BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #885637 przez ann-sunshine
Maniula miło że choć na chwilkę wpadłaś do nas :-)

Aggi masz rację machnęłam się o jeden dzień, to dziś mam 29+5 :-)

Inna dobrze, że wszystko się u ciebie unormowało i że będziesz miała pomoc. Stresu pewnie związanego z mamą się nie pozbędziesz, ale oszczędzaj się chociaż ile możesz.

Missy a teście może lepiej że przed porodem niż po?

Katsi biedulinko, ile jeszcze do cc zostało?

Missy czyli gniazdko dla Mai już prawie gotowe :-)

Jakoś ciężką głowę dziś mam, a taki długi dzień dziś przede mną, buuu, obym dała radę

Trzymajcie się kochane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #885645 przez missyy
Ann-sunshine
Nie zdziwię się jak po porodzie też będą chcieli się zjawić. Tym bardziej, że tak daleko mieszkają, to na pewno przyjadą. ;]
Gniazdko się szykuje ;D Jestem z tego powodu niesamowicie szczęśliwa, seriooo:D Mam taki niedosyt, bo musiałam zawsze być zachowawcza, ukrywać ciąże, bo nie wiadomo co się złego stanie. A broń boże jeszcze się "chwalić", nawet na fejsie.
Najgorsze chyba za mną i na tym finiszu chce się nacieszyć tym wszystkim. ;)

ale dziś emocjonalna jestem :P jak na kozetce u lekarza :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 6 miesiąc temu #885702 przez ann-sunshine
Missy należy ci się :-) ciesz się do woli, wpatruj w mebelki do woli

Wiecie co, postanowiłam zaszaleć i kupić sobie poduszkę rogal do karmienia. Dwa lata temu to był kosmiczny wydatek rzędu 100 zł, a teraz na allegro z przesyłką są za 32 zł :-) a może uda mi się używaną kupić to w ogóle taniocha będzie.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #885711 przez aggi
Dzień dobry :*
Znów dziś długo pospałam.. ale chyba krzywo leżałam bo mnie
tak w środku bolało tak jakby gdzieś między łopatką a żebrem tam gdzieś głęboko ;/ Zrobiłam fotkę do kolejnego porównania, zjadłam śniadanko... teraz poczytam trochę :) Szaro i buro za oknem, ale ja jestem ZA. Zdecydowanie lepiej mi się oddycha i funkcjonuje :)

Ale głupie sny miałam ! makabra.. jeden że maluch mi wbijał rączkę tak jak zawsze w bok i jeździł pod skórą i ja mu tam rękę przykładałam.. a on przebił skórę i mnie chwycił ! normalnie szok ;/ a później już tylko śniły mi się sterty pampersów i przewijanie przewijanie przewijanie... Nie wiem co to miały znaczyć te sny :/

Inna fajnie że zakupy udane :) Teraz leż i pachnij !

missyy jakby mnie teściowa odwiedziła to bym w psychiatryku wylądowała ;> Ty też zakupy porobiłaś :D Poka poka my lubimy oglądać :D

Ann daaasz radę , kto jak nie Ty :) jak zakupisz to poka później :)

A ja dzisiaj do ginka na 18/19 .. relacje pewnie zdam jutro :P
Ale trzymajcie kciuki :)

Patrzajcie na porównanie:

87cm przez pępek, 5,5kg na plusie od początku.

10 lata 6 miesiąc temu #885712 przez katsi87
Hej Dziewczynki:D

ehh Ja wkońcu poszłam do lekarza bo juz mnie szlag jasny trafil nie ubierajac tego w slowa inne: nie spalam znow: mimo waszych rad: mleko spacer melisa dlugi prysznic relaksacyjne olejki grrrrrrrrrrrrr mowie wam;horror kolejna noc;(

Umeczylam sie aby: od poniedzialku juz jestem wyczerpana;/
Lekarz przepisal mi hydroxyzynę: dziś mam wziac jedna na noc.ale juz mnie korci zeby wziac: wlozyc stopery do uszu i zasnac. Ale jade potem z B do babci i mamy i nie moge marnowac tabletki:)

Dzis odbieramy ubranka posciele itd dla Fasol od babci: kurcze wiecie ile tego jest!!! Masakrycznie duzo. Szok:D
Po po0wrocie od lekarza poplątalam sie z odkurzaczem po domu:) musze Fasolową szafę ogarnąc i powycierać półki ale chwilowo mocy mi zabraklo. czekam narazie na przyplyw mocy.

Forum nowe mnie wkurza bo z telefonu nie mozna go ogarnac i musze wlaczac lapka specjalnie: pozatym tak jak aggi uwazam: ze szpitalnie: BLE.

Z lekarzem gadalam o cc: ma byc niby 30 czerwca w poniedzialek. jak dotrwam, ale szczerze to te 30 dni mnie przeraza:jak Ja juz sil nie mam wcale:(
Nie wyobrazalam sobie tego tak.
AAAA wiecie ze schudlam?!!! Waga sie cofnela o kilogram. No wiec tak to wyglada: tydzien nie wymiotowalam za to wczoraj dwa razy i dzis juz raz. Masakra.
Jak u Was brzuszki: widzicie rozstępy jakieś? Ja dzis az lekarza poprosilam zeby on obejrzal brzuch bo Ja he paranoje juz mialam ktoregos dnia:) Ale on tez nic nie znalazl:d
Mi jedna Ziaja Mamma Mia idzie w tygodniu: nie to ze reklamuje ale he krem ten uzywam na brzuszek od poczatku.
Najbardziej w sklepach jest chore to, ze to tyle kosztuje, te kosmetyki z notka,, dla ciezarnych" automatycznie podnosi cene!
Ja dzis nic nie gotuje znow: wypad do babci i mamy równa się, że coś moze nawet zwiozę sobie na jutro:)hehe

ehh milego dnia kobietki:)

10 lata 6 miesiąc temu #885721 przez aggi
katsi kochana Ty tak nie szalej z tym odkurzaczem po domu! Ty Ty ! musisz odpoczywać i się nie przemęczać :* Nie mam rozstępów na szczęście :D Ja nie używam nic, tzn tylko codziennie wieczorem pod prysznicem robię sobie masaż gąbką szorstką brzuszek, pośladki, uda, cyce.. :P udanego wyjazdu do babci i mamy :) Ja dziś młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym robię i szczypiorkiem :D

10 lata 6 miesiąc temu #885735 przez MAniula
Hej, ja dziś odwiedziłam Biedronkę :) i kupiłam też koszulę nocną, faktycznie fajna. Kupiłam sobie też leginsy ciążowe i piżamę ciążową bo nie lubię spać w koszuli nocnej ale wiem, że w szpitalu trzeba wiec na jego potrzeby ze dwie będę mieć.

Zakupoholikiem jeszcze nie zostałam bo cały czas hamuje mnie ten remont, który się dowiedziałam przesunie się na 23 czerwca ;( eh a potem 3 tyg z życia wyjęte, a gdzie późniejsze porządki? Gdzie przygotowanie wyprawki, pranie, prasowanie. Trochę mnie to przeraża dzisiaj...

Natalia ja też chodzę do endo co 6 tyg. w przyszłym tygodniu się kłuje i potem mam właśnie wizytę.

Aggi ja wczoraj miałam podobne danie ;) mmmm pychotka ;) a dziś szpinak z makaronem bo nie chce mi się robić naleśników.
Aggi 87 cm? Ja nie mogę a ja się martwię, że mam mały brzuszek ;) Heh, ty chyba miałaś 60 cm w talii, ja mam już 95cm. Zdjęcia robię za tydzień:)

Ann a rogal ten tez będzie ci służył do spania? bo ja tez patrzyłam wczoraj nawet ale za takimi 170cm żeby mnie zmusił do spania na boku...

No i myślicie że to łóżeczko będzie fajne??
allegro.pl/spiacy-mis-lozeczko-szuflada-...lek-i4241962426.html

Ja jeszcze kaski z ZUSu nie dostałam ciekawa jestem kiedy przyjdzie... ;)

papap

10 lata 6 miesiąc temu #885755 przez nooia
Da się edytować, ale chwilowo się nie da. Jutro już to będzie działać, jak i wiele innych rzeczy. I parę nowych.

10 lata 6 miesiąc temu #885777 przez aggi
MAniula ja zrezygnowałam z leginsów ciążowych choć fajne te w biedronce... ale za chwilę przyjdą upały znów i spodenki będzie trzeba nosić :) a póki co w legginsy swoje się mieszczę więc w nich chodzę :) kurczę ja jak nazłość nie pamiętam ile miałam przez pępek obwodu na początku ciąży - głupia ja że nie zapisałam.. no ale na zdjęciach widać że brzuch był sporo mniejszy :P co do rogala to pewnie taki wielki będzie wygodny do spania, ja wkładam poduszkę między nogi i jest super to co dopiero taki rogal :) łóżeczko bardzo ładne :)

10 lata 6 miesiąc temu #885801 przez MAniula
Dzięki za info o Edycji ;)

Ja leginsy kupiłam bo mimo że mam jedne stare rozciągnięte co po domu chodzę to już czasami czuję, że mnie opinają ;) a ja zamiast dresów w getrach śmigam po domu. I nawet sobie pomyślałam, że z tej mojej piżamki tzn spodenki mogę nosić jako spodenki letnie bo są szare jak zwykłe dresy ;) a w pepko kupiłam krótkie spodenki płócienne na gumce i sznurku, które rewelacyjnie się sprawdziły w upały.

No i ja Aggi też nie pamiętam swojego obwodu z przed ale w granicach 65-75 cm się mieściłam heheh zależnie ile zjadłam...

10 lata 6 miesiąc temu #885807 przez aggi
MAniula to ja po domu śmigam w byle jakich szmatkach :P dresach, spodenkach starych jakichś :) no wiadomo że obwód raz mniejszy raz większy zależy ile się zjadło :D

10 lata 6 miesiąc temu #885835 przez aggi
asienka mam sprawę :) czy mogłabyś mi przypomnieć jak się nazywał ten ciuch w czechowicach co mi pisałaś kiedyś? ;) byłabym wdzięczna :)

10 lata 6 miesiąc temu #885941 przez ann-sunshine
Dobry wieczor

Pierwszy dzien kursu za mna, ale jutro 8 godzin siedzenia na krzesle !!!

Rogala chce malego i porecznego, tylko do karmienia. Teraz miedzy nogi mam jednego jaska a pod glowe drugiego i mi starcza.

Aggi slicznie brzucho rosnie i zmienia ksztalt.

Katsi mam nadzieje ze juz spisz i pospisz do rana

Maniula lozeczko swietne i jak z materacem to niezla cena.

Dobrej nocy

10 lata 6 miesiąc temu #885960 przez dziulka
Dziewczyny nie miałam siły wcześniej napisać a poza tym nie moglam z telefonu nic napisać. Chciałam Wam tylko napisać że 30.05 ok11 na świat przyszła moja córeczka Zuzka. Waży 820 gr i ma 36 cm. Jej stan jest średni i stabilny. Oddychała sama. Lekarze mówią że trzeba czekać . Widziałam ją tylko przez ulamek sekundy i to z daleka .... Jest sliczna . Mój T... Już u niej był . Mam zdjecie . Jak uda się to wstwie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka