- Otrzymane podziękowania: 161
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oto moje TOP TEN
( kolejność nie ma znaczenia):
1. Możliwość spania w każdej pozycji,jaka przyjdzie mi tylko do głowy ..na brzuszku szczególnie!
2. Kąpiel gdzie chcę, bez obaw o stan zapalny/złapanie czegoś/przeziębienie się bo woda zimna/brak stroju kąpielowego...Wczoraj odpuściłam z tego powodu rzekę i przydomowy basenik znajomych
3. Jedzenie czego chcę,bez analizowania co na to maluch bez myślenia czy dostarczam mu co trzeba,ile trzeba,jak często trzeba ?!?
4. Nie wstawiania 50 razy w nocy do toalety,bo pęcherz...
5. Większe możliwości ubraniowe niż tylko kilka ciuchów ciążowych ( niektóre wyrzucę od razu.,bo już patrzeć na nie nie mogę!!)
6. Samodzielność przy depilacji bikini,zakładaniu butów,farbowaniu włosów kiedy chcę.. i paru jeszcze innych rzeczach
7. Tęsknię do mniejszych huśtawek emocjonalnych niż obecne..
8. Mniejsze i mniej obolałe piersi
9. Możliwości dłuższego poruszania się bez zadyszki i sapania,wejście po schodach,przyspieszenie kroku gdy trzeba itp. itd.
10. Ogólnie jestem już zmęczona...chcę już mieć ciążę za sobą
...nieustająca awaria suwaczka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Anetka też uwielbiam spać na brzuchu wgl to co napisałas o tych swoich rozmyśleniach w pewnym sensie jest tym za czym ja tęsknie, ale dopisała bym jeszcze : Opalanie chociaż wczoraj podobno słonce mnie złapało Dobrze ze zdj z odkrytym brzuszkiem miałam w cieniu i jedno czy dwa na słońcu ale to tak na szybko, bo brzusia wystawiać na słońce nie wolno
Munnki jak dieta? mnie teraz zaczęło ciągnąć do słodkiego, czasem do tego stopnia że aż mi żołądkiem telepie ;x. Ale od dzis obiecałam sb,że koniec! musze się wziąć za nią porządnie bo mała za bardzo przybiera:).
Malvi sprawdza się u Ciebie fakt,że maleństwa są mniej ruchliwe już?:d bo fakt faktem nie są to te same ruchy co wcześniej, ale wstępują częściej przeciągnięcia, wiercenia się niż normalne ruchy, które miałam do niedawna:)
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
11. Opalanie się
No ja też zauważyłam,że ruchy są inne...mniej dynamiczne..wczesniej się czasem aż kotłowało,teraz raczej nie..
Ciekawe ile Janek waży? hm..a wizyta dopiero 12.08..
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
dostane. Mam chwilowe załamanie ta dieta, już nie mogę patrzeć na to co jem:(
co do imienia: Mi wszyscy mówią ze Stanislaw to teraz popularne imię, ale takie nam się podoba, takie nam pasuje i dlatego takie wybraliśmy mam nadzieje ze synek nie będzie miał za złe...
Mam dziś usg w medicover o 1230... Jest tak gorąco ze nie wiem jak się tam dotocze!
Aneta, mi brakuje piwa w ciepłe wieczory i dobrego wina do makaronu nie nie jestem alkoholikiem...
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
12. Picie..gdy życie na trzeźwo jest nie do przyjęcia
Żartuje...lubię winko też...
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Jagodzianka tak! Ja też zauważyłam, że Krzyś się właśnie tak bardziej teraz przeciąga niż kopie Wczoraj wieczorem jak leżeliśmy już z M to dał popis- tak fajnie nóżki wypychał po lewej stronie brzucha (mam wrażenie, że on się nic a nic nie przekręcił od ostatniego podglądania )
Anetka zgadzam się co do Twojej listy życzeń Plus opalanie też jak najbardziej.... A co do punktu 3 to ja od siebie dodałabym konkretnie JEDZENIE SUSHI! Kiedyś jadłam przynajmniej raz w tygodniu taką małą porcyjkę i tak mi się marzy od początku ciąży, że masakra! I dodałabym jeszcze jeden punkt PICIE ZIMNEGO PIWKA W CZASIE UPAŁÓW
Ja mam dziewczynki wizytę dzień przed Wami - 11.08. A 7.08. mam USG, ciekawe ile mały już waży, bo brzuch mi strasznie wybiło w przeciągu jakiegoś tygodnia
Ania mi też się coraz gorzej śpi.... Co prawda nie budzę się do wc jakoś bardzo często (zazwyczaj raz albo dwa - za to nadrabiam w ciągu dnia ), ale jak już się obudzę to wracam do łóżka i kręcę się z boku na bok. Czasem jeszcze Kicia ze mną wstanie i później szaleje zamiast iść spać
Ooooo dopiero zobaczyłam, że Munkki też wspomniała o piwku
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Malvi Majka też daje popis czasem :d a szczególnie odnoszę wrażenie,że nie lubi jak się trzyma dłoń na brzuchu wtedy tak sie rozciaga, wierci, co tylko moze robi zeby zdjać ręke
przyszedł rozek mi dzis <3
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To która babcia kupiła??
Dziewczynki,a jak u Was z praniem i prasowaniem i układaniem ubranek - macie już wszystko gotowe?
Ja dziś wstawiłam pranie małego,bo spanikowałam ze u Was juz pewnie wszystko poprane. .a ja w tyle
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Anetka, ja jeszcze nie mam poprane planuję to zrobić w sierpniu. Mam mniej więcej posegregowane takie mniejsze rozmiary w 2 szufladach w komodzie a takie na wyrost w szafie. Muszę jeszcze body podokupywać i pare rzeczy.
Oj piwka to też bym się napiła w ten upał. Jak M pije to aż mi ślinka cieknie. Kupił mi Karmi o smaku Tiramisu i Żurawinowym bezalkoholowe ale to nie to samo :/ dla mnie za słodkie
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Zuzik waży 1800. Ala 1700. Niestety ja już jestem na ostatnich nogach. W każdej chwili może się zacząć. Jakby coś się zaczęło, to mam od razu gnać do szpitala. Bo przy bliźniakach to ponoć bardzo szybko się wszystko toczy Lekarz powiedział, że szyjkę mam już do porodu. jeśli się choć troszkę skróci do czwartku (mam się pokazać), to umieści mnie w szpitalu by podali mi sterydy na płuca. Ogólnie jestem podłamana, bo chciałam by dzieci wytrzymały choć do 34 t.c. No ale... nie wszystko można sobie zaplanować. Mój ginekolog nie wierzy, że jeszcze choć dwa tygodnie pochodzę.
W nocy dziewczynki tak wyrabiały, że zastanawiałam się, czy nie jechać na pogotowie. Okazało się, że Zuzik się obrócił. Obie siedzą głową w dół.
Mam zakaz chodzenia. Tylko leżeć i oszczędzać się. Także tak....
Miłego dnia
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No ale z tym oszczędzaniem się i leżeniem to taki lapsus językowy " Kinga i leżenie hihi"
Trzymaj się!!!!a dziewczynki to na pewno dziewczynki?
Ania pocieszyłaś mnie...choć sierpień za 3 dni,więc niedługo
U mnie dziś pięknie,więc wstawiłam to pranko..gorzej z prasowaniem w takie upały..
Też myślę o jeszcze jednym rożku...
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Ania noo! aż się chce od razu dzidzie na ręce wziąć . Rożek przeee milusi <3
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Właśnie przed chwilą tata mi przywiózł mleczka do prania Lovela kolor więc chyba też się za to wezmę.
To się posypią wizyty bo ja mam dzień po Was 13 sier.
Jagodzianka Śliczny ten rożek
Kinga Jejku, trudno mi uwierzyć, że to już tak blisko, choć wierzyłam, że bez problemu donosisz do września. Ale dziewczynki są mega duże, błyskawicznie rosną więc będą gotowe szybciej leż, oszczędzaj się bo wiadomo, każdy dodatkowy dzień w brzuszku to dużo. To teraz wszyscy w oczekującym napięciu.
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
U mnie nic nowego. Mija dzień za dniem bez jakichś większych ekscesów. Miłosz na drugie najprawdopodobniej dostanie Marcin. Wszyscy mamy drugie to i niech on ma, a tatuś będzie mega szczęśliwy Jak dla mnie to, że imię rzadko występuje jest plusem. Jak zawołam moje dziecko w jakimś tłocznym miejscu to nie chcę, żeby połowa chłopaków się odwróciła xD Lepiej być wyjątkiem niż jednym z wielu ale oczywiście każdy ma swoje zdanie na ten temat Ja się cieszę z mojego imienia, bo rzadko go spotykam
Kinguś wszystko będzie dobrze ! to było do przewidzenia, że z bliźniakami będzie ciężej i, że się wszystko szybciej potoczy... Zastrzyk fajna sprawa, bo masz pewność, że dziewczynki sobie poradzą po porodzie z oddychaniem Patrz na to w ten sposób, że już niebawem będziesz widziała swoje córcie nie tylko przez ekran USG !!! Rodzinka będzie w komplecie ;*
Co do tych punktów to też się z nimi zgadzam ! co do jednego, każdy idealnie trafiony Strasznie mnie już też męczy ta ciąża... Szczególnie, że mamy lato.
Co do prania ubranek to też nie mam nic wyprane. A prasować to sobie nie wyobrażam w te upały... ostatnio kilka rzeczy naszych prasowałam i myślałam, że się roztopię. Czekam na chłodek i wtedy się zacznę za to wszystko brać. Jakoś ta temperatura odbiera mi chęć do działania i do tego cholerna senność...