- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mnie boli przy chodzeniu lub jak leżę na boku i chcę trochę nogę wyżej podnieść to wtedy odczuwam najbardziej ten ból.
Cania prosze napisz mi jeszcze raz gdzie byłaś na tym usg prywatnie. Zadzwonię i umówię się na wizytę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

ostatnio jak poszlam do pracy to dowiedzialam sie, ze kolezanka jest w ciazy. Wszyscy okrzykneli zaraz, ze ja zarazilam

gabi28 bylam u dr Janosza w Euromedzie na Szewskiej:
www.euromed.tarnow.pl/
- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

Cania ubranka fajne

Mam nadzieje że na wizycie jednak się okaże że wszystko ok.
Ja też na dzisiaj umówiłam się na wizytę i będe mieć usg - już miesiąc nie byłam więc najwyższa pora szczególnie że coś nie bardzo się czuję.
- Magdalen
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Wszystko sie kręci wokół Was moje maleństwa !
- Otrzymane podziękowania: 20
No i dostalam wiadomość SMS od lekarza do ktorego mialam sie zglosic z tym skierowanem.. mam na 6 maja .. moim zdaniem to szybko.;D ale cieszy mnie to ze ten lekarz jest jednym z lepszych i jest bardzo rozchwytywany wiec moze jak juz bd po wizycie i oczywiscie stewierdzi ze nic sie nie dzieje to bd bardzo spokojna juuz.;D tylko jedno mnie martwi bo mam autobus po 10 i bd tam przed 12 a wizyta na 14 a powrotny dopiero po 18 eeh ;D ale

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Daj znac jak tam usg

Magdalen pojdziesz na jakies zakupy w tzw miedzyczasie

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!

Dziewczyny która z Was miała złe wyniki cukru? bo nie wiem czy nie zostało to usunięte a oczywiście już się martwię.
- Migocia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Oto jest dzien ktory dal nam Pan:)
- Otrzymane podziękowania: 0
RADUJCIE SIĘ ZAWSZE W PANU !!!
- Ewa1001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 18

Dziewczyny zapalenie pęcherza i dróg moczowych to normalna przypadłość w ciąży. Dziecko jest już duże i uciska na drogi moczowe i pęcherz przez co podczas oddawania moczu pęcherz nie wypróżnia się do końca. W pozostałym tam moczu mnożą się bakterie. Tak to wytłumaczył mi mój lekarz.
Ja codziennie łykam 2 x Żurawit i piję dużo wody. Dodatkowo do wody dolewam sok żurawinowy. Jak zaczyna coś szczypać w drogach moczowych to zwiększam dawkę Żurawit, łukam nospę i jem dodatkowo suszoną żurawinę. Tak zalecił mi mój gin. Jak do tąd skończyło się tylko na lekkim poszczypywaniu.
Meniado ja miałam zawyżony nieznacznie cukier (po dwóch godzinach 145. a norma to 140)
Lekarz nie zalecił mi kolejnego padania. Mam unikać cukru i białego pieczywa. Kolejne badanie robi się w trzydziestym którymś tygodniu. Ja mam wizytę dopiero 12 maja więc w 32 tygodniu to pewnie dowiem się czy i kiedy powtórzyć badanie.
Co do samopoczucia to ja też ostatnio fatalnie się czuję. Cały czas bym spała i ciągnie mnie brzuch przez co niektóre kopniaki dziecka są naprawdę bolesne... Ehhh te uroki ciąży.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wyszlam od gin. Uspokoila mnie, ze to tylko lekka infekcja i obejdzie sie bez antybiotyku, mam brac femi cos tam uro, pic 2 litry wody dziennie i za tydzien przed dlugim weekendem powtorzyc badanie. I mowi ze to juz tak bbedzie ze cos boli i ciagnie, ale poki nie jest to mocny i uciazliwy bol to jest ok.
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Oby wszystko było dobrze. trzymajcie kciuki.
- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja tez ostatnio czuje lekkie poszczypywanie przy robieniu siusiu ale robilam badania tydzien temu i byly dobre

Jestem ostatnio padnieta, robie podstawowe minimum a potem odpoczywam

Dziewczyny nie wiem jak wy ale mnie coraz ciezej jest jesc...znaczy sie nie dojadam porcji bo potem czuje jedzenie w gardle, w zoladku sie nie miesci

Dziewczyny polecam wam do obejrzenia film - jak urodzic i nie zwariowac

- Ali
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
Ali dzięki za info, cania dobrze że to nic takiego strasznego.
Ja właśnie wróciłam od mojej gin.
Stwierdziła ze glukoza wysoka ale dla kobiety w ciąży jeszcze może być - to nie cukrzyca - ale mam odstawić wszelkie słodycze i za 3 tygodnie powtórzyć badanie.
Gorsze mam wyniki moczu - mam jakąś poważniejszą infekcję - dostałam na to antybiotyk który zażywa się tylko w jednej dawce ale bardzo silny- w święta spuchła mi jedna dłoń i stopy i lekarka stwierdziła że to łącznie z infekcją może być jakiś problem z nerkami - więc mam jak najwięcej pić wody i moczopędnych napojów i jak najczęściej siusiu i zażywać więcej kwasu foliowego.
Do tego mam skróconą szyjkę macicy na szczęście mocno zwartą i mała jest ułożona poprzecznie więc będę mocniej odczuwać jej kopniaki

Na szczęście z maleństwem wszystko ok - wazy równy 1kg i spokojnie sobie spało obrócone do nas pupą, a teraz figluje.
- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39
Niestety jak mój lekarz powiedział, jest to dość częsta i uciążliwa przypadłość w czasie ciąży i jak raz już coś takiego się przytrafi, to trzeba bardzo uważać i zapobiegać.
Więc jedzmy duuużo suszonej żurawiny + soczki + dużo picia

Jakoś musimy sobie radzić.
Chociaż powiem wam szczerze, że pęcherz też mnie ostatnio jakoś niepokoi. Niby nie mam żadnego szczypania w czasie czy po siusiu, ale rano jak wstaję, to czuję dość mocny ucisk, a wręcz ból. Ale to mija po załatwieniu potrzeby i już później przez cały dzień jest ok.
Tyle tylko, że ja w nocy nie wstaję na siusiu...więc może to dla tego.
Trzymajcie się tam dzielnie i dbajcie o siebie i o maluszków

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Meniado dobrze ze z maluszkiem w porzadku. Powtorzysz badania i na pewno beda lepsze

Gabi28 daj znac jak tam wizyta.
Malgorzatawalak ja tez ostatnio z sil opadam. Dzis gin kazala mi przestac biegac po sklepach i wiecej odpoczywac: lezec 2 godziny do poludnia i 2 popoludniu heh...