BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #907891 przez nelka
Ania a magnez bierzesz? Mi w poprzedniej ciąży doktorek zalecił branie cyclo3forte i maść lioton1000 na nogi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #907892 przez Aneta_78
Malvi z tego co wiem....to z tym szpitalem Św. Zofii mają taką umowę,to nie jest mój wybór , a ja i tak wolę gdziekolwiek w Wawie niż w Płocku, bo tu nie ma sprzętu...
A Ty na Madalińskiego rodzisz? :-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907893 przez Caroina
Ale lecicie z tymi postami. Tylko zupe poszłam zrobić i problem, żeby Was podgonić :)

Jagodzianka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ależ Wy na siebie patrzycie, aż iskrzy :)
Wyjazd super, przy waszych warunkach szczególnie docenisz ten Wasz czas :) Też myślimy nad wyjazdem niestety znajomych mamy tylko w Anglii więc ewentualnie tam – Malvi, może się tam kiedyś spotkamy, kiedy planujecie wyjeżdżać i w jakim mieście mieszkają Wasi znajomi?.

Kinga My narzekamy przy jednym to co Ty musisz mieć z 2 dzieciaczków. Jak dla mnie to świetnie dajesz rade, w końcu to tak jakbyś już 1 donoszone w sobie nosiła, a pod koniec wiadomo jak jest, marzy się tylko o tym, żeby dzieciątko już wyszło z brzucha ;)
Ja z kolei bałabym się, że przytnę skórkę nożyczkami, a cążkami nigdy mi się to nie zdarzyło. Za to M owszem, raz jeden próbował jej obciąć pazurki i niestety przyciął też troche skórkę więc na tym 1 razie się skończyło jego obcinanie.
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 4 miesiąc temu #907896 przez Aneta_78
Caroina u mnie ogórkowa, a u Ciebie ? :-)

Nelka pewnie,że u siebie najlepiej!!! Bez dyskusji jak dla mnie :-)

Jak wszyscy wyjadą za granicę to..."kto ostatni ,ten gasi światło" :woohoo:
A mi się w ciąży zmieniło,narazie boję się myśleć o wyjeździe..

10 lata 4 miesiąc temu #907898 przez Ania86
Nelka, tak biorę Magnez i to 3x2 :) Muszę chyba kupić jakiś krem jutro na opuchnięte nogi widziałam u nas w aptece taki dla kobiet w ciąży. Będę wracać jutro od doktorka to wstąpię i zapytam.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907900 przez Aneta_78
Ania jutro masz wizytę? Z USG czy bez? :-)

Kupiłam w Auchan sówkę- ogranicznik do drzwi. Śmieszna prawda? :-)

Kinga a jak się dziś czujesz? Psychicznie i fizycznie?

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #907903 przez malvi
Caroina miejscowosc sie nazywa bodajze Bridgewater, ja tam nie bylam jeszcze nigdy ;)

Anetka ja chcialam w Piasecznie u siebie ale rozwazamy jeszcze wlasnie Madalinskiego bo tam jest w razie czego intensywna terapia dla noworodkow. Dawaj tam to jak bedziemy rodzic obie w terminie to sie spotkamy na porodowce :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #907904 przez Aneta_78
Malvi a koleżanka mi mówiła,że ją odesłali z Madalińskiego bo to oblegany szpital,mieli dużo porodów i nie mieli miejsc..to może tak być? Jedziesz rodzić a tam nie ma miejsc??

10 lata 4 miesiąc temu #907905 przez Caroina
Aneta Ale mnie znów rozbawiłaś :D U nas barszcz czerwony zabielany z botwinką (wychodowaną przeze mnie - posadzona przez mężulka- w ogródku :woohoo: ) Sowa zajebiaszcza ;)

Malvi Ja to w ogóle mało gdzie byłam, mało światowa jestem ale mam nadzieje, że się to zmieni :) Mój mąż za to całą Europe zwiedził w zdłóż i w szeż. Jako kierowca nie chciał trafić do Anglii ale tak się złozyło, że przez jakiś czas miał tam kursy i chwalił.

10 lata 4 miesiąc temu #907906 przez malvi
Aneta niestety ale moze :/ i wlasnie podobno odsylaja do Piaseczna. Tam jest o tyle fajnie ze kameralnie i nowoczesnie (jak w hotelu) a nie ma takiego oblozenia ;)

10 lata 4 miesiąc temu #907907 przez Caroina
Aneta Tak, jak brakuje miejsc to odsyłają do pobliskiego szpitala

10 lata 4 miesiąc temu #907909 przez Aneta_78
Malvi no fajnie brzmi opis tego szpitala w Piasecznie..kameralne i nowocześnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Caroina nawet nie wiedziałam,że odsyłają..Dzięki!.. i smacznego!!!

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907911 przez malvi
Caroina moj M tez bardziej swiatowy niz ja :woohoo: :woohoo:

Anetka zobacz sobie w necie szpital sw. Anny w Piasecznie ;)

10 lata 4 miesiąc temu #907912 przez dotkawy
Omg.......mam 7 stron do czytania.....ale sie rozpisalyscie....
To ja z zasypianiam ani spaniem nie mam problemow, spie jak susel, tylko chodze pozno spac bo 1.30 gdzies ale znow wstaje o........10...... :woohoo:

A wiec tak :-))

Pauletta piekne zdjecie :-)) ale fajna mamuska z Ciebie :woohoo:

Jagodzinka pamiatke bedziecie miec super z tej sesji :-) Hahaha skad ja to znam, jak moj M tylko zaczyna chrapac, to momentalnie go budze i mowie zeby polozyl sie na bok, bo tylko chrapie jak spi na plecach, albo go chwytam za nos, laskocze po nosie i udaje ze spie :evil: A juz nie wspomne jak sie pcha na mnie jak spi i nogi na mnie wyklada, tkaze nie powiem ze delikatnie.....go kopie...zeby sie odsunal...
A co do babci.....lazdy ma takiego aniolka w rodzinie, wiem co czujesz bo ja mam znow taka ukochana ciotunie, ktora przyjezdza do nas z Gliwic nie wiadomo nigdy kiedy sie pojawi ani na ile...jak do hotelu i wlasnie kolo nas w pokoju jest......tez mnie rozwala....ale dzieki bogu nie mieszka z nami jak Twoja babcia.........

malvi co z tymi kolanami? Dowiedzialas sie cos, jak cos to pisz co Ci powiedzial, moze Ci cos doradze bo jestem rehabilitantem :-)

Karolina to ja spie na prawym albo lewym boku, jak klade sie na plecach to mnie dusi, takze nie moge tak lezec, ale tez nigdy tak nie spalam ;)

Aneta szacunek.....jak patrze na to co Ty juz masz, to troche mi glupio, bo ja dalej nie mam praktycznie nic...............

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907913 przez Caroina
Aneta Dziekuje i wzajemnie :)

Dotkawy Powodzenia w czytaniu - całe szczęście to lubisz :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka