BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

9 lata 11 miesiąc temu #954872 przez żana
Miki ja juz tez od czasu do czasu pomagam siadać Amelce. a ta mała spryciula się cieszy ze aż piszczy :-)

Mesy to głupio z tym szczepieniem. znów jechać kolejny raz :-/ ale dobrze ze zauważyła to gardło. A może to od płaczu albo głośno gaworzy ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #954876 przez Miki
Myszata a mogłabyś mniej więcej napisać jak wprowadzałas Wiki jedzonko? Chodzi mi czy trztmalas się jakiś zasad czy dawalas jak leci?

Mesy zdrówka dla Patryka :kiss: Dobrze, że zauważyła to gardło.

Żana próbowałam dzisiaj sadzac Lidke na chwilę i tez mi tak piszczala ze szczescia ;)

9 lata 11 miesiąc temu #954888 przez mesy
Zana akurat przychodnie mam pod nosem to nie problem :) 5 min na nogach :) no głupio , ale dziecko do szczepienia musi być zdrowe...sni kataru miec nie może. Za nim zbadala Patryka to zrobila ze mną wywiad czy ma kaszel , katar jak kupki itp....pozniej go dokladnie zbadala no i psinco...pytalam czy to od krzyczenia i gadania to powiedziała , ze nie ..... Najwidoczniej od krzyczenia gardło inaczej wygląda.
Psikam tamtum i mam nadzieje , ze przejdzie...no ka spacery nam pozwoliła wychodzić tak wiec chyba nie ma tragedii , ale do szczepienia sie nie nadaje ...inni lekarze chca szczepić nawet jak katar jest....a to nie wolno , bo wtedy właśnie są nopy...organizm walczy z wirusem który spowodował katar ...dostaje inne wirusy w formie szczepionki...nie ma jak z nimi walczyć i klops....

Patryk jak go sadzam ti tez cieszy sie jak glupol , a jak go klade to ryk haha on chetnie to by siedzial csly czas

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954909 przez lynka80
Misia też szaleje ze szczęścia jak ją dajemy na chwilkę do pozycji siedzącej . Tzn. jak małż ją daje, bo ja się z nim kłócę ,że za wcześnie na takie wygibasy i mu zabroniłam ;) . To w końcu można czy nie? jak prawidłowo wykonywać takie ćwiczenia? Misia z pozycji leżącej na pleckach podnosi sama główkę, a z pozycji półsiedzącej (jak ją sobie np. trzymamy na ugiętych nogach) główkę razem z ramionami, ewidentnie rwie się do siedzenia. Więc chyba można na moment ją sadzać od czasu do czasu?

Aaa, i jeszcze dzisiaj złapała zabawki przywieszone do leżaczka i zaczęła się na nich podciągać do siedzenia. ;) ten plastikowy pałąk tak średnio wytrzymały jest, trzeba będzie go odpiąć chyba

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #954926 przez mesy
Lynka no jak leży ns pleckach złap ja za raczki i delikatnie podciągaj...jak bedzie opor to nie rob tego na sile :)
Ja T tez nie pozwalałam tak sądzac papiego nawet jak rehabilitantka pozwoliła haha to chyba przez instynkt macierzyński :blush:
U nas pałąk to jest tak powykrzywiany , ze Glowa mala no ale juz niech go sobie zepsuje do końca. Hehe

9 lata 11 miesiąc temu #954942 przez Myszata
Miki ja dawalam tak 1 dz 4 lyzki marchewki 2 dz 5 lyzek marchewki 3 dz 7 lyzek marchewki 4 dz 9 lyzek marchewki 5 dz 10 lyzek marchewki po ty dniach zaczelam dawac obiadki dwuskladnikowe dodawalam mleka mm bo dziecko latwiej przyswaja nowy smak jak dodaje sie mm albo mleko z perski jak nie dajesz mm o 12 obiadek o 16 kaszka mleczno ryzowa po tych 5 dniach daje tylko co na opakowaniu na noc butla z kleikiem ryzowym jak sie obudzi butla bez kleiku i tak miedzy czasie cyc po wyplacie chce wprowadzic deserki i soczki tak to u mnie wyglada

9 lata 11 miesiąc temu #954943 przez Myszata
wiki az sie trzesie tak lubi jesc na pocztku troche wypluwala bo juz inna kosystencja do polykania a teraz otwiera buzie szeroko i sie wkurza ze za wolno jej daje hehe

9 lata 11 miesiąc temu #955084 przez żana
My juz po szczepieniach. Było lepiej niż ostatnio ale zobaczymy jak będzie potem.
Kolejne szczepienie 03.03 czyli w pół roczku Amelki.

U nas dziś w intermarche promocja na gerberki chyba po 2zł wychodzi czy jakoś tak. Mój z samego rana pojechał. Jak wstałam to cały karton juz leżał :-) i pampki tez kupił w promocji ale wziął juz 4 bo 3 jeszcze mam tak na 1,5 miesiąca.

Aa.. no i Ami waży 7700 i mierzy 64cm :-)

A to z dziś jak zbieralysmy się na szczepienie :-)

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #955101 przez Myszata
Śliczna:) Ja zwazylam dzisiaj wiki i wazy 6900 no juz tez musze powoli kupowac 4 bo te 3 sa juz na nia ciasne

9 lata 11 miesiąc temu #955138 przez mesy
Zana zazdraszczam wam tego szczepienia...tez bym chciała miec juz to za sobą ....
Eee to mloda wazy 360 gram mniej niż Patryk i jest 2 cm krotsza heheh

Sliczna :) a jak Se misia trzyma hej

Musze dzis w takim razie pocisnąć do intera :)

My na 4 to juz jedziemy druga paczkę...trojki oddalam koleżance , bo Patryk je miał jak biodrowki hehe

9 lata 11 miesiąc temu #955151 przez żana
Mesy czuje ulgę ze Amelka nie jest tu największą :-) juz miałam wrażenie ze pulpecik się z niej robi. ale tak poważnie to dzieci zaczną raczkowac a potem chodzić to się wyrobia :-) a po za tym to Patryk to nie może być huhro bo to w końcu mały facet :-p

9 lata 11 miesiąc temu #955153 przez Princessa27
Messy niech Pacio wraca do zdrowia my właśnie wtedy przez gardło zostaliśmy w szpitalu na antybiotyku.

Myszata tak Milosz jak widzi że ja jem to aż się rwie, a ze ja jestem straszny zapachoholik to jego też uczę wszystkiego poznawać noskiem i jak coś jem to daje mu powachac i on tak wtedy się skupia ;-)

My szczepienie 13.01 mamy ale u nas nie chcą mi go zmierzyć bo mówią ze to przeklamane wyniki daje i dupa nie wiem ile mój ma a tego sprzętu do mierzenia dzieci nie mają :-(

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #955234 przez mesy
Princesssa a goraczkowal wtedy Milosz ?
U nas brak gorączki...popołudniu nawet sobie pogadal młody ze starym :silly:

Dzis mi młody dal do pieca :blink: Mam nadzieje, ze jutro bedzie grzeczny :) nic mu się nie podobało dosłownie nic....no chwile ns brzuszku leżał i firanka musiałam ruszać to wtedy zadowolony , a tak to płacz....marudzenie i wolanie jedzenia co 2 godz bo dzis sobie jadl po 120 albo 170 ml .....choc o 16 zjadl 170 a o 18-30 70......nic stary bedzie walił dzis wartę przy młodym , bo ja wymieklam :blink:

Zana ja się wczoraj doktorki pytalam czy papi nie jest za gruby :blush: Hehehe .

Princessa ja nie wiem czym mierzą u cb w przychodni, ale u mnie normlanie cm mierzą ;)

9 lata 11 miesiąc temu #955262 przez Princessa27
Messy nie nie gorączkowal i osluchowo był czysty.

U mnie też centymetrem ale nie chcą mi go zmierzyć :-(

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #955267 przez Myszata
mesy wiki tez dzisiaj szal musialam ja nosić jak usiadlam to ryk

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka