BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 miesiąc temu #925777 przez dotkawy
Marza leze na patologii ciąży.

Nelka - wiesz co z tego co mi mówili to pluca sa calkowicie wyksztalcone pod koniec 38tc także podaja mi profilaktycznie...jeszcze dzis mam mieć 2zastrzyk.

Teraz wlasnie mialam robione ktg, skurcze jak byly tak są...ciekawe ile jeszcze wytrzymam... :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #925779 przez Marza
Kurcze i będziemy mieli niebawem kolejną mamusię ! :) Jakie emmocje ? Cieszysz się, że niebawem dzidzia będzie w Twoich ramionach? :lol:

10 lata 6 miesiąc temu #925781 przez nelka
Malvi a tobie też podawali sterydy?

To by wychodziło na to że muszę wytrzymać nie do tej a do przyszłej niedz jak dobije do 38tc. Z tego co pamiętam mój siostrzeniec urodził się w 37tc i już nie podawali sterydów ale siorze wody odeszły więc nie może nie było za dużo czasu na to.

10 lata 6 miesiąc temu #925783 przez dotkawy
Boje sie trochę samej operacji, jak będzie po z ta rana... Ale juz sie nie mogę doczekac jak zobacze mala :) jak widzę te niemowlaki, to trochę zazdroszcze ze juz z mamusia mi swoimi

A dzis jak mnie badali, to Mala ma ponad 3kg :)

10 lata 6 miesiąc temu #925795 przez nelka
No to nie masz co się martwić Dotkawy, duża dziewczynka z niej już jest. A rana się zagoi.
A jak tam mąż jest z tobą? W domu masz wszystko poszykowane?

Hihi ja mam znowu atak syndromu wicia gniazda i piorę wszystkie narzuty, pościele itp. Jutro chyba dywaniki wrzuce do pralki. Męcze męża żeby umył okna i wyprał firanki, zrobił generalne porządki. Ogólnie to ma mnie już serdecznie dość:-D

10 lata 6 miesiąc temu #925805 przez dotkawy
Hehe tez tak mialam w ostatnim tyg, wszystko poprasowalam, wysprzątałam, tak jakbym cos podświadomie czula...Jeszcze wszystko co pozamawiałam z allegro i czego mi brakowalo to doszli :laugh:

Maz wczoraj ze mna byl, a dzis jest na pogrzebie mojego wujka...brata mojego Taty...takze smutny dzien...Jutro ma przyjechac i zaopatrzyć mnie w jedzenie :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #925812 przez yoozia
Dotkawy, trzymam kciuki i zazdroszcze, ze lada moment przytulisz corcie :) jak ja bym juz chciala 37 tydzien...

ja od wczoraj jestem jakas ospala. nie moge sie zwlec z lozka, a jak juz wstane, to czuje sie jakbym byla pijana :S kreci mi sie w glowie, prawie sie przewracam i w koncu klade spowrotem, bo normalnie nie mam sily na nic :S zaszylam dzisiaj rozek i kombinezon dla malej, bo w praniu zrobilo sie kilka dziur na szwie, mimo ze pralam recznie :whistle: potem je poprasowalam i tak siedze taka osowiala i zamulam fest :sick:

ogladacie wydarzenia? osmiomiesieczna dziewczynka zostala zgwalcona przez swojego wujka. Boze jak mozna... dlaczego tacy ludzie zyja, a ci dobrzy odchodza albo spotykaja ich nieszczescia? :(

10 lata 6 miesiąc temu #925819 przez nelka
Yoozia też oglądałam wydarzenia i wolę o tym nie myśleć jak ten facet zniszczył życie tej dziewczynce. Uszkodził jej przecież ciało i mimo tego że raczej nie będzie tego pamiętać to będzie musiała o tym wiedzieć.

A kiedy ostatnio robiłaś badanie krwi? Może hemoglobine masz za niską i dlatego taki brak sił.

10 lata 6 miesiąc temu #925836 przez yoozia
cos strasznego, tyle zla na tym swiecie... :dry:

krew mi brali w sobote, wyniki poznam na wizycie 23.09. hmm do tej pory mialam dobre wyniki, moze faktycznie cos mi sie pogorszylo, bo wczesniej czulam sie dobrze.

10 lata 6 miesiąc temu #925858 przez nelka
YooziNa końcówce często pogarszają się wyniki i jest to zupełnie normalne. Bierzesz biofer folic? Buraczki, szpinak jedz to może się poprawi samopoczucie.

10 lata 6 miesiąc temu #925869 przez dotkawy
Yoozia - ja mialam dobre wyniki badań do ostatniej wizyty, ubiegla sroda, wtedy sie okazali ze jyz wlasnie anemie mam, a tak to sie dobrze trzymalam. Wlasnie biore teraz tardyferon od tygodnia, na poprawe krwi ;) także nie ma co sie martwic, najwyzej dostaniesz jakieś tabletki :)

10 lata 6 miesiąc temu #925870 przez munkki
Yoozia a cukier w normie? Ja jak raz się tak słabo czułam to miałam poniżej 60:/ u mnie dziś cały dzień 130:(
Dotkawy trzymaj siesię tam dzielnie!

10 lata 6 miesiąc temu #925872 przez edyta88
witam Drogie Mamusie!
muszę się przyznać podczytuję was troszkę od kilku dni...trochę późno ale czy mogę dołączyć??? :)

10 lata 6 miesiąc temu #925875 przez munkki
Witaj Edyta :) oczywiście ze możesz dołączyć! Napisz coś o sobie, jak ciaza przebiega, na kiedy termin i kto się kryje U Ciebie w brzuchu!

10 lata 6 miesiąc temu #925876 przez edyta88
dzięki:*
ojej no to zaczynam.....
mam 26 lat i mieszkam w Lublinie
to moja druga ciąża mam już prawie 2letnią córcie Zuzę a teraz czekamy na Filipa chyba :) bo jakoś nie możemy się zdecydować co do imienia;)
ciąża książkowo do 29 tyg kiedy to na wizycie lekarz przestraszył mnie ze szyjka sie sporo skrociła dodatkowo zaczął mi twardnieć brzuch bardzo często w ciągu dnia i w zwiazku z tym miałam się oszczedzać ( przy małym dziecku mission impassible:P) luteina magnez itp. ale juz od 34 tyg nic nie biorę ...a mały nie kwapi się do wyjścia:)
termin mam na 6.10 chociaż na wizycie 2 tyg. temu lekarz stwierdził że szyjka jest miękka:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka