BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880178 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880179 przez agniesia1604
ja po usg jamy brzusznej i widziałam chwilkę maluszka:)))

Co do moich wnętrzności to okey... A rozejście jest tylko rozejściem bez przepukliny:)

EDIT: Koniec 16 tygodnia...jeso jak ten czas leci:)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880183 przez Aneta_78
.;-)

10 lata 7 miesiąc temu #880184 przez munkki
zjadlabym tez ciasteczka... czekoladowe... a najlepiej muffiny... ach te slodycze:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 7 miesiąc temu #880191 przez Marza
Czesc dziewczyny.

Munkki sasiadka mi powiedziala, ze uplawy beda normalne i silniejsze wraz z postepujaca ciaza. Dopoki nie sa zabarwione krwia i nie maja przykrego zapachu to nie ma sie czym martwic ;-)

Nie wspominajcie o slodkosciach bo az mnie trzesie, a nic nie mam w domu... Maz w pracy i nawet nie mam kogo wyslac do sklepu :-P jutro pewnie juz sie zaopatrze ;-)

Ja nie mam ani zadnych ubranek jeszcze, ani zabawek. Nic a nic. Czekam do polowkowych az sie plec na sto procent potwierdzi :-) uwierzycie ze nikt poza Wami i mezem nie wie jaka plec :-D ale chyba po polowkowych sie przyznamy chociaz wolelibysmy zeby to byla niespodzianka. Po co od razu musza o wszystkim wiedziec;-)

10 lata 7 miesiąc temu #880194 przez Kinga2424
Aneta_78 Załatwione. Hehe... robotnicy dziś nie robili zbyt długo. Jutro wjeżdża koparka. Masakra. Będzie huk, ryk...

agniesia1604 To dobrze, że z Maluszkiem wszystko dobrze i oczywiście z Twoim brzuszkiem również:)

munkki Dziś piekłam muffinki. Ale niestety jagodowe:) Ale mi smakują:)

Marza Ja mam wszystkie ubranka po Paulince+ te co dostałam. Nie będę już nic nowego kupować. Bardzo spodobały mi się body garnitur, ale to dopiero na święta. Zainwestuje w rozmiar 80. Paulinka akurat większość ubranek 74, 80 mi tak zdrachała, że mało będzie dla bliźniaków. Ale wszystko wyjdzie w praniu. Teraz jestem na kompletowaniu ubranek na jesień dla Paulinki.

Dziś moje Baby już zasnęło. Była strasznie słaba. W dzień spała tylko 1,5h. To bardzo mało jak na nią.

10 lata 7 miesiąc temu #880198 przez nelka
Ok Kinga tak się musiałam upewnić czy się nie przenosimy;-)

Ja ostatnio oszalałam na punkcie żelek, mąż chciał mi zrobił przyjemność i mi kupił a to jest jak uzależnienie! Ciągle chodzę i podjadam aż mnie potem żołądek boli. I jeszcze ciągle jem pomidora z serkiem mozarela i szczypiorkiem polane vinegret!em! Pycha

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880200 przez Kinga2424
nelka Tym pomidorkiem strasznie narobiłaś mi smaku. Niestety serka nie mam. Ale zrobię sobie ze śmietanką i cebulą. Mniam mniam;)

EDIT:
terazmamy.pl/?p=73
Dziewczyny, czy któraś z Was się na powyższe wybiera???

10 lata 7 miesiąc temu #880234 przez agniesia1604
Fajna sprawa z tym usg 3d/4d ... ale tam będzie sporo chętnych na takie darmowe usg...:(

tak wspomniałyscie o słodyczach ze wzięłam sie za lody :P

Co do wydzieliny ... to ja bym sie nie przejmowała... ja mam zawsze większe po wysiłku... moze coś dzwigałaś , biegałaś po mieście... większy wysiłek miałaś i to dlatego...
dopóki nie smierdzą i nie są zabarwione krwią to se nic nie dzieje ... no i dopoki nie swędzi..

10 lata 7 miesiąc temu #880236 przez Kinga2424
agniesia1604 Hmm... lody... chyba idę po kaktuska:)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #880251 przez Aneta_78
.

10 lata 7 miesiąc temu #880300 przez Kinga2424
Witam Was Bardzo Słonecznie::)

Aneta_78 U nas to jest dość kontrowersyjny temat. Jeśli byłaby parka, to chcielibyśmy Alicje i Pawełka. Dwie Dziewczynki: Alicja i Martynka (choć mi się podoba Zosia). Dwaj chłopcy (hmmm... Jeden z dziadków wogóle nie przyjmuje do wiadomości, że jestem w ciąży. W pierwszej chwili przez kilka dni z nami nie rozmawiał, choć mieszkamy w jednym domu. Ale może mu się jeszcze odwidzi. Jeśli tak, to po dziadkach chłopczyki miałyby imiona): Piotruś (po moim tacie) i Stasiek (po teściu). Ale to jeszcze wszystko się może zmienić. Jak będę znać płeć, to dopiero postanowimy tak na 100%.

Koparka już wjechałam na plac. Ciekawe jak to będzie...

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880302 przez munkki
dzien dobry!

u mnie tez slonecznie.
Z tym usg super sprawa - tyle ze ja do Gliwic mam daleko.
Ale w ubiegly weekend u nas tez byla podobna akcja - trzeba bylo byc wczesniej bobyla duza kolejka do zapisow i nie wszyscy sie dostali (miedzy innymi ja sie nie dostalam;)). Ale pogadalam sobie z polozna i z tymi przedstawicielami komorek macierzystych.

mysle czy sie nie zapisac na to mama i ja, boje sie tylko ze moge nie zdarzyc bo akurat w ten dzien mam okuliste, bed mi badac sitkowki, wiec ta wizyta moze dlugo pootrwac plus potem moge nic nie widziec;/

Kinga widze ze tez Ci chodzi po glowie Stasiek - wczoraj u mnie byla tesciowa, strasznie jej sie to imie nie podoba i mowi ze bedzie duzo Staszkow... nie wiem co o tym sadzic:(

10 lata 7 miesiąc temu #880308 przez Kinga2424
munkki Przy okazji u okulisty może dowiesz się, czy możesz rodzić SN, czy wymagana jest CC. Ja mam torbiele w oczach. Po trzy w każdym, pod tęczówką i też rozważana była CC,ale na szczęście Paulinkę udało mi się jakoś urodzić SN. Teraz jest ciut inna sprawa.

Liczę się, że też nie uda nam się zapisać na to USG, no ale zobaczymy. Pojedziemy dużo wcześniej. Może akurat...

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #880314 przez jagodzianka44
któraś pisała o żelkach?:d też moge je jeść i jeść i jeść, byle by kwaśne były ! lody mmm mniami ! i pomidor, ja mam teraz faze na pomidora z pasztetem, jak wczesniej go nie jadlam tak teraz przynajmniej raz codziennie ;)

Kinia ja to sie nie mogę doczekać az sie dowiem jaką płeć Twoich Kruszynek zobaczy lekarz, dalej obstawiam dziewczynki:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka