BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #828955 przez ann-sunshine
Chodziłam do szkoły rodzenia. Są tam zajęcia teoretyczne - mówią o porodzie, o dolegliwościach ciążowych jak sobie z nimi radzić, o opiece nad noworodkiem, o badaniach jakie trzeba zrobić, oraz są też zajęcia praktyczne - ćwiczenia dla ciężarnych - rozciągające, rozluźniające, ale także ćwiczenia oddechu przy porodzie, a także pierwsza kąpiel noworodka, sposoby noszenia dziecka, karmienia, próba ubierania. Jedyne co bym zmieniała, to wybrałabym teraz szkołę przy szpitalu, żeby spotkać położne które pracują w szpitalu przy porodach i na oddziale. Fajne też jest to, że dwa razy w tygodniu miałam powód żeby wyjść z domu, spotkać się z innymi w moim stanie, popatrzeć jak się zmieniamy itd. Ogólnie polecam. Facetom też.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #828956 przez aggi
MAniula sobie poodpoczywaj, odwołaj ludzi, przesuń terminy.. przecież nie możesz taka zarobiona ciągle chodzić bo wkońcu wysiądziesz :ohmy:

missyy oj tam oj tam :D Ważne że rośnie maluch i teraz już nie trzeba gał wytrzeszczać żeby go zauważyć :D :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #828960 przez ann-sunshine
MAniula, wcale niepowiedziane, termin terminem, a na końcówce lista może odwrócić się do góry nogami

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #828969 przez jusia
Hej dziewcyzny, wielkie dzieki za odpowiedzi kochane jestescie :kiss: :kiss: :kiss:
bardzo sie martwie ciagle cos, zle mi sie ta ciaza zaczela :( najpierw infekcja drog oddechowych teraz to :(

Aggi swedzi odrobine, ale mam jakos mokro w majtkach caly czas i odrobina sie pojawila wydzieliny, zawsze tak mialam przy infekcji pochwy :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #828974 przez ann-sunshine
Jusia dobrze będzie :kiss: skończy się zima, przyjdzie wiosna, świeże warzywa i będzie inaczej

Właśnie znalazłam gimnastykę dla ciężarnych. Ciekawe ile kosztuje. Wyślę do nich maila. Ale pójdę chyba dopiero jak mi mdłości przejdą.

10 lata 10 miesiąc temu #828992 przez aggi
MAniula, Ann ma rację :) Moja koleżanka miała termin na 27 luty a teraz jej nagle wskoczyło na 3 luty :) Tak się mały do wyjścia rozpędził :)

jusia to smaruj tym clotrimazolem tak długo jak będzie to konieczne. On powinien załagodzić objawy.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #829001 przez ann-sunshine

Czy wy też tak łatwo się wzruszacie? Widzę reklamę mleka i pokazują jak matka karmi piersią a ja mam łzy w oczach

10 lata 10 miesiąc temu #829014 przez missyy
ann-sunshine napisał:

Czy wy też tak łatwo się wzruszacie? Widzę reklamę mleka i pokazują jak matka karmi piersią a ja mam łzy w oczach

oj tak:P np ostatnio ciągle leciała piosenka z reklamy mercy hahaha wzruszająca :blush:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #829018 przez aggi
A ja znów nie wiem co we mnie wstąpiło czy to z tego niewyspania ale nic mnie nie wzrusza, serio, ostatnio się taka jakaś 'zimna' zrobiłam :S choć jak sobie po sklepie wózkiem jeździłam to fajnie było i iskierki w oczach się pojawiły :blush:

10 lata 10 miesiąc temu #829098 przez serduszko20
witajcie:)
dziękuje za miłe przyjęcie:) ja mam termin na 4 sierpnia a wizytę i gina mam 19 lutego więc jeszcze trochę czasu żeby zobaczyć maleństwo na ekranie nie mogę się już doczekać:) a jeszcze przed narodzinami dzidziusia biorę ślub w kwietniu i jestem taka szczęśliwa:) pozdrawiam Was i 3majcię się ciepło w te mroźne wieczory:)

10 lata 10 miesiąc temu #829133 przez asienka87
Annmuszę nad tym sie zastanowić :) tym bardziej, że w mojej miejscowości mam tylko 2 znajome i praktycznie cały czas siedze w domu:)
nio ja zawsze taka wrażliwa byłam...a teraz to w ogóle.. łzy ciagle w oczach sie szklą :)

Jusiamam tak samo , jak Ty, mokro i swedzi.. no i póki co tą masć stosuje, polecam na załagodzenie objawów, ale niestety gin musi Cię obejrzeć...

Serduszko wedlug ostatniego usg mam termin dzień przed Toba :)ale jutro wszystko sie jeszcze okaże , bo gin ma mi określić dokładnie wiek ciąży :)

Dziewczyny jak się wpisuje tekst, aby był widoczny tylko dla zarejestrowanych ?

10 lata 10 miesiąc temu #829252 przez aggi
serduszko fajnie tak :) Napewno jesteś szczęśliwa :)

asienka na pasku gdzie pogrubiasz czcionkę itd masz takie ludziki namalowane :) zaznaczasz tekst który chcesz ukryć i klikasz na ludziki :)

10 lata 10 miesiąc temu #829270 przez serduszko20
aggi- oj jestem i to bardzo:)

asienka87- to daj znać na kiedy bd miała termin:)

10 lata 10 miesiąc temu #829279 przez jusia
Hej dziewczyny okazalo sie ze jest termin na dzis u gina bo do konca tyg nie bedzie to mnie kobitka wcisnela noi okazalo sie ze jest infekcja i zalecil mi nystatyne w globulkach przez 10 dni a potem 6 globulek inuvac i codziennie twarog z cebula i zsiadlym mlekiem, a i ze nystatyna dziala miejscowo i nei grozi dziecku :) dobrze ze poszlam bo teraz to juz na serio uplawy sie pojawily...

ja tez sie wzruszam i niestety chowam łzy ;)bo jakos mi glupio ze z byle powodu bym ryczala :P

ech juz mi lepiej :) zestresowalam sie tymi uplawami :P

10 lata 10 miesiąc temu #829297 przez aggi
jusia no to dobrze widzisz że Cię wcisnęli do tego lekarza :) widzisz niema co się martwić, weźmiesz globulki i wszystko minie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka