BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #893002 przez elmirka_20
Agni, z tego, co wiem zasiłek macierzński wypłaca ZUS, dlatego tam chcę iść po wniosek i dowiedzieć się dokładnie jak go złożyć by dostać 12 miesięcy (cały urlop chcę wybrać). Natomiast sam wniosek składamy ponoć pracodawcy ... Możliwe że się mylę, nie znam nikogo, kogo bym mogła o to dokładnie wypytać. Ja jestem osobą pracującą (tzn na umowie o pracę, ale aktualnie na L4).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #893004 przez elmirka_20
Misiana, bardoz się cieszę, że jesteś już w domku i w dodatku ulżyłaś sobie porządnymi zakupami! ;) Nic tak nie poprawi kobiecie humoru jak zakupy a jeszcze teraz jak można i dzieciątyku coś ślicznego kupić.... ;) Super! :)
Podziękowania: misiana

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #893005 przez Agnilla
no wlasnie ja tez to tak rozumiem, ze ja pisze wniosek do pracodawcy, ze zwracam sie o udzielenie urlopu macierzynskiego, a oni zanosza do zusu. a wniosek o becikowe mamy z mopsu. wiec Elmirka, zeby nie bylo, ze pojdziesz na darmo do zusu :)
znalazlam cos takiego na swojej str mopsu, chyba to jest to :unsure:
www.mops.starogard.pl/mops/dok/sr/osw_sr_skl_ubezp_zdr.pdf
www.mops.starogard.pl/mops/dok/sr/wn_zapomoga_urodz.pdf
a wniosek o macierzynski to Cania wrzucala, mozna podobnie nawet odrecznie napisac a propo swojej firmy...chyba ;)
ale kto pyta nie bladzi, moze rozwiejesz nasze watpliwosci :)

10 lata 9 miesiąc temu #893010 przez rewelka1312
Ggabi haha to tez dobra sytuacja o Ty tez blndynka jestes! Malujesz wlosy. Ciazy? No na mnie tez popatrzyl i sie usmial a ja jeszce w pizamie w panterke i szlafroku polyskujacym hahahha ale to musialo wygladac komicznie wstyd jak nic dobrze ze to obcy facet ktorego i tak juz pewnie nigdy nie spotkam:D
Poszlam spac o 10 i wstalam teraz odlurzylam bo mozemy miec niespodziewanych osci, do tesciowej siostra przyjechala to moze wadna do nas na kawe a co do tych zusow to faktycznie zamieszania macie ja naszczescie nie musze sie tym martwic mi to nawet nic sie nie nalezy bo nie pracowalam:( a szkoda.. Bo gdy mialam dostac prace akurat znajoma poecila mnie i mojego siostre to zaszlam w coaze i by juz mnie nie przyjeli jakbym powiedziala ze w ciazy jestem i ona do tej pory pracuje do lipca wlasnie bo to na pol roku a potem na 3 miesiace na zasilek idzie i znowu wraca do pracy troche szkoda ale przynajmniej cala ciaze na spokojnie przeszlam w domu odpoczywalam bo na poczatki to ja bym sie nawet nie nadawala do pracy bym co chcile latala do lazienki hahah

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #893012 przez Ali
Cześć dziewczyny!
Melduję się dalej w dwupaku. Ale coś dzisiaj dziwnie, obudziłam się nad ranem na siku, patrzę do lustra i cała popuchnięta;) Usta takie nabrzmiałe, oczy tez spuchnięte, o stopach i dłoniach już nie wspomnę.. dziwne trochę, bo zazwyczaj stópki ma opuchnięte pod wieczór. Ale teraz już trochę opuchlizna ustąpiła, ale znów inne dolegliwości ;) Oczyszczam się chyba :whistle: także trochę stres jest, czy to już tuż tuż, czy to fałszywy alarm. brzuch mnie trochę pobolewa, ale skurczy nie mam. Więc do kościoła może pójdę pod wieczór.
Ja nie mam (niestety) problemu z macierzyńskim, bo pracowałam za granicą, umowa mi się skończyła, przyjechałam do Polski na odwiedziny i tu boom jestem w ciąży :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #893014 przez marzena25
Witajcie laseczki, u mnie też piękna pogoda męż obiecał zabrać nas na lidy potem. Dzisiaj obudziłam się w nie najlepszym humorze bo wyskoczyła mi opryszczka :angry: na górnej wardze przez całą ciąże miała spokój to teraz na sam koniec. Angila ty chyba też pisałaś że ci wyskoczyła niedawno czym smarowałaś to dziadostwo zoviraks można używać ??? :( . A i ładne ten literki wrzuć link gdzie kupiłaś może i my się skusimy :)

Ja się chyba nie wybieram dzisiaj do kościoła chyba że popołudniu teraz coś mnie pobolewa z prawe strony znowu :( i odpoczywamy

10 lata 9 miesiąc temu #893017 przez agnieszka89
Hej my tez w 2paku, chociaz od rana boli mnie brzuch i twardnieje, ake byle do środy i może sie rodzić
ja zamiast do kościoła (pobozna zbytnio nie jestem) na rwanie porzeczek jadę z mezem na wies :)

10 lata 9 miesiąc temu #893019 przez ggabii
Rewelka tak też jestem też blondynką tylko taką ciemną hahahaha w sensie odcienia włosów nie intelektualnie ;) farbuję zwykle na jasno ale teraz mam bardziej zbliżony kolor do naturalnego ze złotem żeby odrosty aż tak nie były widoczne bo wiadomo że w ciąży co miesiąc nie będę latać do fryzjera. Teraz jestem umówiona na początek lipca i to będzie mój 3 raz z farbowaniem podczas ciąży. Dobra zmykam na obiadek do teściowej. Miłego kochane :) Buźka

10 lata 9 miesiąc temu #893032 przez Agnilla
hehe, ja to tez do pobożnych nie należę, więc odpoczywam sobie jak ostatnio każdego dnia, własnie się obudziłam ;)
Marzena, zoviraxu nie używałam, babka w aptece w ogóle zielona co można co nie a chciałam sonol. ostatecznie mąż wziął jakąś maść przeciw orpyszczce. mówią głupi babol, jak może dać maść przeciw, jak ja już ją mam :angry: no ale 2 dni i babelek pękł, nawilżałam usta maksymalnie pomadką wazelinową i od 3 dni zmagam sie jedynie ze strupkiem. niestety pęka mi jak gadam, ale to już naprawde tylko strupek. ok chyba powoli czas na obiad, bo glodna sie robie ;)

10 lata 9 miesiąc temu #893033 przez rewelka1312
ja wszystko od poczatku ciazy sudocremem smaruje, opryszczke jakies pryszczyki itp:) zeby to wysuszyc
A dzisiaj cos mnie anszlo na ciasto i zaraz bede robic jogurtowe bo akurat wsyztskie skladniki mam a przepis z internetu zobacze co wyjdzie:)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #893034 przez gabi28
Hej,ja tylko na chwilkę.. do kościoła również nie poszłam,ale procesja przechodzila pod moim blokiem więc mogę zaliczyć ,że zaliczyłam :P :)

później was nadrobię,bo za chwilkę mam obiad.

dzisiaj tatuś bawił się w malarza. :)

Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #893046 przez Ali
Gabi28 ale ekstra brzuszek! Tatuś zdolny :) będzie super pamiątka! :)
Podziękowania: gabi28

10 lata 9 miesiąc temu #893049 przez rewelka1312
GABI28 super te zdjecia!! a tatus to ma reke do malwania sama bym tak ladnie nie namalowala extra pamiatka tez bym takie chciala ale moj nie jest taki kreatywny nawet nie mamy razem zdjecia z okresu ciazy:(

10 lata 9 miesiąc temu #893050 przez rewelka1312
ja wstawilam ciasto do piekarnika ale cos moj piekarniks zwankuje, jak otworzylam to kleba dymu w calym domu i zaczał wyc alarm przeciwdymny:/ no i nie wiem zostalo ejscze z 20minut to zostawie ciasto i bede musiala jutro cos z tym piekarnikiem zrobic albo juz calkiem dał du*y :(

10 lata 9 miesiąc temu #893055 przez misiana
Gabi28 cudne te zdjecia, niesamowita pamiatka !! :)

My niestety nie mozemy sobie na takie zdjątka pozwolić bo rozstepy caly efekt zabiją :( :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka