BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #915846 przez dotkawy
Mi tez dzis brzuch sie bardzo spina cale dzien,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mala chyba ma dzis wyjatkowo aktywny dzien, bo jeszce nigdy chyba tak nie dawala czadu jak dzis, zwlaszca ucierpialy na tym moje zebra , hihihihi :woohoo:

Rodzinka dzis juz pojechala (moja siostra z 3dzieci) takze zostalismy z mezem sami w domu. Musze sie jutro zmobilizowac i poprasowac reszte ubranek, jeszce mi zostalo tak 1/3kolorowego i troche bialego, a tak to juz mam porobione :-))

Dzis mialam wizyte u dermatologa i na szczescie to znamie ktore mi krwawilo i ropialo jest niegrozne, ale i tak dostalam skierowanie na usuniecie...ale tyle ile nerwow mnie kosztowalo ostatnich 5dni przez to..... :whistle:

malvi bardzo sie ciesze, ze juz lepiej i ze moze pojdziesz juz jutro do domq :-)) nie ma to jak swoje lozeczko, zreszta nie beda Cie straszyly glosy z porodowki :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915883 przez jagodzianka44
Munki ze cukry po śniadaniu są dobre, co prawda są lekkie wyskoki ale chleb tak czy siak mam jeść, sprawdzi to jeszcze za 2tyg ;P.

Kinga ale mi smaka na sok pomarańczowy narobiłaś! o mattko !

Na szczęście wszystko się uspokoiło, brzuch w podbrzuszu moze mnie boleć bo mogę mieć zrosty po wycięciu woreczka robaczkowego, a czuje że mała jest bardzo nisko, na tyle nisko ze jej główkę czuje przy wyjściu ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915886 przez munkki
Jagodzianka no to super! widzisz , moze my panikujemy a te normy to nie sa takie sztywne i jak raz na czas skoczy to nic sie wielkiego nie dzieje:)
ja zaraz ide na drugie sniadanko...
dzis planuje dzien lenia (alez mi nowosc....) - trzeba odpoczac:)

dotkawy niezly filmik, co do moczenia uszkow to u nas na szkole rodzenia mowili ze mozna moczyc... jejku ja nie wiem jak to bedzie jak nam przyjdzie kapac pierwszy raz malego :D

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915888 przez jagodzianka44
Munki ja dzień lenia mam od wczoraj, mam 3 prania jeszcze do zrobienia, ale za cholerę ruszyć mi się dupy z łóżka nie chce ;/. Babcia pojechała do miasta to jak wróci, to ją nagonię hahah :D ja ledwie co żyje, nie mam siły dosłownie na nic...i pączka zjadłam ! Oo tak dietę trzymam ! ale cukier po nim 128, gdzie po chlebie często mam 138 lub 159 ! to wiesz :P

Doktawy też mnie brzuch pod biustem bolał wczoraj, ale nie wiem od czego i pewnie się nie dowiem, chyba że lekarz znajdzie sensowne wytłumaczenie :p

HELLOOO ANETAAA !!

10 lata 4 miesiąc temu #915890 przez munkki
mnie tez czeka pranie, ukladalam te ubranka ktore sa poprane - wniosek: mam bardzo duzo body malutkich, gorzej z pajacami.
ale chyba znowu tych pajacow nie potrzebujemy niewiadomo ile? to na noc do spania... mam chyba z 4 (dowiem se jak wszystko popiore;)).
body - niezliczona ilosc...
mam tez troche polspiochow wiec nie bedzie zimno w nozki ;)

musze zamowic jeszcze pieluchy tetrowe i flanelowe, bo tego mi brakuje, albo pojde w ktorys dzien i kupie w pepco, bo pewnie tam sa :)
Stas wczoraj szalal, wieczorem tak rownomiernie dawal o sobie znac - to moze byc czkawka? nie wiem jak ta czkawke rozpoznac;)

10 lata 4 miesiąc temu #915892 przez jagodzianka44
Munki noo ja też póki co składam te uprane :D wniosek ? Body- niezliczona ilość i jeszcze dochodzą ! śpiochy - mam takie ze "stopami" i rękawy mają ala odwijane,że mogą posłużyć jako rękawiczki dla noworodków jeszcze żeby się nie drapały- w cholere ! takie na nogi i zapinane na barach ( nie wiem jak to sie nazywa) - w cholere, miejsca nie ma na to hahaha ;D kaftaniki, koszulki - dość sporo, skarpetki, czapeczki, szaliki, łapki, rękawiczki, buciki- do pierona! ;) a jeszcze są 3 prania do zrobienia to dojdzie :P Nie wiem jak ułożyć ciuszki w komodzie myślałam nad tym sposobem, co myślisz o tym?:)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915895 przez jagodzianka44
Munki aj rozpisuje się na raty! co do czkawki, to mała mnie dziś nią obudziła :P raz jak głodna byłam, o 7 cukier zmierzyłam zjadłam poszłam spać i drugi raz coś po 8 akurat cukier po śniadaniu zmierzyłam :P u mnie to są rytmiczne skoki brzucha, jeden i ten sam ruch :D to tak jak Ty masz czkawkę i Cię "rzuca" to tak na brzuchu wygląda;) w Kauflandzie za 30 zł 10 szt tetrowych :)

10 lata 4 miesiąc temu #915901 przez munkki
podobnie mam poukladane! tez z tymi przegrodkami - w jednej body, w drugiej pajace, potem kaftany (tylko na rece), polspiochy (tylko na nogi) plus w tych mniejszych przegrodkach skarpetki, czapeczki. Gorna szuflada komody to male ciuszki (56), jedna nizej to 62 (potem bede po prostu przekladac). Wiekszych jeszcze nie chowac do komody... ostatnia szuflade przeznaczylam na kombinezony i takie cieplejsze rzeczy (mam pare takich kombinezonow polarowych jeszcze).

Sprytnie to zrobilas bo widzisz dokladnie ktory ciuszek gdzie (nie ze jeden na drugim), a mam podobnie ale body zwijalam w takie ruloniki, bo wtedy mi sie wiecej zmiesci a taki zwiniety moze sie nie pogniecie az tak bardzo.... zobaczymy ;)

dzieki za wskazowke co do pieluch, podjade z mezem wieczorem do kauflanda albo ktoregos z tych duzych sklepow - chyba faktycznie bez sensu zamawiac na necie te pieluchy.
a tak btw:czy ktoras mama myslala o tych pieluchach wielorazowych?
dostalam tego w pierun od siostry - nie wiem co o tym myslec... poki co na to patrze i sie zastanawiam ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915906 przez jagodzianka44
Munki tych ciuszków jest więcej niż ja mam wraz z Marcinem razem wziętym hahaha :) Lol ! na te cieplejsze rzeczy też mam miejsce w ostatniej szufladzie :d dobrze mówisz ! rozmiarami ułożę, bo tak to nie dojdę do niczego w tym wszystkim xd tylko czekam,aż to wszystko się popierze,żeby mieć już wolną rękę :)

obejrzyjcie filmik :

i odnośnie jego mam pytanie do was, czy wy swoje brzdące na basen będziecie zabierać?:)

10 lata 4 miesiąc temu #915912 przez munkki
wow jak mala plywa!
ja planuje brac Stasia na basen, tzn stwierdzilismy ze razem z mezem bedziemy chodzic. Sa u nas specjalne baseny dla dzieciakow (z odpowiednia temp etc).
Ale jeszcze nie wiem kiedy zaczniemy - wszystko zalezy jak Stas bedzie sie czul w wodzie:)
Moja siostra z corka chodzila czesto - ale potem jak mala zaczela chorowac nonstop na katarki etc to przestaly...

10 lata 4 miesiąc temu #915913 przez jagodzianka44
u mnie własnie nie ma takiego basenu dostosowanego dla niemowlaków, dlatego się zastanawiam;) Ale chciałabym ;)

10 lata 4 miesiąc temu #915920 przez munkki
hophop a reszta dziewczyn spi :)??

10 lata 4 miesiąc temu #915935 przez nelka
Cześć dziewczyny, ja się szykuję na wizyte.

Jagodzianka pięknie poukładane ciuszki, uwielbiam taki porządeczek!!!!

Z Zosią poszliśmy na basen pierwszy raz jak miała ok 5miesięcy. A teraz jak M ma wolne wekeendy to może zapiszemy się z dziewczynkami na specjalne zajęcia. Znajomi chodzi i mówią że rewelacja jak takie maluchy nurkują pod woda. Tylko z Zosią może być problem bo nie lubi mieć mokrej buzi i włosów.

Wygrzebałam wczoraj z szafy staniki do karmienia i nie wiem kto to wymyślił?! istne antygwałty;) normalnie czuję się w nich jak stara baba:(

Marza z jednej strony ten namiot to fajny prezent bo Zosia ma frajde, ale z drugiej zajmuje miejsce. Ale trudno narazie go jej zostawie a potem złoże i wyjmę jak będzie się nudzić;)

10 lata 4 miesiąc temu #915939 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

munkki Ja osobiście nie moczyłam uszków. Sama nie lubię jak mi woda naleci, a co dopiero taki mały Smyk.
Czkawka to w równych odstępach drgania brzuszka. Napewno będziesz wiedziała, ze to to;)
Przy Paulince od czasu do czasu korzystałam z tych pieluch wielorazowych, ale tylko wtedy gdy zaczynało się jej na pupci coś robić, albo było bardzo ciepło na dworze.

nelka Powodzenia na wizycie!!!
Aaaa... niestety mail dotarł, ale bez załącznika:(:(:(

Dziewczyny miłego dnia dla Was Wszystkich i Waszych Maleństw:)

10 lata 4 miesiąc temu #915944 przez munkki
Kinga no wlasnie mysle ze tez raczej tylko od czasu do czasu te wielorazowe bede uzywac.
nelka ja wlasneie kupilam sobie dwa biustonosze w etam, takie miekkie, ale maja odpinane ramiaczka, wiec po rostu do karmienia bede odpinac jedno i cyc juz wyskoczy, a nie sa takie az antygwalty jak te do karmienia o ktorych mowisz.... ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka