- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- sabina211
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
Sabina to ja bym chciala taki porod jak Ty:) ja moge i 12 godzin rodzic bez roznicy, bo polowe porodu spedzam w domu najbardziej boje sie tego zeby nie dostac jakiegos napadu histerii z bolu ciekawe jak to bedzie... ale chyba na 2 dziecko predko sie nei zdecyduje chociaz moze jak zobacze mala to zmienie zdanie:)
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Rewelka mysle ze jeśli masz te tabletki polecone przez polozna to zaszkodzić nie mogą a skoro maja pomoc, to dlaczego nie
martyska to teraz już nic tylko zielone swiato na porod
Lyanka, maila zamiast do dziada to nasmaruj to allegro z wystawia cos, czego nie ma i ludzi w blad wprowadza Jesl taka informacja bylaby na stronie to spoko, ale skoro jej nie ma... to niech nie sprzedaje czegos czego nie ma
co do wod, to ja znam wersje, ze jeśli wody odejda to po prostu przjechac do szpitala. Nic nie wiem na temat jazdy na lezaco i wypadających pępowin. Na szkole rodzenia tak nas nie straszyli Tylko mówili, żeby po prostu przyjechać
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
A moja mama jak rodzila jescze jedna siostre to polozna byla tez wredna jak ja szyla bez znieczulenia to moja mama kopneła ja haha i przyslali lekarza i juz bylo ok:)
a jescze wam opowiem co daje mi sily co do porodu to to ze mam te male siostry i ostatnio zadzwonilam do mamy po cos pilnego z telefonu na abonament, a tak nie dzownie z tego bo rachunki z kosmosu jak z abonamentu i moja siostra 5 letnia mowi zeby dac eweline to ja mowie no daj mi ja juz nic nie szkodzi a ona takz e mna gadala i pwoiedziala ze mnie bardzo kocha to chyba z 3 dni plakałam tak za nimi tesknie i sobie wyobrazam jak moja coreczka taka bedzie bedzie tak ladnie mowic moja mamusia moj tatus bedzie na tatusia w oknie z pracy czekac:) dzieci to potrafia za serce ruszyc
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
I ja sie melduje w dwupaku choc powiem szczerze ze juz coraz gorzej znosze ciazowe dolegliwosci dzis jak odrobine przeszlam sie po zakupy to tak jakos ciezko mi sie szlo
Jakos nic mi sie nie chce choc maz stwierdzil ze jeszcze nigdy tak duzo nie robilam...wczesniej bardziej sie oszczedzalam bo chcialam zeby maly zostal donoszony ale teraz im blizej porodu to stwierdzam ze jednak trzeba sie troche rozkolysac bo inaczej po porodzie bedzie ciezko sie ogarnac
Wypadajaca pepowina? No o tym nie slyszalam ale chyba powinnam jeszcze troche poczytac o tym co moze sie stac...
Dobrze ze jutro mezus w domu to sobie troche poodpoczywamy razem bo jakos na codzien nie mamy za duzo czasu zeby tak razem...
Milego dnia dziewczyny
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
melduję się w dwupaku w domku ! <jupi>
i w doidatku konczymy 37 tc i zaczynamy 38 !
Cięzko bylo mi nadrobic wasze posty hehe a pisanie na telefonie bylo jakas masakra
Strasznie mnie plecy bolą, lekarz powiedzial ze w pierwszej ciazy jest najgorze i za jakies maks 3 tyg ból minie hehe
Po powrocie do domku czekala mnie bardzo mila niespodzianka kilka ciuszków dla małego od narzeczonego i babci ah ah musze wam sie nimi pochwalić
Załącznik nie został znaleziony
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Cania nam też na szkole rodzenia mówili, że jak wody odejdą to już trzeba przyjechać. A jak tylko skurcze to mamy czekać w domu i kontrolować je.
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- iza1988
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Byłam już u dwóch ortopedów, swojego lekarza prowadzącego i w szpitalu. Niestety nikt nie potrafi mi pomóc, każdy mówi, że w ciąży tak czasami jest i muszę to jakoś wytrzymać. Próbowałam również umówić się na rehabilitację, ale rehabilitant powiedział mi, że on mi nic teraz nie pomoże, jedynie po porodzie, jeśli bóle będą się dalej utrzymywać to wtedy mogę się do niego zgłosić.
Czy któraś z Was ma może podobny problem lub słyszała co mogłoby mi pomóc?
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
Wypadająca pępowina? Nie słyszałam o tym wiem tylko ze jak odejdą wody to mamy jakieś 5 godzin jeszcze
Moja teściowa dzisiaj zaszalała dla wnuka daje zdięcia
Misiana super ze juz w domku i super ciuszki:-)
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
kupilam dzis w koncu krem z filtrem 50tka dla malej, kolejna rzecz z glowy uff
eeee moja tyesciowa to mi tylko powiedziala, ze nie kupuje, bo nie wie co, a ja wiem, ze ona jest zabobonna
chyba juz wyprawki mamy skompletowane co laski ? w sensie najpotrzebniejszych rzeczy
oooo wlasnie, przeciez mialam przygotowac ubrania na wyjscie ze szpitala to jutro...jak zdażę
Laski, te pracujące, zastanawiałyście się nad urlopem macierzyńskim, jaki bierzecie? Staślubania, ten wniosek, o którym pisałaś to sie w zakladzie pracy sklada
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martyśka kradnę kocyk!!!!!!! Zakochałam się normalnie
Agnilla a ja mam krem dla małego 30tkę od pierwszego dnia życia z Ziajki. Czy to nie za mało? Pisze że ochrona wysoka. A co do tego wniosku to też o nim dziś myślałam.... Kurcze ta papierkowa robota mnie przeraża. Tego tyle, że potrafi to odebrać radość z nadchodzącej w niedługiej przyszłości wielkiej chwili....
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
A skąd jesteś? Bo u mnie na szkołę rodzenia przychodziła rehabilitantka, która zajmuje się tylko ciężarnymi kobietami. Tylko ja jestem z Warszawy....ale mam do niej namiar gdybyś też była z tych okolic. Może coś by ci poradziła
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Agnieszka ale mnie rozbawił ten demotywator szczególnie punkt 9 - Ojej, misiaczek zrobił kupkę = misiaczek zesrał się i leży w gównie po uszy no padłam ze śmiechu... i jeszcze z tym sterylizowaniem, w sumie dziś sama się zastanawiałam co mam wyparzyć jeszcze we wrzątku. Pytałam mamę i się śmiała, że trochę przesadzam
Martyska super prezencik od teściowej