- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2014
Mamusie Wrzesień 2014
- Princessa27
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja nie mam do was żalu o to, że zwróciłyście mi uwagę i mam nadzieję, że nie odbierzecie tego jako atak bo nie taki był mój zamysł i nie chce się kłócić ale to troszkę dalekowzroczne z waszej strony, że na moje delikatne sugestie (w trosce o wasze dzieciaczki) nie zaregowałyśie a na jedno zdjęcie gdzie Miłosz kilka sekund do zdjęcia stał podniosłyście alarm -za co wam dziękuję i bede bardziej uwazna- to czasami warto zajrzeć w inne źródła i sprawdzić co zalecają inne kraje odnośnie żywienia malutkich niż słuchać lekarzy, których wiedza w tym temacie uwierzcie mi jest bardzo mała, moja lekarka tez wczoraj zapytała co podaje małemu i na odpowiedz, że nic i tak pozostanie do 6mc z zrobiła kwaśną minę (na szczęście nie naciskała).
No dobra teraz pewnie mi się oberwie... ale musiałam
Princessa27
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- Otrzymane podziękowania: 41
- lynka80
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 51

Każda z nas ma prawo do wyrażenia swojej opinii co też czynię

A właśnie, jak podgrzewacie warzywa ze słoiczków ?a właściwie tę łyżeczkę od której zaczniemy

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Princessa w kwestii wprowadzania pokarmów niemowlakom każdy ma swoje racje. Ja osobiście nie czytam artykułów na ten temat ponieważ uważam,że jako matka wiem kiedy moje dziecko jest gotowe na nowe jedzonko, a z doświadczenia wiem że wprowadzając marchewkę po 4 mż nie robimy dziecku krzywdy ( Adaś pił po kilka kropelek soczku z marchewki po 1 mż (codziennie) a po 4 mż już zajadał słoiczki. Jest zdrowy jak ryba )
W uk lekarze 1 kontaktu każą wprowadzać pierwsze jedzonko po 6 mż, ale jak wiesz Arti urodził się w 32 tc i z powodu jego wcześniactwa miałam mnóstwo spotkań z pediatrami, każdy z nich kazał mi wprowadzać słoiczki dla Artka po 4 mż żeby dostarczyć małemu odpowiednią ilość żelaza i innych składników potrzebnych dla prawidłowego rozwoju.
Arti w tej chwili ok 8:00 h dostaje mm, ok 11:00 owocki ze słoiczka, 15:00 obiadek ze słoiczka ( przeważnie kurczak z warzywami) później herbatkę albo wodę i ok 20:00 gęstą kaszkę na mm. Już 3 tyg mały tak je i jego pediatra ( w zeszły czwartek) stwierdził że mały wygląda dużo lepiej niż na poprzedniej wizycie ( miesiąc temu) już nie jest blady, jest bardzo aktywny i rozwija się jak pół roczne niemowlę ( do tej pory brali pod uwagę jego wiek korygowany) jutro mam odebrać jego wyniki krwi i moczu i iść na ważenie
Myszata Arti też miał problem z przyswajaniem żelaza w kropelkach ( nie miał anemii ale wyniki też nie były zadowalające )
Iynka ja stosuję tylko kąpiel wodną
mikrofala zabija wszystkie składniki odżywcze
- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 198

Są różne szkoły ns temat żywienia np metoda blw....wtedy dziecko musi juz samo siedziec...sa dzieci co siedzą dopiero od 8 msc i co do tego czasu samo mleko ? No troche nie bardzo

Lynka dobre pytanie zadalas bo ja w podgrzewaczu podgrzewalam ...sle kurde ja nawet nie wiem jaka musi być temp tego

- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- lynka80
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Princessa, mam nadzieję ,że się nie obraziłaś

Myszata, a leżenie na brzuszku od zawsze kiepsko czy dopiero teraz? bo Misia bardzo lubiła na brzuszku, ładnie trzymała główkę ,a teraz już mniej , bo chce pełzać , a jeszcze nie bardzo jej to wychodzi i się złości. I też właśnie tak rączkami wtedy wymachuje jak Wiki na tym zdjęciu

- Myszata
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Miłości nigdy za wiele
- Princessa27
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
My po wczorajszym szczepieniu mieliśmy ciężki wieczór wczoraj Milosz niby gorączki strasznej nie miał bo tylko 37,5 ale głowę miał tak gorąca i wymiotowal. Raz tak chlusnal doslownie z 60 ml całe body z przodu, nóżka, Michał całą klatkę i przód spodni w mleku ja pobiegać, bo w kuchni byłam i mówię pysku nic się nie stało i go glaszcze a on się uśmiecha. Boże jaki on dzielny a wszystko przez pedicytamol on jest taki nie dobry i jak mu podawalam to miał odruch wymiotny i po niecałych 2 min zwymiotowal całe lekarstwo.
Princessa27
- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lynka no Patryk to tak steka przy podnoszeniu dupska jak leży na brzuchu , ze masakra jakaś hehe on glowke daje do poduszki a dupe podnosi najlepsze jest to , ze po chwili obczai teren gdzie jest i dalej ciśnie hehe no ale tak będzie póki nasze dzieciaczki nie będą miały koordynacji ruchowej

- Princessa27
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Princessa27
- lynka80
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A tak w ogóle to chciałam się pochwalić, osiągnęłam w końcu wagę sprzed ciąży

Ale ćwiczę dalej, bo wygląd mega ciała nadal pozostawia wiele do życzenia.