BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #956288 przez Princessa27

No co do temp w domu to wiem ze im mniejsza tym lepiej ale tak jak wam pisałam u nas jest spory obszar i zupełnie inaczej temp jest odczuwalna mam na dole około 60m2 w sumie i jeszcze otwarta cześć salonu na kuchnię ( po lewej ta część) i na nie ogrzewana kompletnie klatkę schodowa ( po prawej na zdjęciu) i boję się mieć mniej stopni a tak jak Milosz w samych bodach to jemu jest akurat. My jutro szczepienie. A to w końcu zdjęcia z naszego domu na razie bez kuchni bo chyba kuchnie wstawialam z chrzcin.

Na razie tylko meble w salonie są nowe wypoczynek mam od cioci i dlatego wszystko wygląda jak wygląda ale cieszę się że jak na początek na swoim mam gdzie siedzieć i na czym spać z czasem jak się dorobimy to marzą nam się narożniki zamiast kanapy i foteli. Ale to za jakiś czas.

Princessa27

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #956318 przez mesy
Hm...ja tam nie wiem o co chodzi z tymi ksszkami :P chyba nie ma tak zle jak ss dopuszczone do sprzedaży dla tak malych dzieci....i tak w sumie nie będę podawała w sumie kaszki póki co :)

Princesssa nie chce być nie mila ...ale powiedz mi , ze moje oczy zle widza i nie stawiasz ns nogi Miloszka.....niby lekko bo go podtrzymujesz , ale jednak stawiasz....tak samo skoczek....nie chce sie mądrzyć, bo zaraz bedzie , ze zaś to ja jestem najmądrzejsza , ale pomyśl o przyszlosci kręgosłupa Miłoszka.....stawy itp.....pamiętam jak pisalas , ze Miłosz ma wzmożone napięcie mięśniowe....jeśli to się wiąże z tym idź do jakiegoś lekarza .... Takie stawianie dziecka na nogi ....tego nawet babka na rehabilitacji Patrykowi nie robila.....

Przestrzeń w domu masz niesamowita....moje Mieszkanie mierzy 62 m2 prawie tyle co twój dol :P

9 lata 11 miesiąc temu #956356 przez Myszata
no zdarzają się jakieś akcje z tymi kaszkami i nie tylko...wiki ma jakieś uczulenie nie wiem od czego chyba pójdę z nią do lekarza

9 lata 11 miesiąc temu #956401 przez żana
Myszata a jaki masz smak tej kaszki ? Może zmień smak bo prawdopodobnie stąd to uczulenie.

9 lata 11 miesiąc temu #956489 przez lynka80
My po szczepieniach, Misia zniosła lepiej niż ostatnio, nawet nie zapłakała :huh: Oby obeszło się bez gorączkowania.
Waży 6kg , pani dr pochwaliła, ze jest silna i bardzo aktywna :) powiedziała też, że bardzo ładnie wyraża chęć siadania i gotowość to pełzania (to nowość od 2 dni, komicznie to wygląda :laugh: )
Co do tego siadania, rozmawiałam z lekarką na ten temat i jednak matczyna intuicja mnie nie zawiodła. Mimo tego ,że dziecko chce już siadać lepiej mu w tym zbytnio nie pomagać i nie podciągać go. Wiadomo ,że od czasu do czasu można np. przy ubieraniu i to tylko na moment , ale na trzymanie w pozycji siedzącej jeszcze za wcześnie.
Ogólnie jestem zdania, że jak dziecko będzie na coś gotowe to samo to zrobi. I nie bardzo rozumiem ten pęd do robienia dzieci na siłę takimi "dorosłymi". Na wszystko jest czas, jak będzie gotowa to sama usiądzie, zacznie chodzić itd.
To taki mój mały wywód , bo naprawdę nie rozumiem dlaczego niektóre matki krzywdzą swoje dzieci, chodzi o to żeby się pochwalić jakie zdolne i tyyyyle już potrafi? pozwólmy niemowlakom być niemowlakami...pozwólmy dzieciom rozwijać się w swoim indywidualnym tempie...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #956506 przez mesy
Lynka no ja pisałam ze sadzam dosłownie ns sekundy....:P tak żeby Patryk sam siedział to nawet byl sie nie odważyła....
Jak by mi rehabilitantka tez nie pozwoliła tak robi to ja ani bym na to nie wpadła , ze tak wolno :P Patryk leżal by jak kłoda na plecach hehe

9 lata 11 miesiąc temu #956518 przez lynka80
Mesy, tak wiem ;)
Napisałam to ,bo prostu szkoda mi tych wszystkich dzieci, których rodzicie nie myślą o ich zdrowiu , a kieruje nimi jakiś dziwny pęd do prześcigania w pochwaleniu się "umiejętnościami " pociech:/

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #956564 przez Princessa27
Messy no ja się nie gniewam jeśli ktoś może mi coś doradzić na zdrowie mojemu małemu :-) on nie jest w stanie sam stać chociaż jak daje mu palce i złapie za przedramienia to on nie podnosi się do siadu tylko mi wstaje i teraz do zdjęcia go tak postawiłam no ale na chwile.

Ja mam znajoma co jak mała juz skończyła 3 mc i posadzona w bujaku ala ławka i cicho była to jak u nich byliśmy maleństwo 3 h tak siedziało bo nie płakała.

A mi znów dziś pediatra powiedziała bo pytałam czy on w ogóle może choć chwile siedzieć bo się podnosi a jak mu nie pozwalam siadać tylko w łódkę kładę to zaraz płacze i jest zły to mi powiedziała ze on sam się ćwiczy i wie ile chce siedzieć na moje to on nie wie co jest dla niego dobre a chce siedzieć bo wtedy wszystko widzi.

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #956569 przez Princessa27
Przedramiona miało być ale słownik mój sam decyduje jakie słowo lepsze :-/

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #956571 przez Princessa27
A my byliśmy dziś na szczepieniu Miloszek waży 7225g i kolejne szczepienie mamy we wrześniu. Niestety dziś jest troszkę rozpalony i markotny i raczej nocka będzie ciężka :-( modlę się żeby tylko tak to wyglądało nie gorzej. Ciocia męża mierzyła go i rzekomo ma 65 cm ale na moje ma więcej no ale ci ja będę z położna dyskutować ;-)

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #956578 przez Myszata
ja tez wiki na chwile pozwole usiasc i ja klade ale ona sama wstaje...kaszke daje teraz waniliowa ale zmienilam jej plyn do kapieli moze od tego...kupilam dzisiaj fenistil...tez uwazam ze nie ma co na sile robic dziecka doroslego bo i tak nam szybko zleci ten czas jak sa male nasze malenstwa...wiki dzisiaj skonczyla 4 mies a pamietam jak w zeszlym roku 12 stycznia lekarz powiedzial ze jestem w ciazy :D

9 lata 11 miesiąc temu #956581 przez mesy
Princessa no to dobrze , ze się nie gniewasz :)

9 lata 11 miesiąc temu #956588 przez Princessa27
Messy spoko ja nie jestem aż taką wrażliwa panna a poza tym skoro tak walczyłam dla niego o cyca i taki terror sobie zafundowałam i wygrałam cyca to chyba nie jestem az taka straszna matka ;-)

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #956590 przez Princessa27
Jeśli chodzi o karmienie to czuje ze wiem sporo i tu dyskusje ze mną mogłyby być ciężkie ale o całej reszcie uważam ze wszystkich rozumow nie zjadłam wiec jak macie dla mnie jakieś konstruktywne uwagi to ja nie mam nic przeciwko i przeczytam i przemyśle.

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #956661 przez Myszata
Princessa no to dobrze będziesz dobrze dbala o swojego synusia:) Wiki po tym deserku jablkowym trochę niespokojna ale nowy smak musi jakos przyswoic

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka