BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915947 przez ewa123
witam ;) Jagodzianka ładnie poukladane ciuszki. Nelka powodzenia na wizycie ;) Malvi trzymamy kciuki,zebys szybko wyszla ze szpitala. Chyba zaczynam puchnac. Mam obrzeki na nogach i straszna zgage. Wy tez tak macie? ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915951 przez malvi
Hej :) My to w ogóle słabo dziś spaliśmy :P Po 1 odgłosy z porodówki w nocy i nad ranem zrobiły swoje, a po 2 ciągle budzenie a to na ciśnienie, a to na tętno, a to na morfologię....

Ale około 13-14 będę miała wszystkie wyniki i jak będą ok to puszczą nas dziś do domu :)

Nelka trzymamy kciuki za wizytę!

Aneta i Agniesia prosimy o kontakt!!!!!!!

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915963 przez jagodzianka44
Munki wysiliłam się trochę i wrzuciłam ciuszki do prania, skroiłam koperek, pietruszkę :P pomyłam naczynia :d i powiem wam,że jestem "wyjebana" hahah :d

Malvi nie cieszy Cie taki pobyt wakacyjny?:d haha

Nelka dokładnie wiem o czym mówisz, ja jak zakładam te do karmienia to czuje sie jak taka babcia, pomijając fakt że ponoć już tak chodze hahha :D
Podziękowania: malvi

10 lata 4 miesiąc temu #915974 przez malvi
Jagodzianka no właśnie chociaż mam wakacje :P tylko wyżywienie słabe, chyba będzie reklamacja :evil:

Co do tych staników to mi one w sumie nie przeszkadzają :P
Podziękowania: jagodzianka44

10 lata 4 miesiąc temu #915977 przez jagodzianka44
Malvi ciesz się bo lepsze niż u mnie jak byłam na takim urlopie :D

10 lata 4 miesiąc temu #915988 przez agniesia1604
Hej laseczki...
A mówiłam ze gości będę miała?:P Już wyjechali dziś z rana:)

Więc tak, wczoraj byłam na wizycie u ginka...
w skrócie:)
Mój brzuch opadł ale ze wzgledu na rozeście mięśni a nie to że szyjka się skraca... moja szyjka ma aż 50mm!!!! Nic nie zanosi się na poród :P a to ze czasem krewka poleci też mam sie tym nie przejmować skoro jednak mam małe dziecko i obowiązki ... Zresztą lekarz powiedział że nic się nie zanosi na poród i myśli że spokojnie dotrwam do 40 tygodnia , przynajmniej mnie o to prosił?:))))< dobrze byłoby gdyby Pani do 40 tygodnia wytrzymała>
Dziś mnie łupie w kosci ogonowej ...

A w ogóle zmieniam lekarza pediatrę i dla nas bo ta lekarka Staszka mnie wkurza .... boshe nie ma podejścia do dzieci... Staś całą prawie wizytę wył ... bo ta coś do mnie powiedziała z uniesionym głosem ... przyczepiła się o wit D3 ... ze odłożyłam nie znając poziomu wit D3 u Stasia ( nie robiłam do tego wskazania - ej no sorry 60zł to kosztuje i kazała zrobić , niech sie wypcha) ...... W książeczce mam napisane że wit D3 do 1 roku życia ..a ta teraz mówi ze do 2 roku życia i nie powinnam odstawiać i że te pobudki i niespokojna noc to nei przez wit D3...
Poza tym o szczepienie MMR i o jajo mnie zdenerwowała ... bo mamy odroczone szczepienie do końca grudnia a ta mi mówi ze jajo nie ma wpływu bla bla bla ... zapomniałam jej dodać zę jesli będziemy mieli zgodę na szczepienie to w specjalnym ośrodku będziemy robili a nie damy jej zarobić...:P Musze poszukać pediatry dla Stasiuli no i lekarza dla nas bo ponoc tam gdzie dziecko to i my musimy być:P :P

Staś mi od 3-4 dni marudzi i chyba idzie mu czwórka ... katastrofa a w nocy się obudził z takim rykiem przerażającym że szok ( pewnie przez tą lekarkę:( )

No więc podsumowując:
u mnie w porzadku:)

10 lata 4 miesiąc temu #916005 przez pauletta
Nelka tez wizytujesz. Kciuki.
Ja do wieczora jajo zniose :-)

Przed 14 kolezanka tez/w ciazy przychodzi na ploty.

I gemini moje bedzie bo wczoraj mnie nie bylo.

10 lata 4 miesiąc temu #916007 przez malvi
Agniesia szyjka 50mm WOW! :woohoo: Zazdrościmy :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916009 przez Ania86
cześć Kochane :)
Malvi, trzymam kciuki żeby wyniki były dobre i tą noc spędziła w swoim łóżku.

Agniesia, super wieści że poród jeszcze dość daleko zresztą u mnie chyba też. Nie wiem co prawda ile ma szyjka ale byłam dziś na wizycie i lekarz mówił że wszystko pozamykane tam, Juleczka ma 1800 g a wg dzisiejszego usg termin na 24 październik, ja się jednak trzymam wersji z OM na 13-stego. Ułożona jest główką w dół więc na pewno to jej nogi wbijają mi się pod żebra. W ogóle lekarz miał dziś dobry humor ;) miałam i usg i badanie na fotelu, szaleństwo :cheer:

Jagodzianka,
ja przeszłam kawałek od lekarza, puściłam dwa prania i też mam dość. Chcę jak najszybciej uporać się z tym praniem, prasowaniem bo siły codziennie odchodzą coraz bardziej. Kurcze a co do tych staników muszę w końcu kupić ze dwa...

Anetka, co z Tobą? zamelduj się ....

10 lata 4 miesiąc temu #916043 przez Caroina
Oglądam ten filmik i jest dla mnie totalne science fiction :woohoo:

Jagodzianka Ale ładnie poukładane. Super pomysł z tymi przegródkami.

Nelka i Pauletta Udanych wizyt :)

Malvi w takim razie 3mam kciuki za dobre wyniki, niech już Cie puszczają do domciu

Agniesia Ciesze się, że u ciebie wszystko dobrze, już się tu martwiłyśmy o Ciebie, że się tak nie odzywałaś. 5cm to strasznie dłuuuga szyjka, faktycznie poród Ci jeszcze nie grozi :)

Ania O! To faktycznie lekarz dziś zaszalał. Fajnie, że u Was wszystko dobrze. U mnie na ost USG termin wyliczyło na 27paź a z OM mam na 20paź ale nie przejmuj się. Po prostu będą kruszynki (łatwiej z porodem i dla nas i dla dziewczynek). Trzymaj się terminu z OM. Nadia też wg USG troszke mniejsza była, a urodziła się tydzień przed terminem OM tak więc na to nie ma reguły.

Aneta Heloooooł1 gdzie się podziewasz?
Podziękowania: Ania86

10 lata 4 miesiąc temu #916078 przez malvi
Zostajemy jeszcze co najmniej tydzień :angry: crp wyszło za wysokie i będziemy brać antybiotyki......

10 lata 4 miesiąc temu #916083 przez nelka
Hihi właśnie sobie leże na ktg:-D Szyjka trzyma, wszystko ok. Marysia drobna 1,940 ułożona główką w dół. Ale mimo tego że wydaję mi się że brzuch mam nisko to jest na dobrej wysokości. Hemoglobina mi spadła i mam brać biofer.

10 lata 4 miesiąc temu #916105 przez munkki
malvi trzymaj sie tam mocno. pomysl ze w szpitalu jestescie najbezpieczniejsi bo pod stala opieka... jakos wytrzymasz, popros tylko meza o zapasy jedzenia:P
nelka super ze wizyta ok :) ja ktg i wizyta w piatek ...
Podziękowania: malvi

10 lata 4 miesiąc temu #916131 przez malvi
Munkki no koniecznie musi coś przywieźć :P chociaż za godzinę ma przyjechać też babcia także też na pewno coś przywiezie ;)
Wiem, że jesteśmy tu bezpieczni, ale jakoś tak się nastawiłam, że dziś wyjdziemy i poleżymy w naszym łóżeczku z M :( no ale cóż.....

10 lata 4 miesiąc temu #916132 przez Kinga2424
agniesia1604 Aguś dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku. A co do lekarki, to znam ten ból. W tamtym tygodniu szczepiliśmy. Moja lekarka na urlopie, a ja nie mogłam czekać, bo bałam się, że nie wytrzymam z porodem. Była inna lekarka, którą znam ze szpitala jak rodziłam Paulinkę. Nie dość że zbadała ją od tak se, to jak wsadziła jej z pełnej pary patyczek do ust, to Paulinka wpadła w taką histerie, że już wtedy nie szło jej uspokoić. Nie wiem skąd się biorą tacy pediatrzy z takim podejściem do dzieci.

Ania86 Super, że po wizycie wszystko oki. Malutka ma już przepiękną wagę:)

malvi
Och Bidulko, a tak się już cieszyłaś. Chyba mąż będzie musiał Cię zaopatrzyć w jakieś fajne filmy do oglądania, byś nam się w szpitalu nie zanudziła.

nelka Już pewnie po KTG:) To dobrze, że wszystko oki z Marysią.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka