- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja po raz pierszy na forum o takiej porze, no aż nie wierze normalnie

zawsze spie. Ale dzisiaj w nocy miałam z tym problem....Poszłam spac o 23 i przebudzałam się jakies 7 razy bo mnie plecy bolały. Ostatnio wstałam 5:05 i 6:05 i zaczął tez mnie bolec brzuch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- elmirka_20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 65

Agnieszka89, ale sie rozbeczałam! Przeczytałam ten dialog dzieci... Za pół godziny będzie po mnie mąż bo jedziemy do lekarza, a ja tu beczę .... To śliczne jest !!!

Margolka!!!

Cania, my dzisiaj mamy lekarza, prawda?

Wczoraj powiedziałam mężowi, że nasz synek będzie miał n aimię albo Tomuś albo Patryczek. I myślałam, że mi pomoże z dylematem, ale jednak jak go zobaczmy, to zdecydujemy

Trzymajcie sie ciepło Kobietki!

- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- marta0488
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Margolka,świetnie ,że się odezwałaś

Cos miałam pisać i zapomniałam

Musze się ogarnąć,bo koleżanka przyjdzie do mnie. A wiecie,że już za tydzień wielki mój dzień?

Miłęgo dnia...
Brzuch mi napitala jak nie wiem.
Marta może weź prysznic sobie.. poleź..jak nie przejdzie to jedź.
- martyska
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Witam się powodzenia na wizytach i czekamy na dobre wieści w sensie szyjka już krótka rozwarcie itp

No Gabi pewnie że się denerwujesz ale dasz rade będę trzymać kciuki jeśli rodzić nie będę

Margolka no to super że u was wszystko dobrze bardzo się cieszę i trzy mam kciuki żeby już w tą sobotę Marcelek był w domku

- Lyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 39

Ja już po śniadanku, stary odcinek M jak miłość obejrzany....teraz się pindrzę, bo pewnie wybiorę się na spacerek z tą moją koleżanką, która urodziła 1,5 tygodnia temu

Ja też noce co raz gorsze mam....kręcę się z boku na bok i budzę się przy tym, bo a to kręgosłup zaboli, a to biodra, a to brzuch....ech
Wszystkim mamusiom, które mają dzisiaj wizytę u gina życzę powodzenia i czekamy na dobre wieści

Poruszyłyście temat laktatorów. Ja na razie nie kupuję, bo w moim szpitalu jest dostępny i nie trzeba mieć swego....a tak na dobrą sprawę, to nie mam pewności, czy mi się przyda. Jak będzie trzeba, to się dokupi

Jeśli chodzi o wybór, czy elektryczny czy ręczny, to pewnie od sposobu karmienia będzie zależało, tj. czy karmimy cycem, czy butelką. U mego kolegi z pracy też urodziła się córeczka pod koniec maja i niestety żona musi ściągać mleko i karmić butelką. Mieli kupiony ręczny laktator i była ponoć masakra, bardzo mało mleka się ściągało. Więc zainwestowali w elektryczny i są bardzo zadowoleni. No ale to oczywiście indywidualna kwestia każdej z nas

Margolka cieszę się bardzo, że już wracacie do domku z synusiem. Dużo zdrówka dla was!!!

- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23

margolka ciesze sie że u was wszystko ok i ze wkoncu mozecie wyjsc do domu, życze wam duzo duzo zdrowka

co do laktatorow ja kupie po porodzie jak bede miala pewnosc ze bede karmic piersia, i pewnie kupie reczny bo zapewne sporadycznie bedzie mi tylko potrzebny
- agnieszka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Margolka!!! Cudownie, że już niedługo będziecie w domu z Marcelkiem! Wszystkiego dobrego życzę!
Agnieszka ten tekst super! Aż sobie na Facebook wstawiłam:D Trzeba głębszego przesłania też szukać w nim, bo identycznie jest z tym, czy wierzyć w życie po smierci

O! Marta, pewnie będziesz kolejną Mamuśka:) Prysznic, ruch i zobaczysz. Ja też słyszałam, że od bóli pleców może się zacząć, a jeszcze jak jest biegunka czy wymioty, to poród blisko!
Daj znać

Wiecie co, ja mam laktator Medela dokładnie ten:
www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/produ...g/mini-electric.html
Udało mi się go wygrać, bo ogólnie koszt wynosi ok 300zł-400zł (zależy od sklepu). Powiem Wam Dziewczyny, że już od wielu osób słyszałam, szczególnie położnych i doradcy laktacyjnego, że medela są najlepsze, bo ich ssanie jest identyczne jak ssanie dziecka.
Na ręczny nie warto się decydować, bo w przypadku, gdy np musimy bardzo często odciągać pokarm, nasze ręce nie wyrobią. A koleżanka - pracująca w sklepie z artykułami dla niemowląt - sprawdzała niektóre ręczne i większość nie była w stanie się przyssać do ręki nawet.
Oczywiście NIE NARZUCAM SWOJEGO ZDANIA - TAK SŁYSZAŁAM! Ostatnio czytałam tekst położnej z tego forum:
blog.zapytajpolozna.pl/polog-karmienie-p...est-zbyt-malo-czasu/
Rewelka - kochana, nie mów, że nie będziesz mieć pokarmu! Każda kobieta ma, tylko ostatnio jakaś moda się zrobiła, że każda mówi że nie ma a w szpitalu nie ma pomocy, żeby ktoś jej wytłumaczył. A wszystko dlatego, że im więcej się karmi, tym więcej jest pokarmu i tym więcej dziecko potrzebuje. W pierwszej dobie życia potrzebuje tylko małej łyżeczki mleka-a tyle siary na pewno będziesz w stanie mu dać. Na pewno u Ciebie będzie trudno z Doradcą Laktacyjnym, ale przystawiaj dziecko do piersi i próbuj. Znalazłam ten filmik - dokładnie to samo, co nam na Szkole Rodzenia mówili:
Polecam pooglądać!
pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/prawid...ie-dziecka-do-piersi
Na blogu tej położnej z naszego forum jest też fajne zdjęcie i tekst o "braku pokarmu" biumi.pl/blog/maluszek-sie-urodzil-ja-ni...m-pokarmu-piersiach/
Kurcze, ja jakbym miała za reklamę co najmniej płacone!!!

Ja mam dziś po 17 wizytę u ginekologa, już się doczekać nie mogę!
Na razie lecę jeść

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Wczoraj się mało odzywałam bo miałam jakiś gorszy dzień. Załapałam jakiegoś doła i jeszcze mały mnie tak bombardował że zaczynałam mieć serdecznie dość. Jeszcze ten ból brzucha i kręgosłupa..... No ale dziś póki co jest delikatniejszy w stosunku do mamusi

Margolka cieszę się bardzo że już tuż tuż i będziecie wszyscy razem w domku! To takie szczęście!!!! Mocno trzymałyśmy za Was kciuki i bardzo często o Was myśleliśmy

Gabi wielki dzień zbliża się coraz bardziej

Marta dziewczyny mają rację - na spokojnie najpierw prysznic, relaks, a jak nie przejdzie to dopiero do szpitala. Szkoda żeby mieli Cię tam zostawić i tam byś miała oczekiwać tych skurczy prawidłowych.
Co do laktatora to ja mam pożyczony ręczny. Z pewnością będę go używać

A i proszę się zameldować po wizytach

- wiolcia1004
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Sens mojemu życiu nadaje moja kochana księżniczka
- Otrzymane podziękowania: 34
Margolka to super wiesci dobrze ze se odezwalas tak bardzo sie zastanawialysmy czy u was wszystko ok a ty pzynioslas nam znakomite wiesci super!!!!
Marta cos mi sie wydaje ze dzisiaj bedzie twoj dzien skoro mowisz ze jeszcze cie przeczyscilo i masz regularne skurcze to myle ze to bedzie dzis ale warto sprobowac tego prysznica.
Co do laktatorow to moja kuzynka miala reczny i taki mi tez pozyczyla ale zeby go chwalila to nie specjalnie bo podobno ciezko i malo mleka sciagal wiec jak cos kupie sobie elektryczny.
Wczoraj to sie tak napracwalam ze szok a w nocy tak mnie nogi bolaly ze musialam tabletke wziasc bo bym nie wytrzymala i mialam lekkie skurcze ale nie takie jak na okres tylko takie jakby skurcz w łydke zlapal dziwne?
Powodzenia dziewczyny na wizytach oby pojawily sie rozwarcia itp hehehe ja mam w poniedzialek wiec jeszcze musze poczekac:) Milego dnia dla was wszystkich:)
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

Gabi no lipiec pełen wrażen,tylko mam jakieś dziwne przeczucie ,że Olek nam zrobi psikusa i pojawi się wcześniej na świecie. Od poniedziałku mam dużo załatwień,bo poniedziałek USC ,wtorek póki co to wolny,środa ortopeda i obrączki,czwartek neurolog,piątek ślub. Nie wiem czy fizycznie dam radę. Dla mnie to jednak już za dużo, Nie wiem czy to wiek czy ciąża a może to i to..ale okropnie się męczę. A dzisiaj jeszcze ten ból krzyża jak na okres... w ogóle nie przestaje boleć. Olek też leniwy. Oj dobrze,że nie muszę za wiele robić w domku. Ale siłą mnie nikt nie wyciągnie nawet na spacer.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

Marta, nie wiem jak to boli, ale sa te bóle krzyżowe porodowe no nie? informuj nas w miare mozliwosci

czy ja mowilam, ze moja corka wczoraj byla taka zamulona, ze ledwo sie ruszala? to nie musze dodawac, ze z zegarkiemw reku o 23 zaczela sie dyskoteka

ja zakup laktatorow mialam z glowy, bo oba dostalam w spadku, w szpitalu maja elektryczne medeli, wiec jak co to mnie do dojarki podlacza

czekam na wiesci po wizytach

nie bede zapeszac, ja oprocz ociezalosci czuje sie dobrze

Margo super wieści! Czekamy wszystkie z niecierpliwością na zdjęcia naszego pierworodnego forumowego

milego dnia laski

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96

uf, już z mezem przyjechaliśmy do Tarnowa, jechal do pracy wiec od razu się z nim zabrałam żeby nie musial jechać po mnie drugi raz. Najwyzej jakby cos się dzialo to będę trabic i alarmować

marta0488 skurcze mogą się zacząć od krzyza, ale tez mogą się pojawić na dobre pare dni przed porodem, niekoniecznie zaraz przed. To mogą być jakies przepowiadające. Mnie krzyże bola już tez chwile, wczoraj już bolały bardzo, praktycznie pol plecow mnie bolało jak na okres. No ale poki co nic z tego nie wynika heh. Ale jeśli boli Cie regularnie co chwilka to może faktycznie warto się przejechać do szpitala, jeśli po prysznicu nie przejdzie! Bo u mnie to raczej ciagle...
Elmirka, niestety to nie ja

Lyanka zgadzam się z Toba, rodzaj laktatora zależy od sposobu karmienia. Ja planuje karmic piersią a tylko czasami odciagac, jak będę miała w planie jakies wyjście czy do lekarza, czy do fryzjera etc no i żeby czasami maz pokarmil

gabi28 to na pewno przez ciaze, mamy mniej sily. Bylam wczoraj z siostra w 2 sklepach w galerii i już odpadałam. Także zdecydowanie mamy mniej sil niż wcześniej