- Otrzymane podziękowania: 56
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
jedno wiem, bol ponoc jest tak ogromny, ze sie go faktycznie zapomina wiadomo, ze sa przypadki jak Twoja kolezanka, ze ma traume, ale raczej nasza psychika wymazuje go z pamieci
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- michaskowa
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
rewelka1312 napisał: agnilla zgrabny ladny masz brzuszek:)
Ewa mi tak mowili ze wlasnie tuz przed samym porodem kobieta jest taka przemeczona ze tylko by lezala, u Ciebie to juz zaraz a mi ejscze 5 tyg zostalo, wolalabym wczensiej urodzic ale tak za 2 tyg jak juz wsytzsko gotowe bede miala:)
Michaskowa a now alsnie mowisz ze u Ciebie rozwarcie dalej nie poszlo i co wtedy? moze to glupie pytanie ale ja wlansie nie mam zielonego pojecia bo akzyd mowi ze mnie nacieli, bylo naciecie itp ale po co nacinaja, jak rozwarcie nie pojdzie czy ancinaja nawet przy 10 cm?? bo tak to jak czytalam w internecie to takie glupowate troche dla mnie wypowiedzi sa ze ta ktora nie rodzila to nie wie tak naprawde o co chodzi i ciagle pisza ze potem sie o bolu zapomina ale z moich znjaomych jakos o bolu do tej pory dziewczyny nei zapomnialy a jedna po 13 latach ma traume i anwet na dziecko nie chciala patrzec.. wiec to nie jest tak kolorowo a w internecie tylko takie gadanie a tu poboli ale napewno zapomne ból- ot to sie dowiedzialam sobie mysle jak czytam na innych stronach haha:)
Rewelka jest wlasnie tak, jak Ci malenstwo poloza na piersi..zapominasz o calym bolu..i o tym co przeszlas pod czas porodu..ale po jakims czasie to wraca..u mnie minely 2 lata..i nadal boje sie ze sn mohloby sie skonczyc tak jak za pierwszym razem..dla tego wybralam cc..
Aa co do rozwarcia to zaczekali az dojdzie do 10cm..ale Michal byl za duzy na moje mozliwosci..i oprcz tego ze popekalam to bylam nacinana..:/
- elmirka_20
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 65
Agni, zgrabniutki masz brzusio!
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
Ja tylko powycierałam kurze, posprzątałam kuchnie i zrobiłam obiad... Okurzanie i mycie podług zostawiam na jutro. Jutro z rana idę jeszcze na badania więc spanie do 10 nie wchodzi w grę. Muszę sobie chyba budzik nastawić ;p
W piątek ostatnia wizyta... Ciekawa jestem jaki ten mój synek duży urósł
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
Agni, pierwsze co bym zrobila to tez prysznic i zmyc farbe dobrze ze mi przypomnialas, musze się przed slubem siostry zafarbować... bo ostatni raz farbe na włosach miałam we wrześniu Piekny masz brzuszek!
co do nacięcia to ja nie jestem przekonana, czy lepiej lekko peknac... Bo tak naprawdę nie da się kontrolować pekniecia, czy będzie duże czy male, tym bardziej ze pekniecie idzie zazwyczaj w strone odbytu i może się narobić dziadostwa. A nacięcie robi się z boku i jego wielkość jest kontrolowana. Tym bardziej ze teraz już nigdzie nie nacinają na samym wstępie tylko dopiero w trakcie porodu jeśli widza, ze nie da się uniknąć pekania i nacięcie faktycznie jest potrzebne.
co do bolu to moja przyjaciolka która rodzila synka w zeszłym roku mowila ze bol był faktycznie ogromny do tego już nie pamiętam z jakiego powodu ale maly nie mogl przejść przez kanal rodny i przez 3 godziny parla bez efektu, w końcu skonczylo się na kleszczach, ale za każdym razem jak z nia o tym rozmawiałam to mowi, ze porod wspomina z lezka w oku i było to najpiękniejsze przezycie, jak jej małego polozyli na piersi. I planują kolejne dziecko za rok, dwa. Wiec nie może być tak strasznie
Elmirka, Ty mowis ze nie masz energii, a podajesz cala liste zrobionych dziś rzeczy Ja oprócz wizyty w poradni i szybkich zakupow nie mam dziś na koncie NIC! nawet obiad był z gotowca i chyba nie zamierzam tego zmieniac no może faktycznie przegladne jeszcze raz ta torbe do szpitala
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Mowicie zenic sie wam nie chce...coz mnie rowniez sil brak jakos non stop chce mi sie spac..dzis wstalam o 7 razem z moim mezem a o 11.30 bylam znowu w lozku ajesli piszeciezeto mozebyc oznaka zblizajacego sie porodu to jak dla mnie za wczesnie...
I znowu mam problem z krwawieniem z nosa co rano budze sie z zatkanym nosem i leci krew...
Ja znow zaczelam sie zastanawiam czy przypadkiem mnie nie wyrzuca z porodowki jak przyjde z duza torba i mala dla synka...szczerze nie wiem czy to nie za duzo...ale jak mialam wszystko zmiescic?
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tego ze wiecie kiedy macie cc...ja mialam miec ccale ostatecznie musze rodzic sn wiec kiedy mi wody odejda albo kiedy mnie skurcze zlapia to wtedy bedzie ten wielki dzien
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 39
Dziewczyny właśnie wróciłam ze sklepu, byłam zamówić wózek, zostawiłam zadatek i.... nie zdecydowałam jeszcze jaki kolor
Muszę się zdecydować do jutra, właściwie mam dylemat między 2 kolorami
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
- Ewa1001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 18
Ale tak jak napisała Małgosia, to Ty będziesz się wozić, więc ostateczna decyzja należy do Ciebie
- Cania
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marzena25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Laski mojego męża opanował syndrom wicia gniazda chyba ja to powinnam mieć nie od wczoraj sprząta wszystkie pokoje po kolei myje okna masakra normalnie, jestem zadowolona oczywiście i pomijam fakt że stłukł mi już doniczkę od storczyka i jednego z nich chce mi wyrzucić bo mu trochę liście podeschły i kwiatki opadły ale trudno . Normalnie czad a ja leże bo mi brzuch twardnieje ale nie mam żadnych innych dolegliwości to chyba nie powód żeby do szpitala jechać nie ???? Co myślicie sama już nie wiem co robić, niby gin mówiła że jak będzie mi brzuch twardniał to żeby jechać.
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Ali a mnie się podoba ten pierwszy.
- kayowu
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
Co di wózeczka - mi też podoba się czerwony
Dziewczyny, po wczorajszym badaniu lekko plamiłam na brązowo, ale lekarz uprzedził mnie, że tak może być. Dziś znowu zaczęłam lekko plamić, a do tego na wkładce fragmenty sluzu mocno rozciągliwego zabarwionego na brązowo. To może być nadal po badaniu? Zbliża się noc, jestem sama i boję się, że coś może się rozkrecić... :-\--
Wrzucam też foteczki wózka, kącika Miry i nowe ciuszki (jak mi się uda)