- Otrzymane podziękowania: 40
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- minnie90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

Dużo nowych mamuś widze, witam wszystkie

Wybaczcie długą nieobecność. Najpierw nie mieliśmy internetu (to było straszne, brak kontaktu ze światem

Milenka nadal pije po 90ml mleczka przez co nawet w nocy budzi sie nadal co 3-4h więc o wysypianiu się nie ma mowy ale jakoś przywykłam.
Jednak jak jest m i chociaż zajmie się starszą m.in. przebierze, wykapie czy zrobi jedzenie to już jest bardzo dużo. Wieczory mnie dobijaja. Trzeba obie wykapac i przygotowac do spania, a czasem bywa ciężko

Jak u Was z karmieniem bo w tym temacie tez mi od dłuższego czasu ręce opadaja. Nawet jak głodna jest to pociagnie kilka razy lub wcale i wyrzyca smoka. Potem zaczyna sie denerwowac az w koncu wrzask. Musze ja uspać i dopiero na spaniu jakoś pije. Swoją rogą to nie wiem jak sobie poradze z nią jak już wyrośnie z leżaczka bo nie raz nawet w nocy w nim śpi

Właśnie ja bujam i pisze. Mam nadzieje, że w końcu zaśnie bo już mnie ssie z głodu. Przydało by się zjeść jakieś śniadanie.
Kacha Współczuje. Najważniejsze, żeby Twój mąż nie ucierpiał.
- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Aaa i rano też mi nigdy nie pije. Budzi się ok 8 i pije dopiero 10-11
Chyba niejadki z naszych dziewczynek będą

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96
Ale i tak dobrze że ani M ani sprawca nie ucierpieli.
Ania i Karolina- niejadki z tych Waszych księżniczek

Od dwóch dni nie było kolki- zaczynam podejrzewać, że odpowiadały za nią spodenki z gumką- jak ubiorę małą z śpiochy to jest dobrze. Jak za trzy dni śpiochów nie będzie kolki to odtrąbię zwycięstwo.
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
Kacha a to tak poważnie mu wjechał w zadek że już po aucie? Najważniejsze że nic mu nie jest a auto zawsze można wklepać. Kto jak kto ale nasi mechanicy z każdego auta potrafią zrobić nówke sztukę

Caroina z tym szykowaniem spać to dobrze wiem co to za zamieszanie, ty masz o tyle dobrze że obie śpią w tym samym pokoju a ja latam między pokojami a to siku z Zosią a to podaje smoka Marysi a to dorabiam mleko dla któreś.
A Nadia się nie budzi jak Milenka się wydziera?
Marysia też rzadko wypija te 120ml co jej przygotowuje. Choć przerwy między karmieniami ma coraz dłuższe to i tak nie wypija więcej. Powoli jej to idzie ale naszczęście cyrków przy tym nie urządza. Mimo tego że pije nie dużo to bardzo dobrze przybiera. Więc może nie tyle co dziewuszki są niejadkami ale może mają małe żołądki. A ile porcji mleka dostają? U nas 6 na dobę.
Za to od ostatnich paru dni budzi się w nocy 2 razy na mleko i jest problem żeby dalej zasneła. Z godzine potrafi leżeć sobie i ani myśli spać

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Z tym usypianiem u nas różnie ale dziś mała przeszła siebie. Nawet leżak nie daje rady ją ululać. Cały dzien czekam aż zasnie i miała 2 króciutkie drzemki popołudniu mimo to do tej pory nie spi. Od 19 próbuje ją uspac, jest po 23 i dalej nic z tego. Już nie mam sil

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
kacha, dziekuje za filmik. Masz racje -Staszek ma wzmozone napiecie (juz coraz mniej) ale brzuszek uwielbia;) za to bardzo ulewa, a z filmiku wynika ze to moze byc polaczone ze soba... nie wiedzialam nawet! juz sie nie moge doczekac wizyty u pediatry, mam nadzieje ze cos poradzi bo juz nie wydalam, boje sie ze w ktoryms momencie sie zakrztusi tym... nonstop ulewa:/ albo nieprzetrawionym mlekiem, albo przetrawionym mlekiem... wszystko mu jedno czy 10 minut po jedzeniu czy dwie godziny :/
cale szczescie mezowi nic sie nie stalo) jak ja rozwalilam auto to nam dali tyle kasy ze nie oplacalo sie go naprawiac a dolozyc i kupic nowe....
pauletta jak rocznica? bylo takie swietowanie jak rok temu heh? moze braciszek albo siostrzyczka z tego bedzie!
minnie wspolczuje uczelni (jak zawsze heh). a malutka jadla grzecznie z butelki?
Caroina no tak mezulek wrocil to prosta sprawa ze stad zniknelas;) co do karmienia to my przy cycu ostatnio tez mega walki. wicie sie, denerowowanie, czasem wrzask. juz tylko w nocy je spokojnie... a tak to jest masakra:/ moze to faktycznie przez zeby...
nelka jak nocka?
Aneta gdzie meldunek po weekendzie? chyba nie zniknelas przez afery na innych watkach heh;)
u nas teraz drzemka... a ja najchetniej tez bym sie przespala, ale wiem jak jest... poloze sie, zasne na 15 minut i obudze sie wsciekla jak osa wiec leiej nie ryzykowac
- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U nas noc koszmar, po zaśnięciu o 20 była gotowa o 23:30 i potem co godzinę pobudka. Masakra dawno aż tak źle nie było, już obiecuje nie narzekać na dwie pobudki w nocy

- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77

Munkki hehe 7 lat nam stuka w srode.

Ania to noc mialas " piekna"
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
Za to dziś noc pełna atrakcji

- minnie90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 40

Ja się pochorowałam ostatnio i bałam się, że Wiki coś złapie... ostatnio pokaszliwała (no właśnie nie wiem czy to kaszel czy krztuszenie się śliną) więc poszłam dziś z nią do lekarza i na szczęście jest zdrowa, ale gardziełko ma "rozpulchnione" więc mam ją smarować maścią majerankową i obserwować czy coś się rozwinie... mam nadzieję ze nie bo będziemy musiały sobie odpuścić basen

- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96

Jedna taka noc jak Twoja dzisiejsza i można rano pralkę nastawiać , prawda?

minnie - Dusia też pokasłuje, wydaje mi się, że to ślina, ale w środę przy szczepieniu zapytam o to.
AAneeetaaaa, gdzie jesteś???
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77