną po działach dziecięcych, ale mowi ze on nie uważa ze jest coś takiego jak 'kolor neutralny' i ze dopoki nie pozna plci, to nie kupi nic sam bo tego nie czuje :D no niech mu bedzie, jeszcze 17 dni do wizyty....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka