BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829352 przez asienka87
Aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Serduszko dam, dam, dzisiaj wieczorkiem już powinnam wiedzieć ;)

Jusia dobrze, ze Ci sie udało do tego gina :) ważne , aby sie wyleczyć :) obawiam sie, że mnie też to nie minie :silly:

A ja dziś śpac nie mogłam :( mój to tak dziś wyjatkowo chrapał, normalnie całą noc;/ ja się wierciłam, bo nie mogłam spać, a on sie budził, bo ja się wierciłam - błędne koło :P po godz. 5.00 poszedł do pracy, oczywiście niewyspany... a ja już nie mogłam zasnąć ;/ ale zaraz się kłade, bo trzeba sie zdrzemnąć :) cmok :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #829441 przez missyy
widzę, że nie tylko ja dziś nie mogłam spać :( Jezzuuuu, dramat, mąż sobie smacznie spał, a ja się kręciłam z miejsca na miejsce, a to poszłam do toalety, a to pić :S Od wiercenia się łeb mnie rozbolał ZNÓW :angry:
Wstałam w podłym nastroju, bo głowa znowu mi pęka :(

Byłam wczoraj w rossmannie i kupiłam sobie na ból głowy plastry żelowe Apap Ice, zobaczymy czy pomogą, bo tabletek nie chce brać.
I taki kryzys załapałam w c.h., że myślałam że się przewrócę. Zapach gofrów, pieczonego mięsa z grilla, ciepło, tłok tak mi się wszystko zbiegło, że nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Byłam w wc, to potem zaczęło mnie uciskać w podbrzuszu jak chodziłam. Szybko poszłam usiąść na ławkę w cichy kącik, żeby przeszło :(
Stracha miałam takiego, mówię Wam. :huh:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #829509 przez ann-sunshine
Serduszko, obyś ciążę przechodziła dobrze i uroczystość ślubna się udała.

Missyy wystrzegaj się centrów handlowych póki co, zimą to nic dobrego.

Jusia, dobrze że się do lekarza dostałaś.

Napisałam wam wieczorem posta, ale forum się zwiesiło i mi go wcięło :angry:

Ja też dziś kiepsko spałam, a dziś nic nie pośpię, bo do pracy na nockę idę, buuu, ale za to jutro w dzień pewnie super będzie mi się spało :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #829613 przez Dunia
Witam cieplutko wszystkie sierpniówki!
Przygarniecie mnie w tym wątku? ;) Widzę że już się troszkę rozgadałyście - postaram się nadrobić :)

Termin mam na 28 sierpnia, jest to moje pierwsze Maleństwo. W zeszłą środę zobaczyłam bijące serducho i zakochałam się bez pamięci :D

ann-sunshine - proszę uprzejmie o dopisanie mnie w 1. poście :)

10 lata 10 miesiąc temu #829670 przez Ummi
Witam nowe dziewczyny :kiss:
A ja cos czuje, ze bedzie drugi chlopaczek ;) choc moim przeczuciom to nie ma co wierzyc, bo ostatnim razem przeczuwalam, ze dziewczynka, a tu jednak chlopak ;) I chyba dobrze poznac plec wczesniej, bo ja poczatkowo chcialam miec niespodzianke przy porodzie, ale maz chcial wiedziec i wiedzialam, ze jak on bedzie wiedzial to nie wytrzymam w nieswiadomosci :P I jak ginka nam powiedziala, to wiadomo radosc, ale tez trzeba sie bylo z ta mysla oswoic ;) poczatkowo nie moglam sobie wyobrazic jak ja chlopaczka wychowam – przeciez go zacaluje, a on nie ma byc maminsynkiem hihihi. A teraz chyba bym chciala chlopaczka, zeby fajni braciszkowie byli i mieli dobry kontakt. Choc slodka dziewczynka tez moze byc – w rodzinie same meskie wnuki, wiec by odmiana byla ;)

Ja sie lepiej juz czuje – mlodsci juz tylko wieczorne choc na twarzy dalej plamy :dry: a smaki to mam wymieszane – w jednym momencie mam ochote i na czekolade i na ogorki kiszone :P
Dobrze sie czuje, wiec wrocilam do starych nawykow – wczoraj 11 godzin na nogach, calodniowy wypad, troche meczacy, ale synek przeszczesliwy i chodzil bez konca, wozek na drzemki tylko ;) a w sobote pierwszy wiekszy upadek - krew sie z rozcietej wargi polala i teraz wyglada jak niezly lobuz z taka napuchnieta...biedaczek :blink:
Ann mam termin na 09.08. Musze sobie suwaczek zrobic, ale jakos czasu brak ;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829707 przez serduszko20
Witam:)
mam takie pytanie bo to też moje pierwsze dziecko, w którym tygodniu lekarz może zobaczyć płeć dziecka?? mi obojętnie czy to będzie chłopiec czy dziewczynka najważniejsze żeby było zdrowe, ale jestem ciekawa:)
dziś chyba była pechowa noc bo ja też nie mogłam zasnąć wierciłam się, kręciłam i jakoś się udało ale było ciężko:(
Przed ciążą kochałam czekoladę a teraz nie mogę na nią patrzeć i na chleb masakra:(

ann-sunshine- dziękuję też mam nadzieję, że będę dobrze się czuła i ślub się uda ;)

Pozdrawiam wszystkie sierpniówki:* :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #829713 przez kakadu
Witam dochodzę do Was, bo od dawna czytam, więc czas najwyższy :)

jestem w trzeciej ciąży mam już dwóch genialnych synków 7 lat i 2 lata i dwa miesiące :)

pozdrawiam Serdecznie

10 lata 10 miesiąc temu #829714 przez kakadu
Płeć widać tak ok 14 można zacząć szukać, ale to takie palcem pisane, bo móże być tak, że czegoś się nie dojrzy i potem niespodzianka 16-18 tydzień bepieczniej :)

10 lata 10 miesiąc temu #829716 przez serduszko20
Dziękuję bardzo kakadu:) za informację:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829739 przez aggi
Witam się po pracy :) Jestem znów wykamana za wszystkie czasy - ależ mnie ta baba drażni tam! Znów sama nadrabiałam wszystko, bo zostawiła stertę rzeczy 'których nie umie' wrrrr. Ale obiadek zjadłam, brzuszek pełny to zaraz mi lepiej :blush: Teraz mogę spokojnie poczytać co u Was a potem... drzemka :S

asienka i jusia pocieszcie się, ale dzisiaj zauważyłam że i mnie TO chyba zaskoczyło :dry: więc nie jesteście same...

asienka a ja też nie umiem spać jak mój chrapie a on zasypia na plecach zazwyczaj i w tej pozycji właśnie mega chrapie :dry: zawsze go kopię jak już się wytrzymać nie da :S i też znów nie spałam w nocy.

missyy to idź do łóżka nadrobić tę noc, ja zaraz właśnie tak zrobię ! Też kolejną noc już nie spałam, tragediaaaaaaa... no nie dziwię Ci się że stracha miałaś :ohmy: ja tak miałam ostatnio w tesco.. zrobiłam szybko zakupy, ciepło mi było jak cholera a tu kolejka na pół sklepu.. ale na 'szczęście' otwarła kasę inną i poszłam tam, a przede mną dwie osoby.. a to babsko się tak guzdrało, że matko myślałam że tam zemdleję :( jak już moja kolej nadeszła to się ucieszyłam ale na marne bo nagle jej waga przy kasie działać przestała, już jej chciałam wykrzyczeć że ma odstawić te pomidory :dry: :dry: :dry:

Ann no to szybko mijającej nocki życzę ;*

witaj Dunia :) Rozgość się ! Bijące serduszko to najlepsze co można zobaczyć :D kiedy kolejna wizyta? Możesz nam tu fotki wrzucać bo lubimy :D

Ummi :) dawno Cię nie było :) eeeeee tam końcem końców nieważne co - ważne że zdrowe się urodzi i silne :) no no to nieźle musi wyglądać jakby po jakiejś bijatyce w barze conajmniej :D Pamiętam jak synek koleżanki tak się uderzył że jedynki połamał i oko podbił :P Wyglądał strasznie :P

serduszko teoretycznie chyba nawet około 14-15tego tyg, ale wiadomo że im później tym bardziej dokładnie, bo czytałam że początkowo narządy chłopca i dziewczynki są strasznie podobne i łatwo o pomyłkę :S chociaż np dużo widziałam na własne oczy pomyłek ;) Koleżanka szła na porodówkę i była pewna że dziewczynkę urodzi, nawet na tym 4d jej powiedzieli że dziewczynka a urodziła chłopca :D Mówiła mi później że jakby rodziło się pod narkozą to by powiedziała że jej dziecko podmienili :)

witaj kakadu ależ się nas namnożyło :D No to teraz czas na dziewczynkę jak masz już taki dorobek męski w domu? :D

10 lata 10 miesiąc temu #829817 przez missyy
witam kolejne ciężarówki :lol:

aggi moja dzisiejsza taktyka na spanie, to oglądanie tv ile się da, aż sama się nie zmęczę i dopiero idę spać. Plan ok, tylko pewnie jak emciu będzie głęboko spał, to mnie będzie korcić żeby się szybko wtulić :blush:

Idę coś do jedzonka zrobić, dostałam chęci na kotleciki z cukinii w bułce tartej, do tego ketchup :P Syte i się w końcu najem na noc. :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #829842 przez MAniula
Cześć dziewczynki, ale nas przybyło fajnie. Ja teraz tylko przelotnie, bo mam jakieś osłabienie wieczorowe i nawet nie chce mi się pisać za dużo, nadrobię jutro ;)

Buziaki i miłej nocy ja się chyba położe i wezmę jakąś książkę.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829872 przez aggi
missyy u mnie to nie działa bo mimo że wyłączę już TV to nadal się kręcę później :(

A ja serwowałam pizzę właśnie 15 minut temu :P Nie ma to jak zdrowo na noc się odżywiać :huh: ale w końcu miałam na coś smak tak na prawdę i mi smakowało :blush:

MAniula odpoczywaj ile się da :)

10 lata 10 miesiąc temu #830029 przez ann-sunshine
Dunia witaj wśród nas :-)

Ummi ale Ci zazdroszczę, że już mdłości mniejsze. U mnie właśnie tragedia, od kilku dni targają mną cały czas. Nie wiem, może to dlatego że ten katar i apetytu nie mam i nie jem?

Kakadu witaj :-) trzecie dziecko. Długo mąż cię namawiał? Bo u nas jest konflikt, ja chcę dwoje, mąż troje dzieci. Nie wiem jak wybrniemy, bo kompromis nie wchodzi w grę.

Maniula, ty wieczorowe osłabienie, a ja dziś dołka hormonalnego ciążowego miałam. Ryczeć mi się chciało cały dzień, i myśli nie takie do głowy przychodzą. Ale nic, jutro będzie lepiej.

Dziewczyny a spanie przy TV? Bo mnie to wychodzi rewelacyjnie.

Czeka mnie ciężki dzień. Córa ma biegunkę i odparzoną pupę, czyli do żłobka nie idzie, czyli ja nie idę po nocce spać. Rewelacja.

10 lata 10 miesiąc temu #830173 przez missyy
Dziś dłużej pospałam, bo położyłam się później, oglądałam komedie, pochichrałam się i jakoś zeszło.
...
Ze mną to też są problemy :(
Jem sobie śniadanko, a tu chrupła mi spora część zęba trzonowego :( Ryczeć mi się chce, bo w tamtym roku miałam go robionego, a teraz to :S A dentystka, która go robiła jest na feriach. Dopiero po 10tym by mnie przyjęła.
A chyba nie mogę tyle czekać w ciąży,zarazki itd. Jestem w kropce

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka