BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #925496 przez Marza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #925498 przez pauletta
Ja chodze prywatnoe i tez mnie ciekawi jak to bedzie z tym ktg.

10 lata 3 miesiąc temu #925499 przez Marza
Boję się jutrzejszej wizyty i usg... jestem pewna, że nie uniknę cc :(

10 lata 3 miesiąc temu #925510 przez yoozia
Marza mysl pozytywnie. mi sie cora obrocila dzien przed usg wiec moze i twoj synek sie zdecyduje :) a gdzie czujesz czkawke? na dole brzucha czy na gorze? bo ja po czkawce zauwazylam, ze jest obrocona.

Munkki ja mam to samo. na slodkie teraz mam takie parcie, ze cos okropnego :S na szczescie juz niedlugo :woohoo: no i jak chcesz to sie smiej, ale zrobilam ten szalik :D moze nie wyglada identycznie, bo mam troche ciensza welne niz na tutorialu, ale wbrew pozorom bylo to banalne :silly: mi zajelo okolo poltora godzinki :P

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24ce5fd874a2624a.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73bce95f1b0e6447.html

10 lata 3 miesiąc temu #925515 przez Marza
yoozia czkawkę czuję cały czas w dole brzucha, tak jak zwykle... kopniaki po pęcherzu, a nie po żebrach :dry: szalik prześliczny!!! :woohoo:
Podziękowania: yoozia

10 lata 3 miesiąc temu #925517 przez yoozia
Marza jak czujesz w dole brzucha, to powinien byc glowka w dol, bo czkawke czuc tam gdzie dziecko ma przepone. a po pecherzu moze cie piastkami oklada albo tak glowke wpycha? :P

dziekuje :P

10 lata 3 miesiąc temu #925520 przez Marza
Szczerze Ci powiem, że od początku jak czuję czkawkę to na dole, ani razu nie czułam na górze :S dziwne, nie? Powinnam się niepokoić? ale na prenatalnym wszystko było okej...

10 lata 3 miesiąc temu #925521 przez yoozia
niepokoic na pewno nie. moze na poprzednim usg zle okreslili polozenie malego? nie mam pojecia :blink: ja czkawke czulam caly czas na gorze pod cyckami, a dzien przed ostatnim usg juz na dole i wlasnie sie okazalo, ze sie obrocila. na pewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie na zapas. trzmam kciuki za polozenie glowkowe ;)

10 lata 3 miesiąc temu #925522 przez Gochens
Heheh Nelka udało się coś więcej niż słynne skarpetki, chociaż od niedawna dopiero ;)
Kupiliśmy komody ciuszki wyprane a dziś przyszło łóżeczko z materacem. W sumie większość mam brakuje mi przewijaka tylko (tak mi się wydaje) :silly:

Yoozia fajny ten szalik widziałam ostatnio w TVN właśnie dziewczyna robiła takie cuda ;)

Mój brzuch tez ciągle podskakuje z powodu czkawki a pęcherz to masakra co chwila chce mi się siku.
No i podjęliśmy decyzję ze jednak nie będzie Oliwiera ale narazie nie mamy pewniaka :)

O KTG można się samemu dopominac jak nie chcą robić

10 lata 3 miesiąc temu #925523 przez Marza
No trochę teraz się zmartwiłam.... Ale myślisz, że na prenatalnym by mi źle określili położenie? W sumie to bym się cieszyła haha Tylko, że ja wyraźnie czuję jak mi główkę pod żebra wsadza często... Dupki chyba by tak nie dał rady, że nawet się czasami schylić nie potrafię... Nic no, zobaczymy jutro... Ale wiesz jak jest... już by się chciało wiedzieć co i jak :)

10 lata 3 miesiąc temu #925524 przez yoozia
Gochens bo to wlasnie z ddtvn trafilam na ten filmik :P

moj pecherz tez masakra, co godzine go oprozniam :P a czkawke czuje czasami nawet 5 razy na dzien :P

10 lata 3 miesiąc temu #925525 przez Marza
Ja teraz czkawkę już mniej razy czuję, ale nie chcę krakać, bo kurcze powiem szczerze nie cierpię tego uczucia... A czasami bardzo często występowała... Wy to lubicie ? :D

10 lata 3 miesiąc temu #925527 przez yoozia
Marza to u mnie bylo jeszcze inaczej. w 27 tc gin mi powiedzial, ze mala jest glowka w dol i do nastepnego usg w 31 tc bylam pewna, ze dalej tak lezy, bo pod zebrami czulam nozki, a to juz byla glowka od jakiegos czasu :S dopiero w 34 tc wrocila do pozycji glowkowej i powiem ci, ze nie odroznilabym czy to glowka czy nozki pod zebrami. jedynie ta czkawka utwierdza mnie w przekonaniu, ze lezy tak jak trzeba :P juz jutro sie dowiesz na czym stoisz :P na ktora masz wizyte?

10 lata 3 miesiąc temu #925529 przez yoozia
ja czkawke lubie. gorzej jak sie wypycha czasami tak bardzo, ze az mnie mdli :sick: chyba po zoladku wtedy wali :P

10 lata 3 miesiąc temu #925530 przez Marza
No powiem Ci napawasz mnie nadzieją, że młody siedzi tak jak trzeba ! :) W końcu widzę jakąś szansę :D USg jadę na 11, a potem wizyta o 13, bo muszę jechać do niego do cieszyna na usg, bo w skoczowie nie ma... i Potem znowu wrócić do skoczowa na badanie ginekologiczne... Pogmatwane troche...
Co do mdłości to może być, że Ci okłada żołądek :lol: takie już te nasze dzieciaczki są dokuczliwe :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka