- Otrzymane podziękowania: 126
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
ja juz pisalam o szkole rodzenia, ale to w tych postach ktore zniknelu
zapisalam sie do szkoly rodzenia przy szpitalu w ktorym chce rodzic, wtedy jest okazja zapoznac sie z poloznymi z tego szpitala itd.
Pani na rejstracji mi powiedziala ze najlepiej rozpoczac "nauke" po 26 tygodniu. My zapisalismy sie na lipiec.
Zajecia sa w weekendy (chce zeby maz ze mna chodzil) i ogolnie plan jest calkiem fajny, wiec nie moge sie juz doczekac:)
pozdrawiam!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
właśnie też znalazłam w internecie że jedyna jest przy szpitalu więc tam pójdę, spróbuję się zapisać w tym tygodniu.
Przeraża mnie to wszystko...w sensie poród.
Dlatego nie wyobrażam sobie rodzić bez męża, jestem wrażliwa więc pewnie będę ryczeć....
Ale...jeszcze trochę
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
o porodzie jeszcze nie mysl - wszystko nam jeszcze wytlumacza;) u nas do tej szkoly rodzenia trzeba sie wczesniej zapisywac bo pozniej brakuje miejsc, wiec faktycznie lepiej sie tym juz teraz zainteresowac.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
U nas zimno, brzydko i do tego pada deszcz :/
Co do szkoły rodzenia to też jedyna jest prze szpitalu i będę musieć pomyśleć o tym. Również nie wyobrażam sobie porodu bez męża, on na początku nie miał chęci ale przekonałam go, nie ma wyboru
Ostatnio dopadło mnie jakieś zaniepokojenie, martwi mnie to wszystko, jak sobie poradzimy, tyle rzeczy do kupienia, a doświadczenia w tym co i jakie brak. Wiem że jest jeszcze sporo czasu ale po połówkowym biorę się za wyprawkę żeby mieć potem większy spokój.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Ja dziś byłam w laboratorium. Zrobiłam sobie TSH, mocz, morfologię... W piątek idę na wizytę. Chciałam wcześniej, ale jakoś się nie udało. Martwię się, bo Dzieci w brzuszku wyprawiały jak ogłupiałe, a od tygodnia się uspokoiły. Dziś w nocy w większej ilości pobaraszkowały. Ale lepiej to sprawdzić.
Dziś również na nasz plac weszli budowlańcy. I zaczęło się młoty, którymi kuli chodnik i takie słupy. Masakra.
Wczoraj dostałam od koleżanki mojej mamy cały wór ubranek do dzieci. A jednak zdarzają się ludzie, którzy robią coś bezinteresownie.
Miłego dnia dla Was wszystkich.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Jejciu jak dobrze że juz ubranka po Stasiu jakieś mamy i dla bobasa będą ciuszki
To się tak wydaje .... ale co do czego to wyprawka okazuje się cholernie droga a 1000zł od Państwa to NIC....
Nasza wyprawka dla Stasia .... ta pierwsza kosztowała 5500zł... (wózek, łóżeczko, fotelik, huśtawka, pościele, ubranka, w tym i moje rzeczy: koszule, kapcie, szlafrok, wkładki laktacyjne, podpaski mega wielkie:P i t d ......) Nie liczę tego co dostaliśmy od rodziny a dostaliśmy sporo i powiedziałabym ze również na okolo 2000zł.... Potem zakupy po urodzeniu Stasia: zaś podpaski, wkładki, laktator, poduszka pod pupę, butelki, witaminy dla mnie i dla malca.......
Koszty kolejne moga być ogromne... szczepienia - mysmy wybrali NFZ .... ale kuzynka wybrała 5 w 1 ... no i ponad 1000zł same szczepienia do roczku.... a jak sie juz weźmie płatne to już nei da rady wrócić na NFZ bezpłatne:( ...
Zaczęłam bezpłatne i gdyby doszło do powikłań to wzięłabym płatne....ale skończyło się tylko raz na rumieniu a raz na podwyższonej temperaturze i tyle:)
Która z mam idzie na WARSZtatY mamo to ja ? Kiedy i gdzie?
babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
- Martusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Agnesiama rację wyprawka jest potwornie droga! Na całe szczęście też bardzo dużo rzeczy dostaliśmy- większość rzeczy używanych albo mieliśmy porzyczone np. sterylizator, kołyske czy leżaczek. Jak macie znajomych z małymi dziećmi warto podpytać czy nie mogą coś dać lub pożyczyć, tak naprawdę takie maluchy szybciej zdąrzą wyrosnąć z ciuszków niż je zniszczyć więc mogą posłużyć dla nie jednego dziecka.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga a ty ostatnio założyłaś nowy wątek żebyśmy się tam przeniosły czy tylko do terminów? Bardzo proszę o zanotowanie u mnie póki co chłopak-Antek!
Jak się niepokoisz o ruchy bąbelków to w razie czego jedź do szpitala. W tym tygodniu ruchy możemy odczuwać jeszcze nie regularnie.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga a ty ostatnio założyłaś nowy wątek żebyśmy się tam przeniosły czy tylko do terminów? Bardzo proszę o zanotowanie u mnie póki co chłopak-Antek!
Jak się niepokoisz o ruchy bąbelków to w razie czego jedź do szpitala. W tym tygodniu ruchy możemy odczuwać jeszcze nie regularnie.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
My kupilismy nowe auto :/ kasa poszla od tak, ciuszkow tez duzo dostalismy i jeszcze dostaniemy, tylko znajoma z Anglii wroci, mojej mamie odbilo! juz caaale takie duze pudlo z misiami, grzechotkami zakupila! i takiego duuuzego miska, staniki do karmienia tez
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
Kinga u mnie co do terinu to poki co bez zmian - a co do imienia to myslimy coraz powazniej ze bedzie Staszek
jezeli chodzi o ubranka, bede miala troszke od siostry, ale ona ma corke wiec wybierzemy tylko te uniwersalne. A reszte to kupie na biezaco... dzisiaj patrzylam do sklepu internetowego next - slyszalam ze bardzo dobre jakosciowo sa ubranka i wysylka do Polski za darmo wiec moze tam cos zamowie...
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
BROŃ BOŻE NIE CHCE BYŚMY SIĘ PRZENOSIŁY!!!
www.zapytajpolozna.pl/category-53/t-879621.html#879712
To co mi podałyście- poprawiłam.