- Otrzymane podziękowania: 39
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- Lyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj znów od 5 na nogach....nie wiem już co mam robić z tym swoim spaniem
W nocy też niespokojnie spałam i budziłam się, bo strasznie mnie kości biodrowe bolały, ech...
Ale...jestem taka podekscytowana od rana Przed 7 dzwoniła ta moja ciężarna koleżanka i akurat jechali z mężem do szpitala, bo wody jej odeszły
Termin taki z USG miała na 30 czerwca, planową cesarkę na 25 czerwca....ale córcia zechciała wcześniej wyjść Z tym, że to jest jej drugie dziecko i podobno przy kolejnych porodach tak jest, że większość kobiet rodzi ok. 2 tygodni wcześniej. Jednak przy pierwszym porodzie tak jak pisze Elmirka u mnie na szkole rodzenia też mówili, że ok. 80% kobiet rodzi po terminie. Więc miejmy nadzieję, że my do tych 20% należymy wszystkie hihih
Ja zaraz idę odebrać badania, później małe zakupy i obiadek i tyle planów na dzisiaj
Muszę się trochę oszczędzać do lipca, bo na razie jestem sama....a od 1 mąż już będzie miał urlop, więc wtedy niech się dzieje wola nieba
Widzę, że nie tylko ja mam mdłości....ciekawe co to znaczy, muszę w necie poszperać.
Marzena25 śliczna bryka dla maluszka Elegancja - francja będzie hihih.
Marta0488 to ładnie już twoja córcia waży No i musisz wziąć słowa lekarza do serca i powoli przygotowywać się do TEJ CHWILI
Dobra laseczki, idę się ogarniać.
Przesyłam buziaki i życzę udanego i spokojnego dzionka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malgorzatawalak
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 25
Dziewczyny chyba wole dni sloneczne niz tak jak pada bo wtedy to i maly jest jakis przymulony...
Marzenka sliczny wozek naprawde pierwsza klasa jak to ktoras juz napisala
Dziewczyny sliczne ciuszki az sama buzia sie do nich smieje ja bardzo chetnie bym dalej rzucila sie w wir kupna rzeczy dla Tymka ale moj juz uwaza ze starczy ...no dobra starczy na poczatek a potem znowu rusze na lowy ale tym razem juz z malym w wozeczku potem jak maly zacznie rosnac to niestety tatus bedzie musial kupowac nowe ciuszki bo goly synek przeciez nie bedzie
Ja jak wczoraj wrocilam od fryzjera to jakos zaleglam na kanapie bo cos nie wyraznie sie czulam...juz u fryzjera czulam ze brzuch mi sie stawia i plecy mnie rwa a jak wrocilam to zdazyly sie chyba ze dwa skurcze...
Moj maz jak wrocil z pracy i mu powiedzialam ze mialam dzis pierwsze dwa skurcze to zebyscie widzialy jego mine... byl przerazony i w koncu powiedzial ze to ja tu rzadze nie dziecko i mam synusiowi przetlumaczyc ze ma nie szalec na razie bo jest za wczesnie...ja wiem zeza wczesnie ale co jak jemu sie bedzie chcialo wyjsc wczesniej to co zacisnac nogi?
Ja za tydzien odstawiam leki bo niestety nadal jestem na luteinie i moja pani doktor mowi ze wtedy moze sie dziac juz wszystko... z jednej strony fajnie bo to zaraz a z drugiej strony ciezka sprawa bo zdecydowanie za wczesnie wolalabym zeby posiedzial do 38 tygodnia ...
No dobra rozpisalam sie strasznie
Milego dnia dziewczyny
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
Nowe i stałe bywalczynie forum Lipcówek:)
Rozkręcacie się coraz bardziej, a marzena z tym wózkiem to naprawdę... wypasiony. Sama bym takiego nie kupiła, za drogi jak dla mnie, ale wrażenie robi;)
Mam parę wątpliwości. Kiedy piszecie podania, wnioski do swoich pracodawców o urlop roczny czy półroczny? Jak urodzicie czy wcześniej z założeniem terminu w karcie ciąży, a oni juz później skorygują po otrzymaniu wypisu ze szpitala? Tak się ostatnio zastanawiałam. Chyba pójdę do pracy popytać. A jeśli chodzi o świadczenia urlopowe, mamy do nich prawo czy też nie?Oczywiście pytam te Mamunie, które nie brały w tym roku urlopu, tylko były na zwolnieniu. Bo według przepisów, aby otrzymać świadczenie, trzeba ciągiem wykorzystać 14 dni urlopu.
A tu podsyłam Wam ważną informację w prawie choćby opieki stomatologicznej kobiet w połogu (czyli 6 tygodni od porodu) - trzeba korzystać, dlatego dzielę się wiadomościami, które wygrzebałam.
www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=11&dz...artnr=6035&czartnr=6
Nie ma co się czaić tylko wykorzystać nasze prawa:)
Pozdrawiam:D
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
My też dalej w dwupaku i uwaga od dziś koniec leżenia w łóżku! Zaraz się biorę za mycie okien oczywiście żartuje, mam się dalej oszczędzać, ale planuję wyprać moje wczorajsze łowy z H&m, kombinezon i jeszcze inne ciuszki które kupiłam od ostatniego prania także jestem podekscytowana, bo uwielbiam dotykać, oglądać, prać a nawet parsować ciuszki dla mojego słoneczka
Gabi28 gratuluję ustalenia daty ślubu! No to dwa wielkie wydarzenia przed Wami
Marta0488 no to Twoja mała rośnie pięknie! Coś czuję po tych rewelacjach, że będziesz trzecią rozpakowaną lipcóweczką
A teraz uwaga ALARM! Gdzie się podziała Meniado, Staślubania i Małgorzatawalak?
EDIT: I po alarmie dla dwóch dziewczyn, za długo skrobałam tego posta a tu już wieści od Was super, bo juz się martwiłam. Ale gdzie jest Meniado?
- staślubania
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 21
- Ali
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wiolcia1004
- Wylogowany
- rozmowna
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
ja juz po badaniu krwi, matkopobiora mi probowke a ja pierwsze co na drozdzowe i sprite bo taka mam zamułke, teraz leze i cos czuje, ze zaraz spac pojde, przed ciaza nigdy tak nie mialam.
Marzena, widac warto bylo czekac te 3 miesiace, wyrobilas sie z wozkiem przed porodem
moja corka od 3 dni jest tak aktywna, ze mowie do meza, czy czasem wyjść nie chce. a to co wyrabia wieczorami, to pobija sama siebie. ja ofc sie na meza sfochowalam, nie wstalam z nim rano zeby mu bulki zrobic od razu wyczul co sie dzieje, to mi do sklepu po twarozek chcial leciec na sniadanie a jak wychodzil kazal od razu po pobraniu krwi dzwonic trzeba ich krotko trzymac i tyle a dzis ma mi dokonczyc robote z listwami w malej pokoju, nie podaruje mu
Staślubania ( haaaa z tym Twoim nickiem tez mialam przeboje na poczatku jak do nas dolaczylas myslalam ze to imienia Staś i miejscowości Lubania dobra jestem co nie? ) z tym pismem to dobrze kombinujesz, z drugiej strony kurcze czy ja wiem, czy mi w pracy tego dopilnuja ale mozeby je po prostu napisac juz przed porodem a potem tylko wyslac meza z pismem do pacy
Gabi, no to teraz jak sie maly pojawi to bedzie pelnoprawna rodzinka gratulacje!
Marta, kurde ja bym chciala zeby Pola nie przekroczyla 3,5 kg....mam nadzieje, ze mnie slyszy na pewno jej tą drozdzowka i spritem dzis pomoglam utrzymac wage
Załącznik nie został znaleziony
pokaze Wam co wczoraj wyczailam w lumpku, bo oczywiscie byl po drodze, w zlym miejscu stoi
- gabi28
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja już po wizycie, jak juz kiedyś wspomniałam moja gin na urlopie wiec dzisiaj inny doktorek był,podobno gburowaty-ale dla mnie bardzo mily.Moje wyniki troszkę się polepszyly. Teraz mam skierowanie na morfologie,mocz,hiv,hbs. i pobrał mi dzisiaj na posiw.to chyba właśnie gbs. Następna wizyta 8 lipca i ustalamy wtedy termin cc. Matko Boska.. przecież to tuż,tuż...
Aaaa.. mówił,że jakby brzuch twardniał kilka razy dziennie to mam się zgłosić do szpitala.
Ogólnie wizyta przebiegła całkiem miło. Teraz muszę troszkę poleżeć,bo po tym badaniu to troche mnie podbrzusze boli.
- rewelka1312
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 23
- Agnilla
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- ggabii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gabi super, że Wam się tak udało szybko załatwić datę! Powodzenia
Agni śliczności znów przytargałaś do domku Ach te małe królewny
Nockę miałam super. Aż przez myśl mi przemknęło jak ja tak mogę nic nie odczuwać i spać sobie wygodnie bez dolegliwości.... Sporadycznie coś zaboli ze dwa trzy razy na tydzień a tak to nic. Znów rano czułam jakby czkawkę małego gdzieś na podbrzuszu. Dziwne uczucie bo przecież nic mi nie wiadomo na temat tego, że miałby zmienić pozycję.
Muszę zrobić szybkie mycie podłóg i lecę z moją psineczką do fryzjera. Potem do teściowej, a po południu przychodzi do mnie koleżanka. Więc dzień mam już zaplanowany
Trzymajcie się Kochane :*
- agnieszka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 23
Chociaz moj synuś tak szaleje jakby droge sobie bokiem brzucha torował
marzena25 piekny jest Twój wózeczek i ten kolorem mmmm...
Dla mnie noc ciezka do 3 spac nie mogłam a na siusiu to chyba z 10 razy byłam :/
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*