BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880316 przez Ania86
Hej :)

Munkki, też mam takie upławy, czasami dość obfite że aż wkładkę zakładam, ale słyszałam że to normalne jeżeli nie są podbarwione krwią albo nie mają przykrego zapachu. Idę w czwartek do lekarza to zapytam.

Dziewczyny mam teraz taki apetyt że szok, zwłaszcza wieczorem :laugh: mogła bym jeść i jeść, najgorsze to że ochotę mam na jedzenie typu fast food, jakieś chipsy, słodycze, lody ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #880324 przez nelka
Jagodziankaja się tak objadam żelkami ale też najbardziej lubię te kwaśne, moja córcia też. Słodkie pożuje chwile i mi oddaje :silly: w biedronce mają teraz na wagę i powiem ci ę bardzo dobre :lol:

Staś bardzo ładne imię. My dajemy po dziadku męża ale Antek, chyba że się jednak okaże że będzie dziewczynka :woohoo:

10 lata 7 miesiąc temu #880327 przez munkki
Ania86 tez mam straszny apetyt wieczorami. a rano sie budze i jestem mega glodna znowu. dzisiaj na sniadanie bulke dosc duza zjadlam z wieola dodatkami ale cos czuje ze juz jestem glodna, wiec chyba drugie sniadanie bedzie po 15 minutach heh.
z fast foodow zrezygnowalam. z lodow nie potrafie:/ no i narobilyscie mi ochote na zelki, wiec dzisiaj musze zakupic :)

Kinga2424 okulista ma wlasnie sprawdzic zy bede mogla sn. szczerze bardzo na to licze, tyle sie naczytalam o cesarkach ze wole rodzic naturalnie... miejmy nadzieje ze nie bedzie przeciwwskazan.

nelka u nas Stas po moim dziadku, po dziadku meza bedzie mial drugie (Jan). Ale nie wiem jak to tesciowa przegryzie ... poki co nie chce slyszec o Staszku... mam nadzieje ze odpusci. Moja mama za to zachwycona, bo to po jej tacie...
Antek bardzo ladne :))

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880328 przez agniesia1604
Ja mam synusia Stasia... i mogę podpowiedzieć ... sprawdźcie bo może na necie będzie wykaz imion nadanych w danym mieście np w roku 2013... Ja sprawdziłam i w Cieszynie był tylko 1 Stanisław w 2012:) Za to Julek było 25 i Kacprów z 10 :) :))))

Warto zobaczyć jakie imiona są najczęsciej wybierane:)
Na bank nie wybrałabym Julki.... nagle w klasie 10 Julek ....:)))))))))))))

Ja myślałam nad Mateuszem i nawet mężowi pasuje.... z Chłopcem jest mały kłopocik u nas.... :)

Jak ja rodziłam to z grupy forumowiczek a było na ponad 50... były 2 Staszki:)

m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,15213138...sce_w_2013_roku.html

EDIT:
Urząd Stanu Cywilnego w Bielsku-Białej

W minionym roku sporządzono 4514 akty urodzenia, w tym dla dziewczynek 2138, a dla chłopców 2376.

1874 dzieci zameldowano w Bielsku-Białej (39,46 %) natomiast 2820 (60,50 %) dzieci zameldowano poza granicami miasta.

Rodzice najczęściej wybierali dla swoich dzieci następujące imiona: Julia, Jakub, Lena, Szymon, Maja, Maksymilian, Zuzanna, Michał, Oliwia, Filip, Emilia, Jan, Zofia, Kacper. Wśród nadawanych w tym roku imion pojawiły się tak oryginalne jak: Mia, Gaja, Zoja, Aisza, Atlin, Holly. Sporadycznie nadawane były imiona: Teresa, Sylwia, Stanisława, Lucyna, Jarosław, Jacek, Feliks, Janusz.

10 lata 7 miesiąc temu #880351 przez jagodzianka44
Nelka noo te kwasnie z biedronki na wage sa najlepsze!:* caly czas mozna je jesc i jesc! mniammmm. dzis sb kupie bo na zakupy jedziemy ;p

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880352 przez Caroina
Z imion my mamy na uwadze jeśli dziewczynka: Dalia, Weronika, Joasia, Julia (jeszcze podoba mi się Maja i Nikola ale mąż nie akceptuje). Jeśli chłopczyk: Fabian, Marek, Damian, Robert (jeszcze Nikodem, Rafał ale M też sie nie podoba). Ciekawe jakie będzie ostatecznie bo tym razem M wybiera więc nie zdziwie się jak coś spoza listy jeszcze wymyśli;)

10 lata 7 miesiąc temu #880357 przez munkki
Caroina bardzo mi sie podoba Weronika!

agniesia1604 przejrzalam te wszsytkie listy, faktycznie Stas nie wystepuje az tak czesto - tez w sumie ciezko przewidziec jaki trend bedzie w nwstepnym roku ;)

spadam na moje cotygodniowe cwiczenia... a po drodze kupie sobie kwasne smiej zeli i bede podjadac:D

10 lata 7 miesiąc temu #880360 przez Caroina
Nam obojgu tez bardzo się podoba i najprawdopodobniej właśnie będzie Weroniczka :) Dalia też ładnie ale raczej niespotykane imie, a nie chcemy skrzywdzić dziecka.

10 lata 7 miesiąc temu #880361 przez malvi
My jak na razie rozmawialiśmy (a raczej ja dałam pierwsze propozycje) o imionach dla dziewczynki - Weronika albo Sylwia :) Kiedyś podobało mi się jeszcze Maja, ale teraz jest zbyt popularne jak dla mnie. No i jeszcze Natalia, ale mamy już jedną w rodzinie, więc raczej odpada ;) Natomiast dla chłopca to ja nie mam pojęcia, jakoś żadne mi się na razie nie podoba (ewentualnie myślałam o Adamie) :P Chciałabym coś "neutralnego", bo nie jestem fanką ani popularnych ani staromodnych imion...

Nie starając się urazić nikogo, muszę napisać, że aż mnie trzęsie jak słyszę imię Lenka. Jak nasze dzieci pójdą do przedszkoli i szkół to połowa klasy będzie się tak nazywać :ohmy:

Ja dziś o 18:00 mam wizytę prywatną i już chyba całkiem zrezygnuję z LUX MEDu, będę tam robić tylko badania, bo są darmowe ;) Nie wiem czy będę dziś miała USG czy dopiero w czerwcu, ale jeśli tak to ciekawe czy nasz dzidziuś się ujawni kim jest ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880366 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #880373 przez Caroina
Malvi Dokładnie, mnie też z imion dla chłopców żadne nie porywa ;) Adam - ładne.

Aneta Z tego co słyszałam na początku te ruchy są bardzo nieregularne.

10 lata 7 miesiąc temu #880399 przez Kinga2424
Och te moje ruchy są też tak nieregularne. Jak już Bąbelki fest mnie niepokoją, to je troszkę dźgam. By choć delikatnie poczuć, że się ruszają.

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880405 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #880428 przez Marza
Cześć dziewczyny :)

Ale dzisiaj jesteście gadatliwe :D bardzo mnie to cieszy ;) w końcu jest co poczytać :silly:

Nasz chłopczyk będzie na sto procent nosił imię Miłosz :) już tak zdecydowaliśmy jak jeszcze nie byłam w ciąży, bo obojgu nam się bardzo podoba, a że chcieliśmy mieć jako pierwsze chłopca to tylko dla niego szukaliśmy imienia :) za to nie wiemy jak dać na drugie imię... Myślałam nad Jan, ale to się jeszcze okaże :) Z tego co zaobserwowałam Miłoszów jest niewiele, a znaczenie tego imienia jest bardzo fajne :) Nie wszystkim się podoba, ale to nasz wybór i nikt przecież nie ma prawa w to ingerować :)

Gdyby się jednak okazało, że to dziewczynka to będzie Nadia :)

Non stop boli mnie pęcherz... nie wiem jak sobie z tym radzić... Dużo piję, często chodzę siku, jem tabletki żurawinowe i piję herbatę żurawinową, nawet wodę z cytryną i nic. W czwartek idę oddać mocz i krew. Jak znowu mi wyjdą liczne bakterie to się załamię... Będzie mi musiał przepisać lek na receptę i boję się, że maluszkowi to zaszkodzi... bardzo bym chciała tego uniknąć...

Poza tym w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży !! bardzo mnie to przeraża. Niby czuję coś w brzuszku, ale nie mam pewności, że to dzidzia... Bardzo się boję i już nie mogę się doczekać wizyty... pewnie i tak mi nie zrobi usg, ale przynajmniej posłucham serduszka mojego szkraba. 5 tygodni już nie widziałam bąbla, a wiadomo, że chciałoby się go oglądać non stop... straszne uczucie niewiedzy mnie ogarnia... Okropność.

Aneta_78 też przyjęłam imię Weronika przy bierzmowaniu :)

10 lata 7 miesiąc temu #880468 przez jagodzianka44
Marza nie boj sie, zaufaj lekarzowi.. ja bedac w szpitalu zlapalam zapalenie pecherza moczowego, podawali mi Furagin, jesli Ci go przepisze i zobaczysz ze kolor moczu sie zmienia wg ordynatora to jest normalne, sama tabletka w sobie ma kolor zolty, takze on twierdzil ze to przez nia zmienil mi sie kolor moczu na taki hmm jak ten napoj helena gazowany zolty. Mi pomogl, szybko wyleczyl :).

Anetka wracalismy nowym autem az z Kielc ( niecale 2h drogi ) jak docisnal gaz to az Maja zaczela sie ruszac intensywniej ;p. wazne bylo dla nas zeby auto z tylu mialo jak najwiecej miejca i pojemny bagaznik, poniewaz wozki sa duze, a fotelik do malych tez nie nalezy i takie wlasnie jest, tylko mam teraz takie wrazenie ze auto jest wazniejsze piesci i dopieszcza, a wczoraj kazal mi tarmpki zdjac przed wejsciem, a stal obok mnie pies (lablador) upieprzony w blocie to mu sie sam wpakowal hahah ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka