- Otrzymane podziękowania: 96
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"

Dzis praktycznie cala dniowka w szkole rodzenia

Ja 2 tygodnie temu obsluchalam za wage, Agni, stad dieta

wiecie co, mala od wczoraj kopie tak zupelnie inaczej, tak mocniej niz zazwyczaj, i tak sie rozciaga. Ale tak, ze caly brzuch skacze, az laskocze. I mysle ze lada dzien te kopniaki zaczna az bolec, bo takie mocne. To samo wczoraj wieczorem i dzis do poludnia. Zobaczymy, co sie bedzie dzialo dzisiaj wieczorem

I tez mam wrazenie ze ten brzuch jest codziennie wiekszy i wiekszy...
wkleje Wam jeszcze cos, co przeczytalam dzis mezowi (ktory wciaz uwaza ze na zakupy duzo czasu i ze przesadzam

"Zauważysz pojawienie się tzw. syndromu wicia gniazda. Podświadomie, instynktownie będziesz chciała zapewnić dziecku wszystko co najlepsze, choć różnie może się to objawiać. Najważniejsze to nie walczyć z instynktem macierzyński, tylko dać mu się wyszaleć, inaczej czeka Cię pewna frustracja. Masz ochotę na remont pokoju dziecinnego czy większe zakupy – zrób to, a na pewno poczujesz się lepiej. Inna sprawa, że to ostatni gwizdek na tego typu przedsięwzięcia – z czasem nawet najprostsze czynności będą dla Ciebie wielkim wyzwaniem."
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- carmen12345
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Czekamy na Ciebie nasze słoneczko
- Otrzymane podziękowania: 2

ten tydzień nie należał do przyjemnych.. cały spędziłam na patologii ciąży.
Moja gin wysłała mnie do szpitala, aby zbadali przyczynę mojego omdlenia (omdlałam w autobusie

Podobno w 7 miesiącu mogą pojawić się takie zawroty głowy, które prowadzą do omdleń, nawet jeśli kobitka nigdy w życiu nie miała podobnej przypadłości

Cania- mnie już dopadł syndrom o którym piszesz i od wczoraj jak wróciłam ze szpitala mam ochotę wszystko przekładać układać segregować i chyba przestałam zwracać już uwagę że czasem świat wiruje

Miłego niedzielnego wieczoru dziewczynki

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

moja Pola tez sie wierci, nie sa to kopniaki, tzn sa ale rzadko, ale za to jak to mowimy kotłuje sie, bo caly vrzuch tanczy. a najlepiej jak klade sie na prawym boku, tam ma glowke i chyba jej czasem cos nie pasi bo mnie podpukuje poki nie zmienie pozy

u nas powstala kolejna umowa, zeszyt idzie w ruch, bede spisywac wszystko co jem, dodatkowo tez mam szlaban na slodkie i maz ma tego pilnowac, a nie mnie dodatkowo czestowac

Carmen, z omdleniami nie ma zartow, choc to sie latwo mowi, bo jak to skontrolowac, organizm nie pyta "hej, moge teraz zemdlec? "

powtarzam slowa mojej siostry, jak ktos powie, ze ciaza to stan blogoslawiony to dostanie w morde

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
ja tylko na chwilkę,
carmen,dobrze,że jesteś już w domku. ja mimo,że czuje sie dobrze raczej nie wychodzę z domu sama.Lubię gdy ktoś jest obok.
Olek dzisiaj ulokował się całkiem nisko i brzuch troche boli.
We wtorek mam wizyte,mam nadzieję,że moje wyniki badań są dobre i ,że nie tyję za szybko. Ja zawsze w domu waże się przed wizytą i nago i w ubarniu którym idę,położna co prawda odejmuje ok 1kg ale ja sama lubię wiedzieć jaka jest faktycznie moja waga. Gdybym miała wizyte tak jak Ty AGNI późnym popoludniem to do mojej wagi pewnie było by doliczone dodatkow +2 kg,bo mam tak jak Ty,moje trawienie w ciązy i cały metabolizm to masakra jakaś.
Pozwoliłam sobie dzisiaj na kolację zjeść dwa kawałki pizzy,więc jutro dieta

- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Jak mi mąż będzie wyrzucał, że znowu coś kupiłam, to mu zacytuję to o wiciu gniazda

Kupiłam ok. 20 pierdół, których jeszcze mi brakuje do wyprawki i ... Temat na czasie na naszym forum -> koszulki do karmienia

- tą widziałam w sklepie za 49 zł, więc musiałąm kupić z przekory

- tą kupiłam bo tania

- a to jest komplet za śmieszne 35 zł, to koszulkę wykorzystam do porodu a szlafrok w razie przeciągu czy jak będę spacerować po korytarzu

Jak dojdą wszystkie graty w tyogdniu będę miala znowu duuużo oglądania

Polecam !!!

Dobrej nocy Mamusie

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

dobrych snów,ja się kładę do łóżka.
Elmirka fajne te koszulki,też chyba będę musiała zamówic
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

dobrych snów,ja się kładę do łóżka.
Elmirka fajne te koszulki,też chyba będę musiała zamówic
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

A przy okazji kupilam jeszcze inne, zdecydowanie ladniejsze

Carmen, dobrze ze z Wami wszystko dobrze. Musisz na siebie uwazac. Wszystkie musimy. Dlatego np spac na lewym boku, a nie na plecach czy prawym, zeby macica nie uciskala jakiejs tam zyly glowej itd, by nie powodowac niedotlenienia i siebie i malenstwa.
Ja mam planowana wizyte w Poradni Patologii Ciazy w srode, zobaczymy co mi powiedza, bo ostatnio mnie wyslali dalej po specjalistach zupelnie bez potrzeby. Takze moze tym razem bedzie lepiej

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Ja dzis nie mam spania...o 4.50zbudzil mnie dzidzius, pecherz i wymioty...
Nie wiem co mi,chyba mala kopnela mnie w zoladek albo za szybko wstalam do ubikacji.
A tak poza tym siedze w poczekalni na kolejne badanie krwi na tsh...
I umieram z glodu oczywiscie,ale jakos wytrzymam...
Elmirka pizamki super. Takie same widzialam u nas tez w podobnej cenie,poza tym jak juz pisalam same duze rozmiary.
Pewnie tez kupie na Allegro.
Wlasnie o taki szlafrok mi chodzilo. Bedzie dobry zeby zakryc tylek nawet idac do ubikacji...
Ja zaczynam miec przedporodowego stresa,a syndrom wicia gniazda meczy mnie od dawna.
Gdybym miala osobny pokoj dla dziecka juz pewnie bylby gotowy,a poki co kacik dla malenstwa bedziemy urzadzac pewnie w czerwcu,bo na razie nie ma sensu zeby sie kurzylo..
Dobra czekam dalej na badanie krwi. A Wam zycze milego dnia:)
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do spania, to ja niestety tez w nocy nie kontroluje w jakiej pozie spie, ale ostatnio zaczyna mi dokuczac kregoslup, wiec musze sie chyba przeprosic z rogalem i znowu wprowadzic go do lozka

u nas na takim straganie z bielizna te pizamki zyrafowe sa bodajze po 17 zl

miłego dnia! ja czekam na stolarza, który sie nie odzywa....cholera

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A propos kurzenia się. Łóżeczko z wyposażeniem mam już przygotowane i szczelnie owinięte folią. Lepiej się czuję z myślą, że jest gotowe:)
Może i za wcześnie, ale wolę mieć spokojną głowę

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-