- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2014
Mamusie Wrzesień 2014
- Princessa27
- Wylogowany
- budujemy zdania
No co do temp w domu to wiem ze im mniejsza tym lepiej ale tak jak wam pisałam u nas jest spory obszar i zupełnie inaczej temp jest odczuwalna mam na dole około 60m2 w sumie i jeszcze otwarta cześć salonu na kuchnię ( po lewej ta część) i na nie ogrzewana kompletnie klatkę schodowa ( po prawej na zdjęciu) i boję się mieć mniej stopni a tak jak Milosz w samych bodach to jemu jest akurat. My jutro szczepienie. A to w końcu zdjęcia z naszego domu na razie bez kuchni bo chyba kuchnie wstawialam z chrzcin.
Na razie tylko meble w salonie są nowe wypoczynek mam od cioci i dlatego wszystko wygląda jak wygląda ale cieszę się że jak na początek na swoim mam gdzie siedzieć i na czym spać z czasem jak się dorobimy to marzą nam się narożniki zamiast kanapy i foteli. Ale to za jakiś czas.
Princessa27
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 198
Princesssa nie chce być nie mila ...ale powiedz mi , ze moje oczy zle widza i nie stawiasz ns nogi Miloszka.....niby lekko bo go podtrzymujesz , ale jednak stawiasz....tak samo skoczek....nie chce sie mądrzyć, bo zaraz bedzie , ze zaś to ja jestem najmądrzejsza , ale pomyśl o przyszlosci kręgosłupa Miłoszka.....stawy itp.....pamiętam jak pisalas , ze Miłosz ma wzmożone napięcie mięśniowe....jeśli to się wiąże z tym idź do jakiegoś lekarza .... Takie stawianie dziecka na nogi ....tego nawet babka na rehabilitacji Patrykowi nie robila.....
Przestrzeń w domu masz niesamowita....moje Mieszkanie mierzy 62 m2 prawie tyle co twój dol
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele
- Otrzymane podziękowania: 41
- żana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- lynka80
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 51
Waży 6kg , pani dr pochwaliła, ze jest silna i bardzo aktywna powiedziała też, że bardzo ładnie wyraża chęć siadania i gotowość to pełzania (to nowość od 2 dni, komicznie to wygląda )
Co do tego siadania, rozmawiałam z lekarką na ten temat i jednak matczyna intuicja mnie nie zawiodła. Mimo tego ,że dziecko chce już siadać lepiej mu w tym zbytnio nie pomagać i nie podciągać go. Wiadomo ,że od czasu do czasu można np. przy ubieraniu i to tylko na moment , ale na trzymanie w pozycji siedzącej jeszcze za wcześnie.
Ogólnie jestem zdania, że jak dziecko będzie na coś gotowe to samo to zrobi. I nie bardzo rozumiem ten pęd do robienia dzieci na siłę takimi "dorosłymi". Na wszystko jest czas, jak będzie gotowa to sama usiądzie, zacznie chodzić itd.
To taki mój mały wywód , bo naprawdę nie rozumiem dlaczego niektóre matki krzywdzą swoje dzieci, chodzi o to żeby się pochwalić jakie zdolne i tyyyyle już potrafi? pozwólmy niemowlakom być niemowlakami...pozwólmy dzieciom rozwijać się w swoim indywidualnym tempie...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak by mi rehabilitantka tez nie pozwoliła tak robi to ja ani bym na to nie wpadła , ze tak wolno Patryk leżal by jak kłoda na plecach hehe
- lynka80
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 51
Napisałam to ,bo prostu szkoda mi tych wszystkich dzieci, których rodzicie nie myślą o ich zdrowiu , a kieruje nimi jakiś dziwny pęd do prześcigania w pochwaleniu się "umiejętnościami " pociech:/
- Princessa27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mam znajoma co jak mała juz skończyła 3 mc i posadzona w bujaku ala ławka i cicho była to jak u nich byliśmy maleństwo 3 h tak siedziało bo nie płakała.
A mi znów dziś pediatra powiedziała bo pytałam czy on w ogóle może choć chwile siedzieć bo się podnosi a jak mu nie pozwalam siadać tylko w łódkę kładę to zaraz płacze i jest zły to mi powiedziała ze on sam się ćwiczy i wie ile chce siedzieć na moje to on nie wie co jest dla niego dobre a chce siedzieć bo wtedy wszystko widzi.
Princessa27
- Princessa27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Princessa27
- Princessa27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Princessa27
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele
- mesy
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Princessa27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Princessa27
- Princessa27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Princessa27
- Myszata
- Wylogowany
- rozmowna
- Miłości nigdy za wiele