- Otrzymane podziękowania: 65
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
Pomyślałam dziś o Madzi i Madzia jest
Magdalen, bardzo się cieszę, że z Ninką wszystko w porządku Dużo zdrowka i Tobie życzę, żebyś szybko pokonała paskudztwo jakie Cię dorwało! Z tymi chorobami ... :/ Nie mają kied się przyczepić ...
Cania, Ty widziałaś a ja słyszałam serduszko maluszka Najważniejsze, że wszystko z nimi w porządku Niech nam zdrowo dalej się rozwijają Nam wszystkim !!!
To KTG to niby dopiero w trzydziestym którymś tygodniu się robi, ale jak mi położna zaproponowała, to się nie zastanawiałam tylko sie zgodziłam I jeszcze fajnie sie dzisiaj trafiło, bo padał deszcz, niskie ciśnienie, maluszek siedział cichutko i nawet sie cieszyłam, ze go zaraz podsłucham A tu proszę - nie posiedział cicho długo bo zaraz zaczął bronić swojego terytorium i skopał głowicę, co delikatnie była przyłożona do brzucha Ale jemu już to przeszkadzało I jak się rozbrykał tak wciąż mnie kopie I dobrze
Dobrze by było gdyby Twoja córcia już pozycji nie zmieniała - byłabyś spokojniejsza Mój synek na każdym USG leżał akurat główka do dołu, ale po tym jak bryka i jak sie przeciąga, to jakoś wydaje mi się, że u mnie to by nic nie znaczyło gdyby mi lekarz tak powiedział Ja będę spokojna dopiero jak tuż przed porodem potwierdzą jego ułożenie główką w dół On jest wszędzie!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
ooo własnie co do porodów, to przypomniało mi się, że położna na Szkole pytala, czy ktoras z nas chce rodzic w wodzie. musze sobie o tym poczytac, moze warto. wiem tez, ze nie każą rodzić na leżąco tylko to oni dostosowują się do pozycji matki.jutro kolejna lekcja, bedzie własnie o przebiegu porodu, wiec musze sie przygotować u nas są sale jednoosobowe, z lazienka, wiec jak maz ze mna wejdzie to bedzie musial wkolo mnie skakac...a ja sie wybluznie za wszystkie czasy
stolarz przyjechal wiec siedze i jeszcze raz segreguje ubranka, pojde je zaraz wstawic co mi przeschna przez te kilka dni poki szafa sie wywietrzy
ja poscieli do wozka nie kupuje, pokaze Wam jaki mi mama kocyk uszyla, a ze wszyla w srodek wypelnienie, to jak znalazl bedzie do wozka chyba Poli sie podoba, bo mnie wlasnie podpukuje
elmirka fajne uczucie jak dziecko wie gdzie ma kopać, juz rozumie jak byłam w srode na usg to mala tez ciagle pukala w glowice juz niebawem wejdziemy w etap, ze nam wlasnie beda ktg czesciej robic.
z tymi stanikami to...jaki rozmiar ja mam kupic? teraz mam pomiedzy C a D, to co...do F dobije? o cholera
Magdalen, skoro juz przyszlas to teraz nie ma opuszczania nas bo Cie znajdziemy i do porządku przywołamy
a moja Pola w srode byla ulozona posladkowo, ale to chyba ma jeszcze troche czasu zeby fiknac na dol co nie?
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Moja Kropka :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Powoli biorę się za sprzątanie przed świętami, bo nie chcę żeby wszystko zostało mi na ostatni moment, za bardzo się męczę . Poniżej wrzucam zdjęcia moich weekendowych łowów
Wracam do sprzątania, bo w życiu tego nie skończę! Miłego dnia!
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Agni oczywiscie ze Pola ma jeszcze duzo czasu na ulozenie sie na szkoke mowila babeczka ze raz widziala, ze dziecko w jeden dzien sie obrocilo! takze spokojnie, ma jeszcze czas a co do stanika to mowili ze max 2 rozmiary.
Aaa wlasnie, tez mowie gin o skurczach nog w nocy i co? Oprocz tabletek magnezu z potasem mam 1 kostke gorzkiej czekolady dziennie nie tyle co Ali, ale zawsze cos
A poscieli do wozka tez nie kupuje. Kocyki i ewentualnie jakis spiworek na chlodniejsze/zimowe dni
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Wczoraj byłam na zakupach i trafiłam na promocję w Smyku - wszystko było 20% mniej. Więc nie planowałam a mam już wanienkę ze stojakiem, ręczniczek, pieluszki tetrowe i flanelowa no i śliczne smoczki
Dziś byłam u fryzjera - od razu lepiej się czuje. Mały chyba się wkręcił w fryzjerstwo bo mu się tak w salonie podobało i podkopywał co chwilkę.
Dziś u mnie bardzo wietrznie, niebo zachmurzone i nie ciekawie. Przez taką pogodę brak mi ochoty na cokolwiek :/ Ale muszę z tym walczyć...
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Staślubania nic się nie dzieje Można się pogubić, bo co chwilę zmiana tematu
Ggabii ja też właśnie wróciłam od fryzjera i czuje się o niebo lepiej a mój synuś też cały czas podrygiwał, ale chyba podobała mu się muzyka w salonie Będzie tancerz jak nic
Cania u mnie skleroza na całego i dalej jem ten magnez tylko rano i wieczorem. Może jutro zapytam o inny, żeby przyjmować rzadziej, ale mocniejszą dawkę.
A jutro... idę na usg i już nie mogę się doczekać! Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok...
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
Tyle pisałyście o tych koszulach, że wybrałam się dzisiaj to Textil Marketu a tam koszul dla matek karmiących cała masa wzorów i kolorów... ale same małe rozmiary S i M. Więc nic nie kupiłam.
A wasze koszule super, chyba też się skuszę i zamówie na allegro.
Dziewczyny właśnie wróciłam z USG. Olek waży 1596 g Lekarz go pomierzył (kość udową i obwód głowy) i powiedział, że pomiary wskazują na 30 tydzień 3 dzień ciąży Także wielki chłopak!
Jeśli chodzi o mój wiek ciąży to jestem pewna bo miałam monitorowane cykle u gina + pomiary temperatury więc dokładnie wiem kiedy miałam owulację. Czyli nie mam co kupować małych ciuszków bo dziecko będzie duże
Aha i znowu powiedział, że dziecko jest ułożone główką w dół. Oczywiście zapytałam czy to źle. Otrzymałam odpowiedź, że większość dzieci jest tak ułożona i jest ułożenie prawidłowe.
Wspominałam lekarzowi o tych moich bólach w pachwinach ale obejrzał szyjkę i stwierdził, że jest zamknięta ale nie za długa. Nie jest źle al mieści się w dolnej granicy normy. Kazał mi się oszczędzać i dużo odpoczywać w pozycji leżącej.
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
U mnie sloneczko troche przedziera sie przez chmury i razem ze sloncem wraca mi dobry humor
Oby tak dalej z tym humorem bo nie wytrzymam juz z zlym i pesymistycznym nastawieniem...
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
Ewa1001..wow ale Twój synek rośnie! A myślałam, że moja mała jest duża a ona pewnie jeszcze do 1kg nie dobiła
U mnie syndrom wicia gniazda wstępuje w zaawansowane stadium i wygrywa nawet z moim lenistwem . Sprzątanie, pakowanie, sprzątanie....a może to nie przez syndrom tylko przez to, że powinnam się uczyć i pisać pracę i jak każdy student wolę w tym czasie sprzątać Jedno stwierdzam, przy zamiataniu, odkurzaniu i myciu podłóg coraz bardziej boli mnie kręgosłup i chyba skorzystam z oferty męża dotyczącej pomocy w porządkach
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do pisania pracy to masz racje, wszystko inne jest ważniejsze na studiach tak zawsze było, ze jak trzeba było się uczyc to człowiek zawsze sobie znajdowal jakies sprzątanie lub cos innego ważnego do roboty ale czasami trzeba się jednak zmobilizować Ale uważaj z tym sprzątaniem żeby się jednak nie przemeczac. Niech mąż Ci pomoze Mój się nasluchal o wszelkich możliwych odklejeniach lozyska etc i ciagle za mna chodzi i mi z rak wszystko zabiera... choć tyle ze jeszcze obiad mogę gotowac
- Queen89
- Wylogowany
- gaworzenie
Oj będę się musiała zmobilizować chociaż to ciężkie tym bardziej że mam indywidualną organizację studiów i nie muszę jeździć na zajęcia. No ale zdać robić zadania i zaliczyć wszystko i tak trzeba, więc jak skończy mi się wymówka w postaci przedświątecznych porządków to obiecuję sobie wszystko nadrobić I masz rację z tym przyjmowaniem pomocy, lepiej skorzystać z drugiej pary rąk niż później zamartwiać się czy się maleństwu nie zaszkodziło!
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
Ali, nic sie nie martw, jutro wracasz z usg i meldujesz nam same dobre wiesci
co do ułożenia to nam tydzien temu na szkole rodzenia babka powiedziala, ze juz nasze szkraby wlasnie moga zaczac ustawiac sie glowka do dolu, ba nawet mowila, ze miala przypadki, ze cwiczeniami pomogla kilku mamom zmienic pozycje dziecka
nooo teraz to i ja fotki widzę co nieco bym tam machnela dla Poli, szkoda, ze tak sie nie da
moj syndrom wicia gniazda tez zmienia powoli nazwe na "Bol kregoslupa" . jutro od rana zabieram sie za mycie szafy, dzis chyba juz sobie daruje, zreszta stolarz jeszcze nie wyszedl. szafa jest ogromna, juz z mezem planujemy z czym sie tam wprowadzimy na pewno jego garnitury robia wyjazd i zimowe kurtki. zreszta tak ta szafe zaplanowalam, ze 1/3 jest nasza
dziewczyny jak ja Wam nie zazdroszcze tych studiow matko, jak ja do pracy juz nawet nie chodze a mialabym teraz prace pisac, egzaminy zdawac propo uczenia sie, to ja zawsze zauwazylam, ze mam niespiłowane paznokcie, niewydepilowane brwi a potem siedzialam po nocach i sie uczylam, albo wstawalam o 4 rano czuje sie przy Was stara, bo ja obrone mgr mialam w 2009 r o cholera, to juz 5 lat temu