BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #880471 przez jagodzianka44
Anetka co do ruchow to tez nie czuje takich lekkich tylko mocniejsze, dzis miala chyba czkawke bo tak mnie co chwile "kopala" ze masakra :) az sie przestraszylam -,-.Ale czasem poprostu ma taki dzien ze wgl jej nie czuje.

Ja dzis obiad 3 raz jadlam w odstepach co pol godz, w miedzy czasie albo jadlam brzoskwinie albo zelki ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #880560 przez malvi
Już po wizycie, nie miałam dziś USG :P Także jeszcze nie wiadomo kim jest Bąbel ;)

Przyszła mi dziś poducha/kojec, zdam relację rano czy lepiej mi się spało :D

10 lata 7 miesiąc temu #880595 przez Kinga2424
Aneta_78 Koparka wyjechała coś koło 15.00. O 16:30 mieliśmy wyjeżdżać do fotografa. Chcieliśmy zrobić sobie jakieś zdjęcia roczkowe. Ale ja położyłam się na chwilkę z Paulinką i zasnęłam. Obudziłyśmy się o 16:15. Nie wiem nawet jak to się stało, ale padłam. Był sajgon. Do fotografa dotarliśmy o 17:00, bo Malutka musiała jeszcze coś zjeść. Ale zdjęcia udały się, widziałam już na aparacie. Jak je dostanę na maila, to się pochwalę:)

Marza Gratulacje syneczka. Miłosz śliczne imię. Aktualizuję listę porodów przy Twojej osóbce.

www.zapytajpolozna.pl/category-53/t-879621.html#879712

jagodzianka44 Gratulacje autka. Oby jak najdłużej służyło. My w ubiegłym roku wymieniliśmy oba samochody. Mój mąż gustuje w Peugeot. Są w miarę duże. Mój 307, męża 308. Ale niestety i tak któryś będzie trzeba było wymienić, bo w 5 osób, hmmm.... I te foteliki. Niestety do tyłu nie wejdą trzy foteliki. No, ale jeszcze jest czas. Wszystko wyjdzie w praniu:)

malvi Dobrze, że na wizycie wszystko oki:)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880631 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #880658 przez agniesia1604
Hej
Aneta_78 nie znam chicco fotelików ale to chyba Graco mają krótkie pasy i na zimę jak dziecko się ubierze to tak na styk... najlepiej jechac do sklepu i przymierzyć...przymierzyć ale już wieksze dziecko ...:) Albo spojrzeć jakie to ma pasy bezpieczeństwa. Odnośnie fotelików - ponoć mają 5 lat gwarancji? + jeśli są po stłuczce , wypadku to się niby już nie nadają?:) Coś kiedyś o tym czytałam....:)

A ja 3 dzień z kolei wymiotowałam żółcią ..... to chyba Stasiny kupki mnie do tego zmuszają...:P

Ale za to po wymiotach nagle głowa przestała mnie boleć:P Więc na takie wymioty to sie jeszcze zgadzam.

Weszłam wczoraj na wagę.... oj i chyba od początku przybrałam z 5 kg....masakra.

10 lata 7 miesiąc temu #880679 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Aneta_78 Trzy dzieciaczki, wszystkie w rządku napewno będą słodko wyglądały:)
Jak Paulinka miała 2 miesiące to zrobiliśmy jej sesję niemowlęcą. Na noworodkową niestety się nie załapałam. Wczoraj Pani fotograf napomknęłam, by miała mnie w pamięci koło września, października;) Mój mąż kręci nosem, ale ja się uparłam, że tych chwil się nie zatrzyma, więc trzeba jak najbardziej je wykorzystać i nacieszyć się nimi.
Ja mam maxi cosi, póki co nie narzekam.

agniesia1604 Och nie przejmuj się. Wszystko zgubimy jak urodzimy:) Musi być dobrze:)

Miłego dnia

10 lata 7 miesiąc temu #880702 przez jagodzianka44
ja wybieram się w czerwcu na sesje zdjęciową z Marcinem, pamiątkową bo z brzuszkiem, po porodzie to samo zrobimy żeby mała miała zdjęcia na pamiątkę;) Zamierzam kupić taki "album Mojego dziecka".

Agniesia może spróbuj zmienić dietę na mniej, jak to ująć. Oo wiem na dietę, która ograniczy wydzielanie soku żołądkowego, ja tez na początku samym kwasem wymiotowałam, poprostu ogranicz smażone, ostre przede wszystkim i więcej płynów przyjmuj, powinno przejsc :)

Kinia Marcin nie był zwolennikiem BMW a kupił, ja to aż w szoku byłam, no ale Seat Ibiza miał strasznie miało miejsca z tyłu, jak wsiadła znajoma z fotelikiem to nie dość,że ledwo wchodził to i Marcin siedział jak na krześle elektrycznym, co do Peugeot, to nie psuje się wam tak bardzo?:D bo chcieliśmy kupić, ale kolega i mechanik odradzali bo ponoć te francuskie auta to kupa złomu, ale wg mnie to zalezy od tego jak sie dba o auto itp. :) Moj znajomy ma BMW i wchodzą mu 3foteliki do tyłu, nie wiem jak on to robi ale wchodzą haha :D. Ale masz racje z 3fotrlikami jest ciężko.

10 lata 7 miesiąc temu #880774 przez Ania86
Cześć
Malvi, i jak się spało na podusi? Ja przymierzam się do zamówienia właśnie takiej bo ostatnie noce to męczarnia.
U nas dzisiaj brzydko i pochmurno, podobno już do końca tygodnia ma być taka paskudna pogoda. Jutro mam wizytę u gina, już nie mogę się doczekać, ciekawe czy zrobi mi usg :/
A wiecie że od przyszłego tyg w lidlu mają być jakieś ciuchy ciążowe, ja planuje kupić biustonosz taki już do karmienia i leginsy bo w nich najwygodniej a brzuch rośnie i rośnie ;)

10 lata 7 miesiąc temu #880776 przez agniesia1604
Ale jazda.... ciekawe jak wy te dzieciaczki swoje wsadzicie w te fteliki i będziecie jechac gdzieś ....przecie 15 min to samo zapinanie całej trójki:) ... :P

Ja nie wiem jak przy dwójce będziemy dawali radę:P :P

Makabra...ale wszystko zostanie wyćwiczone :)

10 lata 7 miesiąc temu #880777 przez jagodzianka44
mi mama kupila ale chyba za małe haha :D bo cycki tez rosną i rosną :P

Nie macie wrażenia,że jak założycie coś luźniejszego to wyglądacie jak "słonice"?. Ja np. jak zakładam bluze Marcina to jest mnie x2 więcej ;/

10 lata 7 miesiąc temu #880781 przez Ania86
Jagodzianka, no właśnie ja sama nie wiem jaki kupić rozmiar, mam jeden wzięłam o rozmiar większy niż zawsze a jest już na "styk" :/ Ja zwłaszcza wieczorem czuję się jak czołg, ale najwygodniej jest mi ubrać się "luźno".
Poza tym mam tak suchą skórę na brzuchu i piersiach że szok. Smaruje się zawsze po kąpieli oliwką bo poradzili mi że nawilża dobrze ciało ale jakoś nie widać :/

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880784 przez agniesia1604
Ja kupiłam w lidlu legginsy i w sumie miałam je może z 2 razy ubrane....miejmy nadzieje ze teraz będą one lepsze i nie będą parzyły w pupę:) ...:P

Ja czekam na promocje DADY w Biedrze i tak już od 2 miechów...:(

EDIT:
Któraś wspominała ostatnio o pomidorach w śmietanie.... mniam , własnie zajadam na drugie śniadanie z bułeczką:) ...:P

10 lata 7 miesiąc temu #880789 przez nelka
My też mamy fotelik maxi cosi i bardzo sobie chwałę, szczególnie dlatego że połączenie pasów jest na magnes i nie trzeba się męczyć jak pociecha się wierci i bardzo stabilnie trzymają go pasy. U siebie w aucie mam inny fotelik to jest masakra jakaś. Choć nie da się ukryć że zajmuję sporo miejsca. My byśmy trójkę a nawet czwórkę mogli mieć bo mamy 7osobowe autko;-)

Biustonosz to trzeba kupić mniej więcej taki jak macie biust lub nawet ciut większy. Jak biust jest pełen mleka to będzie większy a trzeba brać pod uwagę że jeszcze wkładki laktacyjne trzeba włożyć!

Ania lepiej nie smaruj się oliwką bo ona właśnie wysusza skóra, lepiej balsamem. Ja w ciąży smarowałam się oliwką żeby mi rozstępy niby nie wyszły a potem miałam tak przesuszoną skórę jakbym ją traktowała papierem ściernym, pomogło emolium.

Ja mam wrażenie że brzuch zamiast mi rosnąć maleje:-/ w ostatnich dwóch tyg przytyłam 1kg ale czasem tylko mam taki większy brzuszek to już 18tydzień więc nikt nie może uwierzyć że jestem w ciąży:-D aż troszkę się martwię bo w drugiej ciąży raczej dużo szybciej ten brzuszek rośnie....

10 lata 7 miesiąc temu #880794 przez jagodzianka44
Agniesia Ty mi zawsze smaka robisz ! no aż zmotywowałaś mnie i wstanę i sobie zrobię :). Moja siostra na takie leginsy mowi "waginsy" bo wg niej to obciach chodzić w getrach haha, ale jak sama bedzie w ciaży to zdanie dosc szybko zmieni:)

Ania tez lubie ubierać się luźno ale wyglądam gorzej,niż zaloże np. koszulke która przylega dość normalnie;) Ja brzucha nie smaruje, bo mi sie nie chce :P albo oliwka za wysoko stoi, albo balsam mi nie odpowiada :). Poki co jest okej :D.

Dzis mam wizyte u lekarza ;o o maaatko ! zapomniałabym! haha :D 3majcie kciuki:)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880842 przez Aneta_78
.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka