BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2014

9 lata 11 miesiąc temu #954173 przez mesy
Zana zdawala egzamin i bylam bardzo z niej zadowolona , ale Patryk z niej szybko wyrosl :P

No ja jestem ciekawa ja to szczepienie Patryk przejdzie....przy pierwszym plakal strasznie .... My mamy ta druga dawkę dopiero...przesunela nam się o 4 tyg ..chciala doktorka szczepić przed świętami ale sie nie zgodziłam bo na święta dziec marudny to nic fajnego...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #954180 przez Princessa27
Ostatnio tylko was podczytuje, bo w swoim domku ciagle wynajduje sobie jakies zajecia :)

I tak jak czytałam o tych "skokach rozwojowych" i płaczach jakie im towarzyszą oraz zmianach nastroju to sobie myślałam jak dobrze, że u nas cisza a tu wczoraj mały zaczął główkę z pozycji leżącej na plecach (w końcu) podnosić a dziś od rana ryk na rekach, na leżąco, przebrany je i nie chce jeść i tak w kółko masakra!!! aż mama moja wzięła go na spacer. teraz leży w łóżeczku zobaczymy jak długo???

my kolejne szczepienie mamy 13.01 ciekawe ile będzie wazył, ledwo go noszę

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #954181 przez żana
Mesy jeśli chodzi o samo szczepienie to Amelka za drugim razem bardzo płakała. Gorzej niż za pierwszym razem. Ale jeśli chodzi o zachowanie po szczepieniu to za drugim razem była spokojniejsza. Więc nie wiem czy jest jakaś reguła. Przekonasz się ;-) My jedziemy regularnie, ostatnio mieliśmy szczepienie 25 listopada no i zapisała nas teraz na 8 styczeń. Przy okazji dowiemy się jakie duże są już te nasze dzieci :)

9 lata 11 miesiąc temu #954247 przez Myszata
u mnie nie ma sniegu ladna pogoda bylam z wiki na spacerku juz wiki coraz mniej pije cyca bo daje jej inne jedzonka to mnie tak bola sutki jak pije ze masakra jak na poczatku

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954325 przez Miki
U nas dzisiaj deszczowo cały czas i przez to nie byłyśmy na dworze :dry:

My szczepienie powinniśmy mieć 16 stego ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo ośrodek zamknięty :dry:

Mesy ale Patryk jest duży! :blink: U nas fotelik pewnie jeszcze długo posłuży :P

Lidia przy Waszych dzieciach to kruszynka...

Mam postanowienie noworoczne aby jeść zdrowo i żadnych słodyczy... zobaczymy co z tego wyjdzie... Chciałabym w czerwcu wyglądać lepiej niż przed ciążą :woohoo:

A i dzisiaj zdecydowanie Lidia grzeczniejsza :) może skok mija :whistle:

Myszata co podahesz Wiki do jedzenia? ;)

9 lata 11 miesiąc temu #954357 przez mesy
No zans tak czy siak musimy to przeżyć :)
Z tego co czytałam u mnie przychodnia otwarta ... No ale dowiem sie jak pójdę w środę :) w końcu mam szczepienie na nornalna godzinę bo na 11 a nie jak ostatnio na 16....

U mnie śnieg od rana i nie chodzę z Patrykiem w taka pogodę na spacer .... Szkoda mi dziecia....
Choć w środę niby ms buc zaś -7....

Miki ja dzis zaszalalam i zrobiłam boczki tiffani i tak wszędzie mi kości strzelaly ze masakra hehehe zastój mi się zrobil :blush:

9 lata 11 miesiąc temu #954372 przez honka_18
Hejka

My też już zmieniliśmy fotelik dla Artiego ( jakiś miesiąc temu) bo pasy były za krótkie
U nas śniegu brak :( Adaś w piątek skończy 2 latka a jeszcze go na oczy nie widział
Postanowiłam sama zrobić tort ( 1 w życiu) mam nadzieję że będzie zjadliwy

A i od poniedziałku Adaś zaczyna przedszkole :(

9 lata 11 miesiąc temu #954393 przez Myszata
Miki daje Wiki tak cyca 3 razy dziennie mm na noc dodaje kleik ryzowy o 12 obiadek i teraz zaczelam jej dawac kaszke później znaczne wprowadzać deserki

9 lata 11 miesiąc temu #954543 przez Princessa27
Dziewczyny jaka u was pogoda u nas słońce a w salonie aż 29 stopni mam tak grzeje przez szyby i zero śniegu :-( co prawda Miloszek jakiś czas temu swój pierwszy śnieg juz nawet dotykał ale teraz tak szaro na polach za oknami a śnieg by tak pięknie wszystko udekorowal

Princessa27

9 lata 11 miesiąc temu #954588 przez Myszata
U mnie dzisiaj - 8 nie bylam na spacerku bo wieje...wiki dzisiaj marudna bo dupka jej sie zapchala od nowego jedzenia...a tu macie pare zdjec:)

Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #954604 przez lynka80
U nas zimno, ale słonecznie. Miałam się wybrać z Misią na spacer, ale jakoś tak nas zeszło.. . Może jutro się uda, mąż już w pracy będzie to wrócimy w końcu do naszego rytmu ;)

Myszata, Wiki duża dziewczynka :) i widzę ,że dietę już całkiem rozbudowaną ma ;)

To zachowanie to jednak ewidentny skok, Misia dziś przypomniała sobie jak się sięga po zabawki i chwyta, a do tego zaczęła unosić główkę z pozycji leżącej i nowe dźwięki z siebie wydawać :laugh: Tyle nowości w ciągu jednego dnia ! ;) a poza tym dużo w dzień śpi ostatnio. Wasze dzieciaczki też takie śpiochy?

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu #954616 przez Miki
Myszata to szalejesz z tym jedzeniem :P My dalej tylko na moim mleczku i marchewce ;) ale ja to boidupa jestem co do Małej więc u nas to będzie powoli szlo urozmaicenie :P
Wikusia już taka duża :)

Iynka ja ostatnio już pisałam, że Lidia się zrobiła strasznym śpiochem w dzień ;) Chyba są bardziej aktywne i dlatego potrzebuja więcej snu :whistle:

Co do pogody to u nas pochmurno i -1... Ale my spacerujemy codziennie jeśli tylko nie pada ;)

Wam też wypadają włosy? Bo mi wychodza garściami :unsure: Już zamówiłam sobie specjalne ampułki bo łysa zostanę...

9 lata 11 miesiąc temu #954617 przez Myszata
lynka wiki od samego poczatku spioch

9 lata 11 miesiąc temu #954619 przez lynka80
Miki, my dalej na piersi tylko i wyłącznie ;) czekam na zielone światło od lekarki co do marchewki. Ja to dopiero strachliwa jestem :laugh:
Włosy poprawiły mi się w ciąży i póki co nadal jest ok. Nawet mój fryzjer nadziwić się nie może, że takie gęste się zrobiły.
Natomiast jak miałam okres kiedy mocno wypadały, to wówczas pomogły mi tabletki merz, polecam.

Spokojniejsza jestem ,ze nie tylko Misia taki śpioch ;)

Rośnij nam zdrowo!

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #954628 przez mesy
Lynka ciesz sie gęstymi włosami , bo tak czy siak nadejdzie pora aż zaczną wypadać:/ zaczną spadać w końcu hormony i bach....
Choc lepiej by bylo jak by nie zsczely wypadać :)

Mi wypadają garściami....dosłownie garściami.....
Miki kupiłam maseczkę wax w aptece na wypadające wlosy i działa :) do tego biorę skrzyp i jakoś idzie :)
Miałam juz kryzys i chciałam iść obciąć ..ale jak sobie pomyślałam , ze zaś tyle bym musiała zapuszczać ti mi się odechciało :P

Patryk tez jak leży w bujaczku to głowę podnosi z pozycji pól leżącej....a jak klade go na brzuch to ewidentnie podejmuje próby pełzania.... Nie ma jeszcze koordynacji dobrej i jak dupe podnosi to Glowa automatycznie idzie w dół....dzis tak dupsko podniósł , ze Malo sie na boczek nie przekręcił z brzuszka :)
Co do dźwięków to tez gada i śmieje sie w glos :) dzis byłam z nim w sypialni a T w dużym i sie wygłupialiśmy to T aż słyszał jak Patryk sie śmieje :) zaczął sie interesować tez zabawkami co kiedys dla niego byly beeee :) gilgotki ma niesamowite :) tez się smieje w glos jak go gilam :) strasznie sie złości na siebie jak mu cos nie idzie hehe i wciska cala piąstkę do buzi :/ to akurat nie jest fajne :P wczesniej były tylko palce a teraz juz cala pięść

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka