BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #906859 przez Caroina
Dokładnie, też się sama do siebie zaśmiałam :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #906860 przez Aneta_78
Dziewczynki ja na krótko...i tylko o sobie,wybaczcie..:-(
Od rana boli mnie brzuch,twardy jak skała że aż małego nie czuję...Wzięłam prochy i czekam...kurcze w necie piszą,ze na tym etapie tak może być...nie wiem co robić...
Długo to trzyma kurcze,ale mam do Was pytanie czy wpływ na to może mieć stres pół nocy???
Otóż u nas rozszalała się w nocy straszna burza. Waliło i błyskało się non stop. Ja się burzy nie bałam,ale po tym jak ostatnio piorun walnął koło domu i popalił nam sprzęty - nabrałam szacunku. Bałam się kolejnych strat,leżalam w łóżku i się denerwowalam...

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #906862 przez jagodzianka44
Anetka weź magnez jak jeszcze nie wzięłaś i leż, a jak nie pomoże to ja na Twoim miejscu albo skontaktowała bym się z lekarzem albo jechała na SOR!. Ja jak sie denerwuje to mała szaleje. :( Trzymaj sie kOchana! :*
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #906863 przez Aneta_78
..dziewczynki a jak Wam się napinał brzuch to czułyście ruchy dziecka??
Jagodzia dzięki, wzięłam wszystko...leże i martwię sie :-(

10 lata 4 miesiąc temu #906864 przez jagodzianka44
Anetka spróbuj go pobudzić, a cały dzień nie czujesz ruchów? nawet w godzinach które sam sobie ustalił?

10 lata 4 miesiąc temu #906865 przez Caroina
Anetka Może to być od stresu. Jednak kiedyś czytałam o tych skurczach/twardnieniach brzucha i pisali, ze nie powinno to trwać dłużej niż 60sek, kilka razy na dzień. Jeśli są częste lub trawją dłużej to lepiej skonsultować. Nie wiem co wziełaś ale możesz śmiało 2tabl. no-soa i 2 tabl. magnezu i leż. W sumie u mnie też bywało, że brzuch miałam dłużej spięty ale odkąd zwiększyłam dawki magnezu i przepisał mi lekarz luteine 2 x 1tabl to jakoś się uspokoiło i skurcze nadal się pjawiają ale właśnie te kilka razy dziennie i szybko mijają.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906866 przez Caroina
Tzn. u siebie zaobserwowałam, że taki skurcz przychodzi jak mała się wierci ale w jego trakcie jak brzuch jest taki sztywny to nie czuje jej ruchów.
A jak już o tych skurczach, to też tak Wam się dzieje, że w momencie jak spina się brzuch to i gdzieś w okolicach szyjki macie takie dziwne uczucie jak by ją rozciągało?

10 lata 4 miesiąc temu #906868 przez malvi
Jagodzianka ja też nie umiem szyć :D Gdybym się decydowała na tą tkaninę to szyłaby moja mama :evil:
Czekam na wyniki sesji :woohoo:

Pauletta jak chcesz ładne tkaniny na zasłony to popatrz sobie na tej stronie, do której link wrzuciłam, tam jest dużo różnych :)

Nelka a ja pytałam CZYM Twój M maluje na ścianie? W sensie jakie farby :D Bo te zwierzątka to ja pamiętam :)

Caroina cieszę się, że jesteśmy dla Ciebie takie motywujące :woohoo: :woohoo: A ja u nóg już od jakichś 2 miesięcy nie daję rady sobie sama pomalować :P

Anetka mi się brzuch nie napinał jakoś tak na super długo, więc Ci nie odpowiem... jak dziś miałam ten skurcz macicy to Mały się normalnie ruszał. Tak jak Jagodzianka napisała, poczekaj jeszcze troszkę a jak coś Cię niepokoi to jedź na IP. :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906871 przez Aneta_78
Spróbuje podpisywać,żeby zająć czymś głowę..
Malvi te firanki czy zaslonki w Jysk widziałam na żywo...nie wiem,jak w necie czy są czy nie..
Są identyczne jak te na tkaninach,które pokazałas..tylko za 20 zł w Jysk'u są juz gotowe 2 szt. na szeleczkach...super! Myślę,ze warto..
Aaaa jeszcze...a więc się wyjaśniło co do lambrekina i tego "kto zrobi,kiedy zrobi,jak zrobi i czy w ogóle zrobi",że tajemnicza osoba wykonująca to MAMA :woohoo:
A ja już Ciebie widziałam z naparstkiem na palcu,szpilką w zębach,okularach na nosie..ciemną nocą pochyloną nad maszyną do szycia...

Nelka a ja jestem karna,ja nie ćwiczę..i mam zgagę buuuu
A co do Twojej zmiany na bardziej dziewczęcą dziewczęcość to ja się nie dziwię...mi gin pod nosem chlapnął "będzie dziewczynka" a u mnie BACH momentalnie róż,fiolet,fuksja,lila-róż stały się ulubionymi kolorami ;-) M był przerażony..hihi...ręczniki w łazience chciałam wymieniać..

Agniesia zdrówka,wesołego życia,spokojnego snu,domku z ogródkiem na przedmieściach i co tylko...dla Stasia!!! :kiss:

Jagodzia no tak czułam,tak czułam ze nie piszesz bo w tej szafie nowiutkiej,pachnącej klejem układasz rzeczy..pod linijkę ;-)
A Twoich własnych literek jestem ciekawa,zwłaszcza ze lubię takie ciepłe wersje -styropianikowe ;-)...czekam na fotki..

Dotkawy bardzo dziękuje za stronkę z lakierami...może się skusze skoro takie mam zadbane towarzystwo forumowe :-)

Caroina dzięki za odpowiedz :kiss:
Nie mam wrażenia rozciągania przy spinaniu się brzucha,ale myślę ze lepiej ze Ty masz bo tzn. że się cos tam rozciąga...a to w ciąży normalne. Wszystko się powiększa,bo dziecko rośnie...

10 lata 4 miesiąc temu #906873 przez Ania86
Pauletta, też planuję kupić ten termometr. Podobno są dobre.
Anetka, mi jak się spinał to brałam no spę tak jak piszą dziewczyny i jak poleżałam to przechodziło. Odpocznij kochana :kiss: trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy. Co do ruchów to moja jest dzień że szaleje w brzuchu a jest tak że w ciągu dnia czuję ją delikatnie a dopiero na wieczór a właściwie noc się rozkręca.

10 lata 4 miesiąc temu #906874 przez Caroina
Aneta No widzisz , ze dwie pazurki pomalowały i presja działa :lol: , zaraz wszystkie będziemy odpicowane ;) z porodami będzie zapewne tak samo. Kinga urodzi i będzie nas skręcać, bo też będziemy chciały już własne maluszki tulić :)

10 lata 4 miesiąc temu #906877 przez Aneta_78
Ania dzięki. Wzięłam no-spę forte i leżę...ale chyba zaraz pod prysznic pójdę,bo nie mija za bardzo i martwię się..nawet M niby samochód sprząta a zagląda i pyta "jak tam?"..bo coś długo to trwa..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #906883 przez Caroina
Aneta Jasne, po takim tiuningu samopoczucie zawsze lepsze :) Też się czasem nad tym zastanawiam, czy zdąże czy nie zdąże

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906890 przez dotkawy
Jagodzianka ja do stop tez jestem w stanie dostac i pazurki sobie pomalowac, zobaczymy jak dlugo jeszcze, bo z kazdym dniem mi sie wydaje ze brzusio coraz wiekszy....

Aneta78 mi tez sie brzuch napinal i naprawde dlugo trzymal, ale mala czulam caly czas wtedy. A po stresie moze tak byc bo jak mialam przeboje z M .... to pare dni mnie okropnie lupalo......tak ze chodzic nie moglam nawet....
A wlasnie bo zapomnialam jeszce moja gin mi powiedziala ze jak mi sie tak dzieje, to najlepiej polozyc sie na lewym boku i pod pupe dac gruba poduszke, walek czy co ktos tak ma w domu, zeby macica byla wyzej. I tak jak dziewczyny bralam wtedy no-spe i magnez ;)
Jak w ogole sie czujesz, lepiej juz cos?

10 lata 4 miesiąc temu #906899 przez malvi
Anetka no z tym lambrekinem to nie do końca ;) Mama miała tylko górę uszyć tzn. ten kawałek zasłony w kształcie fali plus szelki... No generalnie miała POMÓC :D a ja szyć to kompletnie nie umiem, choć nie ukrywam, że chciałabym się nauczyć, bo mam nawet w domu maszynę ;)
Daj znać jak się czujesz :kiss: Ja jakoś znów słabo, spałam teraz godzinę....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka