BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #884492 przez aggi
Wiki ja wolę ten deszcz zdecydowanie niż upały po 30 stopni bo przynajmniej da się oddychać i normalnie funkcjonować :) podróży w gradzie nie zazdroszczę, nam tak w zeszłym roku? czy dwa lata temu auto zbombardowało że same wgnioty były :dry: Ja sudocrem też mam kupiony ale właśnie on podobno tylko na bardzo mocne odparzenia bo ma dużo cynku.. dlatego kremu też szukam, a na mojej magicznej liście kosmetyków widnieją właśnie te wymienione przeze mnie firmy i nie wiem którą wybrać :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #884507 przez asienka87
Natalia przywołuj, przywołuj, potrzebuje chyba porzadnego kopniaka :lol: czasem po prostu nie da się leżeć i nic nie robić... troche tu, trochę tam i czlowiek nawet nie zdaje sobie sprawy, że tyle zrobił i jest zmęczony :( ehh, te baby :P
u nas podobnie z autem... psuje się, ale z kolei nie możemy kupić nowego, bo kasy jeszcze brak, no i w planach mamy zmianę w przyszłym roku, jak dozbieramy... o ile sie uda :) życzę szybkiego znalezienia nowego autka :)

Inna ojej, ale sie porobilo... dbaj o siebie :kiss: pisz nam, co i jak.. mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze :kiss:

Ann wiem, wiem, wlaśnie pisałam Natalii, że przydałby mi sie porządny kopniak :P musze sie zabrać za siebie... wiesz, wydaje mi sie, że przeciez nic takiego nie robie.. a potem wieczorem czy w nocy sie to odbija...

Aggi jakie pięknisie zdjęcia :silly: śliczne :cheer: cieszę sie, że udalo Wam się takie ladne zdjecia zrobic :)
u nas też burza i deszcz... i tez nie moglam sie ulożyć ;/ od 5.00 nie śpie :( pewnie zrobie sobie poołudniową drzemkę :)
Mnie położna poleca maść Bepanthen- zarówno do pielęgnacji skóry małego, jak i sutków...
a co do sudocremu, to powiedziała, że to jest lek i nie powinno sie go używać do codziennej pielęgnacji, tylko jak pojawi sie typowe odparzenie..

Dziulka Kochana modlimy się za Ciebie :kiss: Jesteś silna :kiss: a mała na pewno da rade !

Wiki nas też jakiś czas zaatakowała ulewa z gradem.. ale całe szczęście mężulek prowadził :) i też zjechaliśmy na pobocze , bo nie dało się jechac... ale ważne, ze moze dziś powietrze u Was lepsze :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884521 przez aggi
asienka no szok że udało się ładne zdjęcia zrobić, bo nieraz widziałam że kobiety smutne i zawiedzione bo dziecię pozakrywane :) Wiem wiem że sudocrem to lek ale kupiłam małe opakowanie w razie 'W' żeby było w domu :) A właśnie kremu do codziennej pielęgnacji szukam i się zastanawiam jaki wybrać z tych czterech..

Dziewczyny jak któraś ma blisko to znalazłam jakieś bezpłatne usg 4d 29 maja w Warszawie :)
babyonline.pl/z-okazji-dnia-matki-philip...ykul,15650,r1p1.html

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884558 przez ann-sunshine
Dziulka jezeli taka jest potrzeba to lepiej dla twojej corci aby przyszla na swiat. A dostaje sterydy na plucka? Pobedzie w inkubatorze i urosniw i rozwinie sie i jeszcze nie raz cie zadziwi jaka jest silna i dzielna. Znajdz w sobie poklady sily i odwagi bo taka mame twoja corcia bedzie potrzebowala. Mysle o was cieplo

Inna rozumiem dlaczego sie przeforsowalas. Ale wyjscia nie masz tylko znalezc kogos do pomocy bo nie mozesz ty byc obarczona wszystkim.

Aggi juz ci pisalam ze sliczne portrety.

Jezeli chodzi o krem na sutki to taki ktorego nie trzeba zmywac przed karmieniem zaraz poszukam nazwy

A kremu na odparzenia nie kupuje z cynkiem poki co. Tylko alantan plus krem. Jezelu zacznie sie cos dziac na pupie to wtedy albo linomag albo bepanthen.

Sprawdzilam np maltan na sutki

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884563 przez nataliaa87
Dziulka dużo siły dla Ciebie i Twojego maleństwa :* Jesteśmy z Wami :*
Wiadomo ile mała teraz waży?

Aggi przystojniak Ci w brzuszku rośnie :) Śliczna twarzyczka :D Modlę się, żeby mój szkrab w poniedziałek tak pozował.
Ja w kosmetykach jakoś najmniej się orientuję.. W sumie nic nie mam i nie za bardzo wiem co kupić. Muszę zerknąć na listę wyprawkową Ann. Może mnie oświeci.

U nas już świeci słoneczko. Znów jest cieplutko, ale na szczęście nie upalnie.
Przed chwilą doznałam szoku w sklepie. Pani ekspedientka powiedziała, że powinnam podejść do kasy bez kolejki :D Ale powiedziałam jej, że nie miałam ochoty być zlinczowana przez ludzi, więc grzecznie czekałam :D

10 lata 6 miesiąc temu #884568 przez asienka87
Aggi no dokładnie :) nam sie ostatnio zakrywał :P może jutro się coś uda ładniejsze zrobić :)

Natalia miłe są takie komentarze i taka pomoc w sklepie, ale niestety rzadko sie zdarza.. mnie się jeszcze nie zdarzyło :)

10 lata 6 miesiąc temu #884574 przez nataliaa87
Asienka mnie też się wcześniej coś takiego nie zdarzyło, dlatego doznałam szoku :P Miłe, bardzo :D Wcześniej byłam włosy obciąć i całą godzinę przegadałam z fryzjerką o ciąży i dzieciach :D Szaleństwo :D

10 lata 6 miesiąc temu #884624 przez marsi
Cześć Pomorze wietrzne, pochmurne i deszczowe:( taka pogoda odbiera sił. Najchętniej to bym przespała cały dzień. Dodatkowo z rana troszeczkę zakłuwało mnie w brzuszku. Teraz jest dobrze, mam nadzieje i też tak sobie mówię, że po prostu rosnę :)
Inna bidulko trzymajcie się z małą jak najdłużej razem. Powiem ci jeszcze, że mamy ten sam termin porodu i nie wolno ci urodzić przedemną :laugh: Duuużo odpoczynku kochana:)
Aggi ślicze pierwsze foto do albumu, mały taki słodziutki. A ile już waży, wiecie? Fajnie, że załapaliście sie na darmowe badania. U mnie nie słyszałam o takich akcjach. My dla naszego maluszka dokupiliśmy jeszcze szafę, bo gdzieś trzeba było ubranka pochować. Puki co podzielimy się pokojem, a później tzn. za jakieś 2-3 lata całkowicie pokój odstąpimy małemu i dopiero wtedy zainwestujemy w mebelki.
dziulka będzie dobrze, mała zapewne jest bardzo silna i dzielna. Lekarze na pewno będą robić wszystko by mała wyszła z tego cała i zdrowa. Trzymajcie się kochane :kiss:
ann z kremów na sutki położna poleciła mi purelan. Na plus nie trzeba zmywać, skład 100% lanoliny. Zakupiłam go wczoraj, oby tez okazał sie godny polecenia. A jeśli chodzi o pupę maluszka to też polecała bepanthen albo linomag.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #884626 przez marsi
Powolutku kończę pakowanie torby do szpitala. Mam dla was fajną radę. Pewnie Ameryki nie odkryłam ale podzielę się nią. By nie pakować dużych kosmetyków typu szampon, żel pod prysznic itp. Kupiłam malutkie wersje podróżne. W kosmetyczce zajmują bardzo malutko miejsca :laugh: Szczerze polecam

10 lata 6 miesiąc temu #884672 przez aggi
O jacie kobitki ale się zdrzemnęłam ! całe 2,5h ... :)

Ann ja właśnie się zastanawiam nad tymi czterema firmami które wymieniłam - są z tej rozpiski kosmetyków najlepszych :)
A nazwę kremu na brodawki możesz podać. O, dzięki. Testowałaś go już przy Marcie czy kupiłaś 'w ciemno' ??

natalia no ja korzystam z listy kosmetyków od koleżanki które są najlepsze i najmniej chemiczne itd, tyle że jak już się trzy czy cztery firmy pojawiają to niewiem którą wybrać :)

asienka to trzymam kciuki ! :D

marsi niestety nie wiem ile mały waży bo to było tylko badania takie o, żeby popatrzeć :) mój lekarz dopiero mi go 'zważy'. Też chcę kupić te wersje podróżne kosmetyków :D Widziałam w Rossmanie takie.

10 lata 6 miesiąc temu #884736 przez ann-sunshine
Aggi ten krem na sutki testowałam przy Marcie, ale nie kupowałam bo dostałam w spadku po koleżance która rodziła przede mną. A i tak najlepiej działa własne mleko i wietrzenie :P

Mini wersja kosmetyków to dobra rada bo torby do szpitala i tak będą ogromne. Ręczniki, koszule, ciuszki dla dziecka, kosmetyki, podkład itd.

10 lata 6 miesiąc temu #884855 przez Gosia 2712
Hej
Wpadlam zobaczyc co u Dziulki bo bardzo sie martwie :( kochana wiem co teraz czujesz... Wspolczuje bardzo :(
Mi lekarze od poczatku mowili w prost ze mala ma bardzo male szanse. Nigdy nie uslyszalam od nich ze bedzie dobrze tylko ze mamy sie na wszystko przygotowac :( jezeli przeplywy zle wychodza to niech robia ta cc zeby nie bylo za pozno bo malenstwo moze sie udusic. Nie chce Cie straszyc ale wiem jak lekarze mi mowili bo u nas dwa razy przeplywy zle wyszly i postanowili cc zrobic bo sie bali zeby mala sie nie udusila. Pisalam Ci na priv ale nie wiem czy czytalas. Daj znac co lekarze mowia.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 6 miesiąc temu #884874 przez aggi
Dzień dobry :)
Mąż odprawiony do pracy, ja popijam herbatkę
i wybieram się dziś do babci mojej - jak to co dwa, trzy tygodnie
posiedzieć, przypilnować, pogawędzić :)

Ann bratowa mojego S miała problem się spakować do jednej torby i do dwóch się pakowała osobno dla siebie i osobno dla dziecka.. dlatego właśnie te mini kosmetyki to też oszczędność spora :) macie wszystkie racje :) a krem jeśli polecasz to kupię, nie wiadomo jak to będzie tylko powiedz lepiej kupić ten 7g malutki czy od razu ten ponad 30? bo cenowo ten większy się bardziej opłaca tylko pytanie czy taki duży jest potrzebny..

Gosia nasza kochana jak fajnie że do nas wpadłaś, szkoda że w takich 'okolicznościach' - biedna nasza Dziulka ale trzymamy za nią mocno kciuki :kiss: Opowiadaj co u Was też mimo że śledzimy wrześniówki chyba wszystkie :)

Udanego dnia kobietki :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #884877 przez ann-sunshine
Bry

Mala awaria u nas. Mama chciala wczoraj wieczorem zabrac marte na spacer. Zeby ulatwic im powrot ale jednak nie brac wozka to zaproponowalam 3kolowy rowerek. Marta tak niefortunnie upadla ze obtarla sobie usta i ma napuchniete jak po botoksie. Przez to poszla spac wczesniej a w nocy dwugodzinna pobudki wiec znow 3-5 mialam przerwe w spaniu. Na cale szczescie wstala w super humorze. Placz bedzie tylko przy jedzeniy

Gosia i Dziulka z trzesacymi sie sercami sledzimy wasze losy.

Aggi wyjscie ze szpitala tez jest z siatami a do tego jeszvze nosidelko z dzidzia i ty obolala. Mezu robil dwa kursy do auta, najpierw torby, a potem my.

No nic zaczynamy kolejny dzien

10 lata 6 miesiąc temu #884924 przez nataliaa87
Dzień dobry,

Ann biedna ta Twoja Martusia. Oby szybko przestało boleć, to i mała zapomni.

Gosiu fajnie, że to nas wpadłaś. Dużo sił i zdrowia dla Ciebie i Amelki!

Dziulka, Inna jak tam u Was?

Mam pytanie do dziewczyn, które są pod kontrolą endokrynologa. Jak często macie wizyty? Bo mój trochę sobie liczy w sumie za samo wypisanie recepty już teraz i zastanawiam się nad zmianą na kogoś innego. Wizyty mam co 2 m-ce i boję się, że jak się okaże, że do innych trzeba chodzić co miesiąc, to jeszcze gorzej na tym wyjdę.

Powiem Wam, że jak sobie uświadomiłam, że za jakieś 3 dni zaczynam 8my miesiąc, to mi się jakoś smutno zrobiło. Niby chcę żeby maluszek był już na świecie, ale mam wrażenie, że nie zdążyłam się jeszcze nacieszyć tą ciążą :/ Nie wiem gdzie mi te miesiące uciekły. Teraz mam poczucie, że może mogłam je jakoś lepiej wykorzystać czy coś. Dziwnie się czuję.

Pouzewnętrzniałam się, a teraz życzę Wam miłego dnia :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka