BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 6 miesiąc temu #886236 przez katsi87
witam się
tez po przeczytaniu wiadomosci innej poszlam na wrzesniowki
brak slow, tez placze razem z Gosia
nie ma nawet dobrego komentarza do calej tej sytuacji..

Ja dzis tez na tabletce spalam tyle dobrze, jutro wizyta i usg plus skierowanie na badanie
ile razy w ciazy robi sie glukoze? ten test?

Gosia:****

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #886254 przez ann-sunshine
Gosia :*

Dziulka Katsi dobrze pisze.

10 lata 6 miesiąc temu #886353 przez dziulka
Stan mojej Zuzi jest ciężki :( oddycha przez respirator ma jakąś infekcje i miala wczoraj przytaczają krew . Jej stan się pogarsza . Nie potrafię normalnie funkcjonowac . Nie mam ochoty żyć ;( i jeszcze wieczorem przeczytałam ta tragiczną wiadomość o Gosi :( Gosiu wiem co czujesz życie jest takie niesprawiedliwe .... Nie mam siły nic więcej napisać. Boję się iść do mojej księżniczki dziś :( boję się tego co uslysze . Bez niej nie mam po co żyć

10 lata 6 miesiąc temu #886355 przez Gąska
dziulka trzymamy mocno kciuki za Zuzie. Medycyna potrafi teraz zdziałać na prawdę cuda, a nie każdy przypadek jest taki sam. Bądź dobrej myśli.

10 lata 6 miesiąc temu #886359 przez MAniula
Dziulka jesteśmy z Tobą i Zuzią!
Modlę się za Was.

10 lata 6 miesiąc temu #886364 przez Wiki
Cześć Dziewczynki

Długo się nie odzywałam ale śledziłam cały czas co się u Was dzieje z kom a tam jak za dużo napiszę to nie daje się przesłać. Smutno mi strasznie z powodu Gosi i Amelki i bardzo martwię się o Dziulkę i Zuzię :-( Serce się kraja jak się to wszystko czyta

Ja w czwartek byłam na wizycie i pierwszy raz nie miałam usg tylko takie zwykłe badanie na fotelu i pobrał mi próbkę na to GBS i mam odebrać wyniki przed nast. wizytą która dopiero będzie 26.06 no ale wiem że to badanie jest teraz obowiązkowe więc już będzie z głowy. Szyjka podobno zamknięta i wszystko ok. Badań mi innych nie zlecił bo te co zrobiłam były w porządku

Dziś jestem pierwszy dzień na zwolnieniu w końcu i żebym się za bardzo nie nudziła to zapisałam się na szkołę rodzenia taką dla kobiet - 4 zajęcia po 2,5 godzi i dziś idę na 9.00 na pierwsze z nich Tematy są ciekawe i myślę że nic się nie stanie jak sobie odświeżę pamięć :-) do tego zajęcia prowadzi położna ze szpitala w którym chce rodzić i są bezpłatne.
Ogólnie czuje się dobrze Wiadomo że problemy ze snem i poruszaniem są ale staram się do tego przyzwyczajać. Przytyłam już 11 kg a obwód w pasie 102. W tym tygodniu muszę się w końcu zabrać za pranie i prasowanie ubranek dla Bartusia i czuję że to dopiero będzie wyzwanie patrząc na moje możliwości jeśli chodzi o szybkie męczenie się Wiec czuję że zanim się z tym wszystkim uporam to potrwa to trochę
W tamtym tyg zwieźliśmy już wózek i łóżeczko od bratowej i fotelik samochodowy więc też to trzeba będzie poprać - ale to już zostawię mężowi na ładną pogodę.
12-15.06 wybieramy się do Sopotu Zarezerwowaliśmy już apartament na Monciaku i już nie mogę się doczekać Mam nadzieję że jakoś zniosę tą drogę tym bardziej że jest już autostrada. Tak mi się to morze marzyło a to już ostatni dzwonek - oby tylko pogoda dopisała :-)

Dziulka - Trzymaj się, ja cały czas wierzę że wszystko będzie dobrze i Zuzia da radę. Bardzo Wam kibicuję i modlę się za Was.

Miłego dnia dziewczynki Pogoda dziś słaba ale może dla nas to lepiej że nie upały

10 lata 6 miesiąc temu #886378 przez asienka87
Kurcze, dziewczyny, znów zmienili forum i nie wiedziałam , jak tu dotrzeć.. miałam stronę w zakładkach, a ona w ogóle mi nie wchodziła... dopiero wchodząc na stronę główną , znalazlam nasze NOWE forum... uff, cale szczęście, bo już sie martwiłam... no i mam sporo przez to do nadrobienia.. :)

Ja bylam w tamtym tygodniu w środe na wizycie .. szyjka dalej 21 mm, ale nie skróciła się i to jest ważne, jak powiedział lekarz. Mam nadal przyjmować luteine i nospe 2x dziennie i oszczędzać się. Dodatkowo dalej piję żelazo 1x dziennie, niestety od tego nabawiłam się okropnych zaparć :( Całe szczęscie obylo się bez zakładania krążka. Antybiotyk miałam brać do soboty, ale w czwartek dostalam strasznej biegunki i wysypki, więc gin kazał przerwać stosowanie, powiedział, ze 8 dni wystarczy.. Kolejna wizyta dopiero za 4 tyg (lekarz ma urlop).
Kacperek ma się dobrze :) tydzień temu ważył 1700 g, wiec w 2 tyg przytył 450 g :) niestety znów zakrywal się rączkami i nie pozwolił mamusi zrobić zdjęć 4d :P urwis maly :P
Na następną wizytę mam powtórzyć morfologie i badanie moczu, i zrobić jakieś badanie antyD, czy coś.. ze względu na niezgodność serologiczną.. ja mam Rh "-" , a mój Ł Rh "+"...

Tydzień temu bylam na kolejnym spotkaniu z położną :) pytałam o tą dietę podczas karmienia.. Powiedziała, że powinno się jeść wszystko, ponieważ organizm wszystkiego potrzebuje, ale z głową i jak najmniej przetworzone chemicznie.. :)

Teraz czytam te kilka stron , które mam do nadrobienia ;)

Gosia- nie wiem, co napisać.. żadne slowa nie przychodzą.. mogę sie tylko domyślać , co czujesz... ogromne wyrazy współczucia :( :*

Dziulka- Kochana gratuluje córeczki :* jest na pewno silna i wszystko będzie dobrze! Witaj Zuziu na świecie :* musisz być silna i wierzyć, ze wszystko będzie dobrze !

Aggi - te mini kosmetyki , to fajny pomysł :) cale szczęście ja do szpitala nie muszę brać dużo rzeczy dla malego- dostalam ostatno listę wyprawkową, z ubranek, to tylko 2 kaftaniki i to ewentualnie :) szpital jest zaopatrzony w ubranka :)
Porownanie brzuszka fajne :) Ale Ty dalej taka szczuplutka jesteś, że szok :)
Co do masowania brzucha i piersi... to moja droga nie chcę Cię straszyć, ale moja połozna powiedziała, aby własnie brzucha i piersi nie masować, bo wtedy jakaś informacja dostaje sie do mózgu i można wcześniej urodzić :) i jakoś tak mi to utkwiło, że omijam te miejsca i nie masuje :) a rozstępów, póki co, nie mam:)
a na suchą skórę pomaga mi zwykła ciekła parafina kupiona w aptece za 4 zł :) tez poleciał mi ja połozna :) jest to naturalny skladnik nawilżający stosowany w wszelkich kremach, balsamach itp , jako nawilżacz :) na mnie działa świetnie, smaruje nią jeszcze mokre ciało po prysznicu :)
aha, ta hurtownia, to sortex :) wejdź sobie na ich główną stronę pphusortex.pl/ , tam wejdź w promocje i masz każdy sklep wymieniony :)
ciesze sie, że z małym wszystko ok :) no i mnie też lekarz mówi, ze raczej urodze w lipcu :)

Midnight- śliczny ten Twój Kacperek :) malo wyraźne zdjęcie, ale buzinka z profilu jest :D i rekodzieła też świetne ;) gdzie się tego nauczyłaś ?
mój mały też szybko przybiera na wadze ;) 450 g w 2 tyg :)

Inna - cieszę się, ze wyszłaś ze szpitala i u Was wszystko dobrze ! a z mamą też na pewno będzie wszystko w porządku :*
co do "chwalenia się " na fejsie.. to ja ogólnie na fejsie niczym sie nie chwalę :P jakoś nie lubie :) mam kilka zdjęć, najbardziej aktualne sprzed roku z wakacji :) o ciąży nic nie pisąłam, żadnego zdjecia nie dodałam .. jakoś tak nie lubie o sobie pisać :) i nie wyobrażam sobie dodać zdjęcia z usg na fejsa.. a niektóre tak robią :) może dziwna jestem, nie wiem, cenie prywatnosć :)
świetne zdjęcie :) szukam takich koszulek :) gdzie kupilaś ?

Katsi- nie dziwię się, ze Ci nogi drętwieją przy chodzeniu, skoro 3 bobaski dźwigasz, mi przy jednym drętwieją :) niestety musisz dużo lezec i odpoczywać w takim razie... :)
no i też chodzi mi po glowie ochota na piwko :) (ale oczywiście wystrzegam sie ) na seksik z mężulkiem :) (zakaz od miesiaca odkąd szyjka krótka) , no i myśl o powrocie do szczuplej figury ;D
Współczuje tego niewysypiania sie, a raczej braku snu... ja też gorzej śpie, ale coś tam śpie :) mam nadzieje, że tabletki pomogą :*

Missy- przykro mi, ze nie udało sie zdjęć zrobić.. ale dziwne to, że i tak musieliście zapłacić ;/ ja już miałam 2 razy sytuacje, ze chciałam zdjęcia 4d- nawet odstalam 4 , tylko takie z profilu, i lekarz nei kazał dodatkowo płacić.. tyle tylko, ze to mój lekarz prowadzący i tak co wizyte dostaje kaske :)
co do wyników.. to mocz faktycznie bardzo nie ciekawy.. nie chce straszyć, ale bez antybiotyku może sie nie obejść.. ja brałam duomox - podobno bezpieczny w ciąży.. brałam go na początku ciąży i w tamtym tyg.. co do morfologii.. to mnie też sie pogorszyła i dostalam żelazo do picia- raz dziennie..a co do tsh , to niestety nei znam sie :( daj znać, co powiedział endo..
widzę, ze dostalaś duomox.. tak jak pisąlam, możesz go spokojnie stosować, ja brałam go 2 razy w ciąży..

Dziewczyny, dobrze, ze ja na moich teściów nie muszę narzekać ;D teściową, to ze swieczka szukać :) mąż się śmieje, że mnie bardziej kocha, bo zawsze jest za mną :P hihih :) w sumie, to muszę przyznać, ze na teściów mogę bardziej polegać, niż na rodzicach :P czasem tak bywa :) choć nie mówie, mój Ł na swoich teściów też nie narzeka ;D

Natalia- widzę, ze piwko wszystkim po glowie chodzi :P ale masz racje, jak nei można, to bardziej sie chce :)
daj znać, jak po dzisiejszej wizycie :)

Ann- też zastanawialam sie nad tym rogalem do karmienia :) okazało się, że moja szwagierka ja ma i mówi, ze mało z niej korzystała.. no ale oczywiście mi ją pożyczy i sobie sprawdze :) a uważam, że warto sprawdzić , bo podobnie jest z przewijakiem.. jedni chwalą, inni odradzają, więc trzeba sprawdzić "na własnej skórze" :)

Maniula- współczuje Kochana remontu w czerwcu... ja sie strasznie ciesze, ze mam go już za sobą, bo teraz coraz gorzej sie czuje ;/ tyle tylko, ze mnie dołowałoby dodatkowo to leżakowanie, które mam zalecone ze względu na krótką szyjkę.. życze wytrwałości w remoncie i oby jak najszybciej minął :)
u mnie ostatnio coś sie z zusem porobiło i za L4 przysyłają mi po tyg...;/ a wcześniej miałam już na drugi dzień :)

Wiki- zazdroszcze morza :) też mieliśmy jechać.. ale jednak boję sie z tą moją krótką szyjką jechać przez całą Polskę... odbijemy w przyszłym roku :)

Uff, skończyłam :) współczuje czytania :P

Dodam jeszcze tylko, że mnie też nowe forum się nie podoba :( jak pogrubić tekst? jak ukryć? nic nie wiem...

10 lata 6 miesiąc temu #886383 przez aggi
Dzień dobry :kiss:
Pogoda u mnie niezbyt, ale ciągle twierdzę że lepsze to niż upały..
Wczoraj dzień dziecka był, dopieściłam małego tak że brzuch mam opchany jakbym drugiego bobasa połknęła ! szok.. no ale pączki, lody, pizza na wieczór... pffffff dzisiaj się oszczędzam w kwestii jedzenia bo czuję się fatalnie.

Widziałam wieści od Gosi.. echhh życie jest cholernie niesprawiedliwe :(
jakieś czarne chmury nad nami wszystkimi tutaj wiszą ostatnio ;/

missyy nie łam się, endo napewno podwyższy dawkę leku i tsh wróci do normy:* ja ten duomox już jadłam - okropieństwo ale działa. trzymam kciuki!

natalia sama nie wiem co tak późno no ale niech mu jest. A już się cieszyłam że nie robiłam :P szyjki nie mierzył tzn wogóle usg nie robił tylko na fotelu badał. Ale powiedział że długa i zamknięta, a ja czuję się dobrze więc nadal ufam że wie co robi. No ja jeszcze teraz zrobię morfo i mocz i zobaczymy jak tam moje wyniki.

Ann no cóż jakieś nie za ciekawe wieści ostatnio u nas.. ciężko tak cieszyć się jak widzę co się dookoła dzieje.

Inna zakupy widzę idą pełną parą :D

katsi raz glukozę się robi chyba :)

dziulka zaciskamy bardzo mocno kciuki !!!

Wiki dobrze że wszystko OK u Ciebie;* ja się cieszę że już pranie ubranek i prasowanie mam za sobą. Chyba bym nie wystała przy tym żelazku! więc doskonale cię rozumiem ;)

asienka ja też walczę z zaparciami przez żelazo, ale lekarz mi ulżył i pozwolił brać nie codziennie a co drugi dzień te żelazo.. kawka mi pomaga słaba i owoce. I tak jakoś funkcjonuję.. z tym karmieniem masz rację - można wszystko byle z głową :) no i jedynie wstrzymać się od wzdymających produktów i mocno przetworzonych. U nas też niby pisze że 3 komplety ubranek a i tak ubierają w szpitalne ;) właśnie z tym masowaniem to jedni mówią że może zacząć wcześniejszą akcję porodową, a inni znów że nie ma się co martwić.. ee ja tam mocno nie 'jeżdżę' po tym brzucholu więc póki co się nie martwię :) ja też się nie chwaliłam na 'fejsie' zresztą jakaś staromodna jestem bo 'fejsa' nie mam hehe :P ja pogrubiam tekst z pamięci kodami.. ale ciężko jest się przyzwyczaić do takiej ubogiej wersji ;/

No nic mam dziś ochotę okna wypucować chociaż dwa :P ale nie wiem czy jest sens jak deszcz zapowiadają ;) tak mnie nosi żeby coś porobić bo wczoraj się tak obżarłam że muszę to rozchodzić.. wyleżeć nie umiem w łóżku nawet ;/

Miłego dnia :*

10 lata 6 miesiąc temu #886397 przez MAniula
Hej, postanowiłam tu dziś troszkę szczęścia wprowadzić....
Wyszłam na poranny spacer z psem i znalazłam 3 czterolistne koniczynki ;) heh, ja bardzo często je znajduje bo maszerując zerkam sobie na trawniki, ale bywa, że mam jakiś ukryty plan np znaleźć koniczynkę dla kogoś konkretnego na prezent lub na jego zdrowie. Dziś szłam sobie bez celu bo dla Ewy mam już ich kilka ;) ale malutkie, a ostatnio sobie myślałam, że taka porządną, dużą bym znalazła i co? A tu dzisiaj bęc ;) Najpierw zauważyłam jedną, za moment drugą i pierwsza myśl ooo ta będzie dla Zuzi Dziulki i na to znalazła się trzecia!!! Wiec Dziulka podaj mi proszę swój adres to prześlę Ci tą koniczynkę w ramce ;) Nie wiem czy da się tu wysyłać wiadomości na priv, możesz mnie odnaleźć na fb jako Marysia Pa-Ko

Co do FB to ja też tam się nie chwale moim maleństwem, ale z racji tego, że prowadzę salonik musiałam jakoś klientów uświadamiać wiec i tak pół miasta wie. Dziś muszę oficjalną notkę dać dlaczego salon nieczynny bo ludzie nowi dzwonią a ja ich wtedy uświadamiam.

Pozdrowionka i miłego dnia!!!!
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #886426 przez aggi
MAniula to jakiś znak :) oby wprowadził w nasze sierpniowe progi tony szczęścia ! jedna dla dziulki, druga dla gosi a trzecia dla dobra ogółu :) od razu tak mi się skojarzyło ;)

10 lata 6 miesiąc temu #886454 przez MAniula
Dokładnie Agi, dokładnie :)

10 lata 6 miesiąc temu #886466 przez Inna607
Witam :)

DZIULKA kochana Trzymamy mocno kciuki ;*
Wszystko będzie dobrze, badz dzielna i nie zalamuj sie :) Zuzia na pewno da rade :)

ASIENKA87 To sie rozpisalas nie ma co :)
A myślałam ze to ja duzo pisze czasami hehe :) Nie za bardzo wiem która koszulkę masz na mysli jeżeli ta niebieska na ramiaczka to ja ja kupilam w Irlandii heh a co do fejsa no cóż każdy ma tam swoje racje itd ja tak dlugo oczekiwalam ciąży że dla mnie to była ogromna radość że mogę oglosic wszem i wobec ze zostane mamą :)

MAniula Ty to masz szczęście, znalesc 4 listna koniczynke to wyczyn a juz trzy to ekstra szczescie :) Mi nigdy nawet jednej nie udalo sie znalesc ..

AGGI no zostaly ostatnie rzeczy do kupienia i czas oczekiwac księżniczki zanim sie obejrzymy juz wszystkie nasze bobaski beda na świecie :)

U mnie pogoda też nie rozpieszcza ale wole to niz upaly :)) przynajmiej z domu mozna normalnie wyjsc i jest czym oddychac :)
Z mamą już jest o wiele lepiej ale do domu jeszcze nie puszczają maja jakieś badania dziś robic i zobaczymy wtedy co beda mowic lekarze ale jestem juz w pozytywnych myslach.
Niunia dzis od rana kopie ile wlezie troche mnie smuci ze nie chce sie obrócić bo dostaje solidne kopniaki na dole i troche boli, za tydz idziemy do pana doktora i zobaczymy co doktor powie :)
Trzymajcie sie cieplo :)

10 lata 6 miesiąc temu #886475 przez asienka87
Aggi- no mnie lekarz polecił siemie lniane.. zobaczymy czy pomoże :) kawka mi do tej pory pomagała, ale odkąd to zelazo piję, nawet ona mi nie pomaga :(

Maniula- oby te 4-listne konczynki szczęście wszystkim przyniosly :)

Inna- tak, tak, o tą niebieską :) oj, to niestety niedostepna dla mnie :)
wiesz, my też dłuuuugo się staraliśmy.. były już łzy, bezradność, wyrzuty , leczenie itp... aż w końcu stał się cud :) ale masz, racje, każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja to szanuje :)
cieszę sie, ze mamą już lepiej.. oby szybko wyszla ze szpitala :)

ide robić obiadek :) może dziś krupnik... hmmm. .. :)

10 lata 6 miesiąc temu #886483 przez aggi
pranie wywieszone, naczynia w zmywarce ;)
chyba głód mnie lekki dopada, idę zaraz coś wszamać dobrego
i zdrowego żeby ten brzuch okropny wyczyścić ;/

inna no już mamy czerwiec a napewno niektóre z nas już w lipcu się rozpakują.. czyli miesiąc został :D a mamę lepiej jak dłużej przytrzymają niż jak wypuszczają pacjentów niedoleczonych i potem tragedie są. Dobrze że ma porządną opiekę :)

asienka mi mój kazał śliwki wcinać ale działały tylko z początku ;/

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #886486 przez ann-sunshine
Oj Dziulka, nie tak to miało być. Bardzo mocno nadal trzymam za was kciuki.

Wiki nareszcie na zwolnieniu :-) a ze szkoły rodzenia będziesz zadowolona. Ja też chodzę teraz drugi raz, ale część wiedzy mi uleciało, a są też nowości o których nie wiem. Odważna jesteś że jeszcze się na urlop wybieracie. Ja tam muszę jeszcze do miejscowości obok o 40 km oddalonej jechać, a mam obawy.

Asieńka uff dobrze, że u ciebie stabilnie.

Hm, czyli nie będę z dietą wariować, tylko jak dziecko będzie niespokojne to zapodam kropelki i ewentualnie butlę sztucznego mleka jak stwierdzę, że niedożywione i tyle.

Co do masowania brzucha i piersi to też to słyszłam, że prowokuje to skurcze. Ale z drugiej strony warto zacząć pod koniec ciąży hartować sutki: gąbką i naprzemienne gorące i zimne prysznice.

Maniula, właśnie, strasznie późno decydujecie się na ten remont. Wykończy cię, mam nadzieję, że mąż stanie na wysokości zadania i pomoże przy sprzątaniu.

A my na dzień dziecka piekłyśmy ciasteczka :-) Martucha aż wypieki na policzkach miała tak jej się wałkowanie i wykrawanie podobało.

Katsi, tak glukozę robi się raz, chyba że źle wychodzi, to wtedy jest się pod szczególną obserwacją i lekarz może kazać powtórzyć. A w twoim wypadku, może też będzie kazał.

Maniula ale cudnie z tymi kończynkami

Co do fb, to też się nie chwalę, koleżanka się wygadała, bo podpisała zdjęcie na którym jestem ja, moja córcia i jej córcia: 4 kobiety, no i się wydało.

Inna to że kopniaki czujesz na dole, to wcale nie oznacza że się nie obruciła. Ja też głównie czuję na dole ale to dlatego że mam nisko dziecko ułożone i głową w dół, ale to oznacza, że dziecko jest już skulone i kopie przy głowie. A wczoraj kopała cały prawie dzień.

Ej patrzcie co mam na suwaczku: 30 tydzień, czyli jak dobrze pójdzie to już tylko 10 zostało

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka