BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

9 lata 11 miesiąc temu #953835 przez Miki
Mesy to zdjęcie jest świetne! :woohoo: Nawet do twarzy Patrykowi w różu :P Ale ladnemu we wszystkim ładnie ;)
To ja chyba też będę tak długo tą Biogaie podawać... choć położna mówiła ze przez tydzień ale to raczej nie zaszkodzi...

Czyli to skok... oby szybko minął, bo daje mi popalić :P

Iynka to czyli nie powinnam się martwić tym ulewaniem? :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #953841 przez lynka80
Miki, a Lidia też ostatnio więcej zjada? bo Misia nagle zwiększony apetyt ma, do tego zdarza jej się nerwowo jeść (wije się czasem i pokrzykuje :huh:
Wydaje mi się ,ze przez to może ulewać.
Pewnie to też z powodu skoku ;) nie martwię się zbytnio

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #953849 przez Miki
Iynka faktycznie chyba więcej je... no też pręży się i marudzi przy jedzeniu... Zdarza jej się nawet raptem rozplakac... :whistle: Ale to tylko w dzień mamy takie przeboje, bo w nocy je ładnie.

9 lata 11 miesiąc temu #953877 przez mesy
Miki nic sie nie stanie :) no nam kazała buteleczkę zużyć :)

Kuźwa u nas skok po calosci......patryk zapomniał jak się leży na brzuchu z glowka uniesiona ..... Kalde go jest ryk w niebogłosy i glowka leży ani jej ruszyć nie chce.....a dupa faluje w prawo i lewo....wyglada jak by kombinowal pupsko ruszyć .... Jednak to prawda , ze czasem przy skoku dziecko zapomina o swoich umiejętnościach. .

Miki u mnie Patryk te je więcej...wvzoraj ns wieczór oszalal :blink: Zjadl o 18 210 ml o 19-00 zaś wolal i wciągnął 180 ml...:/

9 lata 11 miesiąc temu #953898 przez lynka80
Miki, no to mamy identycznie ;) też zdarza się nagle rozpłakać i takie akcje jedzeniowe tylko w dzień, w nocy pięknie wcina.

Mesy, coś chyba jest z tymi skokami i zapominaniem nabytych umiejętności. Misia w ubiegłym tygodniu zaczęła chwytać zabawki z karuzelki, a dwa dni temu zapomniała. Wyciąga rączki i patrzy na paluszki jakby sobie starała przypomnieć do czego służą :laugh:

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #953910 przez mesy
No ten skok tj jazda bez trzymanki :unsure:
Ciekawe jak ja jutro ogarne Patryka ,bo T idzie do pracy, a we dwoje jakoś łatwiej....

9 lata 11 miesiąc temu #953911 przez Miki
Ten skok jak na razie jest najgorszy... Momentami nie wiem jak sobie z Lidką poradzić :blink: Tak jeszcze u nas nie było... a w dodatku mam wrażenie, że moje dziecko oduczylo się zasypiać w dzień... nawet w wózku i samochodzie ma problem i przy tym strasznie marudzi... Już nawet spacery są dla mnie udręką :unsure:

Iynka dobrze, że namy identycznie bo już rozważałam żeby przejść na mm... obawiałam się, że z moim mlekiem może coś nie tak...

Mesy Lidka teraz nogi podnosi wyżej niż głowę... Głowę podnosi wysoko tylko na chwilę jak położę ją na brzuchu a po chwili ryje nosem w kocu i nogi ma w górze i ani jej się śni podnieść lepek :blink:

9 lata 11 miesiąc temu #953912 przez żana
mesy ja ostatnio też płakałam razem z Amelką bo tak dawała czadu. W łożeczku nie chciała na rękach też źle, pampers suchy, najedzona i wszystko inne było w porządku a ryk nie z tej ziemi. Ale jak już padła to spała od 14 do 18. I potem już było lepiej ale no myślałam że mnie rozniesie z nerwów.. Mój też jutro wraca do pracy tak więc koniec tego dobrego :( a zaczynamy remont łazienki tak więc mój po pracy bedzie w domu robił więc już w ogóle zostajemy skazane na siebie. A jeśli chodzi o Patryka to daj mu kilka dni, wróci do formy na pewno :P po prostu wydaje mi się że skupił się na nowych umiejętnościach i o tamtych pozapominał na chwile. Ale wszystko samo wróci, zobaczysz ;-)

A moja Amelka ostatnio lepiej spi. od 23 do 6 i od 6 do 10:30-11:00. Przeciągam ją tylko żeby coraz prędzej zasypiała. Jedzonko jej służy tak więc najedzone dziecko to i mama szczęśliwa :P

9 lata 11 miesiąc temu #953954 przez lynka80
Miki, ja przez moment martwiłam się,że mam za mało pokarmu i dlatego Misia złości się przy jedzeniu. A tu wydaje się, że jest chyba na odwrót tzn. mam go chyba ostatnio więcej i za szybko jej spływa dlatego te nerwy. Poza tym od kiedy Marysia ma wzmożony apetyt je bardziej łapczywie i zdarza jej się zakrztusić w trakcie.
No taki mały duży głód się zrobiła ;) I dlatego wydaje mi się ,ze to ulewanie tym może być spowodowane.

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953955 przez mesy
Miki na wrzesniowki wrzuciłam filmik na fb co Patryk wyprawia z ta Glowa...kolo południa daliśmy go na brzuch i ladnie podniósł :)

Mi tez Patryk nie chcial nigdzie zasypiać ..afere robił jak szlam z nim kolo łóżeczka...wiec dzis sie wnerwilam i przytargałam łóżeczko do dużego pokoju i ustswilam tam gdzie stala kolyska jeszcze za czasów jak w niej spal :) to jakiś cud....jsk wyczailam ze jest zmęczony polozylam go do łóżeczka i po 5 min sam zasnal bez marudzenia:) śpi mi od 2 godzin :D mam nadzieje , ze zje na noc i dalej pójdzie spać hehehe

Dokladnie ten skok jest najgorszy .... My z T tez nie wiedzieliśmy juz co zrobić z Patrykiem...wczoraj w aucie tez nie chcial spać ale może nawet lepiej , bo fotelik byliśmy kupic i pozwolił zeby go poprzymierzsc do niego :P znaleźliśmy jeden jedyny w który się mieści....kupilam do 13 kg...bo taki od 9 kg mam ale on jest jak dziecko juz siedzi....
Facet w sklepie zobaczył Patryka i mówi ze wcale dla niego to dziwne nie jest , ze on taki duży hehehe mowil , ze nie tylko my mamy teraz problem z fotelikami , bo jakies duże te dzieci teraz sa heeee ale pocieszyl mnie , ze tak do pól roku dziecko gwałtownie rośnie a później juz wolniej :P a jak byliśmy w smyku oglądać foteliki to inny koleś zrobil oczy jak 5 zl jak mu powiedzieliśmy , ze Patryk ma 4 msc hehehe ale na koniec tez dodsl , ze ma tez innych klientów z takim problemem i najlepsze do nas , ze najbezpieczniej będzie nie jeździć teraz przez 2 msc buheheh ale znaleźliśmy w innym sklepie fotelik :) bo w tym co mamy do 10 kg to miał juz głowę na równi z górą i raczki u góry bo mu tak ciasno :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A kupiliśmy taki JEDO...z tego co czytałam ma dobre ipinie i nie byl aż tak drogi bo 339 zl

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 11 miesiąc temu #953981 przez Myszata
U nas jest to samo co u was tylko nastepny skok bedzie gorszy bo to lek separacyjny czyli z oddzieleniem od matki kumpela go ma i mowi ze jest koszmar

9 lata 11 miesiąc temu #953982 przez Myszata
Wiki mi od wczoraj pije 200 ml mleka z kleikiem i miske duza kleiku w szoku bylam jak to zjadla

9 lata 11 miesiąc temu #954125 przez żana
Hej. U Was też tyle śniegu ?? Ale i tak na sanki za mało :(

Przeciągam Amelke i wczoraj zasnęła przed 23 mam nadzieje że do 21 dojdziemy. Ostatnio dostałam od cioci siatke jabłek takich z ich ogrodu i wczoraj zrobiłam jej jedno jabłuszko z biszkopcikiem. Niedługo potem zrobiła ładną kupkę, więc doszłam do wniosku ze jej służy :) A ze wszystkich jedzonek to właśnie te jabłuszko jadła najładniej :) tak szeroko otwierała buźkę że nawet łyżke stołową zmieściłabym :P

W czwartek mamy szczepienie. Tak mi szkoda myszki jak płacze przy kłuciu :( serce mi sie kraje :( mam nadzieje że przejdzie dobrze przez to szczepienie.

Myszata no cóż, nasze dzieci już nie mają dwóch tygodni, żeby jeść 100ml. Mamy już 4 miesięczne dzieci więc i jedzą więcej, a Twoja Wiki to duża dziewczynka więc i potrzeby ma większe :) Ale nadal nieustannie zazdraszam Wiki włosów :P

Mesy, nie używasz już kołyski ?? Amelka w nocy spi w kołysce, bo mamy ją w sypialni.
A co do fotelika, no to my też już niedługo musimy zainwestować, bo nasze nosidełko jest do 10kg, ale pomijając kilogramy to jak Ami jest w kombinezonie to jej nogi wystawają ;/ Tak samo bujak mam do 9 kg. A mała ma 7,5kg jak nic.

9 lata 11 miesiąc temu #954159 przez mesy
Zana nóżki mogą wystawać. Glowka nie może.
Co do kolyski to od 2 msc juz jej nie używamy:/ s szczepienie to jakie macie ? Ta druga dawkę czy juz trzecia ? My mamy w środę szczepienie

9 lata 11 miesiąc temu #954167 przez żana
mesy, jakoś mocno jej te nóżki nie wystają, dlatego się jeszcze wstrzymuje z kupnem fotelika, wstrzymam sie na maxa ile da rade zanim kupie. Myśle że w marcu już bedzie konieczny. Kurcze szkoda że te rzeczy są na tak krótko ;/
co do szczepień to my mamy 3 dawkę. Pierwszą przeszła super, przy drugiej już bardzo płakała, mam nadzieje że teraz nie bedzie jeszcze gorzej :(
A co do kołyski to nie zdawała u Was egzaminu czy jak ? Bo ja jestem mega zadowolona z kołyski. Co prawda to jest kolejna rzecz która jest na krótko bo jak tylko Amelka usiądzie to kołyska na strych, ale dostałam ją nieoczekiwanie w prezencie i chyba to był najlepszy prezent :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka