BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #892702 przez sabina211
To jeszcze dopiszę. Tak jak pisałam wtedy musiałam mieć przebity pęcherz, więc to było przed odejściem wód. Ale teraz w szkole rodzenia mówiono, że po odejściu czystych (nie zielonych) wód można czekać z przyjazdem do szpitala 6 (4 z dodatnim GBS-em) godzin jeśli nie ma skurczy co 5 minut. A w czasie mojego poprzedniego porodu byłam dwa dni wcześniej na patologii ciąży, bo to było po terminie i jak się zaczęło to mąż tam przyjechał. Kazano nam meldować na oddziale co 2 godziny na słuchanie tętna i raz na badanie, a poza tym dano spokój, dlatego mogliśmy chodzić, gdzie chcieliśmy i podejść pod porodówkę, kiedy uznam, że już czas.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892707 przez rewelka1312
wiolcia pempowina moze wypasc?dziwne bo mi jak doejda wody mam zadzownic do poloznej zglosic, bo moze byc takz e wody odejda a skurczy nie bedzie. i jak zaczna sie juz regularne skurcze co 5 minut to ejscze raz zadzwonic i ona do domu przyjedzie rozwarcie sprawdzi, jak bede miala np tylko 2-3 cm to przyjedzie za godzine i jak 4-5 cm to dopieor jedziemy do szpitala, wiec jakby to bylo naprawde niebezpieczne ze cos by mialo wypasc to by kanazli od razu jechac do szpitala, a czasami ejst tak ze wody odejda i dalej nic sie nie dzieje:)
Sabina to ja bym chciala taki porod jak Ty:) ja moge i 12 godzin rodzic bez roznicy, bo polowe porodu spedzam w domu najbardziej boje sie tego zeby nie dostac jakiegos napadu histerii z bolu :) ciekawe jak to bedzie... ale chyba na 2 dziecko predko sie nei zdecyduje chociaz moze jak zobacze mala to zmienie zdanie:)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892710 przez Cania
Sabina, ja mam stracha nie przed porodem, ale tez przed 'czarna owca' wśród poloznych :) Ze znajdzie się jakas która pozjadala wszystkie rozumy i która to milion razy już porod odbierala. Taka osoba może naprawdę uprzykrzyć zycie. Ale oby nie, obym trafila jednak na kogos 'normalnego' :) :D

Rewelka mysle ze jeśli masz te tabletki polecone przez polozna to zaszkodzić nie mogą :) a skoro maja pomoc, to dlaczego nie :)

martyska to teraz już nic tylko zielone swiato na porod :D :)

Lyanka, maila zamiast do dziada to nasmaruj to allegro :D :) z wystawia cos, czego nie ma i ludzi w blad wprowadza :) Jesl taka informacja bylaby na stronie to spoko, ale skoro jej nie ma... to niech nie sprzedaje czegos czego nie ma :)

co do wod, to ja znam wersje, ze jeśli wody odejda to po prostu przjechac do szpitala. Nic nie wiem na temat jazdy na lezaco i wypadających pępowin. Na szkole rodzenia tak nas nie straszyli :) Tylko mówili, żeby po prostu przyjechać :)

10 lata 6 miesiąc temu #892716 przez rewelka1312
no na dobra polozna trafic to podobno ciazko, moja mama jak rodzila 4 lata temu to do niej polozna powiedziala ze przez nai dziecko ma siniaka bo zle parła, nie wiem jak tak mozna pwoiedziec bo moja siostrzyczka urodzila sie z siniakiem na policzku.. niektore baby to sa wredne wogole nie powinni takich dopuscic do zawodu poloznej, tutaj anszczescie nie slyszy sie o takich przypadkach wsyztskich traktuja jak w prywatnej klinice, moj jak w tamtym roku mial operacje to skakali przy nim jak sie obudzil moze kawy moze cos do picia a mzoe glody a poduszke poprawic :) jak na wczasach a nie w spzitalu:)
A moja mama jak rodzila jescze jedna siostre to polozna byla tez wredna jak ja szyla bez znieczulenia to moja mama kopneła ja haha i przyslali lekarza i juz bylo ok:)
a jescze wam opowiem co daje mi sily co do porodu to to ze mam te male siostry i ostatnio zadzwonilam do mamy po cos pilnego z telefonu na abonament, a tak nie dzownie z tego bo rachunki z kosmosu jak z abonamentu i moja siostra 5 letnia mowi zeby dac eweline to ja mowie no daj mi ja juz nic nie szkodzi a ona takz e mna gadala i pwoiedziala ze mnie bardzo kocha to chyba z 3 dni plakałam tak za nimi tesknie i sobie wyobrazam jak moja coreczka taka bedzie bedzie tak ladnie mowic moja mamusia moj tatus bedzie na tatusia w oknie z pracy czekac:) dzieci to potrafia za serce ruszyc

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 6 miesiąc temu #892718 przez malgorzatawalak
Dzien dobry mamuski :)
I ja sie melduje w dwupaku :laugh: choc powiem szczerze ze juz coraz gorzej znosze ciazowe dolegliwosci :( dzis jak odrobine przeszlam sie po zakupy to tak jakos ciezko mi sie szlo :unsure:
Jakos nic mi sie nie chce choc maz stwierdzil ze jeszcze nigdy tak duzo nie robilam...wczesniej bardziej sie oszczedzalam bo chcialam zeby maly zostal donoszony ale teraz im blizej porodu to stwierdzam ze jednak trzeba sie troche rozkolysac bo inaczej po porodzie bedzie ciezko sie ogarnac :)
Wypadajaca pepowina? No o tym nie slyszalam ale chyba powinnam jeszcze troche poczytac o tym co moze sie stac...
Dobrze ze jutro mezus w domu to sobie troche poodpoczywamy razem bo jakos na codzien nie mamy za duzo czasu zeby tak razem... :)
Milego dnia dziewczyny :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892737 przez misiana
Hej dziewczyny :*
melduję się w dwupaku w domku ! <jupi>
i w doidatku konczymy 37 tc i zaczynamy 38 ! :)

Cięzko bylo mi nadrobic wasze posty hehe a pisanie na telefonie bylo jakas masakra :)
Strasznie mnie plecy bolą, lekarz powiedzial ze w pierwszej ciazy jest najgorze i za jakies maks 3 tyg ból minie hehe

Po powrocie do domku czekala mnie bardzo mila niespodzianka :) kilka ciuszków dla małego od narzeczonego i babci :) ah ah musze wam sie nimi pochwalić :)

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 6 miesiąc temu #892760 przez ggabii
Misiana witamy z powrotem :) Super że wszystko już dobrze i teraz tylko czekamy na termin. A ciuszki boskie! Wspaniałe prezenty.

Cania nam też na szkole rodzenia mówili, że jak wody odejdą to już trzeba przyjechać. A jak tylko skurcze to mamy czekać w domu i kontrolować je.

10 lata 6 miesiąc temu #892780 przez agnieszka89
Dziewczyny weszlam własnie na demoty i jak to zobaczyłam to odrazu wiedziałam że musze wam pokazac :P demotywatory.pl/4352930/Macierzynstwo
Podziękowania: ggabii

10 lata 6 miesiąc temu #892792 przez ggabii
Agnieszka czytając to uśmiałam się jak nigdy aż mi łzy poleciały :) Ale to sama prawda. Zaraz wstawiam u siebie na fb :D

10 lata 6 miesiąc temu #892804 przez iza1988
hey, jestem mamą, która spodziewa się swojego Maleństwa we wrześniu, lecz od dwóch tygodni borykam się z problemem strasznego bólu w okolicach miednicy, spojenia łonowego i tak jakby w pochwie (jakby mnie tam coś w środku rozrywało przy każdym ruchu :/). Ból jest nie do zniesienia i występuje podczas chodzenia, wstawania, zmiany pozycji podczas spania (w sumie to mogę max spać 2h na lewym boku, a następnie muszę z wielkim bólem wstać, posiedzieć na piłce fitness i mogę znowu próbować położyć się i zasnąć).

Byłam już u dwóch ortopedów, swojego lekarza prowadzącego i w szpitalu. Niestety nikt nie potrafi mi pomóc, każdy mówi, że w ciąży tak czasami jest i muszę to jakoś wytrzymać. Próbowałam również umówić się na rehabilitację, ale rehabilitant powiedział mi, że on mi nic teraz nie pomoże, jedynie po porodzie, jeśli bóle będą się dalej utrzymywać to wtedy mogę się do niego zgłosić.

Czy któraś z Was ma może podobny problem lub słyszała co mogłoby mi pomóc?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892810 przez martyska
Cania zielone światło jest teraz czekać aż mały zechce wyjść;-)

Wypadająca pępowina? Nie słyszałam o tym wiem tylko ze jak odejdą wody to mamy jakieś 5 godzin jeszcze

Moja teściowa dzisiaj zaszalała dla wnuka daje zdięcia :-)

Misiana super ze juz w domku i super ciuszki:-)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892812 przez Agnilla
a mi sie nic nie chce, jak wrocilam do domu to poszlam spac, teraz tez leze...tylko obiad machne, makaron i sos ze sloika :P
kupilam dzis w koncu krem z filtrem 50tka dla malej, kolejna rzecz z glowy uff
eeee moja tyesciowa to mi tylko powiedziala, ze nie kupuje, bo nie wie co, a ja wiem, ze ona jest zabobonna :P
chyba juz wyprawki mamy skompletowane co laski ? :) w sensie najpotrzebniejszych rzeczy
oooo wlasnie, przeciez mialam przygotowac ubrania na wyjscie ze szpitala :ohmy: to jutro...jak zdażę ;)
Laski, te pracujące, zastanawiałyście się nad urlopem macierzyńskim, jaki bierzecie? Staślubania, ten wniosek, o którym pisałaś to sie w zakladzie pracy sklada :unsure:

10 lata 6 miesiąc temu #892820 przez ggabii
Hej iza1988. U mnie na szczęście takie bóle się nie pojawiły ale wiem, że mogą się pojawić. Pewnie miednica dostosowuje się do maluszka. Skoro lekarze mówią że to normalne to tym bardziej musisz im zaufać. Choć wiem że to pewnie okropne uczucie tak w ciągłym bólu przeżywać dzień i noc. Mnie gdzieś do połowy ciąży przez cały czas bolało podbrzusze dopiero później przeszło. Ale czego się nie zniesie dla maleństwa :)

Martyśka kradnę kocyk!!!!!!! Zakochałam się normalnie :)

Agnilla a ja mam krem dla małego 30tkę od pierwszego dnia życia z Ziajki. Czy to nie za mało? Pisze że ochrona wysoka. :dry: A co do tego wniosku to też o nim dziś myślałam.... Kurcze ta papierkowa robota mnie przeraża. Tego tyle, że potrafi to odebrać radość z nadchodzącej w niedługiej przyszłości wielkiej chwili....

10 lata 6 miesiąc temu #892821 przez Lyanka
Iza1988 niestety nie pomogę ci, bo aż tak drastycznych doledolegliwości nie miałam.
A skąd jesteś? Bo u mnie na szkołę rodzenia przychodziła rehabilitantka, która zajmuje się tylko ciężarnymi kobietami. Tylko ja jestem z Warszawy....ale mam do niej namiar gdybyś też była z tych okolic. Może coś by ci poradziła

10 lata 6 miesiąc temu #892822 przez Ali
Ggabii ja też mam tą 30tkę z Ziajki, bo 50tka była od 6 miesiąca życia. I wydaje mi się, że 30tka wystarczy, przecież i tak nie będziemy dawać niemowlaki na słońce. Także chyba wystarczy :)
Agnieszka ale mnie rozbawił ten demotywator :laugh: szczególnie punkt 9 - Ojej, misiaczek zrobił kupkę = misiaczek zesrał się i leży w gównie po uszy :laugh: :laugh: :laugh: no padłam ze śmiechu... i jeszcze z tym sterylizowaniem, w sumie dziś sama się zastanawiałam co mam wyparzyć jeszcze we wrzątku. Pytałam mamę i się śmiała, że trochę przesadzam ;)
Martyska super prezencik od teściowej :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka