- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wysokosc-a cm , przypalone i napewno zakalec w srodku.. ale ze mnie kucharka nie ma co....hahaha
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Stwierdzam uroczyście, że dzisiaj już bym chciała urodzić...

Kończe czytać książkę "KIEDY DZIECKO PŁACZE" Nessia Laniado, ale nie polecam.... Owijanie w bawełnę a niemal zero praktycznych porad... Albo ja już wymagam nie wiadomo czego

Buziaki Dziewczynki, trzymajcie sie ciepło i odpoczywajcie - WIELKI DZIEŃ dla każdej z nas już tuż tuż ....

Mój od dzisiaj nie pije wieczornego piwa...

- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
rewelka mam tak samo brzuch mnie boli do kibelka latam i chodze jak snieta, po za tym jak juz pisałam wczesniej brzuch mi twardnieje dzisiaj.
A tak wogole we wtorek przed szkola rodzenia chciałam wpasc do znajomej bo w srode 42 tydz jej stukal i cesarke miała miec, wchodze do niej a tu szok mała Asia juz na swiecie. Taka kruszynka kochana choc bardzo mała jak na 42 tydz bo 51 cm i 2810 waga ale najważniejsze ze obie całe i sdrowe
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41

Podbrzusze mnie pobolewa raz mocniej raz lżej i ogólnie jakoś tak dziwnie mały też dzisiaj jakiś taki niemrawy ...widocznie taki dzień dzisiaj

- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- misiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

W szpitalu leżało sie prawie cały dzien w tym lozku, nicsie nie robilo to nic nie bolalo oprocz plecow od tego materaca chyba a teraz w domkutusie posprzata,tam sie cos zrobi,tam sie gdzies pojdzie i juz na spojenie nie moge wytrzymac ;( ciezko wstac

Ale juz niedlugo przestanie <3
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
I leze znowu dobrze ze kolacje zrobilam juz nawet moj sie pytal co sie zdziwilam czy on ma zrobic:) chyba widzi ze ja dzis niemrawa rozczochrana nie pomalowana ale wstalam i zrobilam ile mozna lezec, jak ja sie ciesze ze ta zmywarke kupilismy, uzywana ale dziala to najwazniejsze bo teraz mialabym jeszcze sterte garow do umycia
- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21
- sabina211
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
A ja byłam i na Mszy, i na połowie procesji. Na połowie, bo potem mąż odesłał mnie do kaplicy, gdzie był cień i chyba miał rację. Oczywiście nie klękałam w trakcie, tylko stałam sobie. Mała (a w zasadzie już Duża, choć do tej pory zawsze Najmniejsza w rodzinie) kwiatki sypała i jest z siebie bardzo zadowolona.
Po południu usnęłam na dwie godziny, teraz czuję jakieś skurcze w dole brzucha, ale na 99% tak jak przyszły, tak sobie pójdą. Niech Kajtuś się nie wygłupia, bo jutro jedziemy po zakupy dla Niego.
Poza tym prawdziwy przedsmak wakacji, żadne dziecko nie ma nic zadane, w szkołach po wystawieniu ocen. Ufff.....Mogę zająć się bardziej sobą i Małym.
To dziś chyba tyle. Dobrego wieczoru dla wszystkich.
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Elmirka nie wiem czy dziewczyny rozwialy Twoje wątpliwości, ale szczerze mowiac nie wiem czy ZUS ma takie wnioski, powinnas napisac cos takiego jak wkleiłam wcześniej z zaznaczeniem, ze chcesz wszystkie urlopy, czyli 1. macierzyński, 2. dodatkowy macierzyński i 3. rodzicielski, od kiedy do kiedy i jak platne. Przyjmuje się dzień porodu jako pierwszy dzień macierzyńskiego. Jeśli masz l4 wystawione na dluzej, to piszesz od dni porodu, l4 się automatycznie skraca. Jeśli masz l4 krótsze o kilka dni i nie zdazylas pojsc do lekarza po kolejne, a porod się zaczal, to pierwszy dzień macierzyńskiego powinien być tym, którego już nie obejmuje l4. Wszystko składasz do pracodawny (jeśli chcesz 80% calosc płatne to do 14 dni od daty porodu). ZUS owszem placi, ale z wnioskami raczej nie ma nic wspólnego.
ggabii no to w ciąży się pieknilas, ja się ani raz nie farbowałam

gabi28 haha dobre

Rewelka, nawet jeśli CI zakalec wyszedł, to ja się pisze i chętnie sprobuje

Elmirka mój maz tez już nie pije

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Ale się objadłam pysznościami u teściowej

Gabi wspaniały pomysł na pamiątkę! Proponuję wywołać i dać w ramki nad łóżeczkiem maluszka

Rewelka nic się nie przejmuj ja też mam takie same zdolności do pieczenia ale nie zniechęcam się i nie poddaję

Śpijcie dobrze i spokojnie z jak najmniejszą ilością pobudek na siku i inne takie

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

Dobranoc!

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Poza tym to muszę się wam pochwalić dostaliśmy wczoraj od teściowej i siostry mojego która będzie matką chrzestna prezenty matę edukacyjną z pianinkiem i karuzelę z fisher prise. Wstawię zdjęcie z neta bo nie chce mi się robić . Ponadto wczoraj mężuś zabrał nas na ostatni już chyba wypad na pizze i lody i krótki spacerek i sesje brzuszkową popołudniu