BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #916136 przez jagodzianka44
Malvi wyposaż się w porządne żarcie, bo pobyt długoterminowy się szykuje ;c ale powiem Ci tak już na poważnie, ja też jak leżałam w szpitalu chcialam jak najszybciej wyjsc bo brakowało mi M w łóżku, pusto bez niego było, dlatego Cie rozumiem:)

Ania ja dokładnie też tak robie, chce miec juz to za sobą, bo tego od cholery jest, drugie pranie mi sie pierze, jedno schnie, ale rozpadało się to suszarka w pokoju stoi :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #916138 przez malvi
Kinguś no będę musiała sobie jakieś zajęcia znaleźć, choć dziś będę miała kilka odwiedzin, no i mam z kim pogadać w pokoju :) Widziałam się też z dziewczyną, która przedwczoraj miała cesarkę i widziałam jej córeczkę :woohoo: Niby 3800g a taka śliczna malutka kruszynka, że szok!
A teraz będzie miała cesarkę ta dziewczyna z mojego pokoju, której wywoływali poród (nie udało się 2 razy z oxy i 1 z cewnikiem), może wieczorem się z nią zobaczę jak się będzie dobrze czuła ;)

Jagodzianka no tęskni mi się strasznie za tym :( :(

10 lata 8 miesiąc temu #916141 przez Ania86
Malvi, kurcze szkoda rozumiem Cię nastawiłaś się a tu.... no ale tak jak dziewczyny piszą w szpitalu najpewniej. Dobrze że masz laptopa i dostęp do internetu, jeszcze jakieś jedzenie może książka i jakoś musi przelecieć czas. Obyś miała fajne dziewczyny na sali to zawsze było by do kogo buzię otworzyć.

Jagodzianka, u nas właśnie też zaczyna padać, widać że mieszkamy nie daleko ;)

10 lata 8 miesiąc temu #916142 przez Caroina
Malvi Szkoda, przykro mi, wyobrażam sobie jak liczyłaś na powrót do domu :( sama przechodziłam podobne chwile będąc z córcią w klinice. Powiedzieli, że nas wypuszczą, już byłam spakowana, a tu wchodzi z wynikami, że niestety musimy zostać bo się pogorszyły. Myślałam, że się popłacze.

Nelka Drobinka? Jest w sam raz – waga książkowa :)

Jejku co z naszą Anetą, chyba jeszcze nigdy nie znikała na tak długo :dry:

10 lata 8 miesiąc temu #916149 przez Kinga2424
malvi Jak mi wywoływali poród to od rana do około 15, 16 nic nie ruszyło. Miałam tylko skurcze krzyżowe. Chodziłam z dwoma kroplówkami po korytarzu, ale rozwarcie nie chciało się powiększyć. Potem mnie odłączyli i na patologie, ale skurcze tak silne mi się rozkręciły, że w nocy się zwijałam z bólu. Dzień wcześniej powiedzieli mi, że dają mi jeden dzień na odpoczynek i potem będziemy działać. Rano byłam tak zmęczona, że jak wracałam z ubikacji to powiedziałam do dziewczyn na sali, że cieszę się, że będę miała dzień wolnego, bo w takim stanie to chyba nie miałabym sił by rodzić (przez te skurcze byłam słaba jak mucha). A tu co... Skierowali mnie na USG dopplerowskie, nie umiałam się tam doczołgać, potem na KTG na porodówkę, a tam stwierdzili, że rozwarcie pełne i jestem gotowa do porodu. Wybłagałam ich o lewatywę i zaczęło się dziać:_)

Ciekawe jak będzie teraz....

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #916248 przez agniesia1604
no , dziś dokupiłam materac (kokos-pianka-kokos), 2 prześcieradła , biustonosz do karmienia (zaszalałam....70zł:P - ale fajnie leży ... 85D kurde i prawie jest w sam raz ...oby nie za mały:P ) , 3 tetry kolorowe i dostałam Jaśka dla Jaśka :) :P

www.blanca-baby.pl/produkt/Zdrowie-i-hig...ama-letizia-pu/44517

Myślę że mam już kompletną wyprawkę:))))

Kinga? rozwarcie pełne ? łomatko kiedy ja miałam rozwarcie pełne to krzyczałam z bólu ... i co skurcz to na kolana lądowałam a wisiałam na męzu... więc ja nie wiem jak ty mogłaś sie tam doczołgać bo ja miałam problem wejść na łózko z pełnym rozwarciem...:P_

10 lata 8 miesiąc temu #916265 przez Caroina
Nelka Bardzo ładny biustonosz :)

Ja w końcu wybrałam i zamówiłam mate edukacyjną: Jeszcze tylko zostało mi wyszukać jakiś komplet pościeli do łóżeczka. Może jutro się za to zabiorę.

10 lata 8 miesiąc temu #916279 przez Kinga2424

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Caroina Piękna mata

Dziewczyny czy miała któraś z Was jakieś informacje od Anety. Bardzo się o nią martwię. Wysłałam jej sms-a. Potem po kilku godzinach dzwoniłam, ale nie odbiera. Bardzo się o nią martwię. Czy może Wy miałyście z nią jakiś kontakt???

10 lata 8 miesiąc temu #916304 przez malvi
Kinga też się zaczęłam teraz martwić.... Spróbuj może jeszcze raz do niej zadzwonić, ja nie mam nru :(

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #916314 przez Caroina
Kinga Też nie mam do Niej nr. Koniecznie daj znać jak się coś dowiesz bo teraz to już się poważnie martwię :(

10 lata 8 miesiąc temu #916325 przez Kinga2424
Dziewczyny ale mi jest głupio do niej wydzwaniać :dry:

Napisałam sms-a, widziała że dzwoniłam. Znając Anetkę pewnie od razu by oddzwoniła, więc chyba nie będę jej dziś już denerwować. Napisałam w sms-ie, że martwimy się o nią. Spróbuję jutro rano zadzwonić.

Może Bidulka jest w szpitalu i nie może rozmawiać. Ostatnio pamiętam, że miała Bartka odstawić na półkolonie. I później już chyba nie było żadnych wieści.

Mam nadzieję, że u nich wszystko w jak najlepszym porządku, a powodem nie odzywania jest chęć odsapnięcia od wszystkich dookoła :unsure:

10 lata 8 miesiąc temu #916332 przez Caroina
Też myślałam, że pewnie korzysta jak Bartuś na kolonii. Ale martwi, że nawet nie odbiera tel. Oby wszystko było ok i w końcu się tu pokazała

10 lata 8 miesiąc temu #916343 przez Kinga2424
Caroina Och też mam taką nadzieję:)

10 lata 8 miesiąc temu #916350 przez agniesia1604
oj Anetko Anetko a my się o Ciebie martwimy a Ty nawet nie odpiszesz na SMSA:(
Podziękowania: Kinga2424, malvi

10 lata 8 miesiąc temu #916368 przez Kinga2424
Dziewczyny a jak się dziś czujecie???

U mnie się ochłodziło. Jak ubierałam Paulinkę w bluzeczki bez rękawków, to teraz biega w bodach z długim rękawem, a na to ma jeszcze długi rękaw, a i tak przychodzi zmarznięta.

A teraz pod wieczór, to już kompletnie czuć nadchodzącą jesień:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka