- Otrzymane podziękowania: 354
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
u nas podobnie z autem... psuje się, ale z kolei nie możemy kupić nowego, bo kasy jeszcze brak, no i w planach mamy zmianę w przyszłym roku, jak dozbieramy... o ile sie uda życzę szybkiego znalezienia nowego autka
Inna ojej, ale sie porobilo... dbaj o siebie pisz nam, co i jak.. mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze
Ann wiem, wiem, wlaśnie pisałam Natalii, że przydałby mi sie porządny kopniak musze sie zabrać za siebie... wiesz, wydaje mi sie, że przeciez nic takiego nie robie.. a potem wieczorem czy w nocy sie to odbija...
Aggi jakie pięknisie zdjęcia śliczne cieszę sie, że udalo Wam się takie ladne zdjecia zrobic
u nas też burza i deszcz... i tez nie moglam sie ulożyć ;/ od 5.00 nie śpie pewnie zrobie sobie poołudniową drzemkę
Mnie położna poleca maść Bepanthen- zarówno do pielęgnacji skóry małego, jak i sutków...
a co do sudocremu, to powiedziała, że to jest lek i nie powinno sie go używać do codziennej pielęgnacji, tylko jak pojawi sie typowe odparzenie..
Dziulka Kochana modlimy się za Ciebie Jesteś silna a mała na pewno da rade !
Wiki nas też jakiś czas zaatakowała ulewa z gradem.. ale całe szczęście mężulek prowadził i też zjechaliśmy na pobocze , bo nie dało się jechac... ale ważne, ze moze dziś powietrze u Was lepsze
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jak któraś ma blisko to znalazłam jakieś bezpłatne usg 4d 29 maja w Warszawie
babyonline.pl/z-okazji-dnia-matki-philip...ykul,15650,r1p1.html
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Inna rozumiem dlaczego sie przeforsowalas. Ale wyjscia nie masz tylko znalezc kogos do pomocy bo nie mozesz ty byc obarczona wszystkim.
Aggi juz ci pisalam ze sliczne portrety.
Jezeli chodzi o krem na sutki to taki ktorego nie trzeba zmywac przed karmieniem zaraz poszukam nazwy
A kremu na odparzenia nie kupuje z cynkiem poki co. Tylko alantan plus krem. Jezelu zacznie sie cos dziac na pupie to wtedy albo linomag albo bepanthen.
Sprawdzilam np maltan na sutki
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiadomo ile mała teraz waży?
Aggi przystojniak Ci w brzuszku rośnie Śliczna twarzyczka Modlę się, żeby mój szkrab w poniedziałek tak pozował.
Ja w kosmetykach jakoś najmniej się orientuję.. W sumie nic nie mam i nie za bardzo wiem co kupić. Muszę zerknąć na listę wyprawkową Ann. Może mnie oświeci.
U nas już świeci słoneczko. Znów jest cieplutko, ale na szczęście nie upalnie.
Przed chwilą doznałam szoku w sklepie. Pani ekspedientka powiedziała, że powinnam podejść do kasy bez kolejki Ale powiedziałam jej, że nie miałam ochoty być zlinczowana przez ludzi, więc grzecznie czekałam
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Natalia miłe są takie komentarze i taka pomoc w sklepie, ale niestety rzadko sie zdarza.. mnie się jeszcze nie zdarzyło
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Inna bidulko trzymajcie się z małą jak najdłużej razem. Powiem ci jeszcze, że mamy ten sam termin porodu i nie wolno ci urodzić przedemną Duuużo odpoczynku kochana:)
Aggi ślicze pierwsze foto do albumu, mały taki słodziutki. A ile już waży, wiecie? Fajnie, że załapaliście sie na darmowe badania. U mnie nie słyszałam o takich akcjach. My dla naszego maluszka dokupiliśmy jeszcze szafę, bo gdzieś trzeba było ubranka pochować. Puki co podzielimy się pokojem, a później tzn. za jakieś 2-3 lata całkowicie pokój odstąpimy małemu i dopiero wtedy zainwestujemy w mebelki.
dziulka będzie dobrze, mała zapewne jest bardzo silna i dzielna. Lekarze na pewno będą robić wszystko by mała wyszła z tego cała i zdrowa. Trzymajcie się kochane
ann z kremów na sutki położna poleciła mi purelan. Na plus nie trzeba zmywać, skład 100% lanoliny. Zakupiłam go wczoraj, oby tez okazał sie godny polecenia. A jeśli chodzi o pupę maluszka to też polecała bepanthen albo linomag.
- marsi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ann ja właśnie się zastanawiam nad tymi czterema firmami które wymieniłam - są z tej rozpiski kosmetyków najlepszych
A nazwę kremu na brodawki możesz podać. O, dzięki. Testowałaś go już przy Marcie czy kupiłaś 'w ciemno' ??
natalia no ja korzystam z listy kosmetyków od koleżanki które są najlepsze i najmniej chemiczne itd, tyle że jak już się trzy czy cztery firmy pojawiają to niewiem którą wybrać
asienka to trzymam kciuki !
marsi niestety nie wiem ile mały waży bo to było tylko badania takie o, żeby popatrzeć mój lekarz dopiero mi go 'zważy'. Też chcę kupić te wersje podróżne kosmetyków Widziałam w Rossmanie takie.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mini wersja kosmetyków to dobra rada bo torby do szpitala i tak będą ogromne. Ręczniki, koszule, ciuszki dla dziecka, kosmetyki, podkład itd.
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Wpadlam zobaczyc co u Dziulki bo bardzo sie martwie kochana wiem co teraz czujesz... Wspolczuje bardzo
Mi lekarze od poczatku mowili w prost ze mala ma bardzo male szanse. Nigdy nie uslyszalam od nich ze bedzie dobrze tylko ze mamy sie na wszystko przygotowac jezeli przeplywy zle wychodza to niech robia ta cc zeby nie bylo za pozno bo malenstwo moze sie udusic. Nie chce Cie straszyc ale wiem jak lekarze mi mowili bo u nas dwa razy przeplywy zle wyszly i postanowili cc zrobic bo sie bali zeby mala sie nie udusila. Pisalam Ci na priv ale nie wiem czy czytalas. Daj znac co lekarze mowia.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż odprawiony do pracy, ja popijam herbatkę
i wybieram się dziś do babci mojej - jak to co dwa, trzy tygodnie
posiedzieć, przypilnować, pogawędzić
Ann bratowa mojego S miała problem się spakować do jednej torby i do dwóch się pakowała osobno dla siebie i osobno dla dziecka.. dlatego właśnie te mini kosmetyki to też oszczędność spora macie wszystkie racje a krem jeśli polecasz to kupię, nie wiadomo jak to będzie tylko powiedz lepiej kupić ten 7g malutki czy od razu ten ponad 30? bo cenowo ten większy się bardziej opłaca tylko pytanie czy taki duży jest potrzebny..
Gosia nasza kochana jak fajnie że do nas wpadłaś, szkoda że w takich 'okolicznościach' - biedna nasza Dziulka ale trzymamy za nią mocno kciuki Opowiadaj co u Was też mimo że śledzimy wrześniówki chyba wszystkie
Udanego dnia kobietki
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Mala awaria u nas. Mama chciala wczoraj wieczorem zabrac marte na spacer. Zeby ulatwic im powrot ale jednak nie brac wozka to zaproponowalam 3kolowy rowerek. Marta tak niefortunnie upadla ze obtarla sobie usta i ma napuchniete jak po botoksie. Przez to poszla spac wczesniej a w nocy dwugodzinna pobudki wiec znow 3-5 mialam przerwe w spaniu. Na cale szczescie wstala w super humorze. Placz bedzie tylko przy jedzeniy
Gosia i Dziulka z trzesacymi sie sercami sledzimy wasze losy.
Aggi wyjscie ze szpitala tez jest z siatami a do tego jeszvze nosidelko z dzidzia i ty obolala. Mezu robil dwa kursy do auta, najpierw torby, a potem my.
No nic zaczynamy kolejny dzien
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ann biedna ta Twoja Martusia. Oby szybko przestało boleć, to i mała zapomni.
Gosiu fajnie, że to nas wpadłaś. Dużo sił i zdrowia dla Ciebie i Amelki!
Dziulka, Inna jak tam u Was?
Mam pytanie do dziewczyn, które są pod kontrolą endokrynologa. Jak często macie wizyty? Bo mój trochę sobie liczy w sumie za samo wypisanie recepty już teraz i zastanawiam się nad zmianą na kogoś innego. Wizyty mam co 2 m-ce i boję się, że jak się okaże, że do innych trzeba chodzić co miesiąc, to jeszcze gorzej na tym wyjdę.
Powiem Wam, że jak sobie uświadomiłam, że za jakieś 3 dni zaczynam 8my miesiąc, to mi się jakoś smutno zrobiło. Niby chcę żeby maluszek był już na świecie, ale mam wrażenie, że nie zdążyłam się jeszcze nacieszyć tą ciążą :/ Nie wiem gdzie mi te miesiące uciekły. Teraz mam poczucie, że może mogłam je jakoś lepiej wykorzystać czy coś. Dziwnie się czuję.
Pouzewnętrzniałam się, a teraz życzę Wam miłego dnia